Kad muskarci vole....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Vitez Obojenog Cela

Post by Vitez Obojenog Cela »

bluesky wrote:
Ovdje se apsolutno slazem sa tobom i primjenjujem ovo misljenje cak na nesto drugaciju situaciju, mada mi se kaze da sam nepravedna... Kako bi ti naime okarakterisala slijedece: imas osobu koja te hinjski napusti u momentu zivota kojeg ste dugo zajednicki planirali, ali te, da muka bude veca, ne napusti sasvim, nego te nastavi ubjedjivati da joj je stalo do tebe i da je odlazak bio samo rezultat nekih drugih, nedefinisanih (!) dilema; trazi od tebe da vjerujes u ljubav te osobe, njene osjecaje prema tebi, ali jedan period nakon svog odlaska radi sve sasvim suprotno od toga, moze se reci da, iako te mozda ne izbjegava, ne trazi ni tvoje drustvo i nije nimalo njezna prema tebi. I nakon nekog vremena u kojem se ta osoba stabilizuje od tog necega nedefinisanog, ocekuje od tebe da sve bude uredu i kao prije i da se zla proslost ne spominje... A ti samo cekas da se ta proslost ponovi... I interpretiras je na najgore moguce nacine... Sta je to? Pod koji se stereotip ovo da subsumirati? :)
izgleda da nas ima vise
ni pod jedan... samo idi odatle :) ne razmisljajuci o tome da li ti se samo ucinilo, da li je bio neki nesporazum? ...jer nije
Zvaka

Post by Zvaka »

kriticarka_nikova wrote:Muskarci kad biraju djevojku,izbor im se uvijek svodi na njen izgled ,to je No.1 Oni vole da u vezi budu MUSKARCINE ,a kad kazem MUSKARCINE onda mislim na to da im je potrebno MISLJENJE DRUGIH tj.misljenje drugih muskarcina «kakav su komad uhvatili» i «kakvu ribu imaju».Sto «upecaju bolju ribu» vaze za veceg muskarcinu ,ali u ocima drugih muskaraca,a ne zena.Tako muskarci hrane svoj ego,kojeg posjeduju na zalost skoro svi.
----------------------------------------
P.S.
@Zvaka-postoje muskarci koji vole i koji idu dalje (ono kao ponosni muskarcina koji ne gleda u retrovizor i kojem je bitno imati sto vise zena u svom zivotu bez obzira sto ne razlikuje kvalitet od kvantiteta).Oni kao vole,ali ne priznaju da vole…..i uvijek im je najbolje rijesenje za 1 svadju u vezi reci «Cao» :- )…..to mi samo govori da muskarci sazrijevaju u…..40-im????50-im????Uh…reci mi da se varam ;-)
Hmm to sta si napisla da zele podrsku...da gledaju sta drugi muskarci misle o njihovom izboru je nesta sasvim drugo i nema bas puno sa ljubavi koju osjecaju za tom curom.
To se inace i radi na pocetku...dok kasnije kad postane prava ljubav ta igra "cija je bolja i ljepsa" izgubi svoju smisao...jer se vise nepita toliko sta ce komsija reci...covjek voli zenu i to je to...sve ostalo se minimira...postaju sitnice.

A to sta si napisla da postoje muskarci koji vole ali idu dalje....nevjerujem...to nije ljubav to je mozda na neki nacin zaljubljenost povezana sa strahom.
Jer ljubav i zaljebljenost nisu jedno te isto...od ljubavi prave se covjek neoporavlja tako lahko kao od prolazne zaljubljenosti. Koja bas i jeste prolazna.
I spomenula sam strah...sad nemislim samo na strah vezanja...ono "zauvjek" i "dok nas smrt nerastavi" vec mozda jednostvo strah osjecati i biti povrijedjen...strah priznati da imas emocije prema nekom drugom i da vise nije sve samo u tvojim rukama.
Covjek nekad taj strah pokusa zakopati duboko u sebe...toliko uspjesno da ga i zaboravi u nekim momentima....ali znate nasu psihu...sve na kraju na povrsinu dodje.
I bas u slucajevima kad recimo taj covjek sretne drugu...kad vec vezu sklopi ili je pri sklapanju...takve zaboravljene emocije imaju naviku na povrsinu doci.
Naravno ako je covjek u navici opet ih zakopavati (radi straha suociti se sa njima) opet ce ih pokusati sakriti...a to je bjezanjem.

Ima jedna prica...o jednom grku Neru koji je zapalio Rim...radi svog straha...radi straha tame i supljine...koju je na razlicite nacine pokusao zaboraviti...jedan od nacina (vrhunac) paljenje Rima.

Takvi ljudi ako se nesuoce sami sa svojim problemima...na kraju sami sebe zakopaju.

Opet ponavljem...to nije ljubav...jer ljudi takvog profila i nemaju mjesta za pravu ljubav u svom zivotu...sve dok se nesuoce sa svojim strahom.
Zvaka

Post by Zvaka »

A posto si ti bas napisala i pitanje bazirala na osnovu toga da covjek VOLI ali ipak ide dalje...onda mislim da to nema nista sa tim strahom, koji sam spomenula...(naravno sigurna nisam niti cu ikad biti).

Niti mislim da to ima ista sa igrom "cija je bolja i zgodnija".

Ps. Nisam sad sigurna dali si ti to napisala ili neko drugi (sad mi malo mrsko vracati se unazad...a i nova sam na forumu ovdje, pa se nezelim jos vise zapetlajti)...da muskarci kad tad pocinju pitati "sta ako...".
Sa tim se na neki nacin slazem...ali ipak nebi sad da generaliziram i kazem da je to navika koju svi muskarci praktikuju...jer nije!

Ali ipak...za argumetiranje recimo da to jeste slucaj ovdje...onda bi tvrdila da nemoze biti da je sve u vezi oki doki, dok "on" pocinje takve misli imati.
Jer covjeku to nedodje sa vedra neba...niko nepomislja na kraj veze i na lose stvari sve dok je veza super i haman pa "perfektna".

Za takve misli mora se imati razlog (barem po mom iskustvu).

I sa ovim se vracam na svoj prvi kometar u kojem sam vec napisla da se mozda tebi cini sve oki...ali ne njemu.
anais_nin

Post by anais_nin »

Zvaka wrote: Ps. Nisam sad sigurna dali si ti to napisala ili neko drugi (sad mi malo mrsko vracati se unazad...a i nova sam na forumu ovdje, pa se nezelim jos vise zapetlajti)...da muskarci kad tad pocinju pitati "sta ako...".
Sa tim se na neki nacin slazem...ali ipak nebi sad da generaliziram i kazem da je to navika koju svi muskarci praktikuju...jer nije!
nisu ni zene imune na to "sta ako"....taj momenat se nekad desava u vezama, i nema nikakve veze s polom :roll: :D
black

Post by black »

dobrota muskarca se ogleda izvana a ljepota iznutra dok je kod zene ljepota izvanjska a dobrota iznutra...oboje simbolisuci vanjsko i unutarnje..i neodvojivo jedno od drugog...itd....
Zvaka

Post by Zvaka »

anais_nin wrote:nisu ni zene imune na to "sta ako"....taj momenat se nekad desava u vezama, i nema nikakve veze s polom :roll: :D
Jep Jep :-)
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

@anais_nin
Koliko si kopetentna da dajes sve odgovore na ovu temu? :D
Ti kao da si neki diplomirani sexolog,ginekolog,psiholog….sta li vec :D….pa da bi opravdala svoju diplomu javljas se na ovu temu da kazes koju recenicu koju si naucila iz filmova i procitala iz 2-3 knjige ……:D…ma kavi filmovi…kakve knjige :D

Sorry sto te driblam :D ,malo se salim :D
Toliko si primjera navela ZASTO MUSKARCI OSTAVLJAJU…A VOLE …a nikako se nisi mogla sjetiti JEDNOG!Vjerovatno nisi ni pomislila na TO ,hehe
Evo ti jednog primjera (koji tebi nije pao na pamet):
On je nju ostavio….i ako ju je volio…..ali…..nije joj nikako mogao reci da je zapravo P E D E R…….znao je da se ona nece pomiriti sa tim…hej,pa koja bi? :? I onda se jednostavno povukao iz veze.:-)

A sto se tice djecijeg ponasanja u ljubavi,e pa slatka…..u ljubavi se svi ponasaju kao djeca..bez obzira koliko smo rodjendana slavili,bez obzira koliki nam je IQ,koliko smo iskusni…(bla-bla) kad naleti prava osoba koja ti uzdrma srce,pokrene leptirice u stomaku …postaje ti sve ravno do mora….gledas oko sebe-a ne vidis nista,slusas –ne cujes….samo se smjeskas….-(bez obzira na godine-svi se ovako ponasaju:covjek kad je zaljubljen ponasa se kao djete,kad voli isto tako……tako da ona «tvoja» teorija o zrelosti u ljubavi pada u vodu (ili je to teorija nekog jeftinog americkog psihologa) :D

Pa-pa :)
anais_nin

Post by anais_nin »

kriticarka_nikova wrote:@anais_nin
Koliko si kopetentna da dajes sve odgovore na ovu temu? :D
Ti kao da si neki diplomirani sexolog,ginekolog,psiholog….sta li vec :D….pa da bi opravdala svoju diplomu javljas se na ovu temu da kazes koju recenicu koju si naucila iz filmova i procitala iz 2-3 knjige ……:D…ma kavi filmovi…kakve knjige :D

Sorry sto te driblam :D ,malo se salim :D
Toliko si primjera navela ZASTO MUSKARCI OSTAVLJAJU…A VOLE …a nikako se nisi mogla sjetiti JEDNOG!Vjerovatno nisi ni pomislila na TO ,hehe
Evo ti jednog primjera (koji tebi nije pao na pamet):
On je nju ostavio….i ako ju je volio…..ali…..nije joj nikako mogao reci da je zapravo P E D E R…….znao je da se ona nece pomiriti sa tim…hej,pa koja bi? :? I onda se jednostavno povukao iz veze.:-)

A sto se tice djecijeg ponasanja u ljubavi,e pa slatka…..u ljubavi se svi ponasaju kao djeca..bez obzira koliko smo rodjendana slavili,bez obzira koliki nam je IQ,koliko smo iskusni…(bla-bla) kad naleti prava osoba koja ti uzdrma srce,pokrene leptirice u stomaku …postaje ti sve ravno do mora….gledas oko sebe-a ne vidis nista,slusas –ne cujes….samo se smjeskas….-(bez obzira na godine-svi se ovako ponasaju:covjek kad je zaljubljen ponasa se kao djete,kad voli isto tako……tako da ona «tvoja» teorija o zrelosti u ljubavi pada u vodu (ili je to teorija nekog jeftinog americkog psihologa) :D

Pa-pa :)
1. draga kriticarka moje znanje nije bazirano na filmovima i knjigama, ja JESAM diplomirani psiholog i radim u svojoj struci vec vise od 10 godina, radila sam i dosta istrazivanja u toj istoj struci, i redovno citam istrazivanja iz iste....tako da moj post o razlikama u zrelosti nije nikakvo pametovanje nego je odraz onog sto sam naucila iz tudjih istrazivanja....mozda ce neko nekad dokazati drugacije, za sada u strucnim krugovima to su prihvacena shvatanja.....

2. primjer koji si dala nema veze sa romanticnom ljubavi....ako je ON gay onda ni ne moze biti zaljubljen u nju, a samim tim ne moze je voljeti romanticno....a ako cemo iskreno cak i ako je voli 'samo' kao osobu, to samo po sebi ukljucuje postovanje prema njoj, znaci iz postovanja prema njoj bi joj rekao zasto je ostavlja....

3. to o cemu ti pises u zadnjem paragrafu je zaludjenost, ili zaljubljenost....zaljubljenost NIJE ISTO sto i ljubav :roll: :D zaljubljenost je povrsna i uglavnom kad tad izlapi, ljubav je puno postojanija i dublja emocija, i kao sto rekoh ljubav (pa vecini prosjecnih normalnih ljudi) podrazumijeva i postovanje....a kad te neko voli i postuje nema potrebe da se ispari iz tvog zivota samo iz nekog straha od vezivanja :roll: :D
anais_nin

Post by anais_nin »

I samo da dodam nema apsolutno tacnih odgovora, svi dajemo svoje misljenje, ali moram te ispraviti kad su u pitanju neke generalizovane tvrdnje posebno vezane za psihologiju, za koje znam iz svoje struke da nisu tacne :roll: isto kao sto bi mene neki matematicar ispravio kad bih izjavila da je 2+2=3 :D
kriticarka_nikova

anais_nin wrote:I samo da dodam nema apsolutno tacnih odgovora, svi dajemo svoje misljenje
Jel to odgovor da ipak NISI kopetentna da dajes odgovore za svaki post :D
Ako zivis u BiH i bavis se psihologijom tj.ako si psiholog ,onda slabo ti ovdje imas posla,jer i sama znas kakav je nas svijet i kakvo misljenje imaju prema psiholozima :D pa se pitam :na kome li si samo proucavla :roll:
No,ako si van BiH,onda je to druga prica :D
laradnaat

Post by laradnaat »

ja lično nikada nisam osjetio potrebu za psihologom, tačnije nekim ko će da me posavjetuje O MOM životu.
drugo, još uvijek imam jako dosta PRAVIH PRIJATELJA koji ostanu pored mene i u teškim trenucima, tako da i nemam potrebu za nekom osobom, koja "može bolje znati od mene šta ja osjećam u određenim trenucima".
zanimanje psihologa je sasvim u redu za ljude koji osjećaju potrebu za tim.

ali ako se i sami dovoljno posvetimo, svi smo mi psiholozi na svoj način. jer definisati nečije osjećaje je toliko subjektivna stvar, da je sve ostalo teorija.

za praktične stvari tu su psihijatri, a sve ostalo se da srediti sa prijateljima, dok god čovjek ima želju u sebi
anais_nin

Post by anais_nin »

kriticarka_nikova wrote:
anais_nin wrote:I samo da dodam nema apsolutno tacnih odgovora, svi dajemo svoje misljenje
Jel to odgovor da ipak NISI kopetentna da dajes odgovore za svaki post :D
Ako zivis u BiH i bavis se psihologijom tj.ako si psiholog ,onda slabo ti ovdje imas posla,jer i sama znas kakav je nas svijet i kakvo misljenje imaju prema psiholozima :D pa se pitam :na kome li si samo proucavla :roll:
No,ako si van BiH,onda je to druga prica :D
ne razumijem kako mislis na svaki post??? :roll: nisam ni odgovarala na svaki post nego na specificne stvari...poenta je ako ces se raspravljati i davati odredjene argumente onda moras imati i potporu za te argumente....ja sam te samo ispravila u nekim rezonima koje si ti koristila da podrzis svoj stav, a za koje sam dosta sigurna da su neispravni....

i iako mislim da nema puno veze s bilo cim, ali jesam psihologiju sam zavrsila van BiH i vecinu svog klinickog iskustva sam stekla van iste, ali sam isto tako zadnjih par godina radila aktivno i na podrucju BiH...To sto javno vecina ljudi nece priznati da posjecuju psihologa ili psihijatra ne znaci da privatno to u stvari ne rade :roll: posebno u ovom periodu nakon rata, veliki broj ljudi je u takvoj situaciji da su prinudjeni da potraze pomoc....
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:ja lično nikada nisam osjetio potrebu za psihologom, tačnije nekim ko će da me posavjetuje O MOM životu.
za praktične stvari tu su psihijatri, a sve ostalo se da srediti sa prijateljima, dok god čovjek ima želju u sebi
larandnaat, samo da pojasnim malo...vrijeme frojdovske psiholoske terapije je odavno proslo...u biti danas psiholog i psihijatar obavljaju isti posao, sa tom razlikom sto da psihijatri obicno koriste i lijekove tokom tog svog tretmana (a sto se psiho-terapija tice jako veliki broj i psihijatara i psihologa danas koristi slicne metode), mada i psiholog moze raditi to isto ukoliko zavrsi jedan program iz farmakologije.

sindrom odlaska psihologu (ili psihijatru) da bi se popricalo o ovom ili onom problemcicu je vise sjevernoamericki sindrom nego evropski (gledano u globalu). vecina ljudi koja se odluci na ovaj korak ima neki problem koji im utice na svakodnevno funkcioniranje, na svakodnevni zivot i zato su u situaciji da zatraze pomoc.
laradnaat

Post by laradnaat »

draga anais,

nemoj misliti da omalovažavam profesiju, to mi nije bila namjera. samo sam istakao neke stvari, uopćeno. za sjevernoamerički sindrom znam.

ljudi koji traže pomoć psihologa su ljudi koji većim dijelom (vremenski gledano) svog života nastoje da bježe od problema i u bježanju traže spas i rješenje istih.
ljudi koji su navikli da se suočavaju sa svojim problemima mnogo više imaju izraženu analitičku svijest, što im uveliko pomaže da se suočavaju i sa novim problemima, te da iste manje-više uspješno riješe.
činjenica je da za svaki problem je rješenje drugačije-individualno, tako da ne postoji neko univerzalno rješenje za dati problem, već se mijenja od individue do individue.
kada te individue nisu same svjesne svojih problema, što je posljedica bježanja od istih, pomoć se potraži kod psihologa-psihijatra!!!
koliko je meni poznato to tako ide.

nije mi namjera bila da omalovažavam nečiju profesiju, jer da nema potrebe stanovita profesija ne bi ni postojala.

namjera mi je bila samo da istaknem činjenicu da je odlazak kod psihologa u mnogim zemljama-a najviše u sjevernoj americi, stvar ljudske gluposti, a ne potrebe.
to što ljudi ne znaju da stvore vrijeme koje mogu provesti sa sobom, i da izanaliziraju sami sebe, to je stvar gluposti i opsjednutosti glupostima.
to je život u saznanju da neko može bolje od vas da zna kakvim životom biste htjeli živjeti
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat, ima vec tema o ovome na podforumu umjetnost zivljenja, necu da kvarim kriticarki ovu interesantnu temu...nisam ja tvoj post shvatila kao omalovazavanje ni u kom slucaju, znam da to nije tvoj stil. ali posto si negdje napisao da citas dosta o psihologiji htjela sam samo da pokusam da ti objasnim neke stvari.

ti ljudi o kojima ti pises cine mozda 1% ukupne populacije klijenata. vecina, i to velika vecina ljudi koji dolaze kod psihologa i psihijatra su ljudi sa ozbiljnim ZDRAVSTVENIM problemom. to je veliki problem stigme odlaska zdravstvenim radnicima koji se bave mentalnim zdravljem. namjernom koristim ovu terminologiju jer su to mentalne BOLESTI, znaci nisu to problemi tipa mene niko ne voli, to su bolesti kao sto su depresija, sizofrenija, PTSD, anksioznost, koje imaju i psihickih ali i fizickih (bioloskih i fizioloskih) elemenata, i male su sanse da se ta osoba ma koliko jaka i samosvjesna moze sama izboriti sa tom bolescu....
laradnaat

Post by laradnaat »

koliko je meni poznato bolesti koje si navela su bolesti fiziološkog karaktera, tačnije ulaze u područje patofiziologije.
sve te bolesti koje si navela, uključuju i određenu terapiju lijekovima.

a koliko mi je poznato prilikom liječenja takvih bolesnika nikada ne radi samo jedan ljekar (psiholog-psihijatar), već čitav ljekarski koncilij.

da to nisu bolesti fiziološkog karaktera, ne bi postojali lijekovi koji im ublažavaju simptome.

ipak sama definicija psihologije je proučavanje svijesti, psihe.
u današnjem svijetu ipak mnogo važnije mjesto zauzima socio psihologija, jer je odavno prihvaćen pojam da je čovjek društvena individua, tako da se ne može posmatrati samo u kontekstu psihologije ili sociologije ;).

uglavnom, ne želim više da kakim po forumu sa svojim pričama koje nemaju veze na temu.

hvala tebi lijepo na razmjeni mišljenja
FAtka

Post by FAtka »

[quote="laradnaat"]draga anais,

nemoj misliti da omalovažavam profesiju, to mi nije bila namjera. samo sam istakao neke stvari, uopćeno. za sjevernoamerički sindrom znam.

ljudi koji traže pomoć psihologa su ljudi koji većim dijelom (vremenski gledano) svog života nastoje da bježe od problema i u bježanju traže spas i rješenje istih.

ti si stvarno strasno arogantna osoba...ima ljudi koji bjeze od problema cisto zato sto znaju da na vidiku nema rijesenja za njihov problem.
ma na kraju krajeva ko si ti da osudjujes ljude koji bjeze od svojih problema...ovo je slobodna zemlja i svi smo mi slobodni ljudi. i imamo pravo ako hocemo da bjezimo od svojih problema.
mislim da je za takve ljude odlazak psihologu super-zato sto ima problema kod kojih vam pomoc prijatelja ili porodice jednostavno nije pravo rijesenje...

ljudi koji su navikli da se suočavaju sa svojim problemima mnogo više imaju izraženu analitičku svijest, što im uveliko pomaže da se suočavaju i sa novim problemima, te da iste manje-više uspješno riješe.
ev-npr. sama sam se suocavala sa svim svojim zivotnim problemima i to poprilicno uspjesno...i ma koliko ja sagledavala, rasclanjivala moj najveci problem bez pomoci ga ne mogu rijesiti....
činjenica je da za svaki problem je rješenje drugačije-individualno, tako da ne postoji neko univerzalno rješenje za dati problem, već se mijenja od individue do individue.
psiholozi su jako pametni ljudi i ne daju univerzalna rijesenja vec valjda saslusaju ljude i pomognu im da rijese svoje individualne probleme-bas kao sto i ekonomisti nemaju univerzalne formule koje primjenjuju u svim mogucim situacijama...vec koriste mozak i rade drugacije u svakoj situaciji...naravno to se odnosi na one koji koriste mozak

kada te individue nisu same svjesne svojih problema, što je posljedica bježanja od istih, pomoć se potraži kod psihologa-psihijatra!!!
neko nesvjestan svog problema 'ko bjezi od istog trazi pomoc kod psihijatra-ma daj....
koliko je meni poznato to tako ide.

nije mi namjera bila da omalovažavam nečiju profesiju, jer da nema potrebe stanovita profesija ne bi ni postojala. ovo je ponisteno sljedecom bezobraznom izjavom, cas govoris jedno cas drugo..hajd' ispeci pa reci...mislim napisi

namjera mi je bila samo da istaknem činjenicu da je odlazak kod psihologa u mnogim zemljama-a najviše u sjevernoj americi, stvar ljudske gluposti, a ne potrebe.
to što ljudi ne znaju da stvore vrijeme koje mogu provesti sa sobom, i da izanaliziraju sami sebe, to je stvar gluposti i opsjednutosti glupostima.
neki ljudi ne znaju za self-reflection, ili nemaju vremena za analiziranje svog zivota-zauzeti su prezivljavanjem, borbom za opstanak pa im pomoc psihologa dobro dodje ako nemaju porodicu ili prijatelje
zapravo Anais je u prethodnom postu sve rekla....slazem se...
anais_nin

Post by anais_nin »

laradnaat wrote:koliko je meni poznato bolesti koje si navela su bolesti fiziološkog karaktera, tačnije ulaze u područje patofiziologije.
sve te bolesti koje si navela, uključuju i određenu terapiju lijekovima.

a koliko mi je poznato prilikom liječenja takvih bolesnika nikada ne radi samo jedan ljekar (psiholog-psihijatar), već čitav ljekarski koncilij.

da to nisu bolesti fiziološkog karaktera, ne bi postojali lijekovi koji im ublažavaju simptome.

ipak sama definicija psihologije je proučavanje svijesti, psihe.
u današnjem svijetu ipak mnogo važnije mjesto zauzima socio psihologija, jer je odavno prihvaćen pojam da je čovjek društvena individua, tako da se ne može posmatrati samo u kontekstu psihologije ili sociologije ;).

uglavnom, ne želim više da kakim po forumu sa svojim pričama koje nemaju veze na temu.

hvala tebi lijepo na razmjeni mišljenja
imas odgovor na PP da ne bismo vise skretali sa teme ovde :D
laradnaat

Post by laradnaat »

ok, hvala ;)
kriticarka_nikova

:lol: e svasta...
Ljudi pricajte za sire narodne mase da vas razumiju :D i ne skrecite sa teme :x
laradnaat

Post by laradnaat »

nema više skretanja sa teme sorry :sad:
Minnie

Post by Minnie »

Ne moze se to pojasniti jer nije istina. Muskarci ne raskidaju kad vole...djevojke se samo time tjeshe. Kao ono lafo on je mene ostavio jer me previshe voli a ne zato jer nasoj vezi nesto fali. In reality, on je nasao nesto bolje. To barem ja mislim...
ibrik

Post by ibrik »

Kasno se ukljucujem u diskusiju, ali sam procitao vecinu komentara pa da i ja koju prozborim...

Ja sam zivi dokaz da muskarci raskidaju i ako vole i to ono pravo vole...ja sam se zabavljao godinu dana s djevojkom i zavolio je ono plaho puno...usput da kazem da nisam imao auto, da sam bio student koji nije imao nesto puno para, znaci sasvim prosjecan momak tako da cura nije materijalista(barem sam mislio)...i tako ja nju zavolio i ona mene zavolila (bar je tako govorila) i zivjeli mi ko u bajci jedno vrijeme...ali onda pocese sranja...prvo ona se prije mene zabavljala s jednim momkom oko godinu i po, a prekinuli su navodno zbog toga sto je on bio neodgovoran, sto nije imao normalnu viziju zivota, sto je sve olako shvatao, kratko receno bio jebibriga od covjeka(ovo su njene rijeci), te da ona trazi sigurnost, trazi pouzdanog muskarca kojem moze vjerovati, koji ima planove za buducnost i kako je to sve u meni pronasla( nije da se hvalim, ali je tako i uspio sam u vecini planova koje sam zacrtao :) :-D )....uz to sve ja sam bio spreman i da zanemarim drustvo, cak i svoju porodicu samo da bi njoj udovoljio....e tako je to funkcionisalo dok njoj nije nesto u glavi prevrnulo...nije mi to nikada rekla ali sam primjetio da ona pocinje sve vise traziti onog svog bivseg u meni, a govorila je kako ja previse razmisljam o buducnosti, kako sam preozbiljan i slicne stvari...to sam ja neko vrijeme trpio i pokusavao da joj kazem da je ona trazila to i cak se divila meni i mojim planovima, ali sve bezuspjesno...tako da sam ja odlucio da to prekinem...nakon par mjeseci od naseg prekida kada sam ja ne prestao da je volim, ali vec malo ohladio i bio 100% ubijeđen da od toga nema nista ona je pocela da me proganja, ali bukvalno proganja...i to proganjanje je potrajalo pa sigurno nekih 7-8 mjeseci i jos uvijek pomalo traje, ali ublazeno...mala skontala da od jebibriga sa dobrim autom i supljom glavom nema nista

P.S. SORRY ako bas nema veze s temom, ali barem sam se ja malo olaksao sto sam vam ispricao :-D :-D
Last edited by ibrik on 29/06/2006 13:09, edited 1 time in total.
laradnaat

Post by laradnaat »

ma samo pišite, bolje je pisati nego ne pisati

u svakom slučaju, mislim da je sve relativno i da zavisi od osobe do osobe
Beslija

Post by Beslija »

Dobro je pa nisam nikad volio.............ili mozda nije...?!?!?!.....sve u svemu , nisam prosao kroz ta "ljubavna" iskustva , bile su tu djevojke koje su mi se svidale ali ljubav je nesto vece........

npr. kad si zaljubljen moras po ovoj vrucini u 12 sati sa njom na kafu......ja to ne radim. :D :D
Post Reply