Kad te stigne kletva
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1 Kad te stigne kletva
U Sarajevu je postojala šaljiva kletva "Da Bog da te Šanko liječio", jer se znalo da je upisao Medicinski fakultet tako što je cijela generacija pisala prijemni grafitnom olovkom, da bi njegov prijemni rad mogao biti prepravljen, što je, navodno i učinjeno. Na sličan je način i završio fakultet, jer je kao sin komunističkog funkcionera u to vrijeme imao tu i takvu privilegiju. Rusmir Mesihović Šanko je rat proveo na prvoj crti obrane u Ljubljani, gdje je navodno i specijalizirao, bio je istaknuti kadar SDP-a i ministar zdravlja, a poslije osvanuo kao direktor KCUS-a. Istu večer kad je jedna od udarnih vijesti bila manadžerska sposobnost Mesihovića i otvaranje nekog savremenog dijela bolnice kao inovacija i investicija, pacijenti treće interne klinike, dakle, uglavnom teški bolesnici trpe bol, a sestre nema, padaju sa kreveta i tako provode noć na podu, a ne mogu dozvati sestru, naravno zvona koja fizički postoje iznad kreveta su van funkcije, a na samom odjelu su stepenice koje nepokretan bolesnik ne može proći, pa se jednostavno da nalog familiji da to učini. Liječnici i sestre treće interne klinike KCUS-a, ostave naloge familiji "Okupaj bolesnika u našem kupatilu" "Izdepiliraj bolesnika", ili jednostavno nazovu, pri tom ne pitajući se da li čovjek radi ili da li izlazak u toku radnog vremena iz privatne firme može značiti otkaz, daju mu uputnice i kolica i član familije vozi pacijenta od zgrade do zgrade u krugu KCUS-a i radi analize. Istovremeno, u liječničkoj sobi je neki liječnik uvijek "zauzet" na internetu i jedini odgovor mu je "Nije moj slučaj, potražite koleginicu", a sestre u svojoj sobi jedu burek i piju jogurt. Prozori u oguljeni od bijele farbe, pola ih ne radi, koleginica ljubitelja interneta ima sastanak, pa je pacijenti čekaju, a onda nakon sat vremena se jednostavno saopšti da je "izašla na druga vrata". Sestre obično komuniciraju sa nepokretnim bolesnicima deranjem, a na konstataciju pacijenta da ne dozvoljava da se deru na njega odgovor je "Šta hoćeš, da ti pjevam uspavanku".
Ne znam tačan broj uposlenih gore, u svakom slučaju rečeno je i napisano da su i predhodnici Šanke iz kletve primali i "ćoravog i sakatog" (ovim ne vrijeđam invalide, nego stavljam naglasak na prekobrojnost i stranačku uposlenost), ali bez koverte na trećoj internoj pacijent umire. Ovim, nikako ne želim reći da u spomenutoj bolnici nema profesionalaca, dobrih i čestitih liječnika, jer ih zaista ima, ali je građane Kantona bukvalno stigla kletva iz naslova, jer se Šanko veselo slika na TV kao uspješan menadžer dok sestre jedu burek i ostavljaju svoj posao članovima familije da ga urade. Naravno, možeš i imaš pravo žaliti se Upravi Vodovoda, ali sumnjam da će i oni pročitati žalbu. Osim toga, ako išta i kažeš tim neradnicima jedino i samo može ispaštati poslije odlaska kući pacijent. Jednako tako nerado daju informacije, i onda nazovu u 11h, da ti kažu da vodiš pacijenta kući, ne razmišljaći opet, da li netko može izaći sa posla ili ne, na konstataciju da privatna firma Vitalis koja radi prijevoz nepokretnih bolesnika u principu traži obavjest 24h unaprijed, jednostavno odgovore da Vitalis ima da dođe ako ih platiš i da im treba krevet , te da ga izvoliš osloboditi, ne moraš odmah u 11h, može i do 13h. Onda kad se familija bolesnika slomi da to sve organizira i izmoli Vitalis da ga ubace u termin i da im plati, ljudi iz Vitalisa čekaju da oni otkucaju, šta otkucaju nabode sa dva prsta otpusnu listu. Baš nas je stigla kletva "Da Bog da te Šanko liječio", pa onom ko ga je postavio, a kažu uz blagoslov Željka Komšića , iskreno želim da prođu kroz to iskustvo. Ovim, naravno, ne želim reći da su njegovi predhodnici bili plaho bolji, ali, eto, bar vrijede kao stručnjaci u svojim oblasnima medicine i nisu prepisivali prijemni ni štelili ocjene na faksu, a i rat su proveli sa ranjenicima i bolesnicima.
- dječak sa šibicama
#2 Re: Kad te stigne kletva
A prije i poslije Sanke, KCUS je u rangu Mayo klinike.

- KatarinaKosaca
#3 Re: Kad te stigne kletva
Slažem se, ali nikako da shvatim da li ti direktori , uključujući i Šanku uopće znaju šta je posao direktora. Da koordinira, nadgleda, nagradi, kazni uposlene, da sve treba biti podređeno pacijentu i da nemaju pravo imati takav odnos prema pacijentima niti familiji. Nemaju ni zakonsko ni moralno pravo. Ne znam uopće kako direkto bolnice i u čemu provede svojih 8h radnog vremena. Jednako, kao što ne znam ni gdje se izgube sestre 3 interne u trenucima kad složno ne jedu burek sa jogurtomdječak sa šibicama wrote:A prije i poslije Sanke, KCUS je u rangu Mayo klinike.
- dječak sa šibicama
#4 Re: Kad te stigne kletva
Sve zaposleno preko stele, uglavnom od zla od gore matere (mislim na sestrice, a i na vecinu ljekara) i jednostavno ta bagra ni ne zna sta je ljudskost, nemaju nikakvog kucnog odgoja, ne poznaju pojam empatije i altruizma, ukratko rade posao za koji ih Bog nije dao.
Nista cudno u seheru, sve je tako manje vise. Od salterskih radnica preko sestrica i ljekara pa do ministara.
Nista cudno u seheru, sve je tako manje vise. Od salterskih radnica preko sestrica i ljekara pa do ministara.
- KatarinaKosaca
#5 Re: Kad te stigne kletva
Istina. Međutim, kad se radi o životu ili smrti najbližeg , onda to boli. Šalteruša me ne boli ni njen odnos. Na stranu krađa lijekova i spisak koji famija mora donijeti. A svi kao da su u Bijafri odrasli, hronično su gladni. Na portirnici glođu batak od pileta kad te punih usta pitaju "Đe ideš", soba od sestara zaudara na burek i ćevape, a sav svoj posao nastoje prebaciti na familiju. Ima divnih liječnika na nekim drugim odjelima, zaista, nažalost zadnju godinu sam često gore pa sam imala prilike vidjeti, hirurški zahvati se obično odlično urade, ali sve to govori baš da nema sistema odnosno da onaj ko upravlja, rukovodi ne zna raditi svoj posao, jer je jako čudno u najmanju ruku , da na jednom odjelu liječnik chata na računara, njegova koleginica "bježi" kroz sporedni ulazdječak sa šibicama wrote:Sve zaposleno preko stele, uglavnom od zla od gore matere (mislim na sestrice, a i na vecinu ljekara) i jednostavno ta bagra ni ne zna sta je ljudskost, nemaju nikakvog kucnog odgoja, ne poznaju pojam empatije i altruizma, ukratko rade posao za koji ih Bog nije dao.
- nosara
#6 Re: Kad te stigne kletva
Sve je tacno i nista nema veze sa sankom ekskluzivno... To sto neko ima kompleks mesihovica i njihove pozicije je neka druga tema... Sve je sminka bez supstance, pa tako i zdravstvo... Kletva nas je stigla, dakle opcenito, ali ona "imao pa nemao"... Mislim na sistem i koliko toliko uredjenu drzavu... 
Last edited by nosara on 13/09/2015 12:37, edited 1 time in total.
-
Forsaken
#7 Re: Kad te stigne kletva
Otprilike ovo i malo gore, s tim sto je u mom slucaju pacijenta nije trebalo transportovati kuci vec direktno u mrtvacnicu ...KatarinaKosaca wrote:U Sarajevu je postojala šaljiva kletva "Da Bog da te Šanko liječio", jer se znalo da je upisao Medicinski fakultet tako što je cijela generacija pisala prijemni grafitnom olovkom, da bi njegov prijemni rad mogao biti prepravljen, što je, navodno i učinjeno. Na sličan je način i završio fakultet, jer je kao sin komunističkog funkcionera u to vrijeme imao tu i takvu privilegiju. Rusmir Mesihović Šanko je rat proveo na prvoj crti obrane u Ljubljani, gdje je navodno i specijalizirao, bio je istaknuti kadar SDP-a i ministar zdravlja, a poslije osvanuo kao direktor KCUS-a. Istu večer kad je jedna od udarnih vijesti bila manadžerska sposobnost Mesihovića i otvaranje nekog savremenog dijela bolnice kao inovacija i investicija, pacijenti treće interne klinike, dakle, uglavnom teški bolesnici trpe bol, a sestre nema, padaju sa kreveta i tako provode noć na podu, a ne mogu dozvati sestru, naravno zvona koja fizički postoje iznad kreveta su van funkcije, a na samom odjelu su stepenice koje nepokretan bolesnik ne može proći, pa se jednostavno da nalog familiji da to učini. Liječnici i sestre treće interne klinike KCUS-a, ostave naloge familiji "Okupaj bolesnika u našem kupatilu" "Izdepiliraj bolesnika", ili jednostavno nazovu, pri tom ne pitajući se da li čovjek radi ili da li izlazak u toku radnog vremena iz privatne firme može značiti otkaz, daju mu uputnice i kolica i član familije vozi pacijenta od zgrade do zgrade u krugu KCUS-a i radi analize. Istovremeno, u liječničkoj sobi je neki liječnik uvijek "zauzet" na internetu i jedini odgovor mu je "Nije moj slučaj, potražite koleginicu", a sestre u svojoj sobi jedu burek i piju jogurt. Prozori u oguljeni od bijele farbe, pola ih ne radi, koleginica ljubitelja interneta ima sastanak, pa je pacijenti čekaju, a onda nakon sat vremena se jednostavno saopšti da je "izašla na druga vrata". Sestre obično komuniciraju sa nepokretnim bolesnicima deranjem, a na konstataciju pacijenta da ne dozvoljava da se deru na njega odgovor je "Šta hoćeš, da ti pjevam uspavanku".Ne znam tačan broj uposlenih gore, u svakom slučaju rečeno je i napisano da su i predhodnici Šanke iz kletve primali i "ćoravog i sakatog" (ovim ne vrijeđam invalide, nego stavljam naglasak na prekobrojnost i stranačku uposlenost), ali bez koverte na trećoj internoj pacijent umire. Ovim, nikako ne želim reći da u spomenutoj bolnici nema profesionalaca, dobrih i čestitih liječnika, jer ih zaista ima, ali je građane Kantona bukvalno stigla kletva iz naslova, jer se Šanko veselo slika na TV kao uspješan menadžer dok sestre jedu burek i ostavljaju svoj posao članovima familije da ga urade. Naravno, možeš i imaš pravo žaliti se Upravi Vodovoda, ali sumnjam da će i oni pročitati žalbu. Osim toga, ako išta i kažeš tim neradnicima jedino i samo može ispaštati poslije odlaska kući pacijent. Jednako tako nerado daju informacije, i onda nazovu u 11h, da ti kažu da vodiš pacijenta kući, ne razmišljaći opet, da li netko može izaći sa posla ili ne, na konstataciju da privatna firma Vitalis koja radi prijevoz nepokretnih bolesnika u principu traži obavjest 24h unaprijed, jednostavno odgovore da Vitalis ima da dođe ako ih platiš i da im treba krevet , te da ga izvoliš osloboditi, ne moraš odmah u 11h, može i do 13h. Onda kad se familija bolesnika slomi da to sve organizira i izmoli Vitalis da ga ubace u termin i da im plati, ljudi iz Vitalisa čekaju da oni otkucaju, šta otkucaju nabode sa dva prsta otpusnu listu. Baš nas je stigla kletva "Da Bog da te Šanko liječio", pa onom ko ga je postavio, a kažu uz blagoslov Željka Komšića , iskreno želim da prođu kroz to iskustvo. Ovim, naravno, ne želim reći da su njegovi predhodnici bili plaho bolji, ali, eto, bar vrijede kao stručnjaci u svojim oblasnima medicine i nisu prepisivali prijemni ni štelili ocjene na faksu, a i rat su proveli sa ranjenicima i bolesnicima.
- KatarinaKosaca
#8 Re: Kad te stigne kletva
Jasno napisah:nosara wrote:Sve je tacno i nista nema veze sa sankom ekskluzivno... To sto neko ima kompleks mesihovica i njihove pozicije je neka druga tema... Sve je sminka bez supstance, pa tako i zdravstvo... Kletva nas je stigla, dakle opcenito, ali ona "imao pa nemao"... Mislim na sistem i koliko toliko uredjenu drzavu...
, jer da jesu, mogli su bar okrečiti prozore, pa ako i za to "nema para", mogli su bar dio stepenica na 3. internoj osposobiti za kolica. Ne, te investicije su "suvišne", jer nisu medijski zanimljive, a ni stranka ne daje takve naloge.Ponavljam, nisu ni predhodna dva đubreta Aganović i Gavrankapetanović bili bolji direktori, ali bar kažu da su bolji kao ljekari.
Nisam liječnik po struci i ne mogu imati "kompleks Mesihovića"
- nosara
#9 Re: Kad te stigne kletva
Zao mi je te zene, da kriv je mesihovic jer je sestra bila negdje na karanju za vrijeme dezurstva... 
- KatarinaKosaca
#10 Re: Kad te stigne kletva
Kriv ne, odgovoran da. Kao i svaki direktor svake firme. Posao mu je da upravlja i ljudskim resursima, da sestri ne padne na pamet da ne radi svoj posao, jer ima nadređenog, a nadređeni nadređenog. Ovako, kako sve svaki direktor KCUS-a bavi sobom, strankom, pa tako i Šanko dešavaju se takve stvari pa još i gore, za koje javnost i ne sazna. O tome se radi @nosara, a ne o prepucavanju komunizam-ovo sad.nosara wrote:Zao mi je te zene, da kriv je mesihovic jer je sestra bila negdje na karanju za vrijeme dezurstva...
- nosara
#11 Re: Kad te stigne kletva
Pa prijavite, tuzite, polomite... Da je neko moj umro na takav nacin, ja bih tu smjenu na trecoj internoj (ili gdje vec) pocastio kasikarom... Sta ste poduzeli...?KatarinaKosaca wrote:Kriv ne, odgovoran da. Kao i svaki direktor svake firme. Posao mu je da upravlja i ljudskim resursima, da sestri ne padne na pamet da ne radi svoj posao, jer ima nadređenog, a nadređeni nadređenog. Ovako, kako sve svaki direktor KCUS-a bavi sobom, strankom, pa tako i Šanko dešavaju se takve stvari pa još i gore, za koje javnost i ne sazna. O tome se radi @nosara, a ne o prepucavanju komunizam-ovo sad.nosara wrote:Zao mi je te zene, da kriv je mesihovic jer je sestra bila negdje na karanju za vrijeme dezurstva...
- Euridika
- Globalna šefica
#12 Re: Kad te stigne kletva
Apsolutno tačno, s tom da su iskustva meni bliskih ljudi na toj klinici iz perioda od prije 11-12 godina. I tad je situacija bila kriminalna.
Moju prijateljicu (tada curu od 20-tak godina) su zavukli s liječenjem do smrti, čak su joj otvoreno rekli da čekaju dan kad će umrijeti. Kad su je roditelji na kraju prebacili na kliniku u Zagreb, naši ljekari s III interne su izjavili da su to roditelji uradili samovoljno i da su je oni znali sami izliječiti, iako su se na njoj prije toga igrali eksperimenata i probavali sve lijekove redom 'tražeći' pravi, pa su čak išli i ukrug kad nisu 'našli' pravi. Da ne spominjem da je gore pored osnovne bolesti fasovala i infekciju zlatnim stafilokom, i zbog nje sepsu koju nisu liječili...
Moju prijateljicu (tada curu od 20-tak godina) su zavukli s liječenjem do smrti, čak su joj otvoreno rekli da čekaju dan kad će umrijeti. Kad su je roditelji na kraju prebacili na kliniku u Zagreb, naši ljekari s III interne su izjavili da su to roditelji uradili samovoljno i da su je oni znali sami izliječiti, iako su se na njoj prije toga igrali eksperimenata i probavali sve lijekove redom 'tražeći' pravi, pa su čak išli i ukrug kad nisu 'našli' pravi. Da ne spominjem da je gore pored osnovne bolesti fasovala i infekciju zlatnim stafilokom, i zbog nje sepsu koju nisu liječili...
- KatarinaKosaca
#13 Re: Kad te stigne kletva
Konkretno žena koju spomenuh nije moj član familije, pa nije bilo moje da lomim. Što se mene tiče, nisam davala kovertu, jer je ne dajem državnim institucijama, niti sam je ikad dala niti primila, a da bilo šta kažem, jednostavno sam se bojala da će u momentu kad ja odem kući trpiti bolesnik. Dala sam tim sestrama nekoliko čokolada koje su donijeli ljudi u posjeti, a bolesnik ne smije slatko. Zgrabile su to kao da im je zadnje u životu bez hvala. A ti to sam učinila da se ne istope, jer je to bio period onih vrućina. Ponavljam, jedno je općina, ured, direkcija gdje pišeš žalbu, a sasvim drugo strah osvete monstruma nad voljenim bićem. Tu prestaje razum, pravda i prevlada samo bol. Valjda toliko možeš razumjeti.nosara wrote:Pa prijavite, tuzite, polomite... Da je neko moj umro na takav nacin, ja bih tu smjenu na trecoj internoj (ili gdje vec) pocastio kasikarom... Sta ste poduzeli...?
Iskoristila sam ovaj forum, kao jedini medijski prostor koji posjedujem da ukažem na to kako se troše zdravstveni fondovi i na to , ako netko, ne daj Bože bude u prilici da neko njegov legne na 3. internu. Jednako, kako što sam napisala i pohvalila odnos liječnika, odnosno liječnice hirurga u istoj bolnici. Jednako kao što i sad naglašavam , evo, da je hitna pomoć savršeno brzo profesionalno uradila svoj dio posla.
- nosara
#14 Re: Kad te stigne kletva
Ok, dakle desava se, postoji konkretni krivac, treba ga jebat na neki nacin... To je moje misljenje...KatarinaKosaca wrote:Konkretno žena koju spomenuh nije moj član familije, pa nije bilo moje da lomim. Što se mene tiče, nisam davala kovertu, jer je ne dajem državnim institucijama, niti sam je ikad dala niti primila, a da bilo šta kažem, jednostavno sam se bojala da će u momentu kad ja odem kući trpiti bolesnik. Dala sam tim sestrama nekoliko čokolada koje su donijeli ljudi u posjeti, a bolesnik ne smije slatko. Zgrabile su to kao da im je zadnje u životu bez hvala. A ti to sam učinila da se ne istope, jer je to bio period onih vrućina. Ponavljam, jedno je općina, ured, direkcija gdje pišeš žalbu, a sasvim drugo strah osvete monstruma nad voljenim bićem. Tu prestaje razum, pravda i prevlada samo bol. Valjda toliko možeš razumjeti.nosara wrote:Pa prijavite, tuzite, polomite... Da je neko moj umro na takav nacin, ja bih tu smjenu na trecoj internoj (ili gdje vec) pocastio kasikarom... Sta ste poduzeli...?
Iskoristila sam ovaj forum, kao jedini medijski prostor koji posjedujem da ukažem na to kako se troše zdravstveni fondovi i na to , ako netko, ne daj Bože bude u prilici da neko njegov legne na 3. internu. Jednako, kako što sam napisala i pohvalila odnos liječnika, odnosno liječnice hirurga u istoj bolnici. Jednako kao što i sad naglašavam , evo, da je hitna pomoć savršeno brzo profesionalno uradila svoj dio posla.
- KatarinaKosaca
#15 Re: Kad te stigne kletva
Nosara, treba da postoji sistem. subordinacije, sankcije. I to JESTE posao direktora. On, valjda ima kolegijum sa načelnicima odjela. Isti mu podnose izvješća, probleme, novosti. Načelnik odjela mora uvesti red u svom odjelu i glavnoj sestri reći ili narediti da ne smiju blisku ljudi pacijenta kupati, jer nisu stručni ni da nepokretnog bolesnika okrenu ni dignu, da mora raditi zvono za poziv sestri, da ne može jedan liječnik sa odjela koji chata na forumu hladno reći "Nije moj slučaj" (Pa, i ako koleginica nije tu, neka digne dupe i pogleda karton, zabilješku, šta već imaju), da ne mogu djeca pacijenta ostavljati posao i dan provesti vozajući bolesnika od zgrade do zgrade radi analiza, jer to, valjda treba da radi sestra.Sestra ne bi trebala bolesnika ni oslovaljavati sa "ti", a kamoli derati se na njega. a kamoli na konstataciju pacijenta "Ne dozvoljam da se derete na mene" odgovoriti "Šta hoćeš da ti pjevam uspavanku" Da se ne može nazvati familija i reći "Vodite kući, ne morate odmah u 11h, možete i u 13h" (?????). Sva ta organizacija počinje i završava kod direktora. Bilo koje firme. Zato i ima najveću plaću, ali i najveću odgovornost. Šanko, kako je upisao i završio faks, tako i radi svoj posao. Ponavljam, ni predhodnici mu nisu bili plaho bolji, ali bar im nitko nije rekao nikad da nisu učili na fakultetu.nosara wrote:Ok, dakle desava se, postoji konkretni krivac, treba ga jebat na neki nacin... To je moje misljenje...
- piupiu
#16 Re: Kad te stigne kletva
Molim vas da se suzdržite od vrijedjanja, degutantnih i šovinističkih komentara.
Uslovi korištenja foruma su lako dostupni:
http://forum.klix.ba/uslovi-koristenja- ... 15737.html
Hvala i ugodan nastavak.
Uslovi korištenja foruma su lako dostupni:
http://forum.klix.ba/uslovi-koristenja- ... 15737.html
Hvala i ugodan nastavak.
- dječak sa šibicama
#17 Re: Kad te stigne kletva
Faris je bio vrhunski doktor/ljekar/kirurg na otropediji, to sam se licno uvjerio.
Ali je takodje i pohlepni politicar, pripadnik novokomponovane "elite" koja krade iz oka.
O KCUS-u je sve vec receno, sodoma i gomora.
Ali je takodje i pohlepni politicar, pripadnik novokomponovane "elite" koja krade iz oka.
O KCUS-u je sve vec receno, sodoma i gomora.
- dobar osjecaj
#18 Re: Kad te stigne kletva
Ja mislila neka tema o premisljanju nad vlastitim postupcima, karmi i vjerovanju da se sve dobro i lose vraca.
Htjedoh reci da nakon pocetne sumnje da postoji kosmicka pravda ne vjerujem vise u to, da mislim da su se kanali negdje zacepili i da se sve nekako nasumicno rasipa, ali avaj tema je samo jedan covjek a mene je zanimao ipak cijeli svijet.
Htjedoh reci da nakon pocetne sumnje da postoji kosmicka pravda ne vjerujem vise u to, da mislim da su se kanali negdje zacepili i da se sve nekako nasumicno rasipa, ali avaj tema je samo jedan covjek a mene je zanimao ipak cijeli svijet.
- JThomas
#19 Re: Kad te stigne kletva
tačno tako.dječak sa šibicama wrote:Faris je bio vrhunski doktor/ljekar/kirurg na otropediji, to sam se licno uvjerio.
- KatarinaKosaca
#20 Re: Kad te stigne kletva
Pa, eto, bar znači da nije preko štele završio faks. Jednako kao i smijenjeni Damir Aganović za kojeg kažu da je vrhunsku urolog.Iako je svoju suprugu koja je diplomirala u Prištini i došla u Sarajevo 1999, postavio za načelnika odjelenja, a ne znam ni kako je nostrificirala tu prištinsku diplomu. Slao na seminare po SAD-u i Beogradu. Ali bar mogu biti korisni da liječe ljude, ako su već bili očajni menadžeri. Šanko ne može ni to. Nije ni za šta. Nije čak ni za politike. A istovremeno naše "besplatno" zdravstvo košta više nego privatna klinika.
Ja bih ih rado poslala kući, opet ponavljam, čast lječnicima profesionalcima kojih zaista ima, na dva mjeseca. Bez plaće. Da ne mogu platiti hipoteku, struju, gas, pa ih onda vratila na posao. I te kako bi se posvetili pacijentima. A ne bi im ni na pamet palo da se deru na iste. Već kad to prvi čovjek bolnice nije u stanju riješiti. Par hiljada uposlenih na ovako mali grad, trebala bi ta bolnica cvjetati. I nije mi jasno ni kojoj je stranci to u interesu i za šta.
Da i ogriješih se o jednu osobu zove se sestra Alma na spomenutom odjelu, jedina koja ima malo profesionalizma i ljudskosti u sebi. Ostalo, doktorice 2 Azre, Sanja, lječnik-zaljubljenik interneta, sestre i jedan debelguzi medicinski brat, sramota ne države i profesije nego i ljudskog roda.
Ja bih ih rado poslala kući, opet ponavljam, čast lječnicima profesionalcima kojih zaista ima, na dva mjeseca. Bez plaće. Da ne mogu platiti hipoteku, struju, gas, pa ih onda vratila na posao. I te kako bi se posvetili pacijentima. A ne bi im ni na pamet palo da se deru na iste. Već kad to prvi čovjek bolnice nije u stanju riješiti. Par hiljada uposlenih na ovako mali grad, trebala bi ta bolnica cvjetati. I nije mi jasno ni kojoj je stranci to u interesu i za šta.
Da i ogriješih se o jednu osobu zove se sestra Alma na spomenutom odjelu, jedina koja ima malo profesionalizma i ljudskosti u sebi. Ostalo, doktorice 2 Azre, Sanja, lječnik-zaljubljenik interneta, sestre i jedan debelguzi medicinski brat, sramota ne države i profesije nego i ljudskog roda.
- HAVANA
#21 Re: Kad te stigne kletva
Nemam ja pojma,dobro imam, sjecam se sanke i reska iz piramide,bugatija...
ali sa azrom selimovic imam super iskustvo,mnogo pomogla,nikad nista trazila ni primila...
A odjeljenje je u katastrofalnom stanju...
I onaj srdjan,kako ono,jel srdjan? Dobar.
I jos jedna pohvala,stari mi je u centru za srce odradjen,svaka im cast na svemu,uredno,cisto,profesionalno...Svi mi govorili nema sanse tamo bez para blablabla...Niko mi nista nije trazio nit sam dao,katerizacija,operacija,sve super proslo a skoro 80 godina,eno ga ko mina,voza motor po moru i treba mu dosla
a nema godina kako je uradjen. 
- KatarinaKosaca
#22 Re: Kad te stigne kletva
Srđan je odličan liječnik, ali nije u odjelu o kojem sam pisala. Centar za srce isto je ok, kako bnapisah i hirurški zahvati super. Imala sam iskusto skoro sa bliskom osobom hirurškog zahvata, kaže da se prepao kad je vidio tri ženeHAVANA wrote:Nemam ja pojma,dobro imam, sjecam se sanke i reska iz piramide,bugatija...ali sa azrom selimovic imam super iskustvo,mnogo pomogla,nikad nista trazila ni primila...
I jos jedna pohvala,stari mi je u centru za srce odradjen,svaka im cast na svemu,uredno,cisto,profesionalno...Svi mi govorili nema sanse tamo bez para blablabla...Niko mi nista nije trazio nit sam dao,katerizacija,operacija,sve super proslo a skoro 80 godina,eno ga ko mina,voza motor po moru i treba mu dosla
- vješalica
#23 Re: Kad te stigne kletva
Njima su "male plate" s obzirom na "kompleksnost posla" i zato je nerealno očekivati da vam pružaju sve te "luksuzne usluge" poput pranja depiliranja nosanja i sve ostalo.... 
- dust in the wind
#24 Re: Kad te stigne kletva
ne znam sta da kazem.. molo mi je ovo previse grubo sve receno i djeluje kao licni obračun. kao sto i jeste. nisam ni ja zadovoljna klinickim. I neko moj se gore napatio, jer doktori nisu znali da ga otvore. tj. znali su, ali su cekali 5 dana da to urade, a covjek je umirao od raka. medjutim vidjeti sve crno nije dobro. ne void nas nigdje. ali nemam izbora nego da vjerujem u klinički I vojnu bolnicu, jer se u svicarskoj necu lijeciti.KatarinaKosaca wrote:Srđan je odličan liječnik, ali nije u odjelu o kojem sam pisala. Centar za srce isto je ok, kako bnapisah i hirurški zahvati super. Imala sam iskusto skoro sa bliskom osobom hirurškog zahvata, kaže da se prepao kad je vidio tri ženeHAVANA wrote:Nemam ja pojma,dobro imam, sjecam se sanke i reska iz piramide,bugatija...ali sa azrom selimovic imam super iskustvo,mnogo pomogla,nikad nista trazila ni primila...
. ali da su ga opravili kao Đenka krematorij. Zato stalno i ponavljam da ima iznimki. A to da ljudi rade na sovju savjest ne treba biti, nego treba uspostaviti sistem upravljanja ljudskim resursima i etičke postulate na radnom mjestu. A to jesto posao direktora.
- dust in the wind
#25 Re: Kad te stigne kletva
tvoji postovi su vjerovatno najbolje sto nam je ovaj forum ponudioHAVANA wrote:Nemam ja pojma,dobro imam, sjecam se sanke i reska iz piramide,bugatija...ali sa azrom selimovic imam super iskustvo,mnogo pomogla,nikad nista trazila ni primila...