Kada ste bile djevojcice...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bezVolana

#326 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by bezVolana »

Hakiz wrote: To pretpostavlja da je nemoguće voljeti dvije ili više osoba istim intenzitetom i istom vrstom ljubavi. Da li je to baš tako?
mislim da je za mene, nemoguce. ako bi mi se poceo svidjati neko drugi, obicno bi interes ka prvom opadao.
i sve i da je moguce - nije fer. postavi sebi pitanje, da li bi bilo ok da tebi radi to druga strana, sto ti radis njemu/njoj? i jos bitnije, da li je to njemu ok? ti bacio oko, srce, k... na dvije cure, super, ti bi obje, super, al to i dalje nije uredu prema njima
osim ako one ne pristanu na takav odnos
inace, mejk a chois. sto je dosta teze, ali po meni ispravno
Hakiz

#327 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Hakiz »

bezVolana wrote:
Hakiz wrote: To pretpostavlja da je nemoguće voljeti dvije ili više osoba istim intenzitetom i istom vrstom ljubavi. Da li je to baš tako?
mislim da je za mene, nemoguce. ako bi mi se poceo svidjati neko drugi, obicno bi interes ka prvom opadao.
i sve i da je moguce - nije fer. postavi sebi pitanje, da li bi bilo ok da tebi radi to druga strana, sto ti radis njemu/njoj? i jos bitnije, da li je to njemu ok? ti bacio oko, srce, k... na dvije cure, super, ti bi obje, super, al to i dalje nije uredu prema njima
Ako možeš voljeti dvije osobe u različita vremena, možeš i u isto vrijeme ili ne možeš? Normalna je situacija da voliše jednu odsobu, iz bilo kog razloga ostaneš bez nje, a onda naiđe druga koju isto tako voliš. Šta ako se obje osobe pojave u isto vrijeme? Napraviš izbor, je li? Kako odabrati koga voliš? Šta god da odabereš lažeš, lažeš sebe da možeš bez nekoga koga voliš.

I onda, napraviš izbor. I osjećaš krivicu prema sebi, slagao si sebe. A onda tu krivicu podsvjesno prebaciš na osobu koju si izabrao, ona ti je kriva što ti osjećaš krivicu jer si drugu osobu morao isključiti.
bezVolana

#328 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by bezVolana »

ne, mislim da ja licno ne mogu - vec sam ti odgovorila na pitanje.
a to sve sto pises, zaBoga ti jadan slagao sebe, osjecas krivicu, bla bla, mi zvuci kao opravdavanje licnih postupaka

ako hoces da volis i da budes sa dvije osobe istovremeno, one to trebaju znati. as simple as that. ako ti tu lazes njih da ne bi "slagao sebe", sori ali to je ogromna hrpa bullshita opravdavanja.
voli ti 5 osoba ako hoces ali da to isto i one hoce. sve ostalo nije fer.
anchor85

#329 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by anchor85 »

Hakiz wrote:
bezVolana wrote:
Ako možeš voljeti dvije osobe u različita vremena, možeš i u isto vrijeme ili ne možeš? Normalna je situacija da voliše jednu odsobu, iz bilo kog razloga ostaneš bez nje, a onda naiđe druga koju isto tako voliš. Šta ako se obje osobe pojave u isto vrijeme? Napraviš izbor, je li? Kako odabrati koga voliš? Šta god da odabereš lažeš, lažeš sebe da možeš bez nekoga koga voliš.

I onda, napraviš izbor. I osjećaš krivicu prema sebi, slagao si sebe. A onda tu krivicu podsvjesno prebaciš na osobu koju si izabrao, ona ti je kriva što ti osjećaš krivicu jer si drugu osobu morao isključiti.
A ti imaj hrabrosti dovoljno da objema osobama kažeš da ih voliš pa njima ostavi da izaberu šta će i kako će. Neko će ostati, neko otići. Ali imaj dovoljno poštovanja i ostavi im izbor. Pa neka te druge dvije osobe za sebe odluče da li žele biti sa jednom takvom osobom.
Hakiz

#330 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by Hakiz »

anchor85 wrote:
A ti imaj hrabrosti dovoljno da objema osobama kažeš da ih voliš pa njima ostavi da izaberu šta će i kako će. Neko će ostati, neko otići. Ali imaj dovoljno poštovanja i ostavi im izbor. Pa neka te druge dvije osobe za sebe odluče da li žele biti sa jednom takvom osobom.
Što se ti ljutiš? Ne boj se, neće se tebi desiti.
zenit dozic

#331 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by zenit dozic »

Kakav je ovo perverzan naslov :D
Jel i tema takva :-D
Ima li koja djevojcica da je odbila respov poziv za fuka :mrgreen:
anchor85

#332 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by anchor85 »

Hakiz wrote:
anchor85 wrote:
Što se ti ljutiš? Ne boj se, neće se tebi desiti.
Ne ljutim se. Diskutujemo.
zenit dozic

#333 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by zenit dozic »

kiki-miki wrote:
zenit dozic wrote:Kakav je ovo perverzan naslov :D
Jel i tema takva :-D
Ima li koja djevojcica da je odbila respov poziv za fuka :mrgreen:

Misliš prihvatila javno :oops: :oops:
Sve ga vi ko fol :mrgreen: odbijate javno, a u inboxu druga prica :-D
boracha

#334 Re: Kada ste bile djevojcice...

Post by boracha »

kad vidjeh ovo, naupade mi kako mi je sa 20, 30 bilo staro :D kako se to misljenje mijenja, kad dodjes u te godine :-D
Post Reply