Kad se moze polagati vozacki ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tareee2

#1 Kad se moze polagati vozacki ?

Post by tareee2 »

Zanima me da li se moze polagati za "B" kategoriju prije 18 godina?
Edin H.

#2 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Edin H. »

tareee2 wrote:Zanima me da li se moze polagati za "B" kategoriju prije 18 godina?
Ako nisu sta promjenili mozes casove uzeti sa 17, a polagati kada napunis 18.
Nekako s proljeća

#3 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Nekako s proljeća »

Polagati prije punih 18 ne, ali se može sa 17 godina i 9 mjeseci početi sa teoretskim dijelom i ljekarskim uvjerenjem.
Edin H.

#4 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Edin H. »

Nekako s proljeća wrote:Polagati prije punih 18 ne, ali se može sa 17 godina i 9 mjeseci početi sa teoretskim dijelom i ljekarskim uvjerenjem.
Onda jesu nesto promjenili, jer sam sam ja prije 18-oga zavrsio obuku i polozio nekoliko dana nakon sto sam napunio 18 (birvaktile :oops: ).
Nekako s proljeća

#5 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Nekako s proljeća »

Pa vjerujem da jesu, bar što se tiče brzine sticanja vozačke dozvole. Puno je tih instant drajvera napravilo i sebi i drugima belaja u saobraćaju. Sada valjda to traje nekoliko mjeseci, tamam da se napuni 18 i stekne pravo polaganja praktičkog dijela, odnosno vožnje. Do tada testovi, ljekarsko, prva pomoć...valjda.
Melo15

#6 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Melo15 »

Sad mora sve redom, testovi, prva pomoc, pa tek onda voznja, dok je kod mene na prvoj pomoci iz nekih auto skola ih bilo da su pri kraju voznje, iako je u zakonu napisano da ne mozes upravljati vozilom bez polozene prve pomoci ;)
Djubre_

#7 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Djubre_ »

Mozes sa 17, a vozacku dobijes kad napunis 18.

U americi se polaze sa 16. Daleko im skole i to.. a cijena 10 $ :smile:

Jos dodjes sa svojim autom koji si vec naucio voziti.. stave reklamu na krov da polazes i udri.. a pitanja 2 grupe po 20, pa koja te grupa zapadne..

A kod nas uzas.

I sad nemas vise poligona. Barem u zenici. Sad ides gradska voznja.. parking radis kako zelis. Kaze ti instruktor, parkiraj se negdje na ovaj parking.. ti ako vidis da ima negdje pravo.. samo uletis i stanes.. lagano rikverc i dalje.. a prije glupi cunjevi na poligonu.

Tako isto i rucna itd.. nadje ti nekog brezuljka.. a i ne mora znaciti.. ako si stela, nemas problema.. ako nisi, padas negdje :wink:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Edin H.

#8 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by Edin H. »

andr0id wrote: Tako isto i rucna itd.. nadje ti nekog brezuljka.. a i ne mora znaciti.. ako si stela, nemas problema.. ako nisi, padas negdje :wink:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Je li ga rucnom samo trznes ili moras "donuts" raditi?
Ne mogu vjerovati kako su sada zakomplicirali.
Znaci ovo je parkiranje?

daxon

#9 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by daxon »

tareee2 wrote:Zanima me da li se moze polagati za "B" kategoriju prije 18 godina?
Po sada važećem zakonu u BiH, minimalna dob za upis u autoškolu i polaganje vozačkog ispita "B" kategorije je napunjenih 18 godina života. Sve ostale priče kao može i ranije su čista glupost i dezinformacija.
papiric

#10 Re: Kad se moze polagati vozacki ?

Post by papiric »

Da ne otvaram novu temu.

Kako poloziti vozacki ispit bez stele???

Prica je da je to haman pa nemoguce. Ispune kvotu prolaza "stelama" ostale poobaraju na glupostima. Naravni ima I onih koji naprave gresku zbog koje se obara.

Mislim da bi najregularnije bilo uvesti video nadzor voznje I nadzor u automobile.

Ima li iko iskustva sa ovim??

Nije da me se licno ovo dotice, ja sam polozio prije 30tak godina, ali sam imao diskusiju sa jaranicom ciju curicu obaraju cetiri puta. Jednom pjesak (I to je u redu), ostalo "nesigurnost" :shock: Kako vozac poslije 36 sati obuke moze biti "siguran"??? A svako polaganje 120 KM
Prava industrija.
Post Reply