Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Kapri
#1 Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
treba mi misljenje drugih zena ,ali zena...jer ipak je to osetljivo polje...izdaja...nepravda....zasto bas meni...itd...evo o cemu se radi....
prije nekoliko mjeseci sam se rastala od covjeka koji me je urnisao emotivno i nakon mjeseci u centru za borbu protiv nasilja,znas ono nikad nije tukao,a dusa ti modra,i nakon mjeseci na psihoterapiji kako krenuti dalje....uspela sam,otjerala sam skota iz svog zivota....a zivot je postao velikodusan nakon toga...upoznala sam divnog muskarca i sa njim sam u predivnoj vezi,punoj razumjevanja,postovanja,tolerancije...vezi iz romana u kojem sam ja glavna junakinja....ali...cuveno ali..
ali koje ne zelim da priznam,a ono se ipak cuje...sto ga vise utisavam,ono je sve glasnije....
ali se odnosi na nepravdu koju mi je bivsi nanio,nepravdu laganjem,varanjem,izdajom...nepravdu jer nikad nisam cula ni osjetila izvini...ne da bi mi bili opet zajedno,to nikako,gadi mi se i pomisao na to...cak ne ni da bih sebi dokazala da sam bila u pravu jer sam ga otjerala od sebe,jer ja to odavno jasno znam....ne zato,vec....ne znam,ne umijem da razjasnim sebi...a ja obicno imam svoje odgovore....i zato sam ,naravno,otrcala na internet da pronadjem odgovor i..evo me.....trebaju mi vase price,da bih mogla da pronadjem dio svoje koji nedostaje da krenem dalje bez kamena....da li ste nekada bile u slicnoj sitaciji....da li vas je saplitalo nesto iz proslosti sto vam je uradjeno cime ste povredjeni...i kako ste to prevazisle.....
prije nekoliko mjeseci sam se rastala od covjeka koji me je urnisao emotivno i nakon mjeseci u centru za borbu protiv nasilja,znas ono nikad nije tukao,a dusa ti modra,i nakon mjeseci na psihoterapiji kako krenuti dalje....uspela sam,otjerala sam skota iz svog zivota....a zivot je postao velikodusan nakon toga...upoznala sam divnog muskarca i sa njim sam u predivnoj vezi,punoj razumjevanja,postovanja,tolerancije...vezi iz romana u kojem sam ja glavna junakinja....ali...cuveno ali..
ali koje ne zelim da priznam,a ono se ipak cuje...sto ga vise utisavam,ono je sve glasnije....
ali se odnosi na nepravdu koju mi je bivsi nanio,nepravdu laganjem,varanjem,izdajom...nepravdu jer nikad nisam cula ni osjetila izvini...ne da bi mi bili opet zajedno,to nikako,gadi mi se i pomisao na to...cak ne ni da bih sebi dokazala da sam bila u pravu jer sam ga otjerala od sebe,jer ja to odavno jasno znam....ne zato,vec....ne znam,ne umijem da razjasnim sebi...a ja obicno imam svoje odgovore....i zato sam ,naravno,otrcala na internet da pronadjem odgovor i..evo me.....trebaju mi vase price,da bih mogla da pronadjem dio svoje koji nedostaje da krenem dalje bez kamena....da li ste nekada bile u slicnoj sitaciji....da li vas je saplitalo nesto iz proslosti sto vam je uradjeno cime ste povredjeni...i kako ste to prevazisle.....
-
samina_swe
#2 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Sve se placa sve se vraca,neka ti to bude na umu
-
Bountiful
#3 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Mislim da odgovor neces naci, jer se na to pitanje ne moze odgovoriti
prosla sam kroz istu takvu vezu, pitala se zasto ja, kako je mogao sve to uraditi itd itd i onda sam jednostavno skontala da je on takav kakav je (idiot
) i da je bio prema svakoj svojoj curi takav i da je takav prema svojoj sadasnjoj curi. Tako, budi sretna sto si ga se rijesila i uzivaj u novoj vezi 
- tag33
#4 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Women logic...
- Loulou
#5 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
@Kapri
Ne znam zašto se pitaš, pretpostavljam da je to dio normlanog procesa "stajanja na noge" nakon mučne situacije u kojoj si se našla...
Važno je da ne dopustiš duhovima iz prošlosti da unište nešto što ima potencijal i zbog čega bi se mogla kajati.
Neke stvari moramo preraditi sami sa osobom i ne uvući druge, ni krive ni dužne, u borbu s našim unutarnjim demonima.
Možda si prebrzo ušla u novu vezu; možda duhovi prošlosti i nisu tamo gdje im je mjesto - u prošlosti. Čovjek najprije mora naučiti biti u miru sa samim sobom da bi pronašao harmoniju u odnosu s drugim i drugima.
Ne znam zašto se pitaš, pretpostavljam da je to dio normlanog procesa "stajanja na noge" nakon mučne situacije u kojoj si se našla...
Važno je da ne dopustiš duhovima iz prošlosti da unište nešto što ima potencijal i zbog čega bi se mogla kajati.
Neke stvari moramo preraditi sami sa osobom i ne uvući druge, ni krive ni dužne, u borbu s našim unutarnjim demonima.
Možda si prebrzo ušla u novu vezu; možda duhovi prošlosti i nisu tamo gdje im je mjesto - u prošlosti. Čovjek najprije mora naučiti biti u miru sa samim sobom da bi pronašao harmoniju u odnosu s drugim i drugima.
- insomnia78
#6 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Da mi je samo znati kome se vratilosamina_swe wrote:Sve se placa sve se vraca,neka ti to bude na umu
Sent sa mog sokocala using tapatalk
-
Kapri
#7 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Mislim da je ovo odgovor na moje stanje.Mislim da mi treba ipak period samoce da duhove iz proslosti ostavim u proslosti.Samo mislim da ovaj novi nije zasluzio da ga mucim radi starog demona koji me proganja.Bojim se da su svi ako on sto je bioLoulou wrote: Možda si prebrzo ušla u novu vezu; možda duhovi prošlosti i nisu tamo gdje im je mjesto - u prošlosti. Čovjek najprije mora naučiti biti u miru sa samim sobom da bi pronašao harmoniju u odnosu s drugim i drugima.
-
samina_swe
#8 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Jesil pratio neciji zivot do kraja da znas da losa dijela nije osjetio nekada na sebi? zapravo,sta ti znas kroz sta on prolazi sam?insomnia78 wrote:Da mi je samo znati kome se vratilosamina_swe wrote:Sve se placa sve se vraca,neka ti to bude na umu
- insomnia78
#9 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Samo se ti tjesi, cudo nisi napisala da ce mu se vratiti na onom ako ne na ovom svjetu.
A sad sto se tice teme, pokretacica zeli konkretno sta?
-
samina_swe
#10 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Karma is a bitch pa ti sad vidi,ja sam na sebi osjetila i osjete i drugiinsomnia78 wrote:Samo se ti tjesi, cudo nisi napisala da ce mu se vratiti na onom ako ne na ovom svjetu.
- insomnia78
#11 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Ja ti reko samo se ti tjesi
-
samina_swe
#12 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Sto cu se tjesiti? 
-
Mr.Penguin
#13 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Covjek zeli da kaze sta ako mu se ne vrati, hocete li onda moci normalno zivjeti svoj zivot?samina_swe wrote:Sto cu se tjesiti?
-
samina_swe
#14 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
ili ce se njemu vratiti,ili se to meni vraca nesto..kuzisMr.Penguin wrote:Covjek zeli da kaze sta ako mu se ne vrati, hocete li onda moci normalno zivjeti svoj zivot?samina_swe wrote:Sto cu se tjesiti?
-
harisl
#15 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Ima ovaj jedan moj drug ...
Imao je djevojku koja je uvijek bila tu, bez obzira sta on uradio. Ponekada je bas isao daleko, ali nije on bio kriv - djevojka je uvijek bila tu, a mogla je otici kad god je htjela. Ko joj je kriv, nije je on prisiljavao, pa jel tako...
Onda je dosao rat, pa su se culi preko pisama. Normalno, vecinom njenih. I jednog dana, nakon mjeseci i godina cekanja, ona je prelomila i izasla sa nekim drugim. Njemu je svakako bilo svejedno, u zivotu mu je dobro islo i napisao joj je "Nek' ti je sa srecom.".
Tako, vrijeme je prolazilo i on je bio sa drugom. Zivot je postao vrlo tezak. Isprva samo ponekad, a onda sve cesce bi se vratio mislima u stare dane, tamo gdje su mu svi hirovi i greske bili oprosteni i gdje je on bio centar svemira. I pricao bi on sa njom u mislima i bilo bi mu lakse. I totalno se promijenio, shvatio je da je bio idiot i sada je on dubio na glavi da zadrzi sadasnju djevojku, bas kao sto je ona to radila za njega sada vec toliko godina ranije.
I jos je vremena prolazilo, trazio je on nju po internetu... I onda, 10 godina nakon prekida je zazvonio telefon, culi su se i preko fejsbuka. Sada su bili prijatelji. I jedne noci je on napisao "Znas, ono kada smo mi bili zajedno, kako sam ja..." i onda ga je ona prekinula "Znam, sve ti je oprosteno. Da si Bogdo bio drugaciji...".
E vise se ne cuju. Valjda je krug zatvoren, sta li. Ona je nastavila dalje, ima veliku djecu. On se vise ne vraca u ono doba od prije 20 i kusur godina, makar ne tako cesto. Nema puno, malo vise nego sto je imao tih par decenija ranije.
Produzi ba dalje i ne osvci se. Ne gubi vrijeme. Zna svako sta je uradio.
Imao je djevojku koja je uvijek bila tu, bez obzira sta on uradio. Ponekada je bas isao daleko, ali nije on bio kriv - djevojka je uvijek bila tu, a mogla je otici kad god je htjela. Ko joj je kriv, nije je on prisiljavao, pa jel tako...
Onda je dosao rat, pa su se culi preko pisama. Normalno, vecinom njenih. I jednog dana, nakon mjeseci i godina cekanja, ona je prelomila i izasla sa nekim drugim. Njemu je svakako bilo svejedno, u zivotu mu je dobro islo i napisao joj je "Nek' ti je sa srecom.".
Tako, vrijeme je prolazilo i on je bio sa drugom. Zivot je postao vrlo tezak. Isprva samo ponekad, a onda sve cesce bi se vratio mislima u stare dane, tamo gdje su mu svi hirovi i greske bili oprosteni i gdje je on bio centar svemira. I pricao bi on sa njom u mislima i bilo bi mu lakse. I totalno se promijenio, shvatio je da je bio idiot i sada je on dubio na glavi da zadrzi sadasnju djevojku, bas kao sto je ona to radila za njega sada vec toliko godina ranije.
I jos je vremena prolazilo, trazio je on nju po internetu... I onda, 10 godina nakon prekida je zazvonio telefon, culi su se i preko fejsbuka. Sada su bili prijatelji. I jedne noci je on napisao "Znas, ono kada smo mi bili zajedno, kako sam ja..." i onda ga je ona prekinula "Znam, sve ti je oprosteno. Da si Bogdo bio drugaciji...".
E vise se ne cuju. Valjda je krug zatvoren, sta li. Ona je nastavila dalje, ima veliku djecu. On se vise ne vraca u ono doba od prije 20 i kusur godina, makar ne tako cesto. Nema puno, malo vise nego sto je imao tih par decenija ranije.
Produzi ba dalje i ne osvci se. Ne gubi vrijeme. Zna svako sta je uradio.
- Not My Idea
#16 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Meni se cini da ti bivsem jos uvijek mnogo toga zamjeris i kao da neces bit mirna i moc nastavit dalje dok mu sve ne kazes tj saspeš u lice.
- p206
#17 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Kapri wrote:treba mi misljenje drugih zena ,ali zena...jer ipak je to osetljivo polje...izdaja...nepravda....zasto bas meni...itd...evo o cemu se radi....
ja ću biti grub, ali sa razlogom... i reći ću ti
NE SERI i voli čovjeka koji to zaslužuje
barem jednom u životu ne koristi žensku logiku i budi sretna
-
Kapri
#18 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Mislim da si u pravu.Ali sam sasula u lice i ne osjecam se boljeNot My Idea wrote:Meni se cini da ti bivsem jos uvijek mnogo toga zamjeris i kao da neces bit mirna i moc nastavit dalje dok mu sve ne kazes tj saspeš u lice.
-
Kapri
#19 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Ne smeta mi grubost,slobodnop206 wrote: ja ću biti grub, ali sa razlogom...
-
Mr.Penguin
-
Haj_Halve
#21 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Izvinjavam se na grubosti svojih rijeci ali ovo je tipicni bullsh*t zene koja ne zna da li da piski ili kaki a Boga mi i zavlacenje covjeka koji zasluzuje da ne ispasta zbog necega sto nema veze sa njim.
Takvih prica sam cuo na stotine i cine mi se egocentricne.Zivot je takav, dobra I losa iskustva.Duhovi iz proslosti-rijecnik iz sapunica?Uozbiljite se.
Takvih prica sam cuo na stotine i cine mi se egocentricne.Zivot je takav, dobra I losa iskustva.Duhovi iz proslosti-rijecnik iz sapunica?Uozbiljite se.
- simbabimba
#22 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Haj_Halve wrote:Izvinjavam se na grubosti svojih rijeci ali ovo je tipicni bullsh*t zene koja ne zna da li da piski ili kaki a Boga mi i zavlacenje covjeka koji zasluzuje da ne ispasta zbog necega sto nema veze sa njim.
Ovo gore je tesko pojednostavljivanje.
Mislim da je tvoj slucaj jako kompleksan u smislu da ti je kompletan psiho-emotivni sklop poljuljan tako ruznim iskustvom.
Izgubila si povjerenje u miskarce (a ko i ne bi) i treba vremena da se oporavis. Tvoj sadasnji momak radi super posao pokazujuci ti da ima boljih ljudi i muskaraca kojim mozes pokloniti svoje povjerenje, otvoriti dusu i voljeti a ti nemoj da mu otezavas stvari stalno se vracajuci na staru pricu. Mozda ipak jesi prerano uletila u novu vezu ali kad se vec desila kvalitetna stvar radi i ti na tome da opstane.
- Ghost_Rider_XXX
#23 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Tako ti Boga šta ima ovdje kompleksno??? Masa žena ovako nahebe, neke se dozovu i zatjeraju gamad i vražju mater i nastave normalno sa životom neke ne. Ono što je manje više standardni pattern ponašanja jeste, da će prije ili kasnije ovaj što je normalan biti skršen i sjeban, jer će iskihati sve greške svog prethodnika.simbabimba wrote:Haj_Halve wrote:Izvinjavam se na grubosti svojih rijeci ali ovo je tipicni bullsh*t zene koja ne zna da li da piski ili kaki a Boga mi i zavlacenje covjeka koji zasluzuje da ne ispasta zbog necega sto nema veze sa njim.
Ovo gore je tesko pojednostavljivanje.
Mislim da je tvoj slucaj jako kompleksan u smislu da ti je kompletan psiho-emotivni sklop poljuljan tako ruznim iskustvom.
Izgubila si povjerenje u miskarce (a ko i ne bi) i treba vremena da se oporavis. Tvoj sadasnji momak radi super posao pokazujuci ti da ima boljih ljudi i muskaraca kojim mozes pokloniti svoje povjerenje, otvoriti dusu i voljeti a ti nemoj da mu otezavas stvari stalno se vracajuci na staru pricu. Mozda ipak jesi prerano uletila u novu vezu ali kad se vec desila kvalitetna stvar radi i ti na tome da opstane.
Toplo se nadam da Kapri iskače iz klišea, ali malo vjerovatno.
- p206
#24 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
Klasični zajeb svake žene. Naučno je dokazano da povrijeđene/ostavljene žene bez osvetničkih ambicija, lakše privuku osjećajnijeg muškarca koji će je paziti i brinuti o njenim osjećanjima. Neke to shvate na vrijeme pa budu sretne, a neke ne i muškarac ih na kraju ostavi ma koliko bio strpljiv.Mozda ipak jesi prerano uletila u novu vezu
A neke čak ne žele da im se pokazuje briga o osjećanjima, ima i takvih na obje strane. Veza i brak im se svedu na seksualnu privlačnost, a kad to ishlapi nastanu problemi.
- kuharica
#25 Re: Kada nepravdu iz bivse veze vuces kao kamen
ako ti je potrebno njegovo izvini ili nesto slicno da zatvoris krug, nemoj ocekivati da ces to dobiti od njega. imas momka koji te voli i nemoj dozvoliti da on ispasta za tudje greske. zamisli da je situacija obrnuta.
u svakom slucaju, zaboravi sta je bilo, pusti to od sebe, okreni se momku koji se trudi oko tebe i pici dalje.
od onog bivseg nikad neces dobiti satisfaciju koju trazis, a mozes propustiti nesto sto zaista vrijedi
u svakom slucaju, zaboravi sta je bilo, pusti to od sebe, okreni se momku koji se trudi oko tebe i pici dalje.
od onog bivseg nikad neces dobiti satisfaciju koju trazis, a mozes propustiti nesto sto zaista vrijedi