Kad radjati djecu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Zah

#51 Re: Kad radjati djecu?

Post by Zah »

Svakako da se rodi zdravo u fizickom i pishickom smislu i da kasnije bude ponos roditeljima, a ne njihovo razocerenje.
Zah

#52 Re: Kad radjati djecu?

Post by Zah »

Kakav bi zakljucak mogli izvesti?
d2

#53 Re: Kad radjati djecu?

Post by d2 »

ko prije djevojci sam u nju upada ? :mrgreen:
Zah

#54 Re: Kad radjati djecu?

Post by Zah »

mofo33

#55 Re: Kad radjati djecu?

Post by mofo33 »

godine nisu vazne, ni materijalna situacija.
najvaznije je imati dijete sa pravom osobom ;-) sve drugo je nevazno
zelenashica

#56 Re: Kad radjati djecu?

Post by zelenashica »

Zah wrote:Kakav bi zakljucak mogli izvesti?
vela havle.....čuj pitanja bolan :kad rađat djeću?
pa valjda je zaključak kad ostaneš trudna...mislim onaj ko temu postavi :lol:
mofo33

#57 Re: Kad radjati djecu?

Post by mofo33 »

mišica wrote:
vela havle.....čuj pitanja bolan :kad rađat djeću?
pa valjda je zaključak kad ostaneš trudna...mislim onaj ko temu postavi :lol:
taman tako, misice :lol:
Zah

#58 Re: Kad radjati djecu?

Post by Zah »

Misice, nekad neka cura ostane trudna i kad ne zeli radjati djecu. Takvih slucajeva ima puno. Nema potrebe da o njima pisem, jer to i ti sigurno znas, bilo da su cula od koleginica ili negdje procitala. Inace, jako je bitno kada radjati djecu a posebno skim, odnosno sa kakvom osobom itd, sto su neki vec naglasili u svojim komentarima.
pochita_la

#59 Re: Kad radjati djecu?

Post by pochita_la »

uh ovde se pravo zakuhalo :-D :-D

Ugl. slazem se sa hadzinicom.Detaljno sam procitala njegov post (iako bas ne volim duge tekstove i redovno ih preskacem,ko Sergej Pupka s motkom)..Ono nekako podem od svojih roditelja pa pomislim,kako bi ja danas hranila dvoje djece,radila,pravila kucu i ostalo,iako sam u boljoj poziciji nego sto su oni bili...ono sto kazu svako djete ima svoju nafaku...pa i u ratu su se djeca radjala,pa sta ima fali :)

Elem...ja kad sam bila mladja sanjala sam veliku porodicu,jedno 5-6 djece...onda kad sam pocela raditi,kontam ko bi to izdrzavo...hajd reko dosta i dvoje...i evo prode vrijeme sad mi je 27 god. i nemam jos ni jedno :-D Ali ja vjerujem u ljubav i sve sto ide s tim,pa tako i bebe :-D
Vertigo

#60 Re: Kad radjati djecu?

Post by Vertigo »

djeca su porezna olaksica :)

p.s. sa Ekonomije
d2

#61 Re: Kad radjati djecu?

Post by d2 »

Zah wrote:Misice, nekad neka cura ostane trudna i kad ne zeli radjati djecu. Takvih slucajeva ima puno. Nema potrebe da o njima pisem, jer to i ti sigurno znas, bilo da su cula od koleginica ili negdje procitala. Inace, jako je bitno kada radjati djecu a posebno skim, odnosno sa kakvom osobom itd, sto su neki vec naglasili u svojim komentarima.
ostane trudna ? kakva je to formulacija ? isto kao da je udari auto, eto slucajno...

ne ostaje trudna nego postane trudna zahavljujuci nekome koga nije puno interesovalo hoce li ili nece zatrudniti...
River_isle

#62 Re: Kad radjati djecu?

Post by River_isle »

moj plan je bio do 28 imati dvoje :D sto ce rec sad bih trebala biti barem 5ti mjesec sa prvim trudna :shock: al mjesto mene plan se poj*** tako da...
najbolje se kotarisat do 32; a ideal kako rekoh za mene je 28 za zene.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#63 Re: Kad radjati djecu?

Post by anjusha »

Meni 27-ma kuca na vrata a od bebe ni b. A nije da ne bih htjela. Htjela bih ja- juce jos. Osjecam se psihicki i emocionalno spremna za to, pa cak i bioloski. Ali to je jedno u cemu sam spremna za takav korak. Ekonomski nisam u nezavidnom stanju, zivim kao podstanar, imam posao koji je sacuvaj Boze (trazim novi) a partnera po specifikacijama navedenim u ranijim postovima koji bi također htio bebu nemam. Znaci, ko me pita jesam li ja spremna, moj zivot nije.
neprilagodjena

#64 Re: Kad radjati djecu?

Post by neprilagodjena »

U zadnje vrjeme sebi postavljam pitanje da li uopste zelim djecu :roll: :roll:
d2

#65 Re: Kad radjati djecu?

Post by d2 »

neprilagodjena wrote:U zadnje vrjeme sebi postavljam pitanje da li uopste zelim djecu :roll: :roll:
ja bih dodao rijec - ovdje, da li zelim zasnovati porodicu i imati djecu - ovdje.
shipak

#66 Re: Kad radjati djecu?

Post by shipak »

I ja sam mišljenja da svako dijete ima svoju nafaku. Možda je ovome mjesto na nekoj vjerskoj temi ali eto.

A kad rađati djecu? Kao što neko reče kad krenu trudovi :lol: :lol: :lol:
Ja ih mislim rađati čim prije, ali kad stvorim fizičke uslove da to dijete ima mjesta barem za krevetić, a to bi trebalo biti uskoro.
melb26sa

#67 Re: Kad radjati djecu?

Post by melb26sa »

Moram dodati info za jedan zakon u Americi koji bi se mozda mogao primijeniti i u BiH.

Naime, sve drzave imaju Safe Haven Law - majka koja rodi a ne zeli da zadrzi dijete moze do djetetovog 8-og dana da ga odvede u odredjenu bolnicu i ostavi. Nema reperkusija, ne mora se legitimisati. Dijete se daje na usvajanje.
Problem je nastao sa Nebraskom gdje su u njihovom drzavnom zakonu zaboravili da definiraju starost djeteta koje se moze ostaviti (naravno dijete je do 18te godine). Juce se pojavio 20ti slucaj da su roditelji ostavili 17godisnjaka u bolnici!

Vjerujem da bi ovako sta pomoglo i u BiH posebice kad se zna broj ljudi koji cekaju na usvajanje a djecu ne mogu dobiti iako su domovi za djecu puni (jer nije oduzeto roditeljsko pravo).
pochita_la

#68 Re: Kad radjati djecu?

Post by pochita_la »

Kakvo vas je usvajanje spopalo...ovde je prica o radjanju,majcinstvu....kakve veze s tim imaju donatori sperme i usvajanje???
melb26sa

#69 Re: Kad radjati djecu?

Post by melb26sa »

pochita_la wrote:Kakvo vas je usvajanje spopalo...ovde je prica o radjanju,majcinstvu....kakve veze s tim imaju donatori sperme i usvajanje???
Kako nemaju veze - vidis zena rodi (znaci radjanje) i onda nakon 17 godina (majcinstva jel'te) odluci tek tako ostaviti dijete.

Uostalom, ja sam rekla muzu nista dok ne zavrsis sa vojskom - onda mozemo imati djecu jer ih ja sama odgajati i radjati necu :D Sad ceka 2012 abd...
pochita_la

#70 Re: Kad radjati djecu?

Post by pochita_la »

melb26sa wrote:
pochita_la wrote:Kakvo vas je usvajanje spopalo...ovde je prica o radjanju,majcinstvu....kakve veze s tim imaju donatori sperme i usvajanje???
Kako nemaju veze - vidis zena rodi (znaci radjanje) i onda nakon 17 godina (majcinstva jel'te) odluci tek tako ostaviti dijete.

Uostalom, ja sam rekla muzu nista dok ne zavrsis sa vojskom - onda mozemo imati djecu jer ih ja sama odgajati i radjati necu :D Sad ceka 2012 abd...
U tim godinama ne ostavljaju roditelji djecu,nego djeca roditelje,sto je prirodno..uostalmo to vise i nisu djeca...i gdje se jos sluzi vojska..i to 4 godine.Hallooo zeno
melb26sa

#71 Re: Kad radjati djecu?

Post by melb26sa »

pochita_la wrote:
melb26sa wrote:

U tim godinama ne ostavljaju roditelji djecu,nego djeca roditelje,sto je prirodno..uostalmo to vise i nisu djeca...i gdje se jos sluzi vojska..i to 4 godine.Hallooo zeno

Halloo zeno, kad ti je muz USC (amer amer, ne bosanac amer) koji je u americkoj vojsci na ugovoru do 2012 eto gdje.
d2

#72 Re: Kad radjati djecu?

Post by d2 »

pochita_la wrote:
melb26sa wrote:

recimo u izraelu - 3 godine
Zoya

#73 Re: Kad radjati djecu?

Post by Zoya »

.
Post Reply