(I on/ona s tobom
Kada je vrijeme za brak?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dirty Harry
Vrijeme je kad neđeš nekog s kim želiš provesti ostatak života.
(I on/ona s tobom
)
(I on/ona s tobom
-
teletrader
Pa bio sam i ja samo sto sam slush'o sve na engleskomlady midnight wrote:nek si mi objasnioteletrader wrote:ovo ti je je bona "kulturan" izraz za one koji nisu isli u mekteb iliti "sunday school" kako se to zvalo kod nas koji smo "born in B&H but bred in the Commonwealth" gdje se maksimalno vodilo racuna da ne-protestanska djeca pokazu i nauce obicaje svoje sredine..lady midnight wrote:
:D
smijem li ja ovako s vremena na vrijeme podjoniti ovaj izraz, poshto mi se plaho svidjaako ho'sh, mozhemo se dogovoriti i za copyright
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja dodushe jesam bila mejtefsko dijete (ko bi reko)... shto bezbeli znatno umanjuje svaki potencijal za kulturalizaciju moje retrogradne lichnosti
:-):-)
ali sad jedva chekam situaciju kad me opet budu kleli sa onom "dabogda se udala":D pa cu im odbrusiti "nikad, meni to ne treba, ja sam postevropski modernist"
:D:D:D nishta im nece biti jasno, ali se niko nece usuditi pitati
al ipak...sunday school - hebi ga, meni zhao svih asimiliranih:D:D
A kada te budu "kleli" ti im reci da nisi samo "postevropski modernist" nego
i postevropski modernist sa izrazhenom dozom tradicionalnog individualizma
Ili da svak' razumije:
"Ne kontam se nano udavat' jer volim sve sto vole mladi"
- lady midnight
teletrader wrote:Pa bio sam i ja samo sto sam slush'o sve na engleskomlady midnight wrote:nek si mi objasnioteletrader wrote: ovo ti je je bona "kulturan" izraz za one koji nisu isli u mekteb iliti "sunday school" kako se to zvalo kod nas koji smo "born in B&H but bred in the Commonwealth" gdje se maksimalno vodilo racuna da ne-protestanska djeca pokazu i nauce obicaje svoje sredine..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja dodushe jesam bila mejtefsko dijete (ko bi reko)... shto bezbeli znatno umanjuje svaki potencijal za kulturalizaciju moje retrogradne lichnosti
ali sad jedva chekam situaciju kad me opet budu kleli sa onom "dabogda se udala":D pa cu im odbrusiti "nikad, meni to ne treba, ja sam postevropski modernist"
Ili da svak' razumije:
![]()
![]()
kad smo vec kod tradicionalnog individualizma, ili individualne tradicije, kako hocesh
-
teletrader
Izjava koja zraci eonskom mudroscu..lady midnight wrote:teletrader wrote:Pa bio sam i ja samo sto sam slush'o sve na engleskomlady midnight wrote: nek si mi objasnio:D
Ili da svak' razumije:
![]()
![]()
kad smo vec kod tradicionalnog individualizma, ili individualne tradicije, kako hoceshmeni najjachi argument za brak dosada izgovorio je jedan blizak chlan moje porodice: "mozhesh ti gonjati deset doktorata, opet ti na kraju ne gine shporet"
:lol::lol::lol:
A sta znash kuhat'?
Ne podgrijat' (ne citaj izmedju redova) vec S-K-U-H-A-T-I?
O doktororatima mi pricaj dok budem prao sudje i dolmio se bajaderama..
- lady midnight
ma ono je bila uopcena izjava, onako za cijeli zhenski rod...teletrader wrote:
Izjava koja zraci eonskom mudroscu..![]()
![]()
![]()
A sta znash kuhat'?
inache ne odgovaram na ovakva pitanja
kuham sve shto kuhaju mladi
-
teletrader
Znaci "Jami" i Dr.Oetker majkalady midnight wrote:ma ono je bila uopcena izjava, ovako za cijeli zhenski rod...teletrader wrote:
![]()
![]()
A sta znash kuhat'?
inache ne odgovaram na ovakva pitanjaali eto, posto si ti u pitanju
kuham sve shto kuhaju mladi:D:D
- lady midnight
ma jok ba, al haj da mijenjamo temuteletrader wrote:Znaci "Jami" i Dr.Oetker majkalady midnight wrote:ma ono je bila uopcena izjava, ovako za cijeli zhenski rod...teletrader wrote:
![]()
![]()
A sta znash kuhat'?
-
teletrader
Liab bistlady midnight wrote:ma jok ba, al haj da mijenjamo temuteletrader wrote:Znaci "Jami" i Dr.Oetker majkalady midnight wrote: ma ono je bila uopcena izjava, ovako za cijeli zhenski rod...
:D pokvaricesh mi imidzh
:D:D
-
nocna_mora1001_noci
Nekad davno zene su se morale udati, a bogme i pokoji muskarac. Danas ne moraju...a jos manje ne moraju trpit torturu muskarca... recite mi jedan razlog da se, recimo ja, trebam uvalit u taj belaj, pa nakon 3-4 godine braka, proklinjati dan kad sam rekla da....
Ja sam vam prava i vjecita neudavaca, pa bih na ovu temu dala komentar
"tajminga NEMA" udaja - zdra'o
-
nocna_mora1001_noci
RIZVA wrote:ti si znaci u celibatu
-
district-beg
hos za mene?nocna_mora1001_noci wrote:Nekad davno zene su se morale udati, a bogme i pokoji muskarac. Danas ne moraju...a jos manje ne moraju trpit torturu muskarca... recite mi jedan razlog da se, recimo ja, trebam uvalit u taj belaj, pa nakon 3-4 godine braka, proklinjati dan kad sam rekla da....
-
nocna_mora1001_noci
evo, samo sto nisamdistrict-beg wrote:hos za mene?nocna_mora1001_noci wrote:Nekad davno zene su se morale udati, a bogme i pokoji muskarac. Danas ne moraju...a jos manje ne moraju trpit torturu muskarca... recite mi jedan razlog da se, recimo ja, trebam uvalit u taj belaj, pa nakon 3-4 godine braka, proklinjati dan kad sam rekla da....
-
district-beg
ma nem moras, salim senocna_mora1001_noci wrote:evo, samo sto nisamdistrict-beg wrote:hos za mene?nocna_mora1001_noci wrote:Nekad davno zene su se morale udati, a bogme i pokoji muskarac. Danas ne moraju...a jos manje ne moraju trpit torturu muskarca... recite mi jedan razlog da se, recimo ja, trebam uvalit u taj belaj, pa nakon 3-4 godine braka, proklinjati dan kad sam rekla da....
-
nocna_mora1001_noci
ccc, jes to zagrizo???district-beg wrote:ma nem moras, salim senocna_mora1001_noci wrote:evo, samo sto nisamdistrict-beg wrote: hos za mene?![]()
-
district-beg
iz cega se vidi da jesamnocna_mora1001_noci wrote:ccc, jes to zagrizo???district-beg wrote:ma nem moras, salim senocna_mora1001_noci wrote: evo, samo sto nisam![]()
-
nocna_mora1001_noci
iz tog tvog cakanog osmijehadistrict-beg wrote:iz cega se vidi da jesamnocna_mora1001_noci wrote:ccc, jes to zagrizo???district-beg wrote: ma nem moras, salim se![]()
-
district-beg
da ti nisi zagrizla? 
-
nocna_mora1001_noci
citaj malo, CELIBAT, folovi, golovi, ne bih ti ja dala da me torturises, mozemo samo priatelji bitidistrict-beg wrote:da ti nisi zagrizla?
-
district-beg
da ti nisi fratarnocna_mora1001_noci wrote:citaj malo, CELIBAT, folovi, golovi, ne bih ti ja dala da me torturises, mozemo samo priatelji bitidistrict-beg wrote:da ti nisi zagrizla?![]()
![]()
![]()
-
nocna_mora1001_noci
nisam, ja sam casna, casne mi pionirskedistrict-beg wrote:da ti nisi fratarnocna_mora1001_noci wrote:citaj malo, CELIBAT, folovi, golovi, ne bih ti ja dala da me torturises, mozemo samo priatelji bitidistrict-beg wrote:da ti nisi zagrizla?![]()
![]()
![]()
a bil ti mene ozenio, haj iskreno
-
district-beg
ne bihnocna_mora1001_noci wrote:nisam, ja sam casna, casne mi pionirskedistrict-beg wrote:da ti nisi fratarnocna_mora1001_noci wrote: citaj malo, CELIBAT, folovi, golovi, ne bih ti ja dala da me torturises, mozemo samo priatelji biti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
nocna_mora1001_noci
eh eto ti, i kad bih htjela da se udam, nece me nikodistrict-beg wrote:ne bihnocna_mora1001_noci wrote:nisam, ja sam casna, casne mi pionirskedistrict-beg wrote: da ti nisi fratar![]()
![]()
-
district-beg
pa necu te ja, mozda neko hoce...trazi, razgledaj...hodaj, ha ja! 
-
nocna_mora1001_noci
district-beg wrote:pa necu te ja, mozda neko hoce...trazi, razgledaj...hodaj, ha ja!