Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?

Post Reply

Poll ended at 25/08/2005 16:28

1 godina
3
13%
2 godine
7
29%
5 godina
5
21%
10 godina
2
8%
15 godina
7
29%

Total votes: 24

david100

#1 Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?

Post by david100 »

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kad nas vise ne bude...

a to nemas u anketi... :D
david100

#3 Nebi se slozio.

Post by david100 »

Radije bih rekao da nas nece biti ako se entiteti ne ukinu :)
Televizione

Post by Televizione »

Doce televizija i opet ce snimati
musa_2004

Post by musa_2004 »

jarane.. fali tu "nikad"...
sure_alma

Post by sure_alma »

ma ukinut ce se entitet, ali kad.... :D zato nemam odgovor na pitanje...
ali nadaj mo se uskoro, bar u narednih 5 godina...
bi ce bolje za nas dvoje... :-D
pozdrav svima...
Bosanac sa dna kace

#8 Re: Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?

Post by Bosanac sa dna kace »

david100 wrote:Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?
Jednog dana a mozda i prije!!! :) :roll:
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

ocigledno si zaboravio rijec NIKAD
Toozla

Post by Toozla »

...u cetvrtak.... :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

rainbow_sex wrote:ocigledno si zaboravio rijec NIKAD
Hehe nikad ne reci nikad! :D
Dum spiro, spero=dok disem nadam se! :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

ja bih volio da se ukinu entiteti, da imamo barem 10000$ GDP/per Capita, da osvajamo olimpijska odlicja, da smo zemlja sa najmanje kriminala u regionu,

sve su to nase lijepe zelje, al daleko smo od toga,
problem lezi u politici to svi znamo samo ne znamo kako da nadjemo izlaz iz ovih govana oprostite na izrazu,
jedino rijesenje ja mislim lezi, da se zabrane sve tri nacionalne stranke, pa da i mi krenemo živjeti,

SMRT NEONACIONALIZMU SLOBODA NARODU
SD-6

#13 Re: Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?

Post by SD-6 »

kada se ujedini policija
da pamtis

Post by da pamtis »

Kad uzmemo krampe, lopate a bogami i PC-je, pljunemo u sake i pocnemo raditi. :-) od oka, onako za jedno 5-15g :lol:
CuraDrugogSistema

#15 Re: Kada mislite da ce se entiteti ukinuti u BiH?

Post by CuraDrugogSistema »

SD-6 wrote:
kada se ujedini policija
da..da.. to bi bio dobar pomak prema ukidanju entiteta, ali gledajuci/citajuci kako stvari odvijaju, buducnost mi ne izgleda bas svijetlo.
gavrilo

Post by gavrilo »

entiteti reprezentuju realno stanje bosne i hercegovine. sve dok ne dodje do pomirenja, ne ovog kvazi pomirenja nego istinskog, i medjusobnog povjerenja entiteti ce postojati.

... i sve dok fudbalska reprezentacija ne pobjedi neko prvenstvo i svi gradovi budu gorili u bakljama i pjesmama radosti :D
dojca

Post by dojca »

mozda bi trebalo ukinuti BiH?
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:entiteti reprezentuju realno stanje bosne i hercegovine. sve dok ne dodje do pomirenja, ne ovog kvazi pomirenja nego istinskog, i medjusobnog povjerenja entiteti ce postojati.
(...)
Pomirenja nema sve dok se zlocinci slobodno setaju ulicom... i dok ih vladajuce nomenklature stite.

Medjusobno povjerenje se... treba zasluziti. Poslije ovih pokolja u zadnjem ratu trebati ce zapeti... od pokajanja i molbe za oprost do...
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Fair Life wrote:
gavrilo wrote:entiteti reprezentuju realno stanje bosne i hercegovine. sve dok ne dodje do pomirenja, ne ovog kvazi pomirenja nego istinskog, i medjusobnog povjerenja entiteti ce postojati.
(...)
Pomirenja nema sve dok se zlocinci slobodno setaju ulicom... i dok ih vladajuce nomenklature stite.

Medjusobno povjerenje se... treba zasluziti. Poslije ovih pokolja u zadnjem ratu trebati ce zapeti... od pokajanja i molbe za oprost do...

ma za ovaj rat je samo jedan čovjek kriv, htjeli mi to priznati ili ne ali tito je najodgovornija osoba za ovaj rat, postojali su i četnici i ustaše i za vrijeme tite, samo ti u titino doba to nisi smio govoriti o tome, da se pricalo 30 godina kao što se sad priča rat bi bio zaobidjen ili bi bilo rata ali svaka strana bi znala šta ona tamo druga strana sprema. ne bi pricali o medjusobnom bratstvu i jedinstvu vec bi pricali koje kome, koga i kada ubijao, šta planira da uradi se po tom pitanju i mnoge druge stvari.

ja bih rekao ovako,

SMRT FAŠIZMU - SLOBODA GOVORU
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:
(...)

naravno...
praznina

Post by praznina »

Krivokapic wrote:
Fair Life wrote:
(...)

ma za ovaj rat je samo jedan čovjek kriv, htjeli mi to priznati ili ne ali tito je najodgovornija osoba za ovaj rat, postojali su i četnici i ustaše i za vrijeme tite, samo ti u titino doba to nisi smio govoriti o tome, da se pricalo 30 godina kao što se sad priča rat bi bio zaobidjen ili bi bilo rata ali svaka strana bi znala šta ona tamo druga strana sprema. ne bi pricali o medjusobnom bratstvu i jedinstvu vec bi pricali koje kome, koga i kada ubijao, šta planira da uradi se po tom pitanju i mnoge druge stvari.

ja bih rekao ovako,

SMRT FAŠIZMU - SLOBODA GOVORU
Upravo tako od 1945 do dolaska na vlast pro fašističkih stranaka na "prvim demokratskim izborima"(što mrzim ovaj izraz podsjeća me na sve Bušove pohode po svijetu u cilju širenja "slobode i demokratije") u Jugi sve se guralo pod tepih zato je i buknulo. Da se je nakon 1945. izvršila opsežna denacifikacija FNRJ ne bi možda do ovoga ni došlo.
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:
Fair Life wrote:
(...)

naravno...
Ponekad ne pomazu ni molbe za oprost. Dugo ce to sve trajati... decenijama.

Evo... u slucaju sa Branimirom Glavasem:
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]29. 07. 2005.[/size] wrote:(...)
Ratković ne oprašta Fehiru

Srbin iz Osijeka Radoslav Ratković (64) izjavio je da ne prihvata izvinjenje i ne oprašta hrvatskom policajcu Krunoslavu Fehiru, koji je priznao da je 1991. godine pucao na Ratkovića i bacio ga u Dravu.

"Četrnaest godina nisam znao ko je taj monstrum, ta osoba koja je bila u stanju da tako nešto čini, jer sam bio nedužni građanin Hrvatske. Nema izvinjenja niti zaborava, jer ono što sam ja preživio ne može se nikome oprostiti", rekao je on, pošto je pogledao snimak Fehirovog priznanja zločina.
Vise na... http://www.nezavisne.com/dnevne/region/ ... 005-02.php

Kako tek kod nas da oproste oni koji su izgubili desetke clanova svojih porodica?
gavrilo

Post by gavrilo »

Fair Life wrote:Kako tek kod nas da oproste oni koji su izgubili desetke clanova svojih porodica?
ne znam fair... :roll: sta nam drugo preostaje na kraju nego da se izvinemo jedni drugima i istinski se pokajemo?
Fair Life

Post by Fair Life »

gavrilo wrote:
Fair Life wrote:Kako tek kod nas da oproste oni koji su izgubili desetke clanova svojih porodica?
ne znam fair... :roll: sta nam drugo preostaje na kraju nego da se izvinemo jedni drugima i istinski se pokajemo?
Tako mogu ljudi... ali ne prije nego sto zlocinci budu kaznjeni, pravedno... po zakonu. Ali sta je danas zakon... i pravda? Kakav je odnos zlocina i pravedne kazne po zakonu kod nas... procitaj ispod:
[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img][color=white]__[/color][size=117]29. 07. 2005. wrote:[/size]Okružni sud u Banjoj Luci

Zbog obljube nad maloljetnicom dobili godinu dana zatvora uslovno

BANJA LUKA - Danijel Jevđić (24) iz Kragujevca i Boris Lipovčić (22) iz Prnjavora, nakon priznanja krivice osuđeni su juče u banjolučkom Okružnom sudu na jednu godinu uslovne kazne zatvora zbog krivičnog djela obljube nad nemoćnim licem, odnosno pomaganja u izvršenju obljube nad nemoćnim licem.

Jevđić i Lipovčić će, kako se navodi u presudi, kaznu zatvora od jedne godine odslužiti ukoliko u naredne dvije godine počine krivično djelo.

Njih dvojica su priznala krivicu da su 28. februara, oko 13 časova u kafe baru " Rio " u Prnjavoru prvo napili, a zatim odveli maloljetnu M.J. (17) u zatvoreni lokal "Viking" u kojem je kao konobar radio Lipovčić.

Nakon što su je i u tom lokalu, kako se navodi u presudi, "častili alkoholnim pićem" dvojica osuđenih su maloljetnoj M.J. nudili i grupni seks koji je M.J. odbila zahtijevajući da je odvezu kući.

Kada su je, kako se navodi u presudi, stavili u auto koji je vozio Lipovčić, odvezli su je iz lokala "Viking", ali ne na autobusku stanicu, već u Jevđićevu podstanarsku sobu.

"Kako je maloljetna M.J. po izlasku iz automobila, a zbog nemoći izazvane akutnom alkoholnom intoksikacijom izgubila svijest, Lipovčić ju je prebacio preko ramena, unio u sobu, položio na krevet i skinuo hlače, nakon čega je Jevđić izvršio obljubu nad maloljetnom M.J.", navodi se u presudi.

Danijela Milovanović, predsjednik Vijeća trojice, istakla je da se Danijelu Jevđiću shodno Krivičnom zakonu RS u izrečenu kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru i to od 2. marta do 2. aprila 2005. godine.

N. MORAČA
Pitam te Gavrilo da li nasi sudovi mogu suditi i osuditi zlocince ako ne mogu jednog ovakvog jebaca nasilnika? Ne mogu !!

Da nam nema Haga... pisi kuci propalo. Koji procenat zlocina oni mogu procesuirati i osuditi zlocince? Vrlo mali. Zato sam skeptik da bi moglo doci do nekog priblizavanja zrtve i zlocinca... jer ako se zlocini ne procesuiraju i pocinioci zlocina ne zaglave na visegodisnje kazne... jedini zakljucak koji se namece je "odgovornost naroda". Narod koji je najebao tesko da ce se miriti sa narodom zbog kojeg je najebao.

Pojedinacni slucajevi nisu vrijedni spominjanja.

Za jedno 50 godina ce to ionako sve biti svejedno...
gavrilo

Post by gavrilo »

fair slazem se da je haag potreban. naravno da je potrebno da svi zlocinci budu osudjeni i adekvatno kanznjeni.

pitanje je sta posle toga? kako izmiriti narode? da li srbi, bosnjaci i hrvati mogu da zive zajedno u jednoj drzavi?
Post Reply