Ljudi kako se sada vodi evidencija obzirom da nema radnih knjizica?
Mislim kako izvrsiti uvid kod novih uposlenika gdje su predhodno radili i sabrati staz ovima koje interesuje ?
Kadrovi
Moderator: _BataZiv_0809
-
human01d
#2 Re: Kadrovi
Poreska uprava od 2010 godine ima evidencije radnog staza. Prije toga imate na birou evidenciju staza, ako nije klasificirano po egzaktnim djelatnostima i poslovima onda barem po duzini radnog staza. Također, i PIO/MIO ima evidencije radnog staza do 2010 godine i mnogo je tacnije od Zavoda za zaposljavanje (Biro)
-
Samprotivsviju
#3 Re: Kadrovi
Hvalahuman01d wrote:Poreska uprava od 2010 godine ima evidencije radnog staza. Prije toga imate na birou evidenciju staza, ako nije klasificirano po egzaktnim djelatnostima i poslovima onda barem po duzini radnog staza. Također, i PIO/MIO ima evidencije radnog staza do 2010 godine i mnogo je tacnije od Zavoda za zaposljavanje (Biro)
Ali mislio sam vise recimo vodis firmu, uposlis covjeka obzirom da nema radnih knjizica kako vidis gdje predhodno radio?
Isto tako kad neko raskida radni odnos i napusta firmu, prije su se zakljucivale radne knjizice sa periodom koji je proveo u toj firmi sada sta se radi ? Jel se izdaje neka potvrda ili ?
-
human01d
#4 Re: Kadrovi
Samprotivsviju wrote:Hvalahuman01d wrote:Poreska uprava od 2010 godine ima evidencije radnog staza. Prije toga imate na birou evidenciju staza, ako nije klasificirano po egzaktnim djelatnostima i poslovima onda barem po duzini radnog staza. Također, i PIO/MIO ima evidencije radnog staza do 2010 godine i mnogo je tacnije od Zavoda za zaposljavanje (Biro)
Ali mislio sam vise recimo vodis firmu, uposlis covjeka obzirom da nema radnih knjizica kako vidis gdje predhodno radio?
Isto tako kad neko raskida radni odnos i napusta firmu, prije su se zakljucivale radne knjizice sa periodom koji je proveo u toj firmi sada sta se radi ? Jel se izdaje neka potvrda ili ?
Odjava iz porezne uprave (JS Obrazac) sluzi kao dokument u kojem se precizno navodi dan odjave radnika, ukoliko to nije definisano ugovorom o radu. Njegovo radno iskustvo se nalazi u bazama ovih ustanova koje sam prehodno naveo. Trebali bi tu naci sve informacije po pitanju radnog staza, s time da najdetaljniji opis radnog mjesta jedino moze dati sam radnik ili njegov poslodavac.