Kada bismo bili te kurate srece...

Post Reply
kub lajkan

#1 Kada bismo bili te kurate srece...

Post by kub lajkan »

... pa da na celo BiH dodje politicar Mesicevog kalibra, kako bi se taj covjek zvao?

Kad sam prije koju godinu dosao zivjeti u Tuzlu, tad uopste nisam znao ni koja politicka opcija vlada, ni ko je serif, ko su glavni revolverasi itd... Mislio sam da SDA vlada na svim nivoima vlasti, kao i u vecini drugih kantona... Pomalo sam gledao lokalnu TV i vremenom primijetio jednog tipa koji me praaaavo zainteresovao svojom pricom. Hajd' kontam, ovi iz ovdasnjeg SDA su malo normalniji i pitomiji ljudi od onih koje sam imao priliku slusati.

Elem, sve dok nisam saznao da je covjek iz SDP-a. Jest da mi je njegova prica bila previse normalna za jednog SDA-ovca, ali sam mogao i takvu cinjenicu prihvatiti...

Danas, kad sam sve to upoznao mnogo bolje nego na pocetku mogu s dosta dobrih razloga reci da je taj covjek - Jasmin Imamovic, nacelnik Tuzle - prava bh. politicka GROMADA.

Sta reci o covjeku iz cijih usta cujete sljedece stvari:

"Zelim da me upamte po tome sto sam oborio sve rekorde u broju zaposlenih ljudi, o broju kilometara novog asfalta, o broju napravljenih stanova..."

"Zelim da me vozaci stalno psuju sto su gradske ceste uvijek izrovane. U nas gradjevinska sezona treba da traje 12 mjeseci u godini."

"Ja sam se okruzio savjetnicima. Ima tu dosta mladih ljudi, dosta studenata. I svi moji savjetnici su pametniji od mene. Pa sta me imaju savjetovati ako nisu pametniji od mene?!"

Ma ima toga jos dosta... Covjek zraci jednostavnoscu i postenjem.

Ljudi moji, to je pravi politicki DRAGULJ i neka se mole bogu i vjernici i nevjernici da jedan takav lik uzleti visoko...
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Cuo sam za tog gospodina, kamo srece da je takvih vise
rex_replica

Post by rex_replica »

:oops:

odvadi malo drug

jasminov domet je procardanih par miliona km za jezero koje uspjesno tone..cca 10cm/mjesecno..

baraka na solnom trgu na mjestu bunara...za koji se ispostavilo da i nije bas iz turskog..nego ipak star nekih 100 godina..
no posluzila je prica..za izbore :oops:

vodovod je jos uvijek misaona imenica za grad koji lezi na slanoj vodi...hoce vas ironoja zar ne :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

rex_replica wrote::oops:

odvadi malo drug

jasminov domet je procardanih par miliona km za jezero koje uspjesno tone..cca 10cm/mjesecno..

baraka na solnom trgu na mjestu bunara...za koji se ispostavilo da i nije bas iz turskog..nego ipak star nekih 100 godina..
no posluzila je prica..za izbore :oops:

vodovod je jos uvijek misaona imenica za grad koji lezi na slanoj vodi...hoce vas ironoja zar ne :-)
Pazi jednu stvar ENGRAM-e!

Ja NISAM iz Tuzle i on nije moj sugradjanin.

Ja NE NAVIJAM za njega jer smo sugradjani ili mi je od amidzica komsija.

Ne moze se ocekivati od desnicara da podrzavaju takvog covjeka. Covjeka kao sto je on treba politicki ugusiti. Jer ako takvi isplivaju na povrsinu onda bi narod mog'o zaboraviti price o ugrozenosti. A sta onda da rade desnicari? Popusili bi ga do balcaka...

Inace, problem vode je star 20 godina. Smijesno je da vam kazem kako u cijelom gradu ima vode od 05-09h i od 16-20h. Ali desnicarima je samo Jasmin Imamovic kriv sto je tako, i niko drugi...
rex_replica

Post by rex_replica »

dobri moj...a da pokusas argumentima?

nije on kriv sto vode nema, al jeste kriv sto nista ne radi po tom pitanju godinama a ulaze milione u jezero na epicentru tonjenja...

i dr. vrlo slicni politicki potezi ne impresioniraju me plaho :oops:

ne zivim ni ja u tz ali sam 3-4 puta godisnje u tz

desnicar, ljevicar..apsolutno sam apolitican i nemam veze sa politickim opcijama trenutno prisutnim u bih :zzzz:
St.Germain

Post by St.Germain »

rex_replica wrote: desnicar, ljevicar..apsolutno sam apolitican i nemam veze sa politickim opcijama trenutno prisutnim u bih :zzzz:
Image

:?:
rex_replica

Post by rex_replica »

drugovi, nedajte se uzbudivati :zzzz:

moj prijatelj imamovic je redovno na dzumi

nekada samo po instrukcije no...necemo zakerati sada :oops:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

rex_replica wrote:dobri moj...a da pokusas argumentima?

nije on kriv sto vode nema, al jeste kriv sto nista ne radi po tom pitanju godinama a ulaze milione u jezero na epicentru tonjenja...

i dr. vrlo slicni politicki potezi ne impresioniraju me plaho :oops:

ne zivim ni ja u tz ali sam 3-4 puta godisnje u tz

desnicar, ljevicar..apsolutno sam apolitican i nemam veze sa politickim opcijama trenutno prisutnim u bih :zzzz:
ENGRAM-e,

Ako neko ovdje treba da podastre dokaze onda si to TI!

Sto se tice problema vode, to je stvar koja se rjesava i doslo je do koraka kada ponudjeni projekt treba da odobri Federalna vlada. I tu se CEKA.

To da si apolitican iz usiju ti viri. Ovdje prosipas pricu koju je Avaz pripremio pred izbore. Lafo nasli "strucnjaka" koji ce u novinama objasniti kako je jezero napravljeno u Tuzli velika opasnost za gradjane Tuzle koji se na njemu kupaju. Mislili su zaklat' Imamovica za kurban k'o sto su (u)radili Lagumdziji.

Ako hoces sta ozbiljno da napises izvoli, a taj supljak ostavi za islam.co.ba. Ovdje to ne prolazi.

A sto se tice Imamovica i dzume, njegovo je pravo da ide ili ne ide na dzumu. I stvarno ne vidim sa cim to ima veze :?

Elem, zanimljiva je ovo shema vas desnicara:
Normalni ljudi za vas su smrtna opasnost. Oni ne forsiraju pricu o ugrozenosti. Nisu im usta puna vjere i genocida. Oni vama, jednostavno NE MOGU BITI SAGOVORNICI, jer zaboga, ta stoka hoce da radi i uvede reda. Ta stoka hoce da pomiri narode. Govore jezikom bez mrznje i misle na drugaciji nacin.

Vama su sagovornici samo DESNICARI, svejedno kojem se bogu mole.

A kad vam se onda kaze da ste isti, zacakle vam se oci i kiptite od bijesa: "Cuj, mi isti k'o oni?! Nikad!"

Niste, al' u qrcu!!!
motor

Post by motor »

rex_replica ti si 3-4 puta godisnje u Tz i kao nesto znas..., razocarat cu te nemas blage veze o tome sto pises! Kao sto covjek rece tema snabjevanja Tuzle vodom je stara vise od 20 godina.., osim toga na tu temu je Imamamovic puno toga uradio.. Trenutno je prihvacen projekat za gradnju najmodernijeg snabjevanja vodom jednog grada u Evropi.. wauuuu.. mozda ces reci, zivi bili pa vidjeli..., ja takodje kazem isto.. Citao sam negdje na netu, ali me je to interesovalo, pa sam pronasao clanke na engleskom i njemackom o tome.. naime projekat bi trebalo da rade, ako se sjecam dobro Kanadska-Austrijska firma i prvi puta to rade u Evropi, inace su radili u Australiji, Americi i Kanadi.
Tema druga, tacno je da jezero tone, ali 10 cm mjesecno su price za malu djecu.. osim toga to se i ocekivalo jer se slana voda iz zemlje i dalje crpi..., ali vec do sada znaci tri godine to je Tuzli donijelo dosta para i cijeli projekat se vec isplatio, dakle pare nisu otisle badava..
Pogledaj samo, sta se sve izgradilo za zadnji par godina u Tz.., ti nisi tu cesto, pa bi trebap primjetiti.., pogledaj novo asfaltiranu magistralu kroz Tz, pa ce ti sve biti jasnije..
Tuzla nikada nije disala kako dise sada... sa nacelnikom Imamovicem.
slovar

Post by slovar »

ako smijem primjetiti...ovdje se laze :oops:

1.
Sto se tice problema vode, to je stvar koja se rjesava i doslo je do koraka kada ponudjeni projekt treba da odobri Federalna vlada. I tu se CEKA.

bice, bice u bih...do 3000. A.D.

2.
To da si apolitican iz usiju ti viri. Ovdje prosipas pricu koju je Avaz pripremio pred izbore. Lafo nasli "strucnjaka" koji ce u novinama objasniti kako je jezero napravljeno u Tuzli velika opasnost za gradjane Tuzle koji se na njemu kupaju.

ne citam havaz jerbo sam alergican

a ako je to haber iz avaza onda je notorna glupost

ne ugrozava jezero ni kupace ni tuzlu, cak je estetski rijesilo problem "kisnog jezera" koje je godinama uz malo jacu kisu plavilo i avioklub i glavnu dzadu

problem je u cijeni jezera
koja je basnoslovna za nesto sto nema funkciju

a jezero tone-to je informacija iz tuzle
rekao sam i koliko tone...sta to znaci..znaci da je cjevovod iz stanja pada presao u stanje povratnog nagiba

a to znaci da vec imamo cijevi koje ne vode iz jezera vec u jezero :-)

3.
Mislili su zaklat' Imamovica za kurban k'o sto su (u)radili Lagumdziji.

:? smiri se... :shock: kakve su ovo budalastinje :D

4.
Ako hoces sta ozbiljno da napises izvoli, a taj supljak ostavi za islam.co.ba. Ovdje to ne prolazi.

evo ti pisem citavo vrijeme
tek da ne velicas ljude koji to nicim ne zasluzuju

a oko http://www.islam.co.ba ne vidim problem sem u tvojoj islamofobiji..jel i to borba dala :D

5.
Ta stoka hoce da pomiri narode.

moze, naravno..poslije izmirenja racuna ;)

6.
rex_replica ti si 3-4 puta godisnje u Tz i kao nesto znas

godine i godine sam u tuzli

kuca pored opstine

ops..nekadasnje..jer je i zgrada cca 1500m2 u zoni tonjenja i ogradena zutom trakom...aferim..samo 200 metara nize imamovic je napravio cirkus zvani solni trg

da ti kazem koliko je kostala investicija istoga? :D

7.
Kao sto covjek rece tema snabjevanja Tuzle vodom je stara vise od 20 godina.., osim toga na tu temu je Imamamovic puno toga uradio..

:zzzz: koliko i beslagic..

a ovaj zadnji jeste uradio dosta oko vode..dao zetu berbicu par bazencica :oops:

8.
Citao sam negdje na netu

vala si i ti drug plaho informisan...

9.
Tema druga, tacno je da jezero tone, ali 10 cm mjesecno su price za malu djecu.. osim toga to se i ocekivalo jer se slana voda iz zemlje i dalje crpi..., ali vec do sada znaci tri godine to je Tuzli donijelo dosta para i cijeli projekat se vec isplatio, dakle pare nisu otisle badava..

jok...voda se ne crpi nego suprotno, krateri pod zemljom se pune slanom vodom..da ne bi bilo.......belaja :-)

10.
Pogledaj samo, sta se sve izgradilo za zadnji par godina u Tz.., ti nisi tu cesto, pa bi trebap primjetiti.., pogledaj novo asfaltiranu magistralu kroz Tz, pa ce ti sve biti jasnije..

hajde ba drug uozbilji se

bio sam sa ciciban 25.dec. na praznik komsija croata

ne vidim gdje ste pruzili tu novu dzadu...ili racunas ono postavljanje centralnog grijanja od kreke prema skveru kao "pravljenje dzade"

i tu skidam kapu...razvalili ste cestu ko malo ko ali red je da je sada i betonirate..ili pronadete kakav novi solni bunar...pred izbore :oops:

p.s.

tuzlu volim koliko i sarajevo s tim sto cesto tuzlake vise cijenim od mojih sarajlija

ovdje je jedini problem u velicanju jednog covjeka i nista drugo...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Dobro ENGRAM-e, ako je to sve sto imas reci sa zaljenjem moram konstatovati da je to JAAAAAAAAAAAKO MALO...

Nadam se da ce biti jos prijedloga za politicare kojima treba skinuti kapu...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

kub lajkan wrote: ENGRAM-e, .....

Vama su sagovornici samo DESNICARI, svejedno kojem se bogu mole.
A kad vam se onda kaze da ste isti, zacakle vam se oci i kiptite od bijesa: "Cuj, mi isti k'o oni?! Nikad!"
Niste, al' u qrcu!!!
:D Sve je to slicno, k`o ....... jaje - jajetu. :zzzz: :D
Image
verbal

Post by verbal »

slovar wrote: 5.
Ta stoka hoce da pomiri narode.

moze, naravno..poslije izmirenja racuna ;)
...

Hoces li, molim te, pojasniti kako ti zamisljas to izmirivanje racuna?
Tornjak

Post by Tornjak »

St.Germain wrote:
rex_replica wrote: desnicar, ljevicar..apsolutno sam apolitican i nemam veze sa politickim opcijama trenutno prisutnim u bih :zzzz:
Image

Zar se smiju ovakvi znakovi stavljati na forum :shock: :shock:
spiel4

Post by spiel4 »

Tornjak wrote:
St.Germain wrote:
Image

Zar se smiju ovakvi znakovi stavljati na forum :shock: :shock:
to ti je isto kao u saobracaju,da se lakse stigne do cilja
St.Germain

Post by St.Germain »

kad biste se vi moralisti pametnjakovici makar malo potrudili da napregnete vase presahlo intelektualno spolovilo i barem na cas priznali da vam je kvalitet svjesne percepcije informacija izvana (ukljucujuci i proces naknadnog zvakanja istih kao i izvlacenja stanovitih zakljucaka, spoznaja koje su jako bitne za svaku individuu :oops: ) poremecen, odnosno nije u stanju da se kriticki osvrne na komentare bez koristenja ustaljenih 08/15 matrica razmisljanja tako da niste u stanju razmisliti o uzrocima kao i divljanju istog ovog primitivizma koji je harao Evropom cetrdesetih, heeeej, kud bi nam bio kraj :shock:
pitt

Post by pitt »

St.Germain wrote:
Image

Jel ovo ako ih nemozes pobjediti onda im se pridruzi :D:D:D:D
vuk

Post by vuk »

Jedna lasta ne cini proljece! :oops:
nebi

Post by nebi »

A bogami ce puno sda-taldzija pocrkati sto ne mogu staviti sape u tuzlansku kasu :D :D
Cudi me da niko ne pise o obliznjoj Kalesiji u kojoj sjase Kurta da uzjase Murta,mijenjaju se diktatori i ptice-grabljivice,prodaje se droga ko
jecmena kahva...ali oni su NASI,jelde jeko? :D
saporo

Post by saporo »

ti si u komsiluku :oops:

prileti bruce lee :D
nebi

Post by nebi »

Jebiga,jeko,zaboravis vise pod kojim si nickom prijavljen.Nisam ti jos rastabirio ratni raspored:koji je nick za hvaliti SDA,koji za kuditi "komuniste",koji za oponasati Fatmira,a baska uvlaciti se u paksu taldzijama iz stranke? :D :D
Post Reply