jer stalno mislim o pickitech10 wrote:Ja jos nisam spreman, ni fizicki, ni psihicki.
Kada je vrijeme za brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
-
aminchev2
#27 Re: Kada je vrijeme za brak?
kada?Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
Je li stvarno moguce uci u brak sa nekim s kim si imao vezu jako dugo (npr prva ljubav), da li oni koji su sada u braku sa takvom osobom misle da su nesto propustili?
to je sve do osobe
licno... mislim da je savrseno kad je djevojci oko 27, 28
tad je vec napredovala u karijeri, i nece imati problema kad zatrudni
sve se vrti oko trudnoce i djece
hihihi
- zena21
#28 Re: Kada je vrijeme za brak?
a po cemu to zakljucujesaminchev2 wrote:kada?Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
Je li stvarno moguce uci u brak sa nekim s kim si imao vezu jako dugo (npr prva ljubav), da li oni koji su sada u braku sa takvom osobom misle da su nesto propustili?
to je sve do osobe
sve se vrti oko trudnoce i djecehihihi
-
*mima*
#29 Re: Kada je vrijeme za brak?
zena21 wrote:a po cemu to zakljucujesaminchev2 wrote:kada?Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
to je sve do osobe
Last edited by *mima* on 21/09/2007 15:16, edited 1 time in total.
-
*mima*
#30 Re: Kada je vrijeme za brak?
Po sebizena21 wrote:aminchev2 wrote:kada?Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
to je sve do osobe
a po cemu to zakljucujes
-
aminchev2
#31 Re: Kada je vrijeme za brak?
mima wrote:Po sebizena21 wrote:aminchev2 wrote: kada?
to je sve do osobe
a po cemu to zakljucujes
odgovor je rekao "licno"
- dacina_curica
#32 Re: Kada je vrijeme za brak?
hmmmmm.....idealno vrijeme?....ne vjerujem da postoji....znam parove koji su se "uzeli" jako mladi (19-20) i koji su u sretnim brakovima vec 10+ godina...isto tako poznajem ih kamaru koji su cekali da "pozavrsavaju" sve obaveze i na kraju skontali da ne mogu ni sami sa sobom a kamo li sa nekim drugim (ovi koje ja znam su ekstra tersNije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
Meni licno institucija braka ne znaci nista
-
mamica papucarka
ja sam sa 27 uhvatila zadnji bus 
- Phia
Čovjek je po svojoj prirodi buntovnik i ne voli da mu se natura bilo šta..ali eto u životu je stalno okružen pravilima i zakonima još od malih nogu..odrasta uz taj pritisak da sve mora a ne da može..i onda kad već nađe nekoga s kim mu je lijepo i to traje jedan dašak dok ne pođe žena/muž da diriguje kako će i šta će e onda nastaje problem.I još veći problem nastaje kad misliš da je onaj drugi u krivu a ti u pravu
i sad kao trebaš da to prihvatiš..a ne moraš jer je brak rezultat slobodnog izbora..Na tom ispitu većina padne jer ga previše povuče to saznanje da konačno ne mora nešto i da može raditi šta hoće..
A eto šta se može..takvi smo mi ljudi..gledamo samo kako ćemo se izvrdavati da zaobiđemo ta pravila i zakone..od sitnica pa do krupnih stvari..
A eto šta se može..takvi smo mi ljudi..gledamo samo kako ćemo se izvrdavati da zaobiđemo ta pravila i zakone..od sitnica pa do krupnih stvari..
-
mamica papucarka
pregazio bi me vozzena21 wrote:i da nisi... naiso bi drugimamica 31 wrote:ja sam sa 27 uhvatila zadnji bus![]()
![]()
![]()
- Fiore
#38 we
Imam druga koji se skoro ozenio i cesto pjeva onako on za svoju dusu.. Neeeeeeeemaaaaaa preeeeedaaaajeeeeee,neeeeeema preeeeedaaaajeeeee
SEeex Aleeeeee,Seex Aleeeeeee
Ljudi kad to ustanovite ne osvrcite se nikako.,,jer zivot je pun iskusenja .,to je jace od nas..
SEeex Aleeeeee,Seex Aleeeeeee
Ljudi kad to ustanovite ne osvrcite se nikako.,,jer zivot je pun iskusenja .,to je jace od nas..
- Enka-Benka
Imam 25 godina,udala se za moju prvu ljubav,10 godina smo zajedno od toga 6 u braku
imam sina od 7 i cerku od 2 godine.Karijera sto se tice djece zavrsena,sad pocinja ona druga poslovna
svako za sebe odlucuje vrijeme
svako za sebe odlucuje vrijeme
- cHupjahalic@
najbolje je vrijeme nekako poslije aksama.
dok pendzeras, iskocis kroz prozor na sljivu, sidjes i sa njim pravac novom babi
i novoj majci.

dok pendzeras, iskocis kroz prozor na sljivu, sidjes i sa njim pravac novom babi
-
Leonid Breznjev
#41 Re: Kada je vrijeme za brak?
NIKAD nije vrijeme!Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
- Bumbar
#42 Re: Kada je vrijeme za brak?
Dok te kakva ne sklepaArslan wrote:NIKAD nije vrijeme!Nije bitno wrote:Rekoh da vidim kako razmisljate o savrsenom "tajmingu" za brak..Neki ne zavrse ni fax, a eto cujes trube auta po Sarajevskim ulicama utorkom i subotom poslijepodne..![]()
Je li stvarno moguce uci u brak sa nekim s kim si imao vezu jako dugo (npr prva ljubav), da li oni koji su sada u braku sa takvom osobom misle da su nesto propustili?![]()
- Bumbar
#43 Re: Kada je vrijeme za brak?
osim ako nije kakva koja pazi na liniju pa joj se cijela ishrana od zelene salate sastojiMinnela wrote:a garant neka hoce,jer odlicno kuhaBumbar wrote:Dok te kakva ne sklepaArslan wrote: NIKAD nije vrijeme!![]()
![]()
-
Leonid Breznjev
neka vjestice, ostav'te me!

- fantom slobode
zena21 wrote:zar postoji savrsen tajming za to![]()
mislim da u brak svako treba uci kada se osjeti spremnim za to... eh sad, zavisi od osobe do osobe sta mu/joj treba da se osjeti spremnim/om.
nekome je bitno da zavrsi fax, nekome je bitno da ima stan, nekome da ima dobar posao... a nekome je dovoljno da su samo ludo zaljubljeni jedno u drugo
- van Basten
Zet od mog kuma, prije nego će ovaj stati na ludi kamen, davao mu je životne lekcije.... : Budi pametan i oženi se mlad kao ja. A on se oženio u 37
Uglavnom, nema pravila... od 15 do 105... nikad se ne zna... pustite srce da odluči... moji roditelji da su odlučivali razumom ja bih bio bar 2-3 godine mlađi
Uglavnom, nema pravila... od 15 do 105... nikad se ne zna... pustite srce da odluči... moji roditelji da su odlučivali razumom ja bih bio bar 2-3 godine mlađi
-
Semiramida
Vrijeme za brak: kad postoji jaka obostrana želja zainteresiranih strana da stupe u isti. Eh, al' evo šta se često dešava: jedno bi silno htjelo u brak, a drugo iz nekog razloga neće / ne može / nije spremno itd.
Ili se nešto razvlači: te dok se fakultet završi, te dok se kuća pokrije, te dok se parket ne položi... A zapravo svi uslovi postoje. I onda se ona jaka želja za brakom kod jednog od dvoje gasi.
Najgore je kad se čekajući brak veza razvuče k'o žvaka jer očito više ne može napredovati. I onda kad se i oženiš/udaš nakon 100 godina veze, nije ti do toga.
Ili se nešto razvlači: te dok se fakultet završi, te dok se kuća pokrije, te dok se parket ne položi... A zapravo svi uslovi postoje. I onda se ona jaka želja za brakom kod jednog od dvoje gasi.
Najgore je kad se čekajući brak veza razvuče k'o žvaka jer očito više ne može napredovati. I onda kad se i oženiš/udaš nakon 100 godina veze, nije ti do toga.