Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
-
bajadera82
#101 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Znam da nije legalno, al eto ima raje koja tako radi.. Nista moram se odluciti, crno ili bijelo..
a meni to nije samo papir, da je samo papir ne bi mi odluka tako tesko pala..
a meni to nije samo papir, da je samo papir ne bi mi odluka tako tesko pala..
- d700
#102 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Raja nije relevantna niti ukazatelj na to da li je nesto OK ili ne.bajadera82 wrote:Znam da nije legalno, al eto ima raje koja tako radi..
Eh...tako je to.bajadera82 wrote:Nista moram se odluciti, crno ili bijelo..
Ok...sta sad ima u tom pasosu toliko fenomenalnog ? Pare? Zlato? Autogram Madone ?bajadera82 wrote:a meni to nije samo papir, da je samo papir ne bi mi odluka tako tesko pala..
-
bajadera82
#103 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
ahahahaha autogram madone
ma sta ja znam, neke stvari ne mozes objasniti logikom..
al evo hajmo logicno. ako hocu da radim u nekim institucijama gore treba mi pasos jedne EU drzave, ako hocu ovdje u BiH da radim onda je bolje zadrzati bosanski pasos jer je tesko dobiti radnu dozvolu sa stranim pasosom.. eto pa ne znam..
a inace ne volim to crno-bijelo, zivot je ipak saren
ma sta ja znam, neke stvari ne mozes objasniti logikom..
al evo hajmo logicno. ako hocu da radim u nekim institucijama gore treba mi pasos jedne EU drzave, ako hocu ovdje u BiH da radim onda je bolje zadrzati bosanski pasos jer je tesko dobiti radnu dozvolu sa stranim pasosom.. eto pa ne znam..
a inace ne volim to crno-bijelo, zivot je ipak saren
- exliberal
#104 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
kako sam se osjecao....fino...nema problema gdje god da putujem....ako mi zatreba bosanski mogu i njega izvadit ali mi ja zasad to nepotrebni trosak ...nema vise patriotizma...gledaj gdje ti je bolje...
- Vares City
#105 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Nista posebno,......dali mi Svicarsko drzavljanstvo,ja naravno zadrzao Bosansko i vozdra 
-
haustortbf
#106 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Isprazne price o laznom patriotizmu. Nisi ti manje Bosanac ako imas drugi pasos. A ako ti sve tako nedostaje, vrati se i budi patriota do krajabhxxl wrote:ne kontam zasto u opce uzimati necije drzavljanstvo i jos se odreci svoga .... kad jednostavno sa vizom u bh pasosu mozes da putujes i zadovoljava osnovne potrebe... ja imam priliku da uzmem drugo drzavljanstvo ali ne pada mi na pamet ... ovako je extra bih pasos sa vizom na neograniceno vrijeme . samo sto je bosnjacima lakse dati dio svoga identiteta nego malo para
-
MA DAJ...
#107 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
malizeleni wrote:Odrekao sam se bosanskog zato sto sam morao. Cisti biznis. Da su sredili stvari sa Norveskom kad su trebali, ne bih nikada dosao u ovu situaciju, na zalost, tako je ispalo. Krivo mi je sto i na papiru nisam bosanac, ali sta je tu je .
Kada si zatrazio NO drzavljanstvo,pa da ti tako nesto uslovljavaju?
-
spavalica1
#108 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Ja cu uzeti norvsko drzavljanstvo u Martu 2009.Muz ima norvesko,sin isto,sad sam ja na redu 
- d700
#109 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Eh ta ti je 100% na mjestu. Ko svoja patriotska osjecanja definise kroz papir je smjesan...haustortbf wrote:----
Isprazne price o laznom patriotizmu. Nisi ti manje Bosanac ako imas drugi pasos. A ako ti sve tako nedostaje, vrati se i budi patriota do kraja
-
#110 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Nije mi bas nesto znacilo drzavljanstvo, nisam se osjecao Amerikancem. Ali od sinoc, ovaj forum je dobio novog ponosnog Amerikanca!!
-
EI Presidente
#111 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
Meni je bilo veoma drago dobiti USA drzavljanstvo jer sam znao da cu jednog lijepog dana moci glasati protiv Bushketove politike, sto sam jucer s ponosom i ucinio:)
- rajvosa^
#112 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
osjecao se super jer znam da sad (onda) imam opciju. Drugi put "majko Bosnu brani ti".
Ne ozbiljno, bilo mi je drago i iskreno lakse putovati sa US pasosom. Cini mi se da mi je to bio i najdrazi osjecaj. Onako davne 98' non stop nekih problema s BiH pasosem.
- cHupjahalic@
#113 Re: Kada ste dobili njihovo drzavljanstvo kako ste se osjecali?
MA DAJ... wrote:Kada si zatrazio NO drzavljanstvo,pa da ti tako nesto uslovljavaju?malizeleni wrote:Odrekao sam se bosanskog zato sto sam morao. Cisti biznis. Da su sredili stvari sa Norveskom kad su trebali, ne bih nikada dosao u ovu situaciju, na zalost, tako je ispalo. Krivo mi je sto i na papiru nisam bosanac, ali sta je tu je .
uslovljavaju, pogledaj zakon o drzavljanstvu, § 10.