Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
komsinica_s_drugog wrote: ↑17/08/2026 16:37
Dosli smo na godisnji, nasoj kuci u Doboj, djeca otisla igrat fudbal, moji sinovi imaju 13 i 15 godina, bili u bh dresovima. Dosli Srbi, stariji par godina od njih i provocirali ih zbog dresova, povici Srbija i kako je Srbija bolja od Bosne
Gdje su oni sto kazu da nema nacionalizma vise?
komsinica_s_drugog wrote: ↑17/08/2026 16:37
Dosli smo na godisnji, nasoj kuci u Doboj, djeca otisla igrat fudbal, moji sinovi imaju 13 i 15 godina, bili u bh dresovima. Dosli Srbi, stariji par godina od njih i provocirali ih zbog dresova, povici Srbija i kako je Srbija bolja od Bosne
Gdje su oni sto kazu da nema nacionalizma vise?
Orašje?
Naselje? Da.
A na Orašje se doselilo svašta sada, Miljikovac je isto tako kritičan, Čaršija malo manje koliko znam, ali sve u svemu nije dobro.
animals wrote: ↑18/08/2026 16:39
Citam neki koji pisu da im je penzija poslije 40 godina rada 1100 eura u Njemackoj, kako tako pitam se..
ili je radio najslabije placeni posao, ili mu je uplacivan minimalac..
...ili je otisao prije navrsenih 67 god u penziju.
Ko je radio za prosjecnu platu u Njemackoj, nakon 40 god. staza i 67 god. starosti, danas ima oko 1500 € netto penzije.
Prosjek plata migranata je u prosjeku manji od prosjeka plata domicilnih (ne znaci da nema izuzetaka, ima itekako, ali pricamo o prosjeku).
U Austriji je vise..
ja sa 35 god staza, ako ostane ovako do kraja, 1900, a vjerovatno i vise..
Tako je, Austrija je po penzijama jaca od Njemacke, jer dio isplacuju iz budzeta (kao i u BiH sada).
Njemacka se i dalje oslanja iskljucivo na sredstva iz penzionog fonda, pa koliko ima ima... a bice sve manje...
A na Orašje se doselilo svašta sada, Miljikovac je isto tako kritičan, Čaršija malo manje koliko znam, ali sve u svemu nije dobro.
Cijeli Doboj je selendra, spustio se Ozren u grad, zgrada do zgrade se gradi ali Opstine, Sportske dvorane niti kina nema.
Najobicnija cetnicka vukojebina.
Cijeli Doboj je selendra, spustio se Ozren u grad, zgrada do zgrade se gradi ali Opstine, Sportske dvorane niti kina nema.
Baš tako. Kad smo kod kina sjecas li se Sadike i Milice?
Ne treba veca naconalisticka izjava od te tvoje zadnje recenice. Ili ne zivis u BiH ili se pravis luda: Situacija u Doboju je ista kao i u ostatku gradova i selendra po BiH... permutacija stanovnistva se nije desila samo tu, budi realna... a djecu pustiti u Doboju da se igraju u BH dresovima je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kazem provokacija. To svojoj djeci ne bih nikad u radio.
Kad smo vec kod Doboja, posebne uspomene me vezu za taj kraj... da vidimo od dobojlija, do sad mi niko nije znao dati odgovor pa da pitam ovdje: Sta je se desilo sa ZOO vrtom 1992. godine. Ko je iz Doboja zna vrlo dobro o cemu se radi, bio je park u rangu Pionirske, necu pretjerati ako kazem. Danas je kompleks neprepoznatljiv, dio ulaza i rampa izgleda isto a nadalje su izgradjene koliko vidim privatne kuce, vjerovatno kao i na ostalim prigradskim mjestima u drustvenoj svojini u RS...
Ne sjecam, ja sam rodjena malo pred rat, ima li to kakve veze
Ne treba veca naconalisticka izjava od te tvoje zadnje recenice. Ili ne zivis u BiH ili se pravis luda: Situacija u Doboju je ista kao i u ostatku gradova i selendra po BiH... permutacija stanovnistva se nije desila samo tu, budi realna... a djecu pustiti u Doboju da se igraju u BH dresovima je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kazem provokacija. To svojoj djeci ne bih nikad u radio.
Zivjela sam tu od rodjenja do '93, pa opet od 2002 do 2024, je l' dosta? Slobodno me zovi nacionalistom, nemam nista protiv.
Nikad ne pristajem da je provokacija nositi dres svoje reprezentacije bilo gdje na svijetu, a posebno to ne moze bit provokacija u vlastitoj drzavi. To sto nekog isprovocira upravo potvrdjuje da je cetnicka vukojebina.
Stubrijez 1: nema u bosni nacionalizma.
Stubrijez 2:
stubrijez wrote: ↑20/08/2026 23:32
[ a djecu pustiti u Doboju da se igraju u BH dresovima je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kazem provokacija. To svojoj djeci ne bih nikad u radio.
izvrsni direktor wrote: ↑21/08/2026 07:34
Stubrijez 2:
[ a djecu pustiti u Doboju da se igraju u BH dresovima je u najmanju ruku neodgovorno, da ne kazem provokacija. To svojoj djeci ne bih nikad u radio.
Gdje je i u kom kontekstu napisano pod 1? Lijepi i prvi citat ili nijedan... osim ako nisi obicna manipulatorska šuga,
ja sam 1998 na koševo išao na sjever u šukerovom dresu
tramvajem od katedrale do alipašine pa pjehe gore
neki su me htjeli tući
ALI IZ TRAMVAJA KOJI JE ODLAZIO nisam ih mogao stići
ali to su bila neka druga vremena rekao bih bolja sigurnija bez portala i društvenih mreža
danas nista nikome slicno ne bih preporucio nigdje nakon sto mi je jaran jedna zivu glavu izvukao u splitu uhvatila ga torcida a on hajdukovac dok je objasnio sta ko gdje umal ga nisu ubili
Stubrijez 2:
Ne sjecam, ja sam rodjena malo pred rat, ima li to kakve veze
Ima. Ništa, nije važno. Kad je počeo rat sve se razjebalo.
Stubrijez 2: