Kada se sadi voce?

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
sLLayer

#1 Kada se sadi voce?

Post by sLLayer »

Juce sam kupio 10ak vocaka i mislio posaditi u subotu kad pade ovaj snijeg. Najvaljuju temperature da ce u noci biti i do -10C a po danu od 0-5C. Zanima me da li smijem sada saditi ili da cekam da okopni? Vec sam bio iskopao rupe :sad:
detroit-mercy

#2 Re: Kada se sadi voce?

Post by detroit-mercy »

Sto prije to bolje, kod nas se voce sadi uglavnom u kasnu jesen ili zimu. Znaci kraj Novembra ili Decembar. Ako vec imas sadnice stavi ih sto prije u zemlu prije nego sto vegetacija krene.
ryan

#3 Re: Kada se sadi voce?

Post by ryan »

idealno bi bilo da si posadjene na jesen,ali mogu i na proljece!!
aa dobro je sto si iskopao rupe,nadam se da su 1mx1mx1m :) malo zemlju led da rastrese :)
malo po netu procackaj o toj vrsti sto si uzeo sta i kako...i bice OK!
moj stari ima nekih 300 vocaka raznog voca vec godinama , pa ako te sta interesuje mogu pitati
pozz
Control panel

#4 Re: Kada se sadi voce?

Post by Control panel »

kad je vec otvorena tema znali ko kako se sadi juzno voce i gdje ima kupiti sadnica za grozdje, mandarine, breskve, naranče, kivi...
ryan

#5 Re: Kada se sadi voce?

Post by ryan »

Control panel wrote:kad je vec otvorena tema znali ko kako se sadi juzno voce i gdje ima kupiti sadnica za grozdje, mandarine, breskve, naranče, kivi...

isto se sadi kao i ovo,samo ne moze ti to uspjeti svuda...
aa sadnica imas kupiti npr. u Capljini ima dobar rasad,Culjak se zove cini mi se,a imas i u onim sjemenarama i tako
aa inace najbolji u Opuzenu al to je malo tesko druga drzava i tako to...
Control panel

#6 Re: Kada se sadi voce?

Post by Control panel »

ryan wrote:
Control panel wrote:kad je vec otvorena tema znali ko kako se sadi juzno voce i gdje ima kupiti sadnica za grozdje, mandarine, breskve, naranče, kivi...

aa sadnica imas kupiti npr. u Capljini ima dobar rasad,Culjak se zove cini mi se,a imas i u onim sjemenarama i tako
ma nisam ni mislo ovdje saditi nego na moru. ok hvala na info.
sLLayer

#7 Re: Kada se sadi voce?

Post by sLLayer »

Znam ja kad bi se trebo saditi, nego da li smijem zasaditi ako je snijeg vani i temperatura 0 ????
ryan

#8 Re: Kada se sadi voce?

Post by ryan »

sLLayer wrote:Znam ja kad bi se trebo saditi, nego da li smijem zasaditi ako je snijeg vani i temperatura 0 ????
ne smijes!!! cekaj malo dok otopli i prvom prilkom posadi
neretvanac

#9 Re: Kada se sadi voce?

Post by neretvanac »

Control panel wrote:
ryan wrote:

ma nisam ni mislo ovdje saditi nego na moru. ok hvala na info.
Mozes i u Hercegovini... Ovdje uspjeva jako dobro sve zivo od juznog voca- mandarine, narance, grozdje, limun, nektarine, smokve, sipak...
Post Reply