Kad proleti život pred očima
- trambusek88
#1 Kad proleti život pred očima
Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
Kažu redaju se događaji od djetinjstva do danas, a stvarni događaj kao da se odvija na usporenom filmu.
Ja to hvala Bogu nisam iskusio i nadam se da neću do duboke starosti, ali zanimaju me iskustva drugih forumaša koji su se nekad našli u takvoj situaciji, da podjele iskustva sa nama na forumu, naravno, ako su spremni na to.
Kažu redaju se događaji od djetinjstva do danas, a stvarni događaj kao da se odvija na usporenom filmu.
Ja to hvala Bogu nisam iskusio i nadam se da neću do duboke starosti, ali zanimaju me iskustva drugih forumaša koji su se nekad našli u takvoj situaciji, da podjele iskustva sa nama na forumu, naravno, ako su spremni na to.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#2 Re: Kad proleti život pred očima
Buraz mi je pricao sa suzama u ocima, dok se prevrtao sa autom niz provaliju, zivot mu je prosao pred ocima u to nekoliko sekundi i na kraju je zastao na tome da iza sebe nije ostavio potomstvo.
Scena je bila kada je izasao iz auta koje se zaustavilo covjeku u avliji, ne zna da li je mrtav ili ziv, a covjek prilazi, sa kukom umjesto ruke, buraz pomislio od njega da je azrail. E pa gdje se on potrefi u svim tim traumama
Scena je bila kada je izasao iz auta koje se zaustavilo covjeku u avliji, ne zna da li je mrtav ili ziv, a covjek prilazi, sa kukom umjesto ruke, buraz pomislio od njega da je azrail. E pa gdje se on potrefi u svim tim traumama
- stakasa
#3 Re: Kad proleti život pred očima
stetoskop wrote:Buraz mi je pricao sa suzama u ocima, dok se prevrtao sa autom niz provaliju, zivot mu je prosao pred ocima u to nekoliko sekundi i na kraju je zastao na tome da iza sebe nije ostavio potomstvo.
- uglavnomja
#4 Re: Kad proleti život pred očima
ne vjerujem u to ...
ako imas par sekundi kontas kako ces pobjeci ili gdje ti je familija ... a najcesce se ukocis od uzasa, kakvo kontanje, samo paraliza
ovo su moja ratna iskustva.
jedino u sta vjerujem je da se moze posijediti u sekundi. znam takvih slucajeva nekoliko, ne samo ratnih.
ako imas par sekundi kontas kako ces pobjeci ili gdje ti je familija ... a najcesce se ukocis od uzasa, kakvo kontanje, samo paraliza
jedino u sta vjerujem je da se moze posijediti u sekundi. znam takvih slucajeva nekoliko, ne samo ratnih.
- bingov buraz
#5 Re: Kad proleti život pred očima
Sta je sa slijepim i slabovidnim osobama 
-
dezurni_ucenik
#6 Re: Kad proleti život pred očima
stetoskop wrote:Buraz mi je pricao sa suzama u ocima, dok se prevrtao sa autom niz provaliju, zivot mu je prosao pred ocima u to nekoliko sekundi i na kraju je zastao na tome da iza sebe nije ostavio potomstvo.
-
Zoya
#7 Re: Kad proleti život pred očima
Aj lazes!stetoskop wrote:Buraz mi je pricao sa suzama u ocima, dok se prevrtao sa autom niz provaliju, zivot mu je prosao pred ocima u to nekoliko sekundi i na kraju je zastao na tome da iza sebe nije ostavio potomstvo.
Nisam inace nikad ovo dozivjela a cula sam od par njih koji jesu. Prestrasno.
- hrle1976
#8 Re: Kad proleti život pred očima
Bio vise puta u takoj situaciji, sta reci, nemas vremena da udahnes kako treba, nego gledas da se izvuces iz take situacije ako moze. To sa zivotom proleti, prvi put cujem. Iz licnih iskustava mogu reci, da tako nesto kod mene nije se desilo.trambusek88 wrote:Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
- stakasa
#9 Re: Kad proleti život pred očima
Ma dobro, mozda nema toga u Ceskoslovackoj ali ima na drugim mjestimahrle1976 wrote:Bio vise puta u takoj situaciji, sta reci, nemas vremena da udahnes kako treba, nego gledas da se izvuces iz take situacije ako moze. To sa zivotom proleti, prvi put cujem. Iz licnih iskustava mogu reci, da tako nesto kod mene nije se desilo.trambusek88 wrote:Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
- hrle1976
#10 Re: Kad proleti život pred očima
Pa dobro inace poznato je da na zivot se gleda drugacije od kulture do kulture.stakasa wrote:Ma dobro, mozda nema toga u Ceskoslovackoj ali ima na drugim mjestimahrle1976 wrote:Bio vise puta u takoj situaciji, sta reci, nemas vremena da udahnes kako treba, nego gledas da se izvuces iz take situacije ako moze. To sa zivotom proleti, prvi put cujem. Iz licnih iskustava mogu reci, da tako nesto kod mene nije se desilo.trambusek88 wrote:Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
- triconja
#11 Re: Kad proleti život pred očima
Kako posijediti u par sekundi?uglavnomja wrote:ne vjerujem u to ...
- triconja
#12 Re: Kad proleti život pred očima
Treba se samo nadati da ce se taj trenutak smrti prihvatiti dostojanstveno a ne kao kakva kukavica. 
- dječak sa šibicama
#13 Re: Kad proleti život pred očima
Ja sam se jednom paralis`o, idem ja gledam svoja posla kad pored noge zmijuga, ima u njoj 2 metra (mozda manje, ali u strahu su velike oci) ide ono kako one idu, cik cak... ja se ne bojim zmija inace, smatram da se ne bojim, ali kako sam ja nju ugledao tako su mi se noge oduzele. Nece noga da se mrdne, ja u glavi vec vidim sebe kako trcim ili bar uzurbano odlazim od nje, ali noge ne slusaju. Ona prodje pored mene, zivot nije proletio, ili ga ja nisam vidio.
- triconja
#14 Re: Kad proleti život pred očima
I mene je bilo strah zmijuga pa sam nedavno po jednoj se malo pomokrio. I gle cuda nemam vise strahdječak sa šibicama wrote:Ja sam se jednom paralis`o, idem ja gledam svoja posla kad pored noge zmijuga, ima u njoj 2 metra (mozda manje, ali u strahu su velike oci) ide ono kako one idu, cik cak... ja se ne bojim zmija inace, smatram da se ne bojim, ali kako sam ja nju ugledao tako su mi se noge oduzele. Nece noga da se mrdne, ja u glavi vec vidim sebe kako trcim ili bar uzurbano odlazim od nje, ali noge ne slusaju. Ona prodje pored mene, zivot nije proletio, ili ga ja nisam vidio.
- pirpa
#15 Re: Kad proleti život pred očima
ziva istina...samo se ne bi slozio da se radi o sekundama..kod mene je bio slucaj da sam u par sati prelistao citav svoj tivot i da sam se sjetio najbanalnijih stvari iz djetinjstva ....trambusek88 wrote:Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
misljenja sam da je to neki prirodni proces mozga kad se mozak(covjek) nadje u velikoj opasnosti, ne rješivoj situaciji i sutuaciji u kojoj je stres toliko velik da dolazi do resetovanja mozga i u tom momentu boot up,a da dolazi do povratka citave covjekove memorije...neko moje laicko misljenje
- uglavnomja
#16 Re: Kad proleti život pred očima
triconja wrote:Kako posijediti u par sekundi?uglavnomja wrote:ne vjerujem u to ...
od straha, direktnog ili za nekog svog
poznati su slucajevi ljudi koji su skakali bungee jump ili slicno ...
znam licno i jedan slucaj gdje je zena osijedlia cekajuci da joj se jave djeca i unucad koji posli na more autom, pa se nisu javili satima nakon vremena kad su trebali doci (pricam o vremenu fiksnih telefona
https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... /121017095
-
dezurni_ucenik
#17 Re: Kad proleti život pred očima
Tale je osijedio preko noci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Kad proleti život pred očima
mislim da mi ne bi imalo sta proletiti
sve se svodi na kenjanje i lezanje
sve se svodi na kenjanje i lezanje
- dječak sa šibicama
#19 Re: Kad proleti život pred očima
Cek`o smrt u zoru.dezurni_ucenik wrote:Tale je osijedio preko noci.
- Russki
#20 Re: Kad proleti život pred očima
Al' doslovno je tako. Par puta mi se to desilo. Dakle, doslovno sve prodje pred očima!
- insomnia78
#21 Re: Kad proleti život pred očima
Nista. Imo gadno prevrtanje i nista. Kontam samo hoces stati vise majku ti jebo. I stade 
-
Nepass
#22 Re: Kad proleti život pred očima
Pa ja sam samo bjezao da spasim zivot, nisu se nikakvi dogadjaji redali. Mada jest sve bilo kao usporen snimak.trambusek88 wrote:Svi smo čuli od ljudi koji su se našli u neposrednoj smrtnoj opasnosti da kažu "u par sekundi proletio mi čitav život pred očima".
Sta ja znam kao spiderman oni senzori za opasnost se upale. Vidio sam samo da auto leti kroz zrak na mene i bilo je ili trci u stranu ili si mrtav. Da nisam reagovao palo bi auto sa tri metra visine na mene. Palo auto od mene mozda 10-15cm. Zakacio me retrovizor po kuku.
Sumnjam da cu u zivotu ikad brzi biti
- drag_gost
#23 Re: Kad proleti život pred očima
Jeste, pogotovo jednom kada sam mislio da mi nema spasa. Nakon rata otisli mi na skijanje na Igman. Ebi ga, nije bilo ograda, nicega, a ja na ledu. Doslovno gledam kako se primicem provaliji, ili kako se provalija primice meni. U tih par sekundi sve mi se izredalo, u flesevima. Da sam pao ni najmanju sansu ne bih imao da prezivim. Sreca neko je auto bilo parkirano, pa sam se bacio na njega.
- triconja
#24 Re: Kad proleti život pred očima
Jel bilo kakve stete na autu?drag_gost wrote:Jeste, pogotovo jednom kada sam mislio da mi nema spasa. Nakon rata otisli mi na skijanje na Igman. Ebi ga, nije bilo ograda, nicega, a ja na ledu. Doslovno gledam kako se primicem provaliji, ili kako se provalija primice meni. U tih par sekundi sve mi se izredalo, u flesevima. Da sam pao ni najmanju sansu ne bih imao da prezivim. Sreca neko je auto bilo parkirano, pa sam se bacio na njega.
- drag_gost
#25 Re: Kad proleti život pred očima
Nije srecom.triconja wrote:Jel bilo kakve stete na autu?drag_gost wrote:Jeste, pogotovo jednom kada sam mislio da mi nema spasa. Nakon rata otisli mi na skijanje na Igman. Ebi ga, nije bilo ograda, nicega, a ja na ledu. Doslovno gledam kako se primicem provaliji, ili kako se provalija primice meni. U tih par sekundi sve mi se izredalo, u flesevima. Da sam pao ni najmanju sansu ne bih imao da prezivim. Sreca neko je auto bilo parkirano, pa sam se bacio na njega.