"Kada Miki kaze da se boji"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
MRQ

#1 "Kada Miki kaze da se boji"

Post by MRQ »

Petak 07.10.05, 21:50, HRT 2 emisija : Kada Miki kaze da se boji....
Neznam dali ste uspjeli upratiti ali emisija posvecena Branimiru J. Stulicu je u meni izazvala puno emocija i sjecanja. Lijepo sam se poslje osjecao a u neku ruku i dosta tuzno je u drugoj sobi spavala je moja mala djevojcija kojoj vjerovatno Azra nece biti nista ni sveto ni prokleto. nju siguno nece interesovati ko su likovi Azrinih pjesama Cera, Lupo, Mirna, Maja (Vesna) Vinis, ko su disidenti filozofskog fakluteta, sta se desavala u Granjsku...... Lijepo sjecanje na jedno vrijeme i na izizetnu svirku
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

zasto nestade isti post. al mena veze.
i ovdje apel za sve one koje su slucajno il namjerno snimili taj filmic da bi bili presrecni kad bi to podjelili sa nama. :D

Jhonny je legenda.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

mene je najvise imponirala nekakva totalna sloboda i bezbriznost raje. Upadali su jedni drugima u po noći u kuće, nije bilo tv-a, kompjutera, svi razgovori su obavljani uživo a ne sms-om ili telefonom (ili ovako preko foruma :) ), one cure su, valjda zbog svoje prirodnosti, milion puta bolje izgledale nego današnje, svako je znao svirati gitaru, kreativnost, bunt protiv sistema, prosto ti krivo dođe što si se rodio 15-20 godina prekasno (ja lično 1979g).
Moje neko buduće dijete će biti odgajano uz Azru, Haustor, EKv.. nema veze šta će poslije slušati, ali imaće barem osnovnu školu dobre muzike

I neka je johnny otišao, medju ovim papcima koji bi isto pljeskali i njemu i Ljubi Aličiću i nema šta tražiti. Ovako je zaradio kultni status, haman k'o Tito:)
silentbob

#4 Re: "Kada Miki kaze da se boji"

Post by silentbob »

MRQ wrote:Petak 07.10.05, 21:50, HRT 2 emisija : Kada Miki kaze da se boji....
Neznam dali ste uspjeli upratiti ali emisija posvecena Branimiru J. Stulicu je u meni izazvala puno emocija i sjecanja. Lijepo sam se poslje osjecao a u neku ruku i dosta tuzno je u drugoj sobi spavala je moja mala djevojcija kojoj vjerovatno Azra nece biti nista ni sveto ni prokleto. nju siguno nece interesovati ko su likovi Azrinih pjesama Cera, Lupo, Mirna, Maja (Vesna) Vinis, ko su disidenti filozofskog fakluteta, sta se desavala u Granjsku...... Lijepo sjecanje na jedno vrijeme i na izizetnu svirku
veliki pozdrav MRQ-u i temi
slazem se za osjecaje koje je izazvala emisija,ali mi je isto tako bilo zao i onih likova. Imali su ideale i zivjeli su za njih (`68 na primjer) ali su ih zli ljudi i zlo vrijeme progutali (...kurvini sinovi..oni dolaze) i danas su nigdje, sve sto im je ostalo su lijepe uspomene. Jonny nije bio samo muzicar bio je nesto vise, bio je nas Che i znao je on da ovo nije sredina za njega i da ce morati otici kad tad, ali nam je ostavio pjesme koje ce nadzivjeti i nas i generacije poslije nas. I konacno je potvrdjeno da je Brega mali mis i plagijator koji se nije libio ukrasti njegovu ideju i zgrnuti pare na njoj.Neka mu je na cast, a Jonny zbog takvih i slicnih njemu nece vise nikada zakoraciti na ove prostore.
Jonny Majstore hvala ti!!!
Toozla

Post by Toozla »

Kad Miki kaze da se boji, on misli ozbiljno
Ima fobiju od potresa, zivi visoko
Kad Miki kaze da se boji, u ocima mu strah
Toksira se vinjakom i ne pomislja na laz

Kad Miki kaze da se boji, noge mu klecaju
Kupio je nova kola, sad ga zezaju
Kad Miki kaze da se boji, dan postaje siv
Narucujem mu novu rundu i odlazim

A na ulici sa svake strane, filijale uredi
Iz njih plaze birokrate
Jao ljudi pa ja se bojim

Tek sada znam sta je strah sta je strah strah strah
U ja se bojim, u ja se bojim, u ja se bojim, uuu ja se bojim

Kad Miki kaze da se boji, strahuje za kcer
Stas ce njoj pilule, ima trinaest let
Kad Miki kaze da se boji, izlazim na zrak
Muka mi je, znojim se, povracam
:)
RPM

#6 Re: "Kada Miki kaze da se boji"

Post by RPM »

silentbob wrote:Neka mu je na cast, a Jonny zbog takvih i slicnih njemu nece vise nikada zakoraciti na ove prostore.
naprotiv, mozda bas zbog onih koji vole njegovu muziku zasvira barem jos jednom ... vidjet ce se ... ;-)
flora.sa

#7 Re: "Kada Miki kaze da se boji"

Post by flora.sa »

RPM wrote:
silentbob wrote:Neka mu je na cast, a Jonny zbog takvih i slicnih njemu nece vise nikada zakoraciti na ove prostore.
naprotiv, mozda bas zbog onih koji vole njegovu muziku zasvira barem jos jednom ... vidjet ce se ... ;-)
ne vjerujem... :( ...na žalost mnogih... :(

Džoni je zasita legenda!!!!

nisam gledala film... :( :roll: ...
silentbob

#8 Re: "Kada Miki kaze da se boji"

Post by silentbob »

RPM wrote:
daj boze,ali hm ..tesko,tesko

bilo kako bilo lijepo je vidjeti da ima jos starih freakova

zivio stari
flora.sa

Post by flora.sa »

i da dodam još...
nijedan dernek nije dernek bez Džonija!!! :-) :-) :-)
silentbob

Post by silentbob »

flora.sa wrote:i da dodam još...
nijedan dernek nije dernek bez Džonija!!! :-) :-) :-)
ko zna zna :D
MRQ

Post by MRQ »

Imponovala me jedna cinjenica i dokaza za Gorana Bregovica i njegovo plagijastvo. Fotograf koji je pratio Azru je prepicao razgovor iz '89 kada je Azra zadnji put gosotvala u Sa. Kaze Stulic Bregi
-Brega pun mi je qurac ovih koncerta , svirke i grupa. Da mi je na binu izaci u bijelom odjelu kao sultan a iza mene sultanova svita cijeli orkestar. A ja malo sviram malo pucketam prstima malo gledam raju ......

E sada pogeldajte Goran Bregovic & orkestar za svadbe i sahrane. Brega u bijelom odjelu iza njega svita a on malo pucketa prstima malo svira ...............
MRQ

Post by MRQ »

Vidi i moje odrasta..... ali je stvar hoce li se najeziti kao ja kada vidi ko je Kipo......:-(

alphonse kauders wrote:mene je najvise imponirala nekakva totalna sloboda i bezbriznost raje. Upadali su jedni drugima u po noći u kuće, nije bilo tv-a, kompjutera, svi razgovori su obavljani uživo a ne sms-om ili telefonom (ili ovako preko foruma :) ), one cure su, valjda zbog svoje prirodnosti, milion puta bolje izgledale nego današnje, svako je znao svirati gitaru, kreativnost, bunt protiv sistema, prosto ti krivo dođe što si se rodio 15-20 godina prekasno (ja lično 1979g).
Moje neko buduće dijete će biti odgajano uz Azru, Haustor, EKv.. nema veze šta će poslije slušati, ali imaće barem osnovnu školu dobre muzike

I neka je johnny otišao, medju ovim papcima koji bi isto pljeskali i njemu i Ljubi Aličiću i nema šta tražiti. Ovako je zaradio kultni status, haman k'o Tito:)
CuraDrugogSistema

Post by CuraDrugogSistema »

alphonse kauders wrote:mene je najvise imponirala nekakva totalna sloboda i bezbriznost raje. Upadali su jedni drugima u po noći u kuće, nije bilo tv-a, kompjutera, svi razgovori su obavljani uživo a ne sms-om ili telefonom (ili ovako preko foruma :) ), one cure su, valjda zbog svoje prirodnosti, milion puta bolje izgledale nego današnje, svako je znao svirati gitaru, kreativnost, bunt protiv sistema, prosto ti krivo dođe što si se rodio 15-20 godina prekasno (ja lično 1979g).
isti sam osjecaj i misljenje imala kad sam odgledala "sretno dijete".

nadam se da ce se tvoje i moje dijete nekad sresti. ako nista, mocice pricat o nasoj muzici... i malo tracat roditelje..

nadam se da ce neka dobra dusa postavit film negdje.. DC mozda ? :roll:
Post Reply