da to su prvi sukobi na teritoriji BiH, i to odmazda je izvrsena od Hercegovackog korpusa nastanjenog u Trebinju, koji je bacao proektile i na Dubrovnik. Ne vidim sta je tu diskutabilno sa tvoje stranekaboom wrote:@corolla02
da preformulisem pitanje posto vidim da ti nije bas najjasnije sta pitam
dakle ... ko se sukobio u Ravnom, koje i cije jedinice, u kojoj zemlji i kada ... jasnije?
nemoj mi samo reci da vjerujes da je JNA ukopala haubice u Popovom polju da se obracuna sa grupom penzionera
Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#26 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Last edited by corolla02 on 12/08/2010 20:31, edited 1 time in total.
- Chisum
#27 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Zasto da ne... U "okrsajima" s vama opancharima, pored herojskih jurisa na zene, djecu i nenaoruzane, koje i danas slavite kao najvece ratne podvige, ni penzionerska populacija nije bila postedjena.kaboom wrote:@corolla02
dakle ... ko se sukobio u Ravnom, koje i cije jedinice, u kojoj zemlji i kada ... jasnije?
nemoj mi samo reci da vjerujes da je JNA ukopala haubice u Popovom polju da se obracuna sa grupom penzionera
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#28 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Ocjepljenjem Slovenije od preostale YU ni JNA nije vise bila JNA, kapiskaboom wrote:pa aj idemo jedno po jedno hehcorolla02 wrote:da to su prvi sukobi na teritoriji BiH, i to odmazda je izvrsena od Hercegovackog korpusa nastanjenog u Trebinju, koji je bacao proektile i na Dubrovnik. Ne vidim sta je tu diskutabilno sa tvoje stranekaboom wrote:@corolla02
BiH nije nezavisna zemlja u to vrijeme, vec jedna od republika, cija je regularna vojska bila JNA. Dakle, da jos jednom uprostim - s kim se sukobila ta regularna vojska u Ravnom
- corolla02
#29 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
pa ti si covjece mozda neki marsovackaboom wrote:nije mi jasno zasto izbjegavas odgovor na krajnje jednostavno pitanje ... da jos jednom pojednostavim ...
1. ne znas ?
2. pravis se lud ?
sta je od ovo dvoje u pitanju ?
- Chisum
#30 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Nema potrebe odgovarati majmunu koji se pravi lud jos od samog pocetka, kada je - uz osmijeh - propratio postavljeni video o zlocinu u Ravnom.
Zna se dobro kada je poceo rat.... onda kada su poceli da zveckaju koscurama, te, uz budjenje starih bolesti - 500 godina starom frustracijom Kosovom i Turcima - poceli da sanjaju nikad dosanjani san o nekoj, satro, velikoj Srbiji.
E sad, to sto su nas vodili idioti i izdajnici, pa nas do samog ispaljenog metka pozivali da - spavamo mirno, te da rata nece biti, to je drugi par rukava... to ne znaci da rat nije poceo vec davno, davno...
Zna se dobro kada je poceo rat.... onda kada su poceli da zveckaju koscurama, te, uz budjenje starih bolesti - 500 godina starom frustracijom Kosovom i Turcima - poceli da sanjaju nikad dosanjani san o nekoj, satro, velikoj Srbiji.
E sad, to sto su nas vodili idioti i izdajnici, pa nas do samog ispaljenog metka pozivali da - spavamo mirno, te da rata nece biti, to je drugi par rukava... to ne znaci da rat nije poceo vec davno, davno...
Last edited by Chisum on 12/08/2010 21:51, edited 2 times in total.
- corolla02
#31 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
OK, jel ti to sad opravdavas granatiranje Ravnog i njegovih stanovnika?kaboom wrote:vrlo ja dobro znam gdje je Ravno, nego reci ti meni kanis li mi odgovoriti na pitanje ?
-
markopolo
#32 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Ovde svi sve znaju... samo niko nezna koje to napadnut u Ravnom !?? ccc...
- corolla02
#33 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
u Ravnom su napadnuti lokalni mjestani, a sad od koga legitimne ili para Armije?markopolo wrote:Ovde svi sve znaju... samo niko nezna koje to napadnut u Ravnom !?? ccc...
- Bosanski_kralj
#34 Re: Kada je stvarno počeo rat u BiH?!
Martić jeste zarobljen u B. Otoci, samo ne onog datuma koji je naveo zambaklija.pustopoljina wrote:21.aprila,1992. je krupa napadnuta i pala je tad. mislim,odbrane nije ni bilo,jbg.zambaklija wrote:hmmm,datuma se nesjećam aali ipak mislim da je rat 8.9.91,kada su u b.otoci zarobili Martića a Vikić ga oslobodio isutradan topnički napad na B.Krupu....![]()
na bajram '92. (4./5.april ) je most u bos. otoci bio blokiran (neki lik postavio kamion) , tj. put prema bos.novom.
a martic je...ako se dobro sjecam nekad u ratu kod nas u krajini negdje na minu naletio sa vozilom.
bio je lik iz otoke koji je u JNA bio pilot, on je helikopterom pred rat doletio u bosansku otoku, i navodno donio nesto oruzja...i kad se vojska povlacila (preko ivanjske??? ovo sad lupam,ne sjecam se...) valjda su se 2-3 kamiona odvojila,navodno po dogovoru...to je sve april '92.
samoinicijativne radnje.
korpus je formiran kasnije.