kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#1551 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

CVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
A sto te to pitao? Jesi se sumnjivo ponasao? :D

@RedJohn

Isto kod zubara. Imala jos dijelom mlijecne zube i jedan samo o niti visi, a boli. Dakle, za vadjenje. Isla sam sa jos 2 prijateljice kod skolskog zubara. I, sad, mi cekamo, a i iz ordinacije se cuje busilica, kristanje :D i cuje se onaj odvratni miris zubarskih ordinacija. Izlazi sestra i kaze, ti, Seki prva. A ja se jedva drzim na nogama. I pravim se pametna i kazem: Ma, moj je samo za popravak. :D Pustili me da udjem i tada je nastao haos. Jedva me uhvatili da mi taj zub vec jednom izvade. Mucio me dugo, a bila zima. Zubar se jadan sav namucio. :lol: Kad sam izasla, nikog u cekaonici nije vise bio. Svi se razbjezali kad su culi vrisku, plac, prevrtanje instrumenata, tupe udarce, etc. :D
Dioda

#1552 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

sheilak wrote:Isto kod zubara. Imala jos dijelom mlijecne zube i jedan samo o niti visi, a boli. Dakle, za vadjenje. Isla sam sa jos 2 prijateljice kod skolskog zubara. I, sad, mi cekamo, a i iz ordinacije se cuje busilica, kristanje :D i cuje se onaj odvratni miris zubarskih ordinacija. Izlazi sestra i kaze, ti, Seki prva. A ja se jedva drzim na nogama. I pravim se pametna i kazem: Ma, moj je samo za popravak. :D Pustili me da udjem i tada je nastao haos. Jedva me uhvatili da mi taj zub vec jednom izvade. Mucio me dugo, a bila zima. Zubar se jadan sav namucio. :lol: Kad sam izasla, nikog u cekaonici nije vise bio. Svi se razbjezali kad su culi vrisku, plac, prevrtanje instrumenata, tupe udarce, etc.
:D
:lol:

Sad se sjetih tih mlijecnih zuba :-D Kad se rasklima, pa nikad ispasti... A ja onda lijepo zavezem zub koncem, drugi kraj konca svezem za steku, i trznem glavom :mrgreen: Ja kol'ko se sjecam, nije uopste bolilo :-D
Mojoj staroj je i dan danas muka kad joj to spomenem :lol:
I onda zub pod jastuk :mrgreen: I ujutro me pod jastukom doceka ili lova ili igracka :mrgreen:
Mislim da sam u toj fazi bila u stanju i kombinjerkama izvaditi sebi zub zbog para ili igracke :lol:
RedJohn

#1553 Re: kad sam bio mali

Post by RedJohn »

@sheilak :D Joj bježi xD Jedva se nakanim otići zubaru sada :D

@Dioda :D Ja sam prije vadio mljecne sa koncem ,sam. Ali kod zubara ,to je druga priča xD Gdje tu ima logike ha , :D !
Kod Zubara bi dobio inekciju ,ne bi osjetio ništa ,ali nema šanse ,upržilo mi se ono sa bratom :D
-bosanac-

#1554 Re: kad sam bio mali

Post by -bosanac- »

Dioda wrote:
sheilak wrote:Isto kod zubara. Imala jos dijelom mlijecne zube i jedan samo o niti visi, a boli. Dakle, za vadjenje. Isla sam sa jos 2 prijateljice kod skolskog zubara. I, sad, mi cekamo, a i iz ordinacije se cuje busilica, kristanje :D i cuje se onaj odvratni miris zubarskih ordinacija. Izlazi sestra i kaze, ti, Seki prva. A ja se jedva drzim na nogama. I pravim se pametna i kazem: Ma, moj je samo za popravak. :D Pustili me da udjem i tada je nastao haos. Jedva me uhvatili da mi taj zub vec jednom izvade. Mucio me dugo, a bila zima. Zubar se jadan sav namucio. :lol: Kad sam izasla, nikog u cekaonici nije vise bio. Svi se razbjezali kad su culi vrisku, plac, prevrtanje instrumenata, tupe udarce, etc.
:D
:lol:

Sad se sjetih tih mlijecnih zuba :-D Kad se rasklima, pa nikad ispasti... A ja onda lijepo zavezem zub koncem, drugi kraj konca svezem za steku, i trznem glavom :mrgreen: Ja kol'ko se sjecam, nije uopste bolilo :-D
Mojoj staroj je i dan danas muka kad joj to spomenem :lol:
I onda zub pod jastuk :mrgreen: I ujutro me pod jastukom doceka ili lova ili igracka :mrgreen:
Mislim da sam u toj fazi bila u stanju i kombinjerkama izvaditi sebi zub zbog para ili igracke :lol:

:lol: :lol: :lol:
sheilak

#1555 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

ah, vadjenje zuba koncem. :lol: sve skupljam hrabrost, isto me svi mame i mite obecanjima, slatkisima, novcem... i ja se nakanjujem i vezem konac za zub, a drugi kraj za vrata. :D pa se u zadnjoj milisekundi predomislim. i onda onako uplakana (uplasena, razocarana sobom i svojim kukaviclukom) stojim pred vratima, a konac visi iz usta. :lol:

vadila sam ih onim plasticnim, djecijim klijestima.(mozda se neko sjeca onog doktorskog seta sa klijestima, stetoskopom i naocalima :-D ). vadila sam ih dakle na razne nacine, vrlo cesto krvavo i bezuspjesno. :D
kmirsad

#1556 Re: kad sam bio mali

Post by kmirsad »

:cry: ...kad bolje razmislim... nikad nisam bio mali... :-?
saga

#1557 Re: kad sam bio mali

Post by saga »

Hjoj, meni je u ratu ispao prvi zub... i pod jastukom nadjoh jednu onu zvaku, mislim da su ove bile Image
Ne znam gdje i tu jednu nadjose :-D Al' moje radosti onda... tu sam onda zvakala 2 dana :run:
Zvacem zvacem, pa izvadim na papiric... pa kasnije opet zvacem... i sve tako.
RedJohn

#1558 Re: kad sam bio mali

Post by RedJohn »

sheilak wrote:ah, vadjenje zuba koncem. :lol: sve skupljam hrabrost, isto me svi mame i mite obecanjima, slatkisima, novcem... i ja se nakanjujem i vezem konac za zub, a drugi kraj za vrata. :D pa se u zadnjoj milisekundi predomislim. i onda onako uplakana (uplasena, razocarana sobom i svojim kukaviclukom) stojim pred vratima, a konac visi iz usta. :lol:

vadila sam ih onim plasticnim, djecijim klijestima.(mozda se neko sjeca onog doktorskog seta sa klijestima, stetoskopom i naocalima :-D ). vadila sam ih dakle na razne nacine, vrlo cesto krvavo i bezuspjesno. :D
Kakva vrata i konac ,kad samo pomislim zaboli me zub ,ja sam onako konac u ruke i cupaj xD
Ovo trebas pogledati :D
Rootboi

#1559 Re: kad sam bio mali

Post by Rootboi »

Moj se drug ko malko prehladio i zove mene da ja sa njim idem kod doktora,
i u tom kad poče one mene zezati kako će on sad sjediti kući i pucati igrica a
opravdanje za školu će dobiti...i meni bilo malo krivo...
prije nego sam pošao sa njim prelistam ja medicinsku enciklopediju i popamtim neke simptome,i ponesem i ja svoju knjižicu...
kad smo došli dole, ode on prvi na pregled i pošalju ga da provjeri urin tj. da se ispiša,u medjuvrmenu dok sam njega čekao ja sam nazor kašljao i iziritirao grlo,to i plus oni simptomi koje sam izdiktirao doktorici dovedu i mene na to pišanje..
tu sam ja presuo pola urina iz njegove čaše u svoju praznu :lol:
e ono što je slijedilo je malo čudno
on je dobio neke tablete i pripisala mu je sirup,a ja sam dobio 15 dana 2 puta dnevno inekcije :lol:
koje sam uredno isprimao a koliko se sjećam nisam ni kašljucnuo naredne 3-4 godine :oops:
:lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1560 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

saga wrote:Hjoj, meni je u ratu ispao prvi zub... i pod jastukom nadjoh jednu onu zvaku, mislim da su ove bile Image
Ne znam gdje i tu jednu nadjose :-D Al' moje radosti onda... tu sam onda zvakala 2 dana :run:
Zvacem zvacem, pa izvadim na papiric... pa kasnije opet zvacem... i sve tako.

Još se smijem! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1561 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

CVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
sheilak

#1562 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

Evo nešto prigodno:

Image
Ja sam imala ovo izdanje. :-D
medo_brundo

#1563 Re: kad sam bio mali

Post by medo_brundo »

Ja kad sam bio mali, uvijek sam se divio vozačima autobusa.
I htio sam postati vozač kad odrastem, ali nikad to nisam ostvario. :)
-bosanac-

#1564 Re: kad sam bio mali

Post by -bosanac- »

ahahahahah a ja sam imao fix ideju da je najbolji posao na svjetu onom liku sto pere ceste, meni to bilo da mi je to bit kad narastem i bog, vazda oko vode volio nesta barcat, pa sam onda zelio bit kauboj, pa pred sami pocetak skole lopov hahaha :P
dert

#1565 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Ovaj snijeg :-) ....sjetih se , buraz i ja nikako se prestat sigicat u sobi :razz:
Stari oponjiao i opominjao mi nikako stati :razz:
I kaze nam:......e sada idete na hladjenje napolje :-?
Uzmite sanke i jedan drugog provozajte po snijegu ali BOSI :-)
Opicim ja moj krug brzo :-D :-D i sad buraza red a ja se ukopo ko magare on me ne moze pokrenuti :lol: :lol:
Jauce on i moli da mu pomognem a ja ko ja ,jok :razz: ....ti si za ovo kriv ,vozaj svog bracu kako znas i umijes :lol:
Hajd popustim ja ,buraz se poceo trest ko Skoplje od zime :razz: :razz:
Pita stari hocete li sad biti mirni :?: ....cuj hocemo li , ma dihati necemo :lol: ..zaspali ko baje :lol: :lol:
Rootboi

#1566 Re: kad sam bio mali

Post by Rootboi »

Hodamo ja i rodjak kroz tunel ispod Ciglana,a ispred nas neka žena starija i čovjek koji je drži pod ruku,ona nekih 50-tak godina on možda blizu 40.
Idu oni ispred nas nekih 2-3 metra po onom trotoaru,on je bio ovamo do zida a ona pri kraju trotoara.
Kad poslije par min ona se spotaknu,skliznu joj desna noga s trotara na cestu i pade na koljena,mi se normalno ko djeca nasmijemo a onaj se čovjek okrene i kaže -Što ste joj podapeli? pa nasrnu istog trena put nas,prvo na mene jer sam bio visočiji.
E sad taj čovjek je bio onižeg rasta možda metar i 67,i sad je on mene pribio uz onaj zid tunela i lijevo i desnom šakom udara me sa strane po rukama koje sam ja postavio u odbrambeni položaj.
A kako sam se ja nasmijao izgubio sam snagu i ne mogu da se koncetrišem od smijeha,a uopšte ne osjetim išta to što me on udara i još me smješnije i ja mu bukvalno vrištim od smijeha u lice.
A moj rodjak stoj ispred na pola metra i isto plače od smijeha,pa se onda ovaj čovjek okrene i isto tako nasrne na njega,moje rodjak crkava od smijeha a i ja.Čovjek popizdio ništa mu nije jasno i govori-Prestanite se smijati,prestanite!!!
I malo od jednog do drugog trčkaraj i udaraj i izmori se on i okrene se onu ženu pod ruku i ode,a ona je cijelo vrijeme samo ćutala nit je rekla da je sama pala nit mu je govorila ne udaraj ih.
Poslije nekih 4-5 minuta kad smo prestali da se smijemo došli sebi i povratili koncentraciju i snagu krenemo mi za njim da mu pokažemo kako se bije. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1567 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

Imala sam nekih 4-5 godina, živjela sam u stanu na Dobrinji i jednom prilikom vraćala sam se nakon trčkaranja kući, ulazim u haustor i nekom ispale žvake, ali čitavo pakovanje.. na svakoj stepenici po jedna žvaka.. :lol:
I pametnica (gladne oči), penjem se i puhnem u žvaku pa stavim u usta, i tako sve do prvog sprata. Ulazim u kuću, usta puna. Kaže mama otvori usta :D a ja ne smijem od straha, i na silu mi otvorila i pita otkud mi žvake, ja joj slagala da mi je dala komšinica :lol: :lol:
-bosanac-

#1568 Re: kad sam bio mali

Post by -bosanac- »

Ujedam wrote:Imala sam nekih 4-5 godina, živjela sam u stanu na Dobrinji i jednom prilikom vraćala sam se nakon trčkaranja kući, ulazim u haustor i nekom ispale žvake, ali čitavo pakovanje.. na svakoj stepenici po jedna žvaka.. :lol:
I pametnica (gladne oči), penjem se i puhnem u žvaku pa stavim u usta, i tako sve do prvog sprata. Ulazim u kuću, usta puna. Kaže mama otvori usta :D a ja ne smijem od straha, i na silu mi otvorila i pita otkud mi žvake, ja joj slagala da mi je dala komšinica :lol: :lol:
hahahahahah peksine mali :P al sam ti crko od smjeha kad si prichala za kradju vochki, kolko si smotana i gubitak papuche hahahaha :)))
Digla_da_kreci

#1569 Re: kad sam bio mali

Post by Digla_da_kreci »

:mrgreen: :mrgreen: I sad mi je ovo najsladje :oops:
Image
Ujedam

#1570 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

-bosanac- wrote:
Ujedam wrote:Imala sam nekih 4-5 godina, živjela sam u stanu na Dobrinji i jednom prilikom vraćala sam se nakon trčkaranja kući, ulazim u haustor i nekom ispale žvake, ali čitavo pakovanje.. na svakoj stepenici po jedna žvaka.. :lol:
hahahahahah peksine mali :P al sam ti crko od smjeha kad si prichala za kradju vochki, kolko si smotana i gubitak papuche hahahaha :)))
i dan danas sam smotana :lol: :lol: ali makar nisam peksin :lol: :lol:
Last edited by Ujedam on 09/02/2012 11:21, edited 1 time in total.
Kio

#1571 Re: kad sam bio mali

Post by Kio »

Dioda wrote:
Ujedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada :D
Nadam se da si ih makar imala priliku jesti :-D
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju :(

Prvu cokoladu (od pocetka rata) smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).

Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata :lol:

Kad sam sjebana, samo ovo pogledam, i odma' mi bolje bude :-D
Jesam smetljar ocam' :lol:
Image
Ima li sada kupiti gdje "Europu", joj pozelio sam :lol:
Ili bar proizvodjac ko je bio,"Zvecevo","Kras" :D
Sjecam se bila je plava mlijecna i zelena sa ljesnjacima :mrgreen:
žulijan asanž

#1572 Re: kad sam bio mali

Post by žulijan asanž »

ja sam jednom s rajom iz razreda (2 ili 3 razred....) prije skole kad je bila druga smjena, kod mene kući na 4 spratu iz zardinjera izvadio kompletnu zemlju istresli na balkon i s malo vode napravili blato i gađali prolaznike i auta....

balkon od komsinice ispod mene je izgledo ko krmetnjak :D

auta od komsija ispod na platou ko da su sa relija paris dakar :D :D

a par ljudi je i fasovalo po glavi :lol: :lol:

onda smo se vratili u kucu i pjenom za brijanje išarali kompletne zidove u stanu. tipa ono velika kara u dnevnom boravku iznad televizora, pa onda one fore i fazone iz skolskog wc-a u mom wc-u npr. ovdje su se i najhrabriji usrali itd....

onda kad smo završili s pjenom smo uzeli cigare da pusimo i rakiju da pijemo.

ne moram naglašavati da niko u školu taj dan nije otišao. ja se batina ne sjećam iako kažu da su to bile žestoke batine. :D :D :D :-) :-) :-)

edit:

e da, zaboravio sam još reći da smo mjerili ćune sa linijarom :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1573 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

žulijan asanž wrote:ja sam jednom s rajom iz razreda (2 ili 3 razred....) prije skole kad je bila druga smjena, kod mene kući na 4 spratu iz zardinjera izvadio kompletnu zemlju istresli na balkon i s malo vode napravili blato i gađali prolaznike i auta....

balkon od komsinice ispod mene je izgledo ko krmetnjak :D

auta od komsija ispod na platou ko da su sa relija paris dakar :D :D

a par ljudi je i fasovalo po glavi :lol: :lol:

onda smo se vratili u kucu i pjenom za brijanje išarali kompletne zidove u stanu. tipa ono velika kara u dnevnom boravku iznad televizora, pa onda one fore i fazone iz skolskog wc-a u mom wc-u npr. ovdje su se i najhrabriji usrali itd....

onda kad smo završili s pjenom smo uzeli cigare da pusimo i rakiju da pijemo.

ne moram naglašavati da niko u školu taj dan nije otišao. ja se batina ne sjećam iako kažu da su to bile žestoke batine. :D :D :D :-) :-) :-)

edit:

e da, zaboravio sam još reći da smo mjerili ćune sa linijarom :lol: :lol: :lol:

izvini ali samo mi je ovo upalo u oči.. oplakah :lol: :lol: :lol: :lol:
žulijan asanž

#1574 Re: kad sam bio mali

Post by žulijan asanž »

sto ti je to smijesno. ko nije mjerio cunu s linijarom u djetinjstvu, trebo bi se zabrinuti za svoje seksualno zdravlje :D :D

a poslije posudiš taj linijar drugarici iz klupe :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1575 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

žulijan asanž wrote:sto ti je to smijesno. ko nije mjerio cunu s linijarom u djetinjstvu, trebo bi se zabrinuti za svoje seksualno zdravlje :D :D

a poslije posudiš taj linijar drugarici iz klupe :lol: :lol: :lol:
već te imam u glavi i zamišljam :lol: :lol: :lol: :lol:
jaoooj :lol:
Post Reply