Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
bajadera82

#101 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by bajadera82 »

Znam da nije legalno, al eto ima raje koja tako radi.. Nista moram se odluciti, crno ili bijelo..
a meni to nije samo papir, da je samo papir ne bi mi odluka tako tesko pala..
d700

#102 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by d700 »

bajadera82 wrote:Znam da nije legalno, al eto ima raje koja tako radi..
Raja nije relevantna niti ukazatelj na to da li je nesto OK ili ne.
bajadera82 wrote:Nista moram se odluciti, crno ili bijelo..
Eh...tako je to.
bajadera82 wrote:a meni to nije samo papir, da je samo papir ne bi mi odluka tako tesko pala..
Ok...sta sad ima u tom pasosu toliko fenomenalnog ? Pare? Zlato? Autogram Madone ? :D
bajadera82

#103 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by bajadera82 »

ahahahaha autogram madone :D
ma sta ja znam, neke stvari ne mozes objasniti logikom..
al evo hajmo logicno. ako hocu da radim u nekim institucijama gore treba mi pasos jedne EU drzave, ako hocu ovdje u BiH da radim onda je bolje zadrzati bosanski pasos jer je tesko dobiti radnu dozvolu sa stranim pasosom.. eto pa ne znam..
a inace ne volim to crno-bijelo, zivot je ipak saren :)
exliberal

#104 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by exliberal »

kako sam se osjecao....fino...nema problema gdje god da putujem....ako mi zatreba bosanski mogu i njega izvadit ali mi ja zasad to nepotrebni trosak ...nema vise patriotizma...gledaj gdje ti je bolje...
Vares City

#105 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by Vares City »

Nista posebno,......dali mi Svicarsko drzavljanstvo,ja naravno zadrzao Bosansko i vozdra :bih:
haustortbf

#106 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by haustortbf »

bhxxl wrote:ne kontam zasto u opce uzimati necije drzavljanstvo i jos se odreci svoga .... kad jednostavno sa vizom u bh pasosu mozes da putujes i zadovoljava osnovne potrebe... ja imam priliku da uzmem drugo drzavljanstvo ali ne pada mi na pamet ... ovako je extra bih pasos sa vizom na neograniceno vrijeme . samo sto je bosnjacima lakse dati dio svoga identiteta nego malo para
Isprazne price o laznom patriotizmu. Nisi ti manje Bosanac ako imas drugi pasos. A ako ti sve tako nedostaje, vrati se i budi patriota do kraja :bih:
MA DAJ...

#107 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by MA DAJ... »

malizeleni wrote:Odrekao sam se bosanskog zato sto sam morao. Cisti biznis. Da su sredili stvari sa Norveskom kad su trebali, ne bih nikada dosao u ovu situaciju, na zalost, tako je ispalo. Krivo mi je sto i na papiru nisam bosanac, ali sta je tu je .

Kada si zatrazio NO drzavljanstvo,pa da ti tako nesto uslovljavaju?
spavalica1

#108 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by spavalica1 »

Ja cu uzeti norvsko drzavljanstvo u Martu 2009.Muz ima norvesko,sin isto,sad sam ja na redu :)
d700

#109 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by d700 »

haustortbf wrote:----

Isprazne price o laznom patriotizmu. Nisi ti manje Bosanac ako imas drugi pasos. A ako ti sve tako nedostaje, vrati se i budi patriota do kraja :bih:
Eh ta ti je 100% na mjestu. Ko svoja patriotska osjecanja definise kroz papir je smjesan...

#110 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by location »

Nije mi bas nesto znacilo drzavljanstvo, nisam se osjecao Amerikancem. Ali od sinoc, ovaj forum je dobio novog ponosnog Amerikanca!!
EI Presidente

#111 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by EI Presidente »

Meni je bilo veoma drago dobiti USA drzavljanstvo jer sam znao da cu jednog lijepog dana moci glasati protiv Bushketove politike, sto sam jucer s ponosom i ucinio:)
rajvosa^

#112 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by rajvosa^ »

osjecao se super jer znam da sad (onda) imam opciju. Drugi put "majko Bosnu brani ti". :-D Ne ozbiljno, bilo mi je drago i iskreno lakse putovati sa US pasosom. Cini mi se da mi je to bio i najdrazi osjecaj. Onako davne 98' non stop nekih problema s BiH pasosem.
cHupjahalic@

#113 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?

Post by cHupjahalic@ »

MA DAJ... wrote:
malizeleni wrote:Odrekao sam se bosanskog zato sto sam morao. Cisti biznis. Da su sredili stvari sa Norveskom kad su trebali, ne bih nikada dosao u ovu situaciju, na zalost, tako je ispalo. Krivo mi je sto i na papiru nisam bosanac, ali sta je tu je .
Kada si zatrazio NO drzavljanstvo,pa da ti tako nesto uslovljavaju?

uslovljavaju, pogledaj zakon o drzavljanstvu, § 10.
Post Reply