Kada bih mogao/la...
-
sunday_morning
#1 Kada bih mogao/la...
citam sada neke vase postove, pa mi je sinulo ''sta bi bilo-kad bi bilo''
Kada biste mogli vratiti vrijeme, ali SAMO jedan put u zivotu, sta biste uradili? ...da cujem, pisite sve sto vam padne na pamet, moze biti: ljubav, porodica, rat, skolovanje...(valjda nije suvise intimno pitanje)?
Kada biste mogli vratiti vrijeme, ali SAMO jedan put u zivotu, sta biste uradili? ...da cujem, pisite sve sto vam padne na pamet, moze biti: ljubav, porodica, rat, skolovanje...(valjda nije suvise intimno pitanje)?
-
Mjesecarka
Ja bihhhhhhh eee stvarno ne znam ocito sam savrsena pa se nista ne treba mijenjati.
Mozda bih otisla da zivim u inostranstvo, ili ako imam mogucnost da se vratim u proslost sa znanjem iz sadasnjosti igrala loto

-
missA
kad bih mogla vratiti vrijeme, ne bi mijenjala neke vece zivotne odluke, koje su me odvele u neke situacije.
A kad mi mogla vratiti vrijeme nazad, sto se tice malih stvari, dogadjaja i odluka, bi sigurno bilo drugacije.
Recimo bivseg tipa, /veza prekinjena 1999,trajala dugo kao vjecnost/ bi ostavila ranije. To je jedna stvar koju bi promijenila.
Ako se sjetim jos kakve, cu dopisati!
A kad mi mogla vratiti vrijeme nazad, sto se tice malih stvari, dogadjaja i odluka, bi sigurno bilo drugacije.
Recimo bivseg tipa, /veza prekinjena 1999,trajala dugo kao vjecnost/ bi ostavila ranije. To je jedna stvar koju bi promijenila.
Ako se sjetim jos kakve, cu dopisati!
-
missA
samo ti izvoli! I sta ti sad ne klapa?!pape wrote:missA wrote:veza prekinjena 1999,Izvini, .... morao sam.
Mozda bi ti bilo normalnike da sam napisala veza prekinjena 2005, pa da izgleda kao da se javljam iz buducnosti.
Pape, veza prekinjena tada, a trebala sam to uciniti mnogo ranije, neke stvari bi mi bile ljepse, ugodnije, ..... ja neznam sto kolutas ocima kad je sve razumljivo i jasno?!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
missA wrote: Pape, veza prekinjena tada, a trebala sam to uciniti mnogo ranije, neke stvari bi mi bile ljepse, ugodnije, ..... ja neznam sto kolutas ocima kad je sve razumljivo i jasno?!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
-
missA
Kriv si glede onoga sta priznajes.pape wrote:Sunday_morning, oprosti. Kriv sam zbog zacatavanja tvoje teme.
Mada, kad malo razmislim, ... bolje da je ovako zavrsila.
Ubrzo bi krenuli komentari u stilu, .... ja bih se vratio/la u 1941, da ih dokrajcimo, .... ja bih se vratio/la 1389, tu su nacinjene greske ... ma, ne ... treba se vratiti u 1992, da im se na*ebemo rodbine, ..... ne,ne greska pocinje sa otomanima, .... nije tacno, sa austro-ugarima .......
A predikcija ti je ocajna, slaba, netocna.
Ne bi debata krenula u tom smjeru!
-
Satriani
E ti ces da mu kazes, ufati se gramatike, pa onda mudruj!missA wrote:Kriv si glede onoga sta priznajes.pape wrote:Sunday_morning, oprosti. Kriv sam zbog zacatavanja tvoje teme.
Mada, kad malo razmislim, ... bolje da je ovako zavrsila.
Ubrzo bi krenuli komentari u stilu, .... ja bih se vratio/la u 1941, da ih dokrajcimo, .... ja bih se vratio/la 1389, tu su nacinjene greske ... ma, ne ... treba se vratiti u 1992, da im se na*ebemo rodbine, ..... ne,ne greska pocinje sa otomanima, .... nije tacno, sa austro-ugarima .......
A predikcija ti je ocajna, slaba, netocna.
Ne bi debata krenula u tom smjeru!
-
missA
Satriani, nemas vise od automehanicarskog zanata, pa meni ti i tebi slicni izigravate lektore, u zelji da mene obezvrednotite kao sugovornika, a sebe povisate i poboljsate vlastitu samo podobu u vlastitim i tudjim ocima.
Jezik je sredstvo, a bit ono sta si i kome si htio da kazes!
Tebe i tebi slicnima iz automehanicarske radnje, je lako ti taj bosanski/hrvatski/srpski imas svaki dan, gledas i citas, kretenu, i opet ga ne znas. Kad trebas napsiati neki dopis ili izjavu, trcis do komsije koji ima malo visu izobrazbo od tebe, ap mu jos uz to placas!
A ja, se susrecem s ovim jezikom, jako rijetko, govorim jos rijedje, svakodnevni jezik mi je jezik slican ovom, koji zbog slicnosti izaziva pravljenje nekih gresaka u ovom jeziku, a ti si toliki uskomisleci seljacina da ces tesko tesko razumjeti sta ti pricam.
Pogledaj ti svoje bijedne postove, pa analiziraj svoju jadnu pismenost.
Jezik je sredstvo, a bit ono sta si i kome si htio da kazes!
Tebe i tebi slicnima iz automehanicarske radnje, je lako ti taj bosanski/hrvatski/srpski imas svaki dan, gledas i citas, kretenu, i opet ga ne znas. Kad trebas napsiati neki dopis ili izjavu, trcis do komsije koji ima malo visu izobrazbo od tebe, ap mu jos uz to placas!
A ja, se susrecem s ovim jezikom, jako rijetko, govorim jos rijedje, svakodnevni jezik mi je jezik slican ovom, koji zbog slicnosti izaziva pravljenje nekih gresaka u ovom jeziku, a ti si toliki uskomisleci seljacina da ces tesko tesko razumjeti sta ti pricam.
Pogledaj ti svoje bijedne postove, pa analiziraj svoju jadnu pismenost.
-
DonDavudes
slomio bi Zubanu
nogu, prije finala na koshevu
(manijace, likuj
)
na bih prekinjio
sa djevojcicom iz Hrasnog
manje bi staru sikiro
nastavio bi sviranje gitare
ma ima toga koliko hoces
(manijace, likuj