I.......???
Da li da nastavim cinicnim tekstom tipa maricevog "Kada Sadama ne bude" ili u ozbiljnom tonu?
Odjedanput pocinje cvjetati privreda, minimalna placa je 1.000 KM, srbi, hrvati, bosnjaci i SDP-ovci se grle po ulicama, stranci se grabe koji ce prije investirati u RBiH, autoput je napravljen za nekoliko mjeseci, mladi uzivaju u nastavi, profesori su zadovoljni platama i prenose mladima vrhunsko znanje, kriminalci came po zatvorima, u Banja Luci imamo trg Alije Izetbegovica, majke srebrenice napokon imaju kakvu- takvu satisfakciju, izvoz je 200% veci od uvoza, svi su zadovoljni i sretni u novoj super-drzavi zvanoj RBiH.
____
Da se razumijemo, borio sam se 4 godine protiv zlocinacke tvorevine zvane RS. Najbolje godine zivota odose sad pa sad. Ali eto, zamislite vi podrzavaoci politike "ekonomija nam nije prioritet, bitno je ukidanje aparthejda" da se sad ukine RS. Sta time dobijamo, konkretno?? Hoce li se ko vratiti u RS samo zato sto na zgradi opcine pise neko drugo ime umjesto RS? Hoce li privreda dozivjeti boom? Hoce li nestati animoziteta izmedju naroda? Vidite li besmisao u tome sto smo 10+ godina izgubili na ukidanju RS-a umjesto da smo vodili pametnu politiku i koncentrisali se na razvoj privrde? Alija je jednu stvar dobro rekao nakon potpisivanja Daytona " Sada srbima koji hoce da se otcijepe trebamo dokazati da je nas politicki model superioran njihovom, ostalo ce doci samo od sebe". Citat nije tacan, ali tako nesto je rekao kod Senada. Kada ovdje (FBiH) bude vladalo blagostanje, srbi ce trcati da se ukine RS kako bi i njima "nesto 'kanulo". Para vrti 'dje burgija nece. Ustvari, ne znam ni sam sto sam se raspisao ovoliko. Frustracija valjda