Kad pocinje starost?
-
arslanbey
#1 Kad pocinje starost?
Kad po vasem misljenju prestaje mladost kod zena i muskaraca? u kojima godinama isto tako nastaje starost? po mom nekom misljenju mladost kod zene prestaje u 30-oj ,a starost pocinje u 50-oj.Kod muskaraca mladost prestaje u 35-oj a starost pocinje od 55-e
sta vi smatrate?
sta vi smatrate?
-
miki27A
#2 Re: Kad pocinje starost?
Mislim da zavisi od osobe od osobe, tj. kako se osoba osjeca: ima ih od 30 godina pa se osjecaju kao starci, a vidjela sam starijih ljudi 70-80 godina koji su aktivni (tipa rock climbing) i imaju tu neku energiju koju moja mama od 50 godina nema. Kolegica koja je godinu dana mladja od moje mame se penje po drvecu sa mnom.
-
KENJAC
#3 Re: Kad pocinje starost?
... Onda kad po internetu pocinjes trazit bolest koja odgovara tvojim simptomima !
- Zeljoooo
#5 Re: Kad pocinje starost?
Onog dana kad se rodis pocinje starost. A moze ako hoces onog trenutka kad sperma oplodi jajnu stanicu u ampuli jajovoda.
Nekad vise mladji necu napisati post nego sto je ovaj.
Nekad vise mladji necu napisati post nego sto je ovaj.
- Zeljoooo
#6 Re: Kad pocinje starost?
Da ti dokazem svoju teoriju evo napisao sam jos jedan post. Sad sam stariji. Logicno!
-
KENJAC
#7 Re: Kad pocinje starost?
Kako vrijeme leti. Ko da je juce bilo kad si onaj gornji pisao !Zeljoooo wrote:Da ti dokazem svoju teoriju evo napisao sam jos jedan post. Sad sam stariji. Logicno!
- Grover
#8 Re: Kad pocinje starost?
Kad prestaneš verovati u Revoluciju.
- Veljko_Lukic
#9 Re: Kad pocinje starost?
Kad cika doktor podijeli lezerno sa tobom tajnu svog zanata : to je ona referentna tacka u zivotu kad ti kazu da nema vise zdravih, nego samo " nepregledanih "!
Ne razmisljaj o tome nema hajra, dzaba se mi gicamo sa terapijama i lijekovima, kad dodje Azrail po tebe gotovo je valja ici!
Ne razmisljaj o tome nema hajra, dzaba se mi gicamo sa terapijama i lijekovima, kad dodje Azrail po tebe gotovo je valja ici!
-
belfy
#10 Re: Kad pocinje starost?
prvi put mi rekose; kada te djeca krenu pozdravljati sa "Dobar dan,",
drugi put mi rekose kada pozdrave zamijeni "Kako ste?"
treci put nisam slusao. znao sam da sam mlad zato sto starim.
nije da nisam znao da starim, a nisam ostao ni mlad. neego, bas kaona slici bijah fico sa mercedesovim znakom...
danas bijah i na sprovodu gdje je najstarji drzao govor, pa poslije kaze - ovo mi je vec deseti put i svki put mi kazu kako to meni ide lako... mah...
nije da nisam znao da starim, a nisam ostao ni mlad. neego, bas kaona slici bijah fico sa mercedesovim znakom...
danas bijah i na sprovodu gdje je najstarji drzao govor, pa poslije kaze - ovo mi je vec deseti put i svki put mi kazu kako to meni ide lako... mah...
-
DZONPI
#11 Re: Kad pocinje starost?
Kad sam sebi umislis da si star u stilu au petobanka ja sam svoje odradio.Nikad necu rec da sam star ako mi neka kaze de ba stari tisu samo cu joj rec dzido mova da ti pokazem ko je star.
- pirmin
#12 Re: Kad pocinje starost?
Negdje oko 74te.
- al_akhisari
#13 Re: Kad pocinje starost?
...zanimljivo i lijepo kazanobelfy wrote:prvi put mi rekose; kada te djeca krenu pozdravljati sa "Dobar dan,",
-
hazbi
#14 Re: Kad pocinje starost?
po meni sve je to do licnosti ali ima i do situacija u kojima se covjek nalazio....ne moze nesto posebno biti vitalan covjek u 70-ima ako ga je zivot gazio....imam komsiju od 75 godina i on sasvim normalno funkcionise...cjepa drva,kosi i uredjuje dvoriste,brine o manjem vocnjaku,ide svakodnevno pjeske/neka 3 km do carsije/pusac,voli masno pojesti itd....izgleda kao da mu je 55 godina...njegov brat glugo bilo iako 10 godina mladji izgleda ko da je utekao sa tabuta...susta suprotnost...mada nije tema al cini mi se vezano ima uzrecica jednog mog komsije
veli-
dobro je dok ti doturi brane sta ces pojest
gadno je kad pitaju sta bi volio pojesti
veli-
dobro je dok ti doturi brane sta ces pojest
gadno je kad pitaju sta bi volio pojesti
- BarbaDue
#15 Re: Kad pocinje starost?
starost ti počinje kad ne možeš 2-3 puta opaliti a budeš sretan kad danas bude barem ajnc 
-
rekla-kazala
#16 Re: Kad pocinje starost?
Kad više ni slučajno a ni namjerno pišajući ne možeš poprskati vodokotlić nego samo noge ispred WC šolje.
- JohnnyS
#17 Re: Kad pocinje starost?
Jednom sam pročitaao da starost počinje kad u društvu počneš pričati o učestalosti stolice 
- O'zone
- Globalni moderator
#18 Re: Kad pocinje starost?
Kad ti popusti prostata
Starost počinje kad se čovjek mentalno/psihički osjeti starim (kod mene počela sa nekih 25
)
Nema mi ništa draže nego vidjeti matorce koji se ponašaju kao omladinci
Starost počinje kad se čovjek mentalno/psihički osjeti starim (kod mene počela sa nekih 25
Nema mi ništa draže nego vidjeti matorce koji se ponašaju kao omladinci
- Skyfox
#19 Re: Kad pocinje starost?
Ovisi dosta od onoga kako sam sebe dozivljavas. U tom sam uvjeren 100%.
Vecina moje generacije je vec prosjeda, tu su masne naslage, pokoja djelomicna ili potpuna proteza. Bore se vide iz daljine
Oni s djecom su jos vise grohnuli.
Ima izuzetaka, kao sto sam ja
ali generalno mislim da se ljudi pod pritiskom posla i zivotnih obaveza naprasano postaraju...
Vecina moje generacije je vec prosjeda, tu su masne naslage, pokoja djelomicna ili potpuna proteza. Bore se vide iz daljine
Ima izuzetaka, kao sto sam ja