kad sam bio mali
-
saale
-
saale
#1727 Re: kad sam bio mali
Prije rata u Visokom je radila Vema robna kuca i tako mene jednom mama odvede da mi kupi neku bundicusaale wrote:S4mpion wrote:Mislim...WTFPeekABoo wrote:Kad sam bila mala imala sam neodoljivu želju da mi tata kupi ponia. I kad sam mu je izrekla, pitao me, a gdje ćeš ga držati, rekla sam u smetljarniku![]()
Stalno sam krala čunga lunga žvake u granapuBio mi ćejf.
Imala sam simpatiju čija je baka stalno pravila jabuke u šlafrku koje bi mu ja redovno pojela, a on ostao gladan![]()
S bratom bi se igrala mučenja. Ja bi ga vezala i mučila (štipala, ujedala, ponekad umazala slinama....itd.) a onda bi on mene mučio na isti način.
Jela na silu samo da bi me deda odveo na klizanje![]()
Našla tablete iza zgrade, a onda djelila djeci pod izlikom da su bombone (srećom, niko nije povjerovao)
Ima toga još....ali da ne bi dobila otkaz ko velika....![]()
![]()
- S4mpion
#1728 Re: kad sam bio mali
Djeca u naninoj mahali nas nisu bas gotivila(mene,brata,rodjake i one koji se druze sa nama,novi klinci u njihovoj ulici-djecija klasika),tu je bio vjecni rat
.Cesto bismo,kad nam se pruzi prilika, uzeli njihova bicikla,lopte i ostale igracke i znalacki ih "obiljezili"

Last edited by S4mpion on 15/08/2012 14:03, edited 2 times in total.
-
zvrk
#1729 Re: kad sam bio mali
kazu da su me ostavili na tuti...
i kad su dosli ja se igrala govancima i razmrljala sva
sreca moja, toga se ne sjecam
i kad su dosli ja se igrala govancima i razmrljala sva
sreca moja, toga se ne sjecam
-
gerberica
#1730 Re: kad sam bio mali
Jesu li te roditelji tukli cesto kao malog ?S4mpion wrote:Djeca u naninoj mahali nas nisu bas gotivila(mene,brata,rodjake i one koji se druze sa nama,novi klinci u njihovoj ulici-djecija klasika),tu je bio vjecni rat.Cesto bismo,kad nam se pruzi prilika, uzeli njihova bickla,lopte i ostale igracke i znalacki ih "obiljezili"
![]()
![]()
![]()
Ako jesu onda ih treba prijaviti socijalnoj sluzbi
- S4mpion
#1731 Re: kad sam bio mali
gerberica wrote:Jesu li te roditelji tukli cesto kao malog ?S4mpion wrote:Djeca u naninoj mahali nas nisu bas gotivila(mene,brata,rodjake i one koji se druze sa nama,novi klinci u njihovoj ulici-djecija klasika),tu je bio vjecni rat.Cesto bismo,kad nam se pruzi prilika, uzeli njihova bickla,lopte i ostale igracke i znalacki ih "obiljezili"
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako jesu onda ih treba prijaviti socijalnoj sluzbi
- S4mpion
#1732 Re: kad sam bio mali
Za neke forumase je prava sreca sto tehnologija video zapisa nije bila rasprostranjena tokom njihovog djetinjstva

-
SaPnA
#1733 Re: kad sam bio mali
PeekABoo wrote:Kad sam bila mala imala sam neodoljivu želju da mi tata kupi ponia. I kad sam mu je izrekla, pitao me, a gdje ćeš ga držati, rekla sam u smetljarniku![]()
Stalno sam krala čunga lunga žvake u granapuBio mi ćejf.
Imala sam simpatiju čija je baka stalno pravila jabuke u šlafrku koje bi mu ja redovno pojela, a on ostao gladan![]()
S bratom bi se igrala mučenja. Ja bi ga vezala i mučila (štipala, ujedala, ponekad umazala slinama....itd.) a onda bi on mene mučio na isti način.
Jela na silu samo da bi me deda odveo na klizanje![]()
Našla tablete iza zgrade, a onda djelila djeci pod izlikom da su bombone (srećom, niko nije povjerovao)
Ima toga još....ali da ne bi dobila otkaz ko velika....

- otherside
#1734 Re: kad sam bio mali
Ductus Holedocus wrote: -odgrizla malcu nos![]()
-pricala djeci,kako je strina rodila dijete , da ga drzi u kadi i da o tome nikom ne prica![]()
uvjerila brata da su ga roditelji usvojili ali mu to ne mogu reci.
a ja sam naravno bila njihovo PRAVO dijete, samim tim, imala sam sve povlastice
nasla u nekoj kutiji tatine slike iz mladosti medju kojima je bilo par sa nekim tetama koje ne lice na mamu
uzela makaze i uredno ih isjekla sa svih slika do kojih sam dosla
-
rise against
#1735 Re: kad sam bio mali
Pojeo pokvareni puding te kolac
-
zvrk
#1736 Re: kad sam bio mali
odnekud mati nakon mjeseci - nasla piletinu i kadaif u ratu...
odmah svecani rucak...
kako sam malo puno miješala - naskodilo mi je
otad ne jedem kadaif
odmah svecani rucak...
otad ne jedem kadaif
- Not My Idea
#1737 Re: kad sam bio mali
Nisi zar?rise against wrote:Pojeo pokvareni puding te kolac
Pa ti bi trebao u onu emisiju "I shouldn't be alive".
- S4mpion
#1738 Re: kad sam bio mali
Nikada mi nisu bili privlacni ratni lunch paketi.Ona smedja ili siva boja vrecice
,uvijek sam mislio da je u tim vrecicama nekakvo masinsko ulje,al je zato faca bila
kada je mama raspakovala tu istu ofirnu vrecicu i ukazao se kikiriki puter ili marmelada koja je bila izuzetno ukusna
,joj tad sam se "ubijao" jeduci po cijeli dan

-
zvrk
#1739 Re: kad sam bio mali
kako si ba jeo po cijeli dan ?
otkud ti ?
kod nas je to moglo biti dan samo ako nema hljeba
a zajebano je bilo kad se procuje da neko u mahali sluzi gostima sok iz lunch paketa...
oma se stara tjera da idemo u goste
otkud ti ?
a zajebano je bilo kad se procuje da neko u mahali sluzi gostima sok iz lunch paketa...
- S4mpion
#1740 Re: kad sam bio mali
Tako sam ja prvi put u zivotu probao patlidzan koji je bio premasan i od tada,patlidzan za mene ne postojizvrk wrote:odnekud mati nakon mjeseci - nasla piletinu i kadaif u ratu...
odmah svecani rucak...
otad ne jedem kadaif
-
Mustafapasa
#1741 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali najvise sam se plasio gremlina...cak sam imao jednu takvu moru gdje sam mislio da je stvarno to sto sanjam...gremnlini su mi bili bas opasnost
kad sam bio mali, bio je rat, a tada djeca mastaju svasta jer su zeljna svega...i dan danas mi se merak proigrati s autima kad kod nekog dodjem u goste a ima malu djecu, valjda ostao zeljan...
kad sam bio mali...eeeee

kad sam bio mali, bio je rat, a tada djeca mastaju svasta jer su zeljna svega...i dan danas mi se merak proigrati s autima kad kod nekog dodjem u goste a ima malu djecu, valjda ostao zeljan...
kad sam bio mali...eeeee
- S4mpion
#1742 Re: kad sam bio mali
Jeo cijeli dan zato sto su se te vrecice gomilale mjesecima,za mene je to mjesecima bilo masinsko ulje,a ne kikiriki puter ili marmelada.zvrk wrote:kako si ba jeo po cijeli dan ?
otkud ti ?
Ne sjecam se soka iz vrecica,ali se sjecam sokova u malim staklenkama(shvatam te potpuno,i mi smo u tim danima imali mnostvo gostiju
- otherside
#1743 Re: kad sam bio mali
semlaca wrote: eh sad pade mi na pamet i jedna bratova provala što su mi pričali, bilo je kad je mama mene rodila, tata i brat došli u posjetu, okupile se medicinske sestre oko mog brata, divan krasan tamo vamo, njemu 4 godine bile, kako se zoveš, koliko imaš godina,... znaš li šta pjevati eh to je bilo ključno pitanje, on ko iz topa znam ''ide, ide poštar, ku?ac mu je oštar, čuvaj te se žene, bićete je?bene'' izvinjavam se na tekstu, kaže stari izmjenjao sve boje koje je mogao, bolnica odjekivala od smjeha
rodica nas pozvala na rodjendan svog malca, njemu 3-4 godine tada.
upalila se kamera, on stao da pjeva pjesmicu, poklonio se,
kad mali osinu ovu pjesmicu
-
rise against
#1744 Re: kad sam bio mali
jesam,stvarnoo jesam,bilo je jos stvariNot My Idea wrote:Nisi zar?rise against wrote:Pojeo pokvareni puding te kolac
Pa ti bi trebao u onu emisiju "I shouldn't be alive".
npr;moji su me cijelu noc morali ljuljati u basici jer bi ja na svaki njihov znak usporavanja poceo plakati i sl,al inace bio sam kulturno dijete
- medvjed23
#1745 Re: kad sam bio mali
kad sam bio mali, jedan stariji rođak me uspješno nagovarao da pjevam ovakve pjesmiceotherside wrote:semlaca wrote: eh sad pade mi na pamet i jedna bratova provala što su mi pričali, bilo je kad je mama mene rodila, tata i brat došli u posjetu, okupile se medicinske sestre oko mog brata, divan krasan tamo vamo, njemu 4 godine bile, kako se zoveš, koliko imaš godina,... znaš li šta pjevati eh to je bilo ključno pitanje, on ko iz topa znam ''ide, ide poštar, ku?ac mu je oštar, čuvaj te se žene, bićete je?bene'' izvinjavam se na tekstu, kaže stari izmjenjao sve boje koje je mogao, bolnica odjekivala od smjeha![]()
rodica nas pozvala na rodjendan svog malca, njemu 3-4 godine tada.
upalila se kamera, on stao da pjeva pjesmicu, poklonio se,roditelji ponosni, mi svi se pretvorili u uho...
kad mali osinu ovu pjesmicu
-
rise against
#1746 Re: kad sam bio mali
ja sam to rjesavo suzama,ne bi prestajao plati dok me ne bi poceli lulatisemlaca wrote:@rise against jesi li i ti govorio mamaaaaaaaa lulaj meeeeeeee?![]()
![]()
-
SaPnA
#1747 Re: kad sam bio mali
rise against wrote:ja sam to rjesavo suzama,ne bi prestajao plati dok me ne bi poceli lulatisemlaca wrote:@rise against jesi li i ti govorio mamaaaaaaaa lulaj meeeeeeee?![]()
![]()
halali
-
rise against
#1748 Re: kad sam bio mali
ma halalimSaPnA wrote:rise against wrote:ja sam to rjesavo suzama,ne bi prestajao plati dok me ne bi poceli lulatisemlaca wrote:@rise against jesi li i ti govorio mamaaaaaaaa lulaj meeeeeeee?![]()
![]()
halali
-
zvrk
#1749 Re: kad sam bio mali
S4mpion wrote:
Jeo cijeli dan zato sto su se te vrecice gomilale mjesecima,za mene je to mjesecima bilo masinsko ulje,a ne kikiriki puter ili marmelada.![]()
![]()
A nisam samo zderao k´o lud,nego sam malo i "ceifio" po cijeli dan
![]()
Ne sjecam se soka iz vrecica,ali se sjecam sokova u malim staklenkama(shvatam te potpuno,i mi smo u tim danima imali mnostvo gostiju![]()
) Stari je ponekad donosio gajbu tih sokova iz firme,bez ikakvih obiljezja,sokovi bili kvalitetni pravo,onako kao Fructal(ili mi se to tada ucinilo),gusti sokovi,malo su nam belaja pravili,ali "dohakali" smo im
![]()
![]()
snob
-
mp3problem