Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Dupli_skalp

#1 Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

evo ovako, na početku da kažem da me zanimaju, uglavnom, mišljenja djevojaka u vezi situacije koju ću sad ukratko izložiti:

već otprilike dvije sedmice sam u vezi s jednom djevojkom... cura je fina, kad smo skupa sve je stvarno ekstra i super se provodimo i što se toga tiče nemam nikakvih zamjerki... međutim, u ovih 15-tak dana koliko smo zajedno, jedna stvar je počela da mi smeta i polako me hladi od nje... naime, većinom sam ja taj koji inicira kontakt, zovem na izlaske i tako to... a i kad se ona prva javi, to obično bude preko sms poruke... za ovo vrijeme što smo skupa samo me jednom nazvala... znam da smo još na početku i da se tek upoznajemo, ali mene već to polako počinje da nervira i pitanje je dana kad će mi dosaditi... e sad me zanima šta vi cure mislite o tome, kako vi te stvari postavljate i šta savjetujete? da li sam prerano upalio alarm? :)... nisam imao baš ovakvih situacija u prošlosti s drugim djevojkama ali znam da ako se nastavi ovako, meni će sve to skupa dosaditi... a glupo mi je nekako da joj skrećem pažnju na to, jer po meni je to nešto što treba da je instiktivno...

u suštini, dilema mi je da li sačekati još neko vrijeme da vidim da li će se to promijeniti ili da što prije jednostavno zaključim da "to nije to"?

unaprijed zahvaljujem!
Leonid Breznjev

#2 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Leonid Breznjev »

oprosti, nisam zensko ali bih ti ipak postavio jedno malo pitanjce.. :)
ako ti vec nesto smeta kod djevojke, zasto ne popricas sa njom o tome? zasto joj ne saopcis svoje zelje? :)
Dupli_skalp

#3 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Dupli_skalp »

Arslan wrote:oprosti, nisam zensko ali bih ti ipak postavio jedno malo pitanjce.. :)
ako ti vec nesto smeta kod djevojke, zasto ne popricas sa njom o tome? zasto joj ne saopcis svoje zelje? :)
pa zato što nikad nisam morao da pričam o ovim stvarima niti sa jednom bivšom djevojkom... glupo mi je da joj govorim nešto što bi trebalo da bude normalno u nekoj normalnoj vezi...
Op3r4t0r

#4 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Op3r4t0r »

odjebi je, ne svidjas joj se vjeruj mi
ljubav_aha

#5 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by ljubav_aha »

eyesburn,jesi li siguran da se ti njoj dopadas ili si joj samo sport :?:
Leonid Breznjev

#6 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Leonid Breznjev »

eyesburn wrote:
Arslan wrote:oprosti, nisam zensko ali bih ti ipak postavio jedno malo pitanjce.. :)
pa zato što nikad nisam morao da pričam o ovim stvarima niti sa jednom bivšom djevojkom... glupo mi je da joj govorim nešto što bi trebalo da bude normalno u nekoj normalnoj vezi...
nema nista normalno.. nije nikada bilo, nece ni biti.. :)

u svakom slucaju sve najbolje.. :)
Spliff.Master

#7 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Spliff.Master »

pa naravno da cura nema kredita...
pa zato te i trza putem sms....
ha ja....
ili joj se ne svidjas...
minimal

#8 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by minimal »

Ne znam koje su godine u pitanju kod doticne ali to bi mogao biti samo odbrambeni mehanizam, ono "necu da vidi da mi se svidja" i glumi ne zainteresiranu. Nemoj to toliko ozbiljno shvatiti i ici na sve ili nista nego se upusti u igru ko ce koga osvojiti.
Opet musko al nejse.
Zelena Carapa

#9 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Zelena Carapa »

minimal wrote:Ne znam koje su godine u pitanju kod doticne ali to bi mogao biti samo odbrambeni mehanizam, ono "necu da vidi da mi se svidja" i glumi ne zainteresiranu. Nemoj to toliko ozbiljno shvatiti i ici na sve ili nista nego se upusti u igru ko ce koga osvojiti.
Opet musko al nejse.
I ja mislim da je ovo u pitanju. S tim sto bi joj ti mogao dati do znanja da ti to smeta onako neobavezno i kroz salu...reci joj "bona mogla bi i ti mene nekad nazvat'" i nakezi se :D ...kao ono "no big deal" :wink:
Adriatic

#10 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Adriatic »

A može biti i da pored tebe ima još nekoga. Pa sada vaga s kim bi bila.
Uglavnom, pitaj je otvoreno, pa ćeš i ti znati šta činiti.
Samo nemoj šutiti i praviti se da je sve u redu.
rajvosa 69

#11 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by rajvosa 69 »

eyesburn wrote:evo ovako, na početku da kažem da me zanimaju, uglavnom, mišljenja djevojaka u vezi situacije koju ću sad ukratko izložiti:

već otprilike dvije sedmice sam u vezi s jednom djevojkom... cura je fina, kad smo skupa sve je stvarno ekstra i super se provodimo i što se toga tiče nemam nikakvih zamjerki... međutim, u ovih 15-tak dana koliko smo zajedno, jedna stvar je počela da mi smeta i polako me hladi od nje... naime, većinom sam ja taj koji inicira kontakt, zovem na izlaske i tako to... a i kad se ona prva javi, to obično bude preko sms poruke... za ovo vrijeme što smo skupa samo me jednom nazvala... znam da smo još na početku i da se tek upoznajemo, ali mene već to polako počinje da nervira i pitanje je dana kad će mi dosaditi... e sad me zanima šta vi cure mislite o tome, kako vi te stvari postavljate i šta savjetujete? da li sam prerano upalio alarm? :)... nisam imao baš ovakvih situacija u prošlosti s drugim djevojkama ali znam da ako se nastavi ovako, meni će sve to skupa dosaditi... a glupo mi je nekako da joj skrećem pažnju na to, jer po meni je to nešto što treba da je instiktivno...

u suštini, dilema mi je da li sačekati još neko vrijeme da vidim da li će se to promijeniti ili da što prije jednostavno zaključim da "to nije to"?

unaprijed zahvaljujem!
Moj savjet ti je ovaj
Ne ocekuj nista od nje jer kad se neko nekom svidja pokusava da svo svoje slobodno vrijeme provede sa tom osobom i zato bolje ti je da ne gubis svoje dragocjeno vrijeme
hocunecu

#12 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by hocunecu »

Mozda cura ne zeli da ispadne da te proganja,ohrabri je malo.Uostalom kroz druge stvari vidis kakav je tip, pa po tome mozes zakljuciti.Svakako daj vremena i sebi i njoj,rano je da bilo sta zakljucis. ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Truba »

:mrgreen: ima drugog :lol: :lol: :lol:

jednostavno kada fino obavite jedan izlazak... i recimo vratis se kuci navecer... sutra je ne zovi niti ista iniciraj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa da vidimo ko ce popustiti... imas li petlje?

eh kako je lako naći rješenje kad su tuđi problemi u pitanju :mrgreen: :skoljka: :run:
hocunecu

#14 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by hocunecu »

razguli komi,zavadio bi dva oka u glavi :lol:
Truba

#15 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Truba »

ja samo govorim kako su me drugi ucili :mrgreen: :mrgreen:
luda

#16 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by luda »

eyesburn wrote:evo ovako, na početku da kažem da me zanimaju, uglavnom, mišljenja djevojaka u vezi situacije koju ću sad ukratko izložiti:

unaprijed zahvaljujem!
mislim da ovdje problema uopste nema..iako ce ti vecina muskaraca reci da problem postoji..zbog toga sto ste navikli da cure oblijecu oko vas..zovu salju poruke..nekima i to naposljetku zasmeta..kao ono sta me vise zoves i provjeravas..pa ona koristi vase metode.zasto vam to onda smeta???opusti se i uzivaj bolje i to nego da pored sebe imas posesivku...pozdrav i sretno..
EllaD

#17 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by EllaD »

vidim sve se muskarci javljaju da ti odgovore, pa mozda da probam ja kao zensko
i sam kazes da je tek pocetak, da ste kratko zajedno i da je inace sve ostalo bas kako treba biti
e sad, jedna zenska tajna (nemoj me odati sestrama) : nama treba malo vise vremena da se opustimo u vezi; malo duze nam treba da se oslobodimo i radimo sve te stvari koje ti smatras "normalnima" pa i tako obicne kao sto je telefonski razgovor; meni licno se leptirici razlete po stomaku :D a odrasla sam
vjeruj, da joj se ne svidjas ili da ima jos nekog sa strane ne bi ti ni SMS poslala; pitaj je da ti objasni zasto te ne zove pa ces vidjeti
ps samo me zanima otkud ovolika paranoja kod muskih forumasa
Truba

#18 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Truba »

:mrgreen: otkud onda one night stands :mrgreen: i erotika na prvi pogled :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
EllaD

#19 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by EllaD »

erotika na prvi pogled?!
hahahaha
izvini, ovo samo muskarac moze reci
Truba

#20 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: prvi put da me neko tako nazove :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
luda

#21 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by luda »

komi wrote::mrgreen: otkud onda one night stands :mrgreen: i erotika na prvi pogled :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ovima kojima treba opustanje to nisu ni dozivjeli...ljudi su ipak razliciti nisu svi za te fore...
kockica_kockica

#22 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by kockica_kockica »

smeta ti sto te ne zove.... reci joj... mozes i ti mene nazvati... ili jos bolje volio bi da i ti mene ponekad nazoves.... postoji milion razloga zasto ona tebe ne zove, ali pravi razlog trebas traziti od nje a ne od forumasa :) mozda joj je neugodno da te zove jer misli da ce te time samo otjerati, pa ti daje slobodu.. mozda nema kredit... mozda mozda mozda.... u svakom slucaju pitaj nju, tako ces biti siguran u razlog zasto te ne zove... :)
Luce

#23 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Luce »

Hm...svi smo drugaciji i razliciti funkcioniramo. Ja licno na pocetku veze ne volim nikog da opsijedam, kao sto ne volim ni da mene opsijedaju, dok se malo ne opustim i upoznam osobu. Mozda se ona malo navikla da si ti taj koji stalni inicira, godi egu kad onaj drugi stalno zove. Ja da sam na tvom mjestu ne bih se javljala neko vrijeme, pa vidi...ako je zainteresovana mozda i nazove :D ako ne..i ne treba ti.
Sretno
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#24 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by mIRCerka »

ona tebe treba ostaviti kad ti tako savjete trazis po forumu umjesto da njoj u lice kazes kad se vidite...bolje odmah sasjeci neke stvari da vidis na cemu si...
Ako si sa nekom osobom duze vrijeme i poznajete se pravo dobro, mislim da nakon tog prekida nije posteno da se iskaljujes na novoj djevojci.."sa bivsom nisam morao pricati o tome"...
Idi ti onda bivsoj jarane, nemoj ovoj novoj trositi vrijeme...
Luce

#25 Re: Kad na početku veze neke stvari zasmetaju... Vaša mišljenja?

Post by Luce »

Pa dobro sta sad, covjek pita za misljenje. Znaju se 15 dana, sto ne mislim da je dugo i nisu toliko prisni da mogu u toj mjeri otvoreno razgovarati. A normalno je da ovo sad iskustvo uporedjuje sa prethodnim iskustvima, to svi radimo.
Post Reply