Kada bi dao Bog,...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
BajrinNajmladji

#1 Kada bi dao Bog,...

Post by BajrinNajmladji »

Kada bi dao Bog,...Da zaradim velike pare,...Kupio bih brod,...Da obiđem cijeli svijet,...Za siromašne pijance otvorio bih kafanu,...Točio besplatno piće i tako riješio sve njihove probleme,....

http://www.youtube.com/watch?v=hFl1HhQWZN4

http://www.youtube.com/watch?v=7Dhzgde8M9U

Šta bi ste vi da zaradite VELIKE pare?
Clint_Eastwood

#2 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Clint_Eastwood »

Kad bi ih zaradio svojim radom, znojem, odnosno svojom pameću ne bi mi ni palo na pamet da nekome nešto poklanjam osim ako to ne bi bilo neslućeno bogatstvo kao npr. što ima Bill Gates.

Međutim, kad bih dobio veliki novac, tada bih već razmislio o podjeli u humanitarne svrhe nekoj nezbrinutoj djeci ili slično.
Soul_Sista

#3 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Soul_Sista »

..kupila bih sebi krov nad glavom da vise nemoram misliti o tome :)

Image
ponosna_manjina

#4 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by ponosna_manjina »

konacno bih sredio pedalu na biciklu
Soul_Sista

#5 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Soul_Sista »

Bond_JaneBond wrote::mrgreen: sista imamo slicne zelje :D
. i i i i kupila bih ljubavi, kao sto bi Laka rekao :lol: :lol: i zivjeli bi sretni do kraja nasih zivota :lol: :lol:
:D
turban

#6 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by turban »

Srusio bi Zeljezaru u Zenici i sagradio farmu Holandskih krava.

Onog Indica(vlasnika Zeljezare)objesio bi za one ljeljke sto mu stoje u gacama i susio ga na onom prirodnom dimu sto trenutno ispustaju sto javno sto tajno iz Zeljezare,PA BI GA ONDA KAD DOBIJE RAK SVIH ORGANA PUSTIO DA SE ZALI ni manje ni vise nego medjunarodnom sudu pravde.
ljubav_aha

#7 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by ljubav_aha »

Clint_Eastwood wrote:Kad bi ih zaradio svojim radom, znojem, odnosno svojom pameću ne bi mi ni palo na pamet da nekome nešto poklanjam osim ako to ne bi bilo neslućeno bogatstvo kao npr. što ima Bill Gates.

Međutim, kad bih dobio veliki novac, tada bih već razmislio o podjeli u humanitarne svrhe nekoj nezbrinutoj djeci ili slično.
nije za tebe novac, a jos manje bogatstvo :|
Soul_Sista

#8 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Soul_Sista »

Bond_JaneBond wrote:
Soul_Sista wrote:
Bond_JaneBond wrote::mrgreen: sista imamo slicne zelje :D
. i i i i kupila bih ljubavi, kao sto bi Laka rekao :lol: :lol: i zivjeli bi sretni do kraja nasih zivota :lol: :lol:
:D
ne, ne bih kupila brdo ljubavi-vec bi proizvodila ljubav danonocno :D :mrgreen:
i otvorila bih 3 firme :D :D pride da se imamo cime zabavljati u slobodno vrijeme :mrgreen:
..eh, ali samo kad bi Bog dao :lol: :lol: :lol:
..nema ni tvojim zeljama mahane :D
Clint_Eastwood

#9 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Clint_Eastwood »

ljubav_aha wrote:
Clint_Eastwood wrote:Kad bi ih zaradio svojim radom, znojem, odnosno svojom pameću ne bi mi ni palo na pamet da nekome nešto poklanjam osim ako to ne bi bilo neslućeno bogatstvo kao npr. što ima Bill Gates.

De mi nađi jednog čovjeka iz BIH koji dijeli novac?!!!
ljubav_aha

#10 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by ljubav_aha »

Clint_Eastwood wrote:
ljubav_aha wrote:

De mi nađi jednog čovjeka iz BIH koji dijeli novac?!!!
zavisi o kakvom dijelenju novca pises,ako nekom treba pomoci ili posuditi novac,zasto je to nemoguce uraditi u BiH,ako naravno imas posao
shitpifter

#11 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by shitpifter »

prvo bih se postarao da skinem junf. vučem ga već više od dvije decenije, i baš mi je dosadio.
Divlja_Djevojka

#12 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Divlja_Djevojka »

...neznam sta bi.. vjerovatno bi dovrsila kucu,i uzela si alfa romeo :-)
Sunrise00

#13 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Sunrise00 »

dio u humanitarne svrhe :D
dio za putovanje citavim svijetom u kojem bih posjetila i mnoge siromasne africke zemlje i pomogla tim ljudima :D
kupila bih stanove u Parizu, New Yorku, i jos po jedan na ostalim kontinentima :D
dio bih ostavila za studij na nekom prestiznom univerzitetu :D
dio bih dala roditeljima
i naravno, jos neke sitnice :oops: :D

edit: upravo sam skontala da ovo zvuci kao govor neke misice plavuse koja ne zna 2 da sastavi :D ali... :oops:
shadow

#14 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by shadow »

Sunrise00 wrote:dio u humanitarne svrhe :D
dio za putovanje citavim svijetom u kojem bih posjetila i mnoge siromasne africke zemlje i pomogla tim ljudima :D
kupila bih stanove u Parizu, New Yorku, i jos po jedan na ostalim kontinentima :D
dio bih ostavila za studij na nekom prestiznom univerzitetu :D
dio bih dala roditeljima
i naravno, jos neke sitnice :oops: :D

edit: upravo sam skontala da ovo zvuci kao govor neke misice plavuse koja ne zna 2 da sastavi :D ali... :oops:
ma vidim ja da si se uzbudila pa nabrajas onako s brda s dola...mozda bolje da ipak sve ostane po starom, a? :-D :wink:
shiz

#15 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by shiz »

Došlo bi do opuštanja u svakom smislu te riječi :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#16 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by mIRCerka »

Kupila bih kucu...sa zemljom...halal dio zemlje Velji i psima...dio meni za macketnjak...stipendiranje studenata veterine koji bi imali praksu na toj halal zemlji :D

Ako bi bila bas veca svota, onda bi pokrila nabavku opreme potrebne za pomoc djeci koju stalno saljemo vani, kao i skolovanje doktora, specijalizacija itd, pa da djecu spasavamo ovdje za mnogo manje para a jednako efikasno...

odo dalje sanjati...
Banksy

#17 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Banksy »

Clint_Eastwood wrote:
Kad bi ih zaradio svojim radom, znojem, odnosno svojom pameću ne bi mi ni palo na pamet da nekome nešto poklanjam osim ako to ne bi bilo neslućeno bogatstvo kao npr. što ima Bill Gates.
As of 2007 Bill and Melinda Gates were the second most generous philanthropist in America, having given over
$28 billion to charity.
Skyfox

#18 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by Skyfox »

Banksy wrote:

As of 2007 Bill and Melinda Gates were the second most generous philanthropist in America, having given over
$28 billion to charity.
ajme, odlicno....

i ja bih definitivno dio dao za nezbrinutu djecu, to i sad radim pa znam da se ne bih dvoumio oko toga, dio mIRCi za njen halal :D
A sebi bih priustio kucu, vikendicu na moru i dobro auto, a to i nisu neke neostvarive zelje...

a kad bi to bile neke lude pare... uzeo bih 4-5godina i obisao bih svaki kontinent i pogledao sve zanimljivo, a kad bi mi dodijalo vratio se na posao :oops: :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#19 Re: Kada bi dao Bog,...

Post by PipiDugaDevetka »

babilon wrote:Kupila bih dio Bosne i Hercegovine koji se zove RS i ukinula istu. Zatim bih ostvarila svoj san, pravac Afrika i nigdje se ne bih vise vracala iz nje. :)
I ja bih opet u Afriku, da sadim papriku. :D :skoljka: :mrgreen:
Post Reply