Pa sjedni sama sa sobom, popi kaficu... skontaj sta u istinu zelis... pa sto skontas realizuj.Aura Perez wrote:mislim na ono kada si s nekim malo duze, naviknes na njegovo prisustvo, naviknes da je dio tvoj zivota, tvojih planova, tvog recimo svakog dana, i onda je tesko sve to odjednom promijeniti nakon prekida.
Nije onaj isti. Onda kad smo mahalale na pp kad smo prekinuli, to je bilo to, poslije se nismo mirili, samo svadjali. I uspjesno se borim sa nagonom da mu se javim evo vec mjesec dana
A sanjala sam ga sinoc, ne znam zasto, nije mi danima naumpao.
Kada niste nacisto...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Gospoda Ministarka
#26 Re: Kada niste nacisto...
-
Gospoda Ministarka
#27 Re: Kada niste nacisto...
OVako bude u onim americkim filmicima... ko fol ona pati na jednoj strani ali nece da se javi... on na drugoj... i jedino vam jos treba prst sudbine... 
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#28 Re: Kada niste nacisto...
Gospoda Ministarka wrote:ALexis, aj sto je los kao covjek vec se i ljubi otvorenih ociju![]()
Navika je cudna stvar, sreca pa naegovorim iz iskustva
dje me nadje
je li moguce da se sve 'ljubavi' svedu na naviku?
(namjerno sam stavila navodnike)
-
Gospoda Ministarka
#29 Re: Kada niste nacisto...
ALexis wrote:Gospoda Ministarka wrote:ALexis, aj sto je los kao covjek vec se i ljubi otvorenih ociju![]()
Navika je cudna stvar, sreca pa naegovorim iz iskustva
dje me nadje![]()
je li moguce da se sve 'ljubavi' svedu na naviku?
(namjerno sam stavila navodnike)
Vec sam rekla da nemam iskustva s tim, ali mislim da veza pocne da propada kad ljudi uzmu jedno drugo zdravo za gotovo... i onda vrijeme ucini svoje... Prestanu da se posvecuju jedno drugom.
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#30 Re: Kada niste nacisto...
odvojeni smo zbog tog zla. nije to zlo u onoj svojoj cistoj formi, vec u rijecima upucenim meni tokom svadje. koliko god bile u afektu recene, one bole. odmaram od svega, zelim da rascistim sa sobom da li mogu s njim da nastavim, jer mi fale svi oni momenti u kojima nam je lijepo, kada funkcionisemo kao jedna cjelina ili da raskinem ovo sve sto imam jer mi je muka od svadja koje se vrte u krug i uvijek imaju isti, bolni zavrsetak.Gospoda Ministarka wrote:Spoznati u nekom zlo... no i dalje ga voljetiALexis wrote:malo je tesko sve to staviti na ekran.
kada nekog zavolis, pa nakon nekoliko nelogicnih, nepotrebnih i nadasve ljubomornih svadja se zapitas jesu li one potrebne odnosno, je li ti ta veza potrebna? kada te svadje postanu svakodnevnica izmedju nekoliko lijepih dana, ne znas sta ti je gore... ostat s tom osobom jer u pauzi izmedju svadja zna biti mnogo lijepo, ili sve prekinuti jer te svadje pokazu pravo lice partnera, ono koje ne vidis kada ti je sve bajno, udjes mu u srz karaktera i shvatis kakva je osoba uistinu.
najgore je kada spoznas zlo u njemu a i dalje ga volis.
ja primjenjujem izolovanost od partnera ovih dana, da rascistim sama sa sobom da li mi je on potreban ili ne tj. da li mogu bez njega ili ne mogu.Kako mozes postovati nekog ko je los i zao? Kako mozes leci u krevet sa covjekom za kojeg znas da je zao?
Ostati s nekim u vezi samo radi tih trenutaka kad se ne svadate? Svada nije prirodno stanje veze, kad se ljudi pocnu svadati a problem se nemoze rijesti razgovorom tad se dize sidro i ides dalje, neostajes u vezi da bi uzivao dok se OPET ne posvadate, koliko daleko je taj covjek spreman da ide u svom bijesu i ljubomori?
neko mi nekad rece: ''nema ljubavi bez bola i patnje''.
ja se sad preispitujem, da li je sva ta patnja vrijedna ove ljubavi.
-
Gospoda Ministarka
#31 Re: Kada niste nacisto...
Mazohista koji se nije potrudio da u zivotu ima nesto bolje.ALexis wrote:''nema ljubavi bez bola i patnje''.
Prava ljubav je puna postovanja i njeznosti, kad nekog uistinu volis trudis se svaki dan da ga usrecis i da vidis osmijeh na licu te osobe, ta osoba te cini boljim , sretnijim covjekom... nikako nesretnijim.
Svade nisu prirodno stanje veze, moras da vidis sta je pravi uzrok tih svada i da udes dublje u njih...
ovaj tvoj po ovim svadama bi mogao biti samo neki kompleksas.
- ALexis
#32 Re: Kada niste nacisto...
sta da pisem, sve znas...
javim se kad se skontam sama sa sobom, ali situacija ne sluti na dobro.
ponekad se covjek jednostavno zaljubi u pogresne
javim se kad se skontam sama sa sobom, ali situacija ne sluti na dobro.
ponekad se covjek jednostavno zaljubi u pogresne
- Aurora Borealis
#33 Re: Kada niste nacisto...
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 11:39, edited 1 time in total.
-
Njanjo
#34 Re: Kada niste nacisto...
Aura Perez wrote:mislim na ono kada si s nekim malo duze, naviknes na njegovo prisustvo, naviknes da je dio tvoj zivota, tvojih planova, tvog recimo svakog dana, i onda je tesko sve to odjednom promijeniti nakon prekida.
Nije onaj isti. Onda kad smo mahalale na pp kad smo prekinuli, to je bilo to, poslije se nismo mirili, samo svadjali. I uspjesno se borim sa nagonom da mu se javim evo vec mjesec dana
ja procitao "nije me danima napumpao"hhehehhehehe
- Dori
#35 Re: Kada niste nacisto...
Njanjo wrote:Aura Perez wrote:mislim na ono kada si s nekim malo duze, naviknes na njegovo prisustvo, naviknes da je dio tvoj zivota, tvojih planova, tvog recimo svakog dana, i onda je tesko sve to odjednom promijeniti nakon prekida.
ja procitao "nije me danima napumpao"hhehehhehehe
Pa ovako......ja kao racuinovodja koristim dobro poznati "T" racun, odnosno razmotrim sve "ZA" i "PROTIV" i na kraju odvazem svaku stranu....
Mada iskreno, iz iskusta....ako se dvoumis oko bilo cega ne radi to dok nisi 100% sigur(na)an
-
Njanjo
#37 Re: Kada niste nacisto...
joj suti....

- kmirsad
#38 Re: Kada niste nacisto...
Blago li se vama... bar povremeno vam naupadne...
... meni neče... ni na sekundu ... da izlađe iz glave...

-
Njanjo
#39 Re: Kada niste nacisto...
ti si se bar navikao, meni neobicno bez djevojke 
- TiDamJa
#40 Re: Kada niste nacisto...
da, srednjiGospoda Ministarka wrote:OVako bude u onim americkim filmicima... ko fol ona pati na jednoj strani ali nece da se javi... on na drugoj... i jedino vam jos treba prst sudbine...
-
Genitalni Herpes
#41 Re: Kada niste nacisto...
vrijeme + tri puta izgovorena laz postaje istina = jasnija slikaSavršeni_organizam wrote:... sa zeljama, htjenjima. Emocije postoje, ali i one kao da gube onu jasnu izdefiniranost.
Koje metode koristite u razgovoru sa samim sobom kako bi slika postala jasnija?
- ljubav_aha
#42 Re: Kada niste nacisto...
Aura Perez wrote:taj nam je sudbina odavno pokazalaTiDamJa wrote:da, srednjiGospoda Ministarka wrote:OVako bude u onim americkim filmicima... ko fol ona pati na jednoj strani ali nece da se javi... on na drugoj... i jedino vam jos treba prst sudbine...
-
Njanjo
#43 Re: Kada niste nacisto...
ostavila me Hebes ga