kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubav_aha

#201 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

pemanapemani wrote:Kad sam bio mali kupao sam se nedjeljom prije Boljeg života i Nadrealista.
Bilo je lijepo kupati se jednom sedmično.
pustopoljina wrote:mi smo se kupali nedjeljom kad su strumfovi :x
onda smo se ugurali izmedju strumfova i prvog dijela dnevnika :lol:
:lol: :lol:
Joey Tribbiani

#202 Re: kad sam bio mali

Post by Joey Tribbiani »

- Ja sam konto da su granate nekakve bodljikave, zelene lopte koje četnici rukama bacaju iz šume.

- Sa sestrom i dvojicom malaca iz haustora sam vozao biciklo po stanu, igrao lopte, žmire, ta-ta po čitav dana. Komšinica 2 sprata ispod me jednog dana napala i rekla da ne može da zivi od mene. Vadio sam se da to skaču dvije djevojčice koje su ispod mene (a one, jadnice, se nikad nisu čule).

- Silazio sa 4. sprata ispred zgrade, kupio snijeg u kesu, vraćao se na balkon i gadjao prolaznike dok mi nekakav ćelavi džikan nije pozvonio na vrata.

- Terminator I gledo 897 puta i konto da ću bit ko Arnold kad porastem (jebaji ga, nije mi se ta velika želja ispunila...prevaziš'o sam i njega sad. 8)... :mrgreen: Pura čuda čini. )

- Od pokvarene veš mašine napravio kućicu. Otvor za vrata začepio odgovarajućim poklopcem od kante i unutra dumo satima o malim i malo većim kokama iz komšiluka o kojima je "velika" raja od 11 godina pričala

- Bar jednom mjesečno prepado porodicu nejavljanjima o odlascima kod nekih novih jarana i ostanaka do duboko u noć (do pola devet)

- Kad se rat završio sluš 7UP :skoljka:

- Vježbo psovke kad nestane struje u po crtanog

- Puco na četnike iz drvene puške...i krio se po pola sata da me "ne skontaju"

- Pito se što mi drot iz komšiluka ne odgovara kad sam ga zvao pogrdnim nazivom. Konto sam da mu je to pravo ime dok me nije poslo u pm
Ridjobrki

#203 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Hahaha, i ja sam od tih: gutao sam enciklopedije i obožavao atlas! Majka mi kupila onaj debeli atlas sa svim zastavama i podacima o zemljama na kraju pa sam prije osnovne znao sve glavne gradove i zastave svih tada priznatih država na svijetu. I danas kad sretnem nekog od starije raje iz čaršije ko me nije vidio godinama reakcija je: ''aaa, ti si onaj mali što je znao glavne gradove''. :lol:

A bio sam pravi mali wunderkind, jako rano naučio oba pisma i gutao knjige. Vidio na Branku Kockici kako djeca idu u biblioteku i morao me tata učlaniti. Neću reći koliko sam godina imao tada ali navodno sam bio najmlađi član neke biblioteke u BiH, valjda su to tete provjerile pa je onda to bilo u ''Krajini'', stara još negdje ima taj članak. :mrgreen:

Inače, najdraže uspomene su mi kad me dido rahmetli (koji je bio fizioterapeut u NK Jedinstvo) vodio na treninge. Čovječe, koji je to doživljaj bio gledati igrače kako treniraju... Čarolija! Na utakmicu može svako otići ali ja sam znao kako se to sve priprema i gdje stoje lopte i kostobrani i ko pere dresove i sve te tajne stvari iza scene. Plus što je to sve bilo ogromno!!!

Sad mi je sav dunjaluk nekako ušao u vodu... Ona moja avlija koja je bila ko cijela Europa meni i onoj mojoj plastičnoj Scaniji koja je prevozila po pet drugih autića s jednog na dugi njen kraj sad se nekako pokupila, ma na deset koraka došla! I danas se stadioni manji prave. Bio sam na svim ovim većim regionalnim i na par onih europskih s televizije: ma to je ništa koliki je bio stadion Pod Borićima kada sam ja bio mali...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#204 Re: kad sam bio mali

Post by 1946 »

ja2 wrote:Kad vec spominjete UNprofor i Sfor, da li je iko od vas isao pred kasarnu na Bistriku, mislim da su bili Italijani. Bilo je odredjeno doba dana kada su nam Unproforci dijelili poneki slatkis, jaje ili nesto drugo od hrane. Bil a je hrpa djece i jedini uslov je bio da se stvori red. Mi smo znali stajati pred ambasadom i po cijele dane igrajuci se i cekajuci tu sadaku. Eh kako sam bila sretna kada sam dobila dva jajeta...a sada kada pogledam e jesmo bijeda bili!
Pred današnje ministarstvo odbrane predratna 2. vojna oblast? Bili smješteni Egipćani, par puta sam naišao tuda kad su dijelili, jer sam išao kod familije na Bistrik. Jednom dobio narandžu, drugi put kivi :)
ljubav_aha

#205 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Ridjobrki wrote:Hahaha, i ja sam od tih: gutao sam enciklopedije i obožavao atlas! Majka mi kupila onaj debeli atlas sa svim zastavama i podacima o zemljama na kraju pa sam prije osnovne znao sve glavne gradove i zastave svih tada priznatih država na svijetu. I danas kad sretnem nekog od starije raje iz čaršije ko me nije vidio godinama reakcija je: ''aaa, ti si onaj mali što je znao glavne gradove''. :lol:

A bio sam pravi mali wunderkind, jako rano naučio oba pisma i gutao knjige. Vidio na Branku Kockici kako djeca idu u biblioteku i morao me tata učlaniti. Neću reći koliko sam godina imao tada ali navodno sam bio najmlađi član neke biblioteke u BiH, valjda su to tete provjerile pa je onda to bilo u ''Krajini'', stara još negdje ima taj članak. :mrgreen:

Inače, najdraže uspomene su mi kad me dido rahmetli (koji je bio fizioterapeut u NK Jedinstvo) vodio na treninge. Čovječe, koji je to doživljaj bio gledati igrače kako treniraju... Čarolija! Na utakmicu može svako otići ali ja sam znao kako se to sve priprema i gdje stoje lopte i kostobrani i ko pere dresove i sve te tajne stvari iza scene. Plus što je to sve bilo ogromno!!!

Sad mi je sav dunjaluk nekako ušao u vodu... Ona moja avlija koja je bila ko cijela Europa meni i onoj mojoj plastičnoj Scaniji koja je prevozila po pet drugih autića s jednog na dugi njen kraj sad se nekako pokupila, ma na deset koraka došla! I danas se stadioni manji prave. Bio sam na svim ovim većim regionalnim i na par onih europskih s televizije: ma to je ništa koliki je bio stadion Pod Borićima kada sam ja bio mali...

kako volim citati tvoje postove djetinjstva

a pony,ja sma imala crveni,jedna strana je bila bijela,jer sma ga uvijek postavljala vodoravno na istu stranu :-D kasnije sam dobila uvezeni pony hercules,a stari model je koristen za kolgice ,obicno iz drugog grada :-D

kako se zvao bicikl sa jaaako dugim sicem,ciji me oblik posdjeca na cokoladnu bananu :D
Chemist

#206 Re: kad sam bio mali

Post by Chemist »

Podsjeti me @ridjobrki

Kao nadobudni mali fudbaler sa odprlike 5 godina, svijetla obraza uletio u teren u sred utakmice tadasnjeg kupa Jugoslavije :) i poceo ganjat loptu :-) :-) , a lopta mi do koljena!!!
medvjed23

#207 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

Joey Tribbiani wrote:-

- Kad se rat završio sluš 7UP :skoljka:
i Backstreet Boys-e. Imo ruksak sa njihovom slikom. Neki mangupi su me htjeli namlatiti zbog tog ruksaka al uspio sam pobjeći.

Plavi šljemovi i slatkiši... Jednom su dolazili u kolektivni centar u kojem sam živio tokom rata. Plan je bio da mi sjedimo za stolom a da nam oni serviraju slatkiše. Međutim, mi smo ustajali i otimali im slatkiše prije nego što bi oni stigli do stola. Ko nije bio ratoboran nije dobio ništa.
Neelix

#208 Re: kad sam bio mali

Post by Neelix »

Jukini vukovi....opljackaju Sarabon pa dodju s kamionom slatkisa na Otes, voze polako i bacaju ih s kamiona, a mi trcimo i kupimo :-)
drag_gost

#209 Re: kad sam bio mali

Post by drag_gost »

Kad sam bio mlad cesto sam pio vodu iz one kutije za Tic-tac. :D

Ima li vas? :-D :-D
Topla voda

#210 Re: kad sam bio mali

Post by Topla voda »

..morali su me potplacivati slikovnicama,da ne placem kad primam injekciju :D
Ridjobrki

#211 Re: kad sam bio mali

Post by Ridjobrki »

Kad sam ja bio mali...

...bio sam mirno i milostivno dijete koje nije pravilo zijan i odgovarao sam drugu djecu od toga. Da sam odrastao u South Parku, Bog me ubio ako ne bih bio Butters. :lol: Jesam radio nestašluke ali nisam bio zijančer, a uvijek sam imao problem sa autoritetima. Nikad nisam poslušao neko ''nemoj'' ako mi nije bilo objašnjeno zašto mi to nije dozvoljeno.

...išao sam na ljetovanje sa širom porodicom i jednom je bila neka salama koja se iz nekog razloga nije smjela pojesti. Može biti da se trebalo čekati ručak ili ju je trebalo podijeliti sa rođacima, kakogod - ja sam nju krišom smazao i ušutio se. Onda je tetak rekao ''ma nema veze ko je pojeo salamu samo nek se čuva kad uđe u vodu jer salama tone''. I tako se ja cijeli dan igrao kanticom i lopaticom na plaží...
ljubav_aha

#212 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Topla voda wrote:..morali su me potplacivati slikovnicama,da ne placem kad primam injekciju :D
:lol:

same here :-D a koje je tek zadovljstvo bilo ici kupovati novu slikovnicu nakon injekcija ili zubara :-D
ljubav_aha

#213 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Ridjobrki wrote:Kad sam ja bio mali...

...bio sam mirno i milostivno dijete koje nije pravilo zijan i odgovarao sam drugu djecu od toga. Da sam odrastao u South Parku, Bog me ubio ako ne bih bio Butters. :lol: Jesam radio nestašluke ali nisam bio zijančer, a uvijek sam imao problem sa autoritetima. Nikad nisam poslušao neko ''nemoj'' ako mi nije bilo objašnjeno zašto mi to nije dozvoljeno....išao sam na ljetovanje sa širom porodicom i jednom je bila neka salama koja se iz nekog razloga nije smjela pojesti. Može biti da se trebalo čekati ručak ili ju je trebalo podijeliti sa rođacima, kakogod - ja sam nju krišom smazao i ušutio se. Onda je tetak rekao ''ma nema veze ko je pojeo salamu samo nek se čuva kad uđe u vodu jer salama tone''. I tako se ja cijeli dan igrao kanticom i lopaticom na plaží...
1,taj problem imam i danas :D
2.prica "salama" je originalna :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#214 Re: kad sam bio mali

Post by Admir_1984 »

kad sam bio mali i kada se ode na ljeto kod maminih u duvno dedo me redovno vodio na igraliste i u prostorije lokalnog kluba, Mujo neki bio glavni tu. I sad odvede on mene u prostoriju gdje su lopte i kaze uzmi jednu i na igraliste, a tamo more lopti. Meni to nekako bio dozivljvaj i dan danas se sjecam dobro, sve orginalne lopte :D Dok oni piju kafe ja trcim sa loptom od jednog do drugog gola :D
spree

#215 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

kad sam prvi put otisao kod djeda mraza plakao sam od straha (mada je bio neki kriticno obucen djed mraz imam i sliku :D ) i onda mi je stara objasnjavala kako ne treba da se plasim, ali ja sam se i dalje plasio. nakon toga ona se obukla kao djeda mraz (i prestrasila me ponovo :D ) pa skinula bradu da ja vidim da je to ustvari ona. vise se nisam plasio :-D .

poslije rata smo dobivali paketice od nekih stranaca i onda smo u skoli pricali o tome ko nam je poslao i sta. uglavnom jedna iz mog razreda na pitanje ko joj je poslao paketic je ko iz topa bubnula da joj je paketic poslala merry christmas :mrgreen:

jednom u skoli sam pocupao curicu za kosu :oops: i ona to ona prijavila uciteljici, koja me je kaznila tako sto sam morao da ustenem i da stojim za vrijeme nastave :( , jer nismo imal dovoljno stolica (pola razreda je svaki dan stajalo). nikada vise nisam cupao curice za kosu :D .
Sunrise00

#216 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

spree wrote:kad sam prvi put otisao kod djeda mraza plakao sam od straha (mada je bio neki kriticno obucen djed mraz imam i sliku :D ) i onda mi je stara objasnjavala kako ne treba da se plasim, ali ja sam se i dalje plasio. nakon toga ona se obukla kao djeda mraz (i prestrasila me ponovo :D ) pa skinula bradu da ja vidim da je to ustvari ona. vise se nisam plasio :-D .

poslije rata smo dobivali paketice od nekih stranaca i onda smo u skoli pricali o tome ko nam je poslao i sta. uglavnom jedna iz mog razreda na pitanje ko joj je poslao paketic je ko iz topa bubnula da joj je paketic poslala merry christmas :mrgreen:

jednom u skoli sam pocupao curicu za kosu :oops: i ona to ona prijavila uciteljici, koja me je kaznila tako sto sam morao da ustenem i da stojim za vrijeme nastave :( , jer nismo imal dovoljno stolica (pola razreda je svaki dan stajalo). nikada vise nisam cupao curice za kosu :D .
ja sam se u prvom razredu osnovne svidjala nekom djecaku i onda mi se on jednom poceo priblizavati, a ja sam ga iz sve snage udarila nogom negdje u donji dio stomaka :roll: mislim da nije vise pokusavao :lol: mislim da se cak i potukao s drugim malcem zbog mene :lol:
spree

#217 Re: kad sam bio mali

Post by spree »

Sunrise00 wrote:
ja sam se u prvom razredu osnovne svidjala nekom djecaku i onda mi se on jednom poceo priblizavati, a ja sam ga iz sve snage udarila nogom negdje u donji dio stomaka :roll: mislim da nije vise pokusavao :lol: mislim da se cak i potukao s drugim malcem zbog mene :lol:
jadnicak :( sta bi tek bilo da te pocupao za kosu?
vi zene ste nekada stvarno okrutne :( .
Topla voda

#218 Re: kad sam bio mali

Post by Topla voda »

joj,kad sam se zaljubio prvi put,sa jedno 8...lud bio,budili me po noci,koliko sam opsesivan i lud bio...skupljala se familija da vide sta sa mnom nije u redu :) i govorili oni starcima...tako vam je kad ga ne tucete nikad :)
ljubav_aha

#219 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Topla voda wrote:joj,kad sam se zaljubio prvi put,sa jedno 8...lud bio,budili me po noci,koliko sam opsesivan i lud bio...skupljala se familija da vide sta sa mnom nije u redu :) i govorili oni starcima...tako vam je kad ga ne tucete nikad :)
zvao si njeno ime u snu ili nesto vise od toga :!: :?:
Topla voda

#220 Re: kad sam bio mali

Post by Topla voda »

ma,nemam fesjsbuk zbog nje,tolka je to trauma bila..da je ne sretnem dje :D

ono,kao polugol klinac sjedi,na ocevim koljenima ,a stari mu objasnjava da ima jos zivota,a klinac ne vjeruje da stari moze lupati takve gluposti :D :lol:

ma iskren da vam konacno jednom budem,sanjao je golu :D :D
ljubav_aha

#221 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Topla voda wrote:ma,nemam fesjsbuk zbog nje,tolka je to trauma bila..da je ne sretnem dje :D

ono,kao polugol klinac sjedi,na ocevim koljenima ,a stari mu objasnjava da ima jos zivota,a klinac ne vjeruje da stari moze lupati takve gluposti :D :lol:

ma iskren da vam konacno jednom budem,sanjao je golu :D :D
oh,pa ti si se prepao vlastitog sna :lol: how cute :D jedino si oca istraumatizirao :zoka:
drenmajster

#222 Re: kad sam bio mali

Post by drenmajster »

Plavo-bijeli wrote:Kad sam bio mali ... sa prozora sam mogao vidjeti fabriku duhana... pošto mi je sva nekakva šarena bila.. smatrao sam da je to neki dvorac , ili šta već... te da u njemu žive razni vitezovi itd... i da smatrao sam da su se u ratu borili osim sa puškama nego i sa mačevima , strijelama.... :-)

smatrao sam i ja , a i svi moji drugovi da ukoliko kopajuci zemlju prođemo 2 betona da ćemo doc u kinu :D razmisljao sam vise puta kako cemo doc u kinu onda sta kad prodjemo drugi beton hocemo ih moc odozgor vidjet il šta već :lol:

kao mali sam obozavao lego kockice... nije mi jasno bilo nikako kada je jedan od starijih momaka (djecaka) punu kutiju igračaka bacio u kontejner :shock:
posto su svi znali da imam previse lega, jedan mi je mali nudio 5 km da mu prodam lego kockica.. ja sam naravno pristao (tad je bilo 5km uh :)) skupio nekih beze "djelova" i prodao mu.. da bi kasnije i on morao vratiti lego, a i ja pare... znao sam i krast neke djelove iz obdaništa ... :cry: jednom sam dobio na poklon nekog kao lego robota... malo drugaciji djelovi od onih obicnih lego kockica.. i odnesem u obdanište, vratim se bez njega.. jedan mali ukrao.. kasnije se saznalo ko je ukrao... te su mi naravno vratili tog robota... a i poklonili lego motora :D
Jednom sam primjetio na frizideru nekih 10 -15 komada x 5 km. Reko ako uzmem jednu od 5 km niko neće skontat 8-) . Fol zovnuo mamu i kazem joj neki prosio ispred vrata i otišao.. ja bezveze da pogledam u pod kad 5 km tamo... :D kasnije naravno mi je mama odma skontala...

znao sam i od starog krast pare iz džepa.. uvjek je imao bezbroj sitnih kovanica od 0,50, 1 km i 2 km... naravno nikad nebi skontao... jednom sam uzeo 1x 2 km i 1 x 1km. i sad mi je bilo malo ofirno kad vide kolko para imam i kazem mami da sam cuo kako je nekome u haustoru ispalo para , te odo da ih nađem :oops: naravno sve te pare su išle na slibe...

kad smo već kod sliba (sličica , fudbalera) uh kolko smo se samo sati znali "peljati"... eh.. i da nikad nisam popunio taj album.. vjerovatno jer nisam ni imao dovoljno para ...

obozavao sam fudbal kao i vecina.. doduse za razliku od nekih sam bio talentovan :D dobio sam na poklon kopacke koje sam redovno nosao vani , po betonu :D jednom sam dobio na poklon kostobrane.. koje sam iznosio jedno vrijeme onako vani bez štucni :lol:

kao mali pored mog nebodera se gradila jedna zgrada... i sad tu je bio wc za radnike.. jednu noc jedan stariji covjek iz mog nebodera udje u wc po noći i jedan od starijih drugova ga zakljuca... valjda je tu ostao cjelu noc :-)
nedugo nakon toga mi popunjavali u zgradi slicice.. i bas taj covjek izlazi iz stana... ja sam se nesto krenuo smijat i on mene uhvati za majicu baci me na pod... ja ga gledam kontam zezam se... kad kreno me nogama udarat :? ja ga udario jednom kopackom i on me nastavio dole sutat... drugovi svi pobjegli posakrivali se... šta cu odem kasnije po starog... uh kad ga je nahvatao... dolazila i policija itd... on se branio time što je rekao da sam i ja njega udario nogom , pokazivao modricu na nogi ... a ja ono bio kao :? sreca stari dobar bio sa sinom od ovog ludog starca :shock:
nakon 2,3 godine poslije toga čovjek je umro.. pokoj mu duši...

već u 4 razredu osnovne dolazi u naselje prvi internet klub, te je već od tad sve sa igrom vani prestalo bit važno i zanimljivo (osim fudbala) ... bili su glavni counter, warcraft , generals :D
ima dosta toga ne mogu se sjetiti u ovom trenutku :)

( i da vecini su događaji iz djetinjstva bili prije 15,20 i više godina... dok meni.. nekih desetak godina :) )
ma KO li ga zatvori u WC-iskreno nam reci sada :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
frngla

#223 Re: kad sam bio mali

Post by frngla »

Plavo-bijeli wrote:već u 4 razredu osnovne dolazi u naselje prvi internet klub, te je već od tad sve sa igrom vani prestalo bit važno i zanimljivo (osim fudbala) ... bili su glavni counter, warcraft , generals :D

( i da vecini su događaji iz djetinjstva bili prije 15,20 i više godina... dok meni.. nekih desetak godina :) )
mozda je kod tebe 1990/1995 bilo internet klubova i kanter, vorkraft itd. :)

kad sam bio mali skupljao sam gelere i jednom prilikom se oprzio, kod nane pao u avliju i ja poletio da ga uzmem, on vreo :)
imao sam papagaja (zenku) koju sam zvao cicko hahahahah :D
igrao lopte stalno (pored rijeke nam bio "teren") upala lopta, ja po loptu posao i "odnese me" voda, vristao mama, mama, iako je mama na poslu bila udaljena nekoliko kilometara :-)
Svemirco

#224 Re: kad sam bio mali

Post by Svemirco »

Kad sam bio mali...

... tata me morao u 5 ujutro sa Otesa voditi u Pionirsku dolinu da mi pokaže da je vozić pokriven i da spava.

... vodili su me sa hrpom djece da gledamo ET vanzemaljac - kada je došla na red scena u kojoj ona mala biljčica i ET venu istovremeno i umiru ja sam počeo da plačem i ridam da su me morali izvesti vani i objasniti da je to samo film i da je ET dobro i zdravo?!?

... imao sam običaj svojoj tri godine starijoj sestri (koja nije bila presretna što nije ostala jedino dijete) reći: Hajde me udari pa mi daj to (bilo šta što je ona imala a ja želio). Sestra je svaku ovakvu priliku objeručke prihvatala, imam ožiljke kao dokaz :)

... 1001 zašto 1001 zato mi je bila omiljena knjiga od koje se nisam odvajao, valjda sam zato glavat :)
Plavo-bijeli

#225 Re: kad sam bio mali

Post by Plavo-bijeli »

frngla wrote:
Plavo-bijeli wrote:već u 4 razredu osnovne dolazi u naselje prvi internet klub, te je već od tad sve sa igrom vani prestalo bit važno i zanimljivo (osim fudbala) ... bili su glavni counter, warcraft , generals :D

mozda je kod tebe 1990/1995 bilo internet klubova i kanter, vorkraft itd. :)

kad sam bio mali skupljao sam gelere i jednom prilikom se oprzio, kod nane pao u avliju i ja poletio da ga uzmem, on vreo :)
imao sam papagaja (zenku) koju sam zvao cicko hahahahah :D
igrao lopte stalno (pored rijeke nam bio "teren") upala lopta, ja po loptu posao i "odnese me" voda, vristao mama, mama, iako je mama na poslu bila udaljena nekoliko kilometara :-)
Ne znam šta ne kontaš? rekao sam da su meni većinom događaji od prije 10 godina ... znaći od neke 2000 godine ... pa onda oko 2003/2004 dolazi internet klub.. al haj nije to bitno :-)

što se tiče wca.. mene su kao malog naučili da trebam poštovati starije, pa sve do dana danas ih poštujem tako da nikad to nebi uradio :)
Post Reply