Jedan od boljih plagijata postovanog gospodina Gorana Bregovica http://www.youtube.com/watch?v=_GHEWcUdcD0
Prepisao i dobro savladao gradivo, pa prodao sirokim narodnim masama. Aferim, majstore.
Moderator: _BataZiv_0809

Potpisujem se i prstom na ovo.Feliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
slazem se za vecinu ovih ali samo da mi je znati koga je to Drazen Ricl(Crvena jabuka) kopirao? ili si mislio na ovu krnju danasnju jabuku sa zerom na celuFeliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
Van Halen wrote:Jabuka s Ričlom je bila jedan od naših najjačih bendova ikad.

Ne kontam haveru na sta si ti kivan..Feliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
Na koga se to furao Richards, na koga Hendrix, na koga Page, na koga Blackmore? Znam da su njih cetvorica izlegli gomilu imitatora, ali niko nije doslovno prepisivao pjesme od A do Z kao Goran (mozes to nazvati plagijatom ili kradjom). Saban Bajramovic je bio samo posljednji u dugom, lopovskom, nizu._Reuf_ wrote:Ne vidim u cemu je belaj...
Svak na svijetu cim god da se bavi, ima uzora u tom poslu i pokusava da ga kopira. To je sasvim normalna pojava.
al evo posto je zapoceto na temu muzike i gitarista, samo da nekoliko primjera navedem.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Izzy_Stradlin ,ovdje ti stoji kako je Izzy Stradlin kopirao Keitha Richardsa.
Opste poznata stvar je da je Malmsteen kopirao Blackmore-a.
Eric Clapton se furo na Hendrixa..
Megadeth se fura na Metallicu..
Crvena jabuka i Bombaj stampa su se u pocecima svog rada furali na Rolling Stonse
NA koga li se Bebek furo da mi je znat...mmmm sacekaj sec da iskopam sliku sa neta..
ko bi reko..
David Byron - Uriah Heep..
i ima jos milion takvih kopija
I kakve to na kraju veze ima to sto je Brega licio na Pagea???
Haveru ne volim ni ja Bregu, al mu fala na pjesmama uz koje sam odrasto.
Ne kontam haveru na sta si ti kivan..Feliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
niko te ne tjera da ih slusas, niti te tjera da ih kupis..
na cem si ti odrasto drug?Feliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
Jes ukradeno sto posto,Atrus wrote:Brega je veliki kompilator i veliki plagijator. Argent iz 1972: http://www.youtube.com/watch?v=_GHEWcUdcD0
Sta je ovo, ako ne plagijat???
ova usporedba je nidje veze...matere mi..dugacki wrote:Evo jos jedne sto ju je Brega "mahno'' od Zeppelina : Since I've Been Loving You.![]()
U Breginoj verziji ide nesto u stilu: Nikad se necu vratit' u svoj rodni kraj...ili tako nekako
Mozda si ti u pravu. Mozda je Page mazno pjesmu Bregi.._Reuf_ wrote:Jes ukradeno sto posto,Atrus wrote:Brega je veliki kompilator i veliki plagijator. Argent iz 1972: http://www.youtube.com/watch?v=_GHEWcUdcD0
Sta je ovo, ako ne plagijat???
a de mi sad reci, al iskreno.. Jel ti draze cut, Sta bi dao da si na mom mjestu ili I am the dance of ages..
kontas sta te pitam?
ova usporedba je nidje veze...matere mi..dugacki wrote:Evo jos jedne sto ju je Brega "mahno'' od Zeppelina : Since I've Been Loving You.![]()
U Breginoj verziji ide nesto u stilu: Nikad se necu vratit' u svoj rodni kraj...ili tako nekako
jooo provale..šega si fakat baš..dugacki wrote:
Mozda si ti u pravu. Mozda je Page mazno pjesmu Bregi..
Tifa._Reuf_ wrote:. ima negdje, mrsko mi sad trazit (ne znam jel Alen ili je Tifa) klepio od zeppelina pjesmu all my love...
Naravno, izuzimam iz gornje rečenice originalnu postavu s Buhom i Ričlom koja je snimila prvi LP. Ali sve ostalo...Para wrote:slazem se za vecinu ovih ali samo da mi je znati koga je to Drazen Ricl(Crvena jabuka) kopirao? ili si mislio na ovu krnju danasnju jabuku sa zerom na celuFeliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...
dugacki wrote:Reufe moj, ako si mojih godina (4 banke) onda su Bregine kradje za tebe i za mene svakako sazvakana prica, medjutim odrastaju nove generacije koje tek otkrivaju ono sto ti i ja znamo o Breginim ''pozajmljivanjima''. Kao sto tebi ide na zivce ova prica tako meni ide na zivce kovanje Brege u zvijezde.
Feliks wrote:Naravno, izuzimam iz gornje rečenice originalnu postavu s Buhom i Ričlom koja je snimila prvi LP. Ali sve ostalo...Para wrote:slazem se za vecinu ovih ali samo da mi je znati koga je to Drazen Ricl(Crvena jabuka) kopirao? ili si mislio na ovu krnju danasnju jabuku sa zerom na celuFeliks wrote:Majstor plagijata. Nakon njega, tu slavnu tradiciju su nastavili Zana, Prljavo kazalište, Merlin, Crvena jabuka i drugi foleri...