Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
-
VjecitiStudent
#1 Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Zar je trebala Hillary doci u Sarajevo pa da studenti dobiju priliku da postave koje pitanje?
Zar nase politicke "velicine", kako one na vlasti tako i one u opoziciji, nemaju niti minimuma hrabrosti da javno odgovaraju na teska pitanja?
Zar nase politicke "velicine", kako one na vlasti tako i one u opoziciji, nemaju niti minimuma hrabrosti da javno odgovaraju na teska pitanja?
- Pitar s Kariba
#2 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Ti bi valjda trebao to dočekati 
-
Klodovik
#3 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Neka ih studenti pitaju poslije predavanja - profesora među političkim veličinama nam svakako ne nedostaje.VjecitiStudent wrote:Zar je trebala Hillary doci u Sarajevo pa da studenti dobiju priliku da postave koje pitanje?
- Diogen_iz_Sinope
#4 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
I sto je bitnije - ekspertima (ali pravim), ljudima koji imaju znanje i ideje kako se ta treba napraviti a rade na terenu i znaju tacno sta koji su krucijalni problemi.
Voditi drzavu i privredu samo na teorijskim osnovama iz fotelje je unaprijed propao posao.
Sto se tice studenata. Otkad studenti cekaju da im vlast dodje na kucni prag?? Studenti su oduvijek imali drugaciji nacin komunikacije sa vlascu. Kod nas studenti jedino prave demonstracije kada su mjesecne karte u pitanju ili potreba za dodatnim ispitima. Ne kazem da razlozi nisu opravdania, ali jebem ga ja ima li ikakvih drugih problema koji zuljaju studente?
Voditi drzavu i privredu samo na teorijskim osnovama iz fotelje je unaprijed propao posao.
Sto se tice studenata. Otkad studenti cekaju da im vlast dodje na kucni prag?? Studenti su oduvijek imali drugaciji nacin komunikacije sa vlascu. Kod nas studenti jedino prave demonstracije kada su mjesecne karte u pitanju ili potreba za dodatnim ispitima. Ne kazem da razlozi nisu opravdania, ali jebem ga ja ima li ikakvih drugih problema koji zuljaju studente?
-
VjecitiStudent
#5 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Nasi studenti su definitivno prica za sebe, no ako im Hillary moze pruziti sansu, zasto ne mogu i domace "velicine"?Diogen_iz_Sinope wrote:I sto je bitnije - ekspertima (ali pravim), ljudima koji imaju znanje i ideje kako se ta treba napraviti a rade na terenu i znaju tacno sta koji su krucijalni problemi.
- Diogen_iz_Sinope
#6 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Ako mislis na debatnu razmjenu misljenja po sat-dva poput Hillary, pa hajmo kuci mislim da je toga bilo i bice.VjecitiStudent wrote:Nasi studenti su definitivno prica za sebe, no ako im Hillary moze pruziti sansu, zasto ne mogu i domace "velicine"?Diogen_iz_Sinope wrote:I sto je bitnije - ekspertima (ali pravim), ljudima koji imaju znanje i ideje kako se ta treba napraviti a rade na terenu i znaju tacno sta koji su krucijalni problemi.
Da budem iskren, evo i ove sadasnje vlasti su uspjele, bar simbolicki poduprjeti takve stvari. Nekidan je bio onaj prilog gdje, srednjoskolci cini mi se, imaju "pet minuta vlasti" pa su ih pustili u kabinete ministarstava pa do predsjetnistva da nesta kao rade sat vremena. Lijep potez.
-
VjecitiStudent
#7 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Ko, kada, gdje?Diogen_iz_Sinope wrote:
Ako mislis na debatnu razmjenu misljenja po sat-dva poput Hillary, pa hajmo kuci mislim da je toga bilo i bice.
...
- Diogen_iz_Sinope
#8 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Na primjer, sjecam se onih emisija gdje su u studiju po 2-3 politicara i jedno 20-tak studenata i studenti im postavljaju pitanja. Ne sjecam se kako se zovu emisije, cini mi se na Federalnoj Ili cak na BHTu jer su dolazili i studenti iz RS.VjecitiStudent wrote:Ko, kada, gdje?Diogen_iz_Sinope wrote:
Ako mislis na debatnu razmjenu misljenja po sat-dva poput Hillary, pa hajmo kuci mislim da je toga bilo i bice.
...
Sad ovako iz prve se stvarno vise ne sjecam, ipak ne pripadam (vise) ni jednoj od skupina.
-
VjecitiStudent
#9 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Jel ti to o nasim "nezavisnim" drzavnim i privatnim televizijama?Diogen_iz_Sinope wrote: Na primjer, sjecam se onih emisija gdje su u studiju po 2-3 politicara i jedno 20-tak studenata i studenti im postavljaju pitanja. Ne sjecam se kako se zovu emisije, cini mi se na Federalnoj Ili cak na BHTu jer su dolazili i studenti iz RS.
Sad ovako iz prve se stvarno vise ne sjecam, ipak ne pripadam (vise) ni jednoj od skupina.
- Hemel
#10 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
kazu u petak...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Studentima je dovoljno da idu na džumu!

-
KENJAC
#12 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Zadnji politicar sto je razgovaro sa studentima je bi Savo Cecur , tadasnji predsjednik skupstine BiH!
- Alfons Kauders
#13 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
s onim istim studentima sto protestvuju radi nekakvih subvencioniranih tramvajskih karti, a sute ostalih 364 dana u godini?VjecitiStudent wrote:Zar je trebala Hillary doci u Sarajevo pa da studenti dobiju priliku da postave koje pitanje?
o cemu s njima da pricaju? cijenama kafe? novim playstation igrama? kvaliteti trave ili o kvotama na kladionici?
sva sreca pa se studente nista ne pita...
- nosara
#14 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Alfons Kauders wrote:s onim istim studentima sto protestvuju radi nekakvih subvencioniranih tramvajskih karti, a sute ostalih 364 dana u godini?VjecitiStudent wrote:Zar je trebala Hillary doci u Sarajevo pa da studenti dobiju priliku da postave koje pitanje?
o cemu s njima da pricaju? cijenama kafe? novim playstation igrama? kvaliteti trave ili o kvotama na kladionici?
sva sreca pa se studente nista ne pita...
Upravo tako... nezainteresovana otupjela gomila uglavnom neupotrebljivog mesa...
- kamen spoticanja
#15 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
spremaju oni proteste zbog lose sigurnosne situacije u kantonu sarajevo...sad ce gradonacelniku pod prozor s pamfletima tipa "behmene jel vaznija trbusina"
a povest ce ih veliki revolucionar i borac za socijalnu pravdu i sirurnost u sarajevu demir mahmutcehajic
btw gdje se izgubi taj lik i grozd mu u njega...pucaju maloljetnici ko john wayne birvaktile na sve strane,bombe odjekuju sarajevom ko da je 93-a a njega nema da kaze "ja se ne crvenim"
-
mr.gugl
#16 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
kamen spoticanja wrote:spremaju oni proteste zbog lose sigurnosne situacije u kantonu sarajevo...sad ce gradonacelniku pod prozor s pamfletima tipa "behmene jel vaznija trbusina"a povest ce ih veliki revolucionar i borac za socijalnu pravdu i sirurnost u sarajevu demir mahmutcehajic
btw gdje se izgubi taj lik i grozd mu u njega...pucaju maloljetnici ko john wayne birvaktile na sve strane,bombe odjekuju sarajevom ko da je 93-a a njega nema da kaze "ja se ne crvenim"
cuj gdje je Demir, hahaha, pa covjeku je bilo placeno da pomogne SDP-u da dobije izbore i sad tapija. eventualno ce se sad bazirati na darivanje krvi i pomoc gradjanima u opstinama gdje SDA ima prevlast.
- kurty
#17 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
Sasvim slucajno sam se zadesio na jednom fakultetu gdje je bilo neko predavanje od strane americkog ambasadora... To je bilo prije dvije godine... I sad, on 5 minuta govori, kako sada trabaju studenti da pitaju bilo sta sto ih zanima, iz sfere politike i svega toga...kako ce na sveodgovoriti, blablabla... Prvo pitanje studentice, oko vojnih stanova, ambasador napusta ljutito ucionicu

- Alfons Kauders
#18 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
nosara wrote:Alfons Kauders wrote:s onim istim studentima sto protestvuju radi nekakvih subvencioniranih tramvajskih karti, a sute ostalih 364 dana u godini?VjecitiStudent wrote:Zar je trebala Hillary doci u Sarajevo pa da studenti dobiju priliku da postave koje pitanje?
sva sreca pa se studente nista ne pita...![]()
Upravo tako... nezainteresovana otupjela gomila uglavnom neupotrebljivog mesa...
nemoj tako... ima dobrih studentica...
- kamen spoticanja
#19 Re: Kada ce nasi politicari razgovarati sa studentima?
jok ba kakvo darivanje krvi...on je revolucionar...mr.gugl wrote:kamen spoticanja wrote:spremaju oni proteste zbog lose sigurnosne situacije u kantonu sarajevo...sad ce gradonacelniku pod prozor s pamfletima tipa "behmene jel vaznija trbusina"a povest ce ih veliki revolucionar i borac za socijalnu pravdu i sirurnost u sarajevu demir mahmutcehajic
cuj gdje je Demir, hahaha, pa covjeku je bilo placeno da pomogne SDP-u da dobije izbore i sad tapija. eventualno ce se sad bazirati na darivanje krvi i pomoc gradjanima u opstinama gdje SDA ima prevlast.
majko moja kako ljudi trose plemenite ideje za male pare