Kad muskarci vole....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ibrik

Post by ibrik »

Ma u potpunosti se slazem da trebas malo glumiti frajera koliko god to bolilo...ja sam to na svojoj kozi iskusio...dok sam trcao za jednom malom i bio divan, krasan, bajan (uh sto se sam nahvali 8) :D ) ona je glumila "trebu", a kada sam ja ohladio i poceo coolirati i glumiti kako neko rece Indianu Jonesa onda je ona pocela trcati za mnom da mi je vise bilo preko glave :D ...samo cooliraj...
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

@ ztluhcs

Sta je se onim zenama koje ne nose suknju? :-D

Sve na stranu, mislim da njen komentar ima mjesta kad je ovaj konkretan lik u pitanju jer je sam u svom zadnjem ili predzadnjem postu naveo kako su svadje stimulativne i kako su nakon jedne takve "zavrsili na moru, u krevetu i kako je eto zbog posljedica svadje seks bio prvoklasan".
Znam mnogo ljudi koji se nesto loze na "poslije svadje sve je sladje" preseravanja.
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

ibrik wrote:Ma u potpunosti se slazem da trebas malo glumiti frajera koliko god to bolilo...ja sam to na svojoj kozi iskusio...dok sam trcao za jednom malom i bio divan, krasan, bajan (uh sto se sam nahvali 8) :D ) ona je glumila "trebu", a kada sam ja ohladio i poceo coolirati i glumiti kako neko rece Indianu Jonesa onda je ona pocela trcati za mnom da mi je vise bilo preko glave :D ...samo cooliraj...
I ¹ta u tome tebe dovodi do zakljuèka da si ti frajer i da zbog toga trèi za tobom? Scenario: Curi bilo malo dosadno, potrefilo se da je sama, sjebana, u crnjaku, treba mu¹ko pa se sjetila brojeva i likova koji su nekad lijetali za njom... Ko ti garantuje da opet nisu prijenosi u glavicama te drage a ne tvoj frajerluk? Proðe crnjak tvoj frajerluk ostane a nje nema... Na¹la novi izazov... :lol: :lol: :lol:
zeljeni_nadimak

Lisac wrote:neko reche da je pochetak svake mudrosti znati :D da nishta ne znash :D :D
svasta se ljudi usude reci i to je strasno ali je jos strasnije sta se usude ostaviti u pisanoj formi
black

Post by black »

odoh kupiti sheshir i i the bi(T)ch... :oops: :D
ztluhcs

Post by ztluhcs »

zeljeni_nadimak wrote: Sta je se onim zenama koje ne nose suknju? :-D

Sve na stranu, mislim da njen komentar ima mjesta kad je ovaj konkretan lik u pitanju jer je sam u svom zadnjem ili predzadnjem postu naveo kako su svadje stimulativne i kako su nakon jedne takve "zavrsili na moru, u krevetu i kako je eto zbog posljedica svadje seks bio prvoklasan".
Znam mnogo ljudi koji se nesto loze na "poslije svadje sve je sladje" preseravanja.
Mo¾e biti ali ako je tako: Idemo onda izbaciti 20 strana sranja oko osjeæaja ljubavi, emocija, buðenja u crnjaku i sl i ostane nam rasprava tipa:

Kako rije¹iti problem sitnih ljudskih emocija, podlosti, povr¹nih odnosa, egoizma, ¾elje za seksom, tjeranja kaprica, dizanja nosa itd itd...

Ako je rijeè o ljubavi kako oni govore da jeste, onda se ovaj problem ne rje¹ava u sopstvenoj glavi na ovakav naèin... Kao ¹to rekoh ako rezonski ne raskrsti¹ - vrati se... A onda nejavljanje na telefon i pomjeranje izlazaka ne poma¾u...
Last edited by ztluhcs on 07/07/2006 11:55, edited 1 time in total.
xygirl

Post by xygirl »

La_Forge
... ćaos raja ..
8)
ovaj smajli znači da sam iskuliro i nisam otišao ...
jednoj dražoj osobi je večeras trebala pomoć ...
stara mi je krenula u WF pjehe s cekerom te sam dragu skinu s jednog sata i pružio sa starom...

u meduvremenu je draga zvala da javi kako bi ona ipak otkazala izlazak s rodicom itd ... ovaj put sam ja već imao dogovor tako da je sastanak odgodjen do slijedeće epizode ... 2876. dio Ljubavi u ofsajdu...
:D

ajojjj te igrice, ali sta ces... na zalost ponekad treba razmiljati i o tome-da se ti malo trznes a i da ona skonta kako bi te mogla izgubiti, a ne da svaki put ti budes onaj koji trci za njom...
bez obzira koliko dugo ste u vezi i koliko dobro jedno drugo poznajete nekako, mozda nesvjesno, u neko doba ispada da je jednoj strani vise stalo i da ova druga to (mozda isto nesvjesno) krene iskoristavati... cini mi se da je to kod tebe slucaj, ako si joj previse pokazao svoja osjecanja, to koliko te srozala vasa svadja ili prekid (ako je to i u pola kao sto si ovdje napisao onda jesi) ona jednostavno ima u vidu i zna da ces se ti javiti na svaki njen poziv a ona moze odlagati vase kafe za sljedeci dan itd... tuzno ali eto ne valja uvijek ni pokazati sve svoje osjecaje :)
nego neka si ti malo iskulirao :D nemoj pustiti sad da te voza previse a poslije ovoga fakat preuzmi vise stvar u svoje ruke :D
bez obzira sto ti mozda ov nista ne znaci ipak ti bi trebao najbolje da znas kako na kraju postupiti... :)
Pearl

Post by Pearl »

a jaranU, sta cemo ako ne mozemo na Aljasku ili u J.Afriku?? :-)
onda smo bezbeli, po tebi, obicni, fukare i slicno... :shock: :D nidje veze...

jeste tacno da je fino da osjecas da treba ponekad da se potrudis malo vise u vezi, da ne postane navika, a pokazuje ti da se jos volite, ali vi brate odoste u totalno drugu krajnost...

Ne trebaju nama Indiane Jonesi, da osjecamo da ne mozemo da ih "stignemo" u njihovim ludovanjima... :)

La_Forge, valjda je 5 godina veze vrijedno iskrenog razgovora... a ne natezanja ko ce koga nazvati, ko ce koga iscoolirati...malo ste to prerasli, zar se ne slazes?

mi ti svasta mozemo napricati, ali samo ti znas sta ti je ciniti;) ako je posljednja svadja nesto sto ce uvijek biti uzrok svadja i preko cega ne mozete preci, mozda je vrijeme za mali odmor, dok ne skontate hocete li se pozeliti i uspjeti naci kompromis;) koji nece zavrsiti samo na :dance: :dance: do sljedece svadje :D a ako se stvarno volite, popricajte i razjasnite to, majka mu stara, pa da ova prica dobije happy ending :-)
black

Post by black »

black wrote:odoh kupiti sheshir i i the bi(T)ch... :oops: :D
Image :P
zeljeni_nadimak

ztluhcs wrote:
zeljeni_nadimak wrote: Sta je se onim zenama koje ne nose suknju? :-D

Može biti ali ako je tako: Idemo onda izbaciti 20 strana sranja oko osjećaja ljubavi, emocija, buđenja u crnjaku i sl i ostane nam rasprava tipa:

Kako riješiti problem sitnih ljudskih emocija, podlosti, površnih odnosa, egoizma, želje za seksom, tjeranja kaprica, dizanja nosa itd itd...

Ako je riječ o ljubavi kako oni govore da jeste, onda se ovaj problem ne rješava u sopstvenoj glavi na ovakav način... Kao što rekoh ako rezonski ne raskrstiš - vrati se... A onda nejavljanje na telefon i pomjeranje izlazaka ne pomažu...
Ali ako si citao od pocetka ovu temu mogao si primjetiti da je vise puta mijenjala pravac.
Covjek je poceo pricu time kako "od pocetka svoje veze zna da ce prekinuti kad tad jer to iz nekih razloga nije to".
Sto je vise pisao, sve je vise dodavao detalja. Ispocetka je pisao kako ne zna kako da to sve prekine a onda usljed raznih postova ljudi koji su njega dozivjeli kao neku zrtvu, poceo je pisati kako pokusava da je zadrzi, vrati sta li vec.
Sto se tice dosljednosti, tu je pao ali ima nesto dinamicno u njegovim recenicama. Nekako bi mi bilo prikladnije da pise blog o tome nego da lafo ovde trazi savjete blabla
teletrader

Post by teletrader »

Pearl wrote:a jaranU, sta cemo ako ne mozemo na Aljasku ili u J.Afriku?? :-)
onda smo bezbeli, po tebi, obicni, fukare i slicno... :shock: :D nidje veze...

jeste tacno da je fino da osjecas da treba ponekad da se potrudis malo vise u vezi, da ne postane navika, a pokazuje ti da se jos volite, ali vi brate odoste u totalno drugu krajnost...

Ne trebaju nama Indiane Jonesi, da osjecamo da ne mozemo da ih "stignemo" u njihovim ludovanjima... :)
Nisam to tvrdio..
Ali sta je onda sa izazovom?Rekao sam da mi nije do izazova nego do mirnog zhivota..
Ovih nekoliko putovanja su moje sitne neispunjene zhelje za koje sam tek sada nasao vremena da ih ispunim..
Ali bez obzira na sve,opet vise volim sa dragom prosetati Willsonovim nego otici sam na kraj svijeta..
Samo kazhem,ako se pomami (sto ne iskljucujem jer smo skupa nepunih 6 mjeseci a Laforge je sa svojom 5 godina) nece biti veselo ni za mene ni za nju...
ztluhcs

Post by ztluhcs »

zeljeni_nadimak wrote: Ali ako si citao od pocetka ovu temu mogao si primjetiti da je vise puta mijenjala pravac.
Covjek je poceo pricu time kako "od pocetka svoje veze zna da ce prekinuti kad tad jer to iz nekih razloga nije to".
Sto je vise pisao, sve je vise dodavao detalja. Ispocetka je pisao kako ne zna kako da to sve prekine a onda usljed raznih postova ljudi koji su njega dozivjeli kao neku zrtvu, poceo je pisati kako pokusava da je zadrzi, vrati sta li vec.
Sto se tice dosljednosti, tu je pao ali ima nesto dinamicno u njegovim recenicama. Nekako bi mi bilo prikladnije da pise blog o tome nego da lafo ovde trazi savjete blabla
Pa rekoh ja u jednom od ranijih postova jebe¹ savjete od njih niko fajde nije vidio... Svako zna kako se treba pona¹ati u nekoj situaciji, samo treba sazriti u glavi spoznaja za¹to se treba tako pona¹ati...

E da, blog ne bi niko èitao... Sad æe¹ vidjet kad se one tema horoskopski znakovi i ova sapunica spoje u rad...

Horoskopsko psiholo¹ki profil prosjeènog foruma¹a pod uticajem drugih ljudi u virtuelnim emocionalnim problemima
La_Forge

Post by La_Forge »

edit
Last edited by La_Forge on 07/07/2006 20:56, edited 1 time in total.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Prekini bilo kakav kontakt u trenutku kad skonta¹ da si se spustio najni¾e ¹to sebi dozvoljava¹ i nije imalo efekta i dr¾i potpuno prekinutim sve dok i pomisli¹ na nju dosta èesto... Sve ostalo je èista patnja i samouni¹tavanje... I skontaj da ti ovdje ama ba¹ niko ne mo¾e pomoæi ni 1% jer niko nema pojma ¹ta su tvoji razlozi i koliko je tebi stalo...

Ako budete za 10 godina imali 3 djece javi mi da znam :) biæu sretan u tvoje ime a ako ne, ko je jebe imaæe¹ sa drugom... :lol: :lol: :lol:
La_Forge

Post by La_Forge »

edit
Last edited by La_Forge on 07/07/2006 20:56, edited 1 time in total.
Gazz

Post by Gazz »

Imam potrebu da kazem da potpuno razumijem ovog Frogija :D

Frogi legendo.. nema druge nego da pustis mozak na pashu, ako ne ide, ne ide... vidis da curi jednostavno vise nije toliko stalo, sto ne znaci da te je prestala voljeti.... pokusaj se povuci, izlazi i ti s rajom, derneci, zabavljaj se.... pokazi joj da se tvoj cijeli zivot ne vrti samo oko nje /iako to mozda i jeste tako/... ali pusti je nek isfura svoje... okreni list... vjeruj mi... kad te vise ne bude u njenom zivotu shvatit ce koga i sta je imala kraj sebe....

a u ovom gradu je tako tesko naci normalnog momka poput tebe ...
P4cha

Post by P4cha »

ibrik wrote:
P4cha wrote:postoje ljudi koji znaju voljeti bez obzira na sve oko sebe, koji razmisljaju samo o tome kako usreciti dragu/og, iako to na pocetku i nije bas privlano, na kraju se ispostavi kao jedino valjano. traba prestati glumiti facu i glumiti nesto sto niste, prepustite se ljubavi i uzivanju kod osobe sa kojom se osjecate dobro i ugodno. mora tu biti i svađa i rasparava, jer dosadno bi bilo da je sve med i mlijeko. treba vjerovati srcu, iako nekada pamet govori da nije tako, srce je ono sto vodi. nazvati nekada prvi iako niste onaj koji je pogrijesio u vezi, izvinuti se i onda kada smatrate da bi druga osoba to trebala prva uciniti. znam da je ovakvih osoba puno, iako se stide da priznaju to. zato samo naprijed budite ono sto jeste.

ovo se odnosi i na muskarce i zene!!!
Slazem se sa vecinom stvari izrecenih u ovom postu, samo ne mogu da skontam ljude koji govore da bi bilo dosadno da je sve med i mlijeko...kako to nekome moze biti dosadno, ja uopste nemam potrebu za nekim svadjama i prepirkama...to je meni van pameti...ne kazem da poslije prve svadje treba raskidati i da se ne treba posvadjati, ali to da je dosadno kada nema svadja i prepirki nikako ne mogu da skontam...valjda sam ja takav tip...a sto se tice tog famoznog izlaska od sat vremena nema te sile da bi ja izasao, makar se pojeo ostajuci kod kuce...koliko god da je volis treba imati i malo ponosa....fino ugovoriti sastanak drugi dan kad sefica bude imala vremena i onda na miru popricati...kako god javljaj nam sta se dalje dogadja ....ovo bi moglo prerasti u prvu bosansku sapunicu...samo treba ukljuciti neku njenu jaranicu, nakog popa (ili hodzu u nasim uslovima) i eto safunjare...
pa bas zbog toga ponosa mora doci do rasprave ili svadje, to je jednostavno tako, on ili ona dodu kuci ili na sastanak nesto nazivcirani i ako vi to ne prepoznate pocnu se potezati neke ranije svadje i td. Jednostano mora u vezi postojati svadja i iskri, ali je zato pomirbeni sex zakon. Ja nikada ne ostavljam neku temu neraspravljenu, posebno preko noci, ako treba svađat ću se cijelu noč samo da to riješimo ili ne riješimo. Uglavnom riješimo :P

A ono kada djevojka/muškarac ne prepozna vaš težak trenutak ili jednostavno umanji znacaj tog trenutka "ma nije to nista","bezveze se zivciras" ili sl. e onda tek dolazi do svađa i rasprava. Zato jednostavno ako volis nekoga i super ti ja sa njim, moras ga podrzati pa sta god, iako nekada nije u pravu, nadji onu rijec koja ce ga smiriti i dati mu snage u tom trenutku, a ne na bazen sa frendicama ili u nocni provod, a njemu/njoj se svijet ovamo raspada :x
ibrik

Post by ibrik »

ztluhcs wrote:
ibrik wrote:Ma u potpunosti se slazem da trebas malo glumiti frajera koliko god to bolilo...ja sam to na svojoj kozi iskusio...dok sam trcao za jednom malom i bio divan, krasan, bajan (uh sto se sam nahvali 8) :D ) ona je glumila "trebu", a kada sam ja ohladio i poceo coolirati i glumiti kako neko rece Indianu Jonesa onda je ona pocela trcati za mnom da mi je vise bilo preko glave :D ...samo cooliraj...
I šta u tome tebe dovodi do zaključka da si ti frajer i da zbog toga trči za tobom? Scenario: Curi bilo malo dosadno, potrefilo se da je sama, sjebana, u crnjaku, treba muško pa se sjetila brojeva i likova koji su nekad lijetali za njom... Ko ti garantuje da opet nisu prijenosi u glavicama te drage a ne tvoj frajerluk? Prođe crnjak tvoj frajerluk ostane a nje nema... Našla novi izazov... :lol: :lol: :lol:
Mozda se nisam dobro izrazio ili ti nisi skontala, ali meni je savrseno godilo kada sam ja bio divan, krasan, bajan i kada nisam morao glumiti frajera(ovo frajer po meni znaci malo biti uzdrzan prema njoj i ne pokazivati joj previse osjecaje, a ne otici sa jaranima i jaranicama u kafanu, napiti se i zvati je da joj kazes da ti je extra dok ona sjedi kod kuce-ovo je krkanluk, a ne frajerluk) , ali ocekivao sam da to sto ja ludim za njom i sto je pravo gotivim bude ako ne vise bar u priblizno istoj mjeri uzvraceno...a ne da to izaziva kontra efekat...kako god nadam se da me nisi shvatila kao nekog krkana :)

@La_Forge
Ma covjece izvini sto ti ovo govorim ali razjebi ti to sve...i ti sam govoris da si svjestan da od vase ljubavi nema nista pa sto se onda mucis...ta veza nema sanse zato sto si koliko sam skontao strasno ljubomoran, a ona voli slobodu i to je prvi i osnovni razlog zbog kojeg bi se cijeli zivot svadjali...treba li ti zena koja ce ti sjediti kod kuce i non stop zvocati kako samo ti hodas, a njoj ne dopustas da izlazi ili kojoj ces ti nabijati na nos svaki puta kad izadje s kolegicama na kafu...nego ti idi na neko selo i nadji sebi neku koja je odgojena da sjedi u kuci kuha, pere, cisti, udovoljava muzu i suti i s takvom ces biti rahat...ili lijeci tu svoju ljubomoru...druge ti nema...
CiCiban

Post by CiCiban »

ImageImage

..:P
Zadig

Post by Zadig »

Forgi moj Frogi....
qq le le ljubavni jadi mladoga Forgija

Jarane, iz ovoga sto si napisao, zaista mislim da niste kompaktibilne licnosti ti i ona (ne sudim ni tebe ni nju) dovoljno za neku ozbiljniju duzu vezu u kojoj se mozete medjusobno ispunjavati.

Jer ocito ti od nje ne dobijas sta zelis, a ona od tebe vejrovatno isto tako (ili mozda cak dobija previse od tebe, zapamti, nije ona od tebe trazila toliku predanost vezi koju si ti dao, tako mi se cini).

Mogao bih ti 4 stranice napisati o tome da si nepotrebno ljubomoran i vjerovatno posesivan, ali priznajes to, i nosis se sa time. Bar to znas, i nisi licimjeran, sto je rekao bih vrlina.

U kratko, ne vidim te srecnog sa njom i gotovo.

to je moj doprinos ovoj temi
archbishop

Post by archbishop »

Zadig wrote:Forgi moj Frogi....
qq le le ljubavni jadi mladoga Forgija

U kratko, ne vidim te srecnog sa njom i gotovo.
ni ja

:D :D :D

ostalo je josh

Image
Michun

Post by Michun »

Za zenski dio populacije:
Jeste citale La_Forgeov zadnji post? Jel' vama ovo malo bolesno? Ja ne mogu da shvatim da neko moze samo s jednom osobom stalno i stalno biti. :?

@La_Forge - covjece sad se me izenadio. Ja mislila ti neki cool tip, a ti ispade ***eban. Ne mozes ti curu odbraniti od tudjih pogleda.
A imam za tebe prijedlog: ti ispred srednje skole za bule pa tamo trazi curu. One ne idu na bazene, ne oblace se provokativno, uloga zene i majke im odgovara, mozete zajedno klanjati. Mislim stvarno nemate nista zajednicko. A dugo te i trpila i puno kompromisa zbog tebe napravila - svaka cast mladoj dami. :P
CiCiban

Post by CiCiban »

La_Forge wrote:@ Max.Cherry

mislim da si u pravu potpuno ... taj korak mi na žalost izgleda poput bungee jumpinga ... kao da gledam u ponor za koji znam da "nije opasan" ali je strah opet tu...

ova kuliranje ste pogrešno shvatili ... više i oni iz rubrike sport znaju kakav sam "kuler", jučerašnji postovi su bili nekada u poslijepodnevnim satima postavljeni....
što se tiče komenatra na
:dance: i :kiss: mislim da ne trea previše naglašavati koliko je i to bitan do veze, posebno kad si sa nekim 5 godina.. naravno i to utiče na čovjeka

dosta sam puta u pisanju otišao na neke druge tematike u koje naravno ubrajam i vjersko-filozofsko-meditacijsku temu ... ta priča nije bila u kontekstu našeg problem koliko u kontekstu mog, individualnog.. ti crnjaci i sl...

----

nastavak... : me nogu da se sjetim kada se prvi put javio taj ljubomorni momenat kod mene ... pri kojeg se sjećam je bio nakon godine dana veze ... sreo sam je negdje u gradu sa prijateljicom i reče mi onako kroz priču "idemo kasniej do Boema u šiz" ... tada sam vjerujem prvi put osjetio toliku ljubomoru.. i prije toga smao izlazili odvojeno, svako sa svojom rajom ali mi nikada ništa nije smetalo .. (vjerujem da sam se u tom periodu definitivno zaljubio pa su mi takve gluposti počele smetati)
Mjesta tog tipa uopšte ne gotivim ... i pod mjesta ubrajam sve kafane masovnog derneka, Boemi, Bičakćići i sl... sponzoruše i ćelavci ....
prije moje veze sam na takva mjesta izlazio onako sportski, s muškom rajom (švedski sto guzova i sika što bi reko moj dobri drug)

kada sam joj rekao da mi je to zasmetalo ostala je toliko začudjena da sam sam sebi izgledao glupo ... ko šta sad tome fali, pa idu cure da plešu, zezaju se, ne idem u frajere itd ... do tada ni on aa ni ja nismo imali nekih specijalno dugih veza .. po nekoliko mjeseci i prvi put je u stvari vidjela kako to izgleda partnerova ljubomora...
s druge strane ona je takav tipa da joj apsolutno ne smeta ako ja izadjem sa 100% ženskim društvom, bivšom itd ... nema veze , samo izlazi... ali dozvoli meni da i ja pičim sa mužjacima ...
e u takvim momentima sam došao do zaključka da mi je lakše ne izlaziti s ženskim društvm nego njoj davati povoda time da koristi"jednako pravo" i izlazi (ne daj Bože) sa jaranima... :)
i tako se vremenom stvorilo neizrečeno pravilo ... muškog društva nema ni na mapi kao ni ženskog kod mene ... povremeni izlasci u tih 5 godina nisu bili veliki povod za ljubomore i svadje, relativno su se stvari brzo izgladile....
prije dvije godine je njoj dopizdila čijenica da postoji evidentno neka vrsta restrikcije .. cura je tip koji pizdi na bilo koju vrstu autoriteta, zabrane ili gluho bilo nejednakih muško-ženskih prava...
najednom su se intenzivirala hodanja za kolegama, derneci itd dok je meni odgovarala naša standardna rutina, naviko se ja ...
kod tog prvog raskida sam onako "muški" rekao kako očekujem puno više zalaganja, pažnje, dokaza ljubavi itd ... sve isto je i ona očekival aod mene ali u smislu tolerancije, slobode, sa sve to kroz razbijanje naše rutine ...
u medjuvremenu sam prestao piti alkohol skroz, derneci do tri ujutro i slične zezancije su izgubile svoje čari, našao sam veću satisfakciju u poslu, faksu, povremenim izlascima sa rajom i ćumuranjem...
ona je vjerovatno poželila opet "zabranjene" derneke, raju i šiz ...
mene je rastužilo pa i naljutilo to što ona neće da žrtvuje momente tog tipa za našu vezu ---- tada smo i raskinuli po prvi put...

nakon dva mjeseca sam shvatio da sam naravno pogriješio... i da sam uspio organizovati neki "mali zatvor" i da je iz silne ljubavi htjela za mene zanemariti svoju satisfakciju ona bi bila nesretna i nezadovoljna istao kao i ja u obrnutoj situaciji....
zvao sam je nakon tih dva ili tri mjeseca "jaranski" na kafu... fol da pričamo šta ima novoga itd .. dok nisamo došli do tema kako smo raskinuli, ko je bio kriv itd ...
ja sam naravno jedva dočekao da poputim u svojim tvrdokornim stavovima svjestan grešak iz prošlosti, ona se je vjerovatno u medjuvremenu zasitila hodnje... pravili smo planove kompromisa za svaku glupost i sitnicu, ja sam odlučio biti uporan po pitanju riješavanje ljubomornih scena ... popuštao sam povremenim izlazcima sa jaranicama, ali muška raja je ostala tabu tema što je njoj bilo jasno i što je prihvatila kao dovoljno dobar kompromis...
niko u tih nekoliko mjeseci nije imao nove partnere ali su se u njenim izlazcima pojavile kolege sa posla, nova raja itd ... naravno, kao i na sve pripadnike muškog spola tako sam i na kolege postao alergičan... kontam, radi cura tamo svaki dan, druženja kafice --- ljubomora na kvadrat --- ali sve dok ne izlazi sa njima prihvatio sam to kao normalu i sastavni dio njene svakodnevnice, svjestan da bih previše tražio kada bih i po tim pitanjima raspredali....
tako se naša veza nastavila sa povremenim njenim izlascima, iskreno rijetkim, na koje sam se ja iz petinih žila trudio da ne kakim previše, ne držim govore itd...
nekoliko puta zaglavi pa ja iskuliram, nekoliko puta otkaže pa mi tako udovolji itd ... pored ovih momenata dogovora sve ostalo je bilo toliko normalno i ekstra da smo oboje ove "talove" prihvatali, vjerovatno na uštrb ostatka situacije...

prije nekog vremena bilo je otvorenje bazena na Ilidži. Ona navaljuje hajmo, hajmo ... skakanje, plivanje, sunačanje itd ... haj spremimo se, zapucamo, ja slijedeći put organizujem kompletnu raju pa odemo opet i tako nekoliko puta ...
zove me ona jednom da idemo, lijepo je vrijeme ali taj dan ja nisam mogao, ispiti i sl. ... kaže mi da će sa jaranicama otići.. haj kontam ok ...
slijedeće sedmice .. opet ... hajmo na bazen ... ja opet ne mogu a val ami se i ne ide, bio sam već tri puta, postalo pegla više ... haj ti svojim putem pa se čujemo ... taj dan me zove jedan jaran i kaže "hajmo na bazen drug, gledat malo batake .. ovo-ono" ... :shock: tek tada se ja sjetim svoje drage na bazenu u kostimiću i pošizim.... novi momenat ljubomore se rodio ...
kada je došla sjeli smo i popričali, objasnio sam joj da mi je normala da se ponekad ode i sa jaranic ama na bazen ali da mi smeta sedmično tri puta kupanje i sunačanje, tu su kobci, gledaju mi dragu a ja kući radim ...
kaže ona "ma ne zezaj, to sad ko kada bi meni smetalo što ti s rajom lopte igraš" .. meni ono nidje veze .. nije do raje i situacije, do bazena je i kobaca ... haj reko, dovoljno je nekoliko puta, pičićemo sličan kompromis ko s izlascima i ćao ...

j aprije 15ak dana okinem na pravo važnom ispitu, isfuram se, sav nikakav kući dodjem ... čekam da se čujemo, nema drage čitav dan ... zove me predveče kaže "eto bila sa rajom s posla negdje vani, kolegica neka ide negdje" (ili je neka dobio dijete, pojma nemam...) .. meni crnjak, očekujem neku priču i utjehu, okino na ispitu, sjeban ... haj prodj epar dana .. ja još uvijek neraspoložen zbog ispita, radnici mi u kući, krečenje u 16... zove me ona da mi kaže kako ode sa kolegicama na bazen pa se čujemo ... ćao...
ja popizdim ... sve ćekam neku priču i utjehu kod nje, ona me ne šiša 2% već sedam dana, zna koliko mi je bitan taj ispit, zn ada sam u frci itd ... i fino se ispali .... (po belaju me nedugo nakon toga zove onaj "delegat" - "hajmo na batake" i pita šta radim, treba li mi pomoći ...itd ...)
ja tako sjeban se spremim pred kancelariju, sačekam kraj radnog i nju ...
izlaze koke, krenule na bazen... otkud ti, šta ima itd ? ja onako izživciran kažem kako mi je to nevjerovatno da u zadnjih nekoliko dana sve ide nopako ... istresem svu prču onako pred vratima, na ulici... ona kaže dobro, haj pričaćemo kad se vratim sad me čekaju one ...

tu ja izrevoltiran izjavim da nemamo očemu više pričati, sve si mi rekla i izjave tog tipa ... taj dan mi je poslala poruku s bazena .. "ne ljuti se , haj nije to ništa specijalno, cici mici itd" ja krečim stan i pizdim... zove tu noć u pola deset.. ja se nisam javljao ... zove sutra ujutro, ja se opet ne javljam ....
i tako je počeo period od desetak dana gdje se mi nismo više nit čuli niti vidjeli...
glup povod, glupa svadja ...
i upravo zato me je i navela n arazmišljenje o čitavaom ovom periodu, nama, ljubomnori, raji, vjeri i naciji ... našim različitostima ...
već sam nas u prijašnjim postovima opisao kao dva totalno različit atipa u svakom pogledu ... crno i bijelo ... ali nas je upravo to i toliko privlačilo medjusobno ... u to sam siguran
dakle nakon par noći me zove jedan haver čisto da me informiše kako je dobar dernek kod Biche, već je pola tri a draga ti je ovdje pa da naletim...

ja joj pošaljem poruku : gdje si , volio bih da te vidim, priča mi se, itd ...
odgovra mi kako je sad sa jednom jaranicom pa nije momenat za priču, drugi ćemo put ... haj reko nemoramo, pričati, htio bih samo da te vidim na 5 minut ai brišem .. odgovara kako ne može sad nikako ali ćemo se čuti (samo da ne oda poziciju :) konta garant ću opet poludit, sad još i zbog ovog izlaska... )
od tada je prošlo tih desetak dana i nismo imali nikakvog kontakta do eto juče kada sam je zvao ...
znate kako su izgledala prepucavanja, poruke... rekla mi je da je u po frke skinula tu rodicu i odgodila da bih ja na to odgovorio kako je bezobrazna, da me šalta svakih 5 minuta, te hoć ete neće itd....

ma pravo prepucavanje čitavo ovo vrijeme bez veze....
naljuti se što kažem da je bezobrazna i da bi ona to svakako radi mene otkazala ja ko nezahvalan .. haj kontam i jest tako, popustiću i ja malo, pošaljem jedno "..ne ljuti se.." pred spavanje i zaspem ...

pogledam jutros mobitel ... stigla poruka u pola tri... "nisam vidjela ranije poruku, ma u redu je ..."

draga je sinoć ipak stigla do Biche...
(toliko o kuliranju .. )

--------------------------------
(mogi će iz ovoga posta shvatiti da se u ovoj sapunici, romanu radi u svari o standardnom lupetanju, dvoje s svadje, ljuti, miri ... standardna bosanska svadjica, dosta mojih prijatelja ih je imalo više-manje sličnih .. glup povod, glupa situacija ...provociranja, taktiziranja, kuliranja ...
fol je što je meni to nakon ovoliko vremena provedenog u vezi više dodijalo ... hoću osobu koja će za mene dati svoj život .. ali bukvalno ...
postoji nekoliko ljudi na ovom svijetu za koje bih ja to učinio bez pitanja i pogovora, svjestan šta ova izjava znači.. dakle trudim se da ne lupetam. U takvim stvarima sam jako ozbiljan, na povjerenje, pouzdanost, ponos gledam jako isključivo i poprilično ih cijenim..
upravo me zbog toga i sve ove dugogodišnje gluposti nerviraju, osjećam se kao bez ikakvog rezultata nakon svega ...
kao osoba sa manjkom samopouzdanja (zbog ovih glupih ljubomora), odlučnosti, karaktera ...
dosta osobina kojie sam smatrao svojim kvalitetima polako sumnjam da imam ... sve to u kombinaciji posljednjih 10 dana ... konfuzija ...
:shock: :sad: :roll:

izvini..ali ovo je skroz cudno
pa vi uopste niste bili zajedno tih 5 godina..nego negdje jedno pored drugog ..(ovo se zivi sKUPAAAAAAAAAAAA)
anais_nin

Post by anais_nin »

La_Forge wrote:...
u meduvremenu je draga zvala da javi kako bi ona ipak otkazala izlazak s rodicom itd ... :
potvrdjuje moju teoriju da je u biti bila pravoooooooooo ljuta na tebe zbog necega...valjda ti znas zbog cega....
anais_nin

Post by anais_nin »

Gazz wrote:
Juiceman wrote:Venera Marsu;

1.koliko god vas osjećaji , mozak mora da radi, da vidiš kada ona maše CRVENOM zastavicom

2. Nas privlače muškarci koji su IZAZOV!!!

3. ako je želiš nazad, treba ti prava strategija, osjećaje fino zaključaj u jednu kutijicu i uključi mozak; ona mora ponovo u tebi da vidi izazov, što bi značilo i kada zove ona javljaj se svaki treći put, ugasi telefon 2-3 dana, uradi nešto što će ona da čuje-rafting na Neretvi, da si busy sa nekim very important stuff, sexy prijateljica (rodica) pod rukom (ako ima imalo iterest level-a kod nje javiće se reakcija, jer cica mace vole da se takmiče između sebe) i smisli već nešto frajerski, cool

4. mojne sad gušiti curu sa pričom, i ti i ona sve znate, napričali ste se siti za te godine, sada MORAŠ da joj POKAŽEŠ

podApisivam :-) sve gore napisaTo :D
znam da ima dosta zena kod kojih bi ovo frceralo...samo prije nego sto prihvatis ovakav savijet dobro skontaj u koju grupu tvoja draga spada....jer mene bi gore opisano ponasanje ohladilo u sekundi jer bih u momentu skontala da sam se zeznula u procijeni osobe s kojom sam, da on nije odrasla osoba nego dijete koje jos uvijek zeli da se igra igrica, koje su meni nadasve dosadne :D ja vise volim direktan konflikt, hajmo se posvadjat ko ljudi, pa pomirit ko ljudi, nego glumatat jedno drugom danima da bismo se lafo opet zagrijali :D
Post Reply