kada ste bili prošli put na Trebevicu?
-
samvan
#1 kada ste bili prošli put na Trebevicu?
Evo,ja sam bio prije par dana,živi užas,ali eto ko voli adenalinske sportove,neka proba.Mislite li da ima nade da Trebević opet postane najominjenije izletišče Sarajlija?
-
Prenj
Zadnji put sam bio u septembru - prekrasan je pogled sa vrha.
Naravno da ima nade, ali pare za uklanjanje mina su u ovom slucaju najvaznije.
Takodje, bilo bi ludo ne iskoristiti park-planinu svega 10 kilometara daleko od grada.
Vec par godina kombi vikendom ide od grada do Brusa, sa ekipom standardnih posjetilaca.
Naravno da ima nade, ali pare za uklanjanje mina su u ovom slucaju najvaznije.
Takodje, bilo bi ludo ne iskoristiti park-planinu svega 10 kilometara daleko od grada.
Vec par godina kombi vikendom ide od grada do Brusa, sa ekipom standardnih posjetilaca.
-
Prenj
U ratu je, na dijelu od Zlatista do Prvog sumara linija uglavnom pratila cestu, tako da je velika vjerovatnoca da je teren ispod ceste, na tom dijelu, miniran.
Iznad ceste, treba izbjegavati pojas od nekih 300m. Iznad tog pojasa bi sve trebalo biti cisto.
Od Prvog sumara do Brusa bi trebalo sve biti OK.
Ipak dok to ne bude, u nekakvom programu razminiranja, sluzbeno verificirano, treba se drzati ugazenih staza.
Iznad ceste, treba izbjegavati pojas od nekih 300m. Iznad tog pojasa bi sve trebalo biti cisto.
Od Prvog sumara do Brusa bi trebalo sve biti OK.
Ipak dok to ne bude, u nekakvom programu razminiranja, sluzbeno verificirano, treba se drzati ugazenih staza.
-
BigusDickus