Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
pustopoljina

#51 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

prvo i najgore je sto ne kontas zasto, i hoces da saznas...ali muskarac ili ne zna ili nece reci...svejedno,pojede te sto ne kontas zasto.
spavas,spavas,spavas...blejis u tv,a ne znas sta gledas...razmisljas da li da ga potrazis, da kazes "jos samo...ovo ili ono"...kontas-e da si to rekla/uradila to se ne bi desilo...odustajes,jer znas da nema tog jezika na kojem bi mogla reci te prave rijeci.
pricas nekome za koga vjerujes da te nece otracati dalje sve te neke detalje, da ti pomogne da skontas gdje je zapelo...a svjesna da itekako filtriras detalje,jer zelis cuti da nije do tebe. i jos skontas kako sve to jadno i ofucano zvuci, pa ti pricati o vasoj vezi izgleda kao skrnavljenje.
onda otupis i prihvatis...
prividno...
jer ako se ponovo sretnete,samo te slucaj moze spasiti da ne izvrsis samoranjavanje glupim postupcima.
onda prodje vrijeme...eventualno ti se neko upucava i tebi bas godra,ali znas da si iznutra prazna...pa ti zadovoljstvo ne traje duze od toga taman da se sjetis da si u q.
onda dodje period kad skontas zasto je sve dobro da vise niste zajedno,sta ti je sve smetalo,nerviralo te...ovamo desi ti se nesto dobro u zivotu,uspijes u necemu i dodjes sebi, ego ti ojaca...i pitanja zasto te napustio,jesi li mogla sta uraditi da do toga ne dodje i da li je on sad sretan te jednostavno vise ne zanimaju.
kad imas zajednicke prijatelje...onda sve to duze traje i gore je.
ovo u slucaju kad ti je taj neko bio vazan.
o pratecoj muzickoj podlozi bolje drugi put :D
Komšinica

#52 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Komšinica »

Ja sam bivšeg momka na početku veze zamolila da ako se desi da osjeti da više nije to to, jednostavno samo kaže, da ne želim da me navodi da sama skontam neke stvari. I naravno da to nije uradio. Natjerao me je da upravo sama skontam neke stvari, i ja budem ta koja će reći da je kraj, ali nakon što sam zadnjih mjesec dana grah bacala da li njegovo ponašanje znači njegovo "povlačenje" iz veze ili mu je jednostavno naletio period kada mu treba malo više prostora i vremena samo za sebe.

Inače sam mislila da ću čim vidim promjene koje ukazuju na raskid odmah, ako već on neće, ja biti ta koja će to završiti, kao što rekoh trebalo mi je nekih mjesec dana da posložim stvari i raskinem. I možda je htio to izvesti na način da me što manje povrijedi a upravo je bilo suprotno, bilo bi puno lakše da je onog trenutka kad je shvatio da ne ide dalje, jednostavno to i rekao.

I danima se pripremala na to, znala sam da neću tražiti bilo kakva objašnjenja, ali samo da ne počnem plakati... ali kod prve rečenice, krokodilske suze... Nekakva dječica se igraju oko nas i malo malo pa gledaju ono tužno u mene, konobar me onako žalosno gleda... sjela u auto i suza suzu stiže, onaj što radi na parkingu neće da mi naplati, kaže drugi put... :-) poslije mi smiješno bilo, kontam šta su ljudi pomislili... :-)
piupiu

#53 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by piupiu »

Keksich wrote:Svako na svoj način. A vala nikad nisam znala za to kad sjećanja ujutro navale, mada svi pričaju o tome. Ja kad se probudim odmah se sjećam svega, ono, ne treba mi uopće "nadoći", i uvijek je tako bilo, bez obzira koji je bio povod tuge :? A voljela bih da imam makar tih par trenutaka zaborava.
komi wrote: nemoj zezati?
koliko je duga veza bila?
jel znaš razlog?
:cry:
Pa valjda me ne voli više. Možda je tu još nešto, ima tu mnogo priče koju ne bih da se neko na forumu ne prepozna :D zna i on za Sa-x :D
Veza relativno duga, ali neovisno o tome - divna. Nije to bila bilo koja veza. Ha, još sam i počela misliti da je previše savršeno, mora tu nešto biti :roll: stvarno :roll: I onda i budne, samo tako - puf :?
I onda mi fino napraviše ovu temu baš na vrijeme :D
Saosjecam, :sad:. Ima jedna stvar s tim 'savrsenim' vezama -- nekada se ljudi toliko boje da ne izgube to nesto lijepo, da na kraju i ne shvate da su u ime tog savrsenstva precutali i zapostavili neke njima bitne stvari, koje onda postanu nepremostive (a nikad izrecene), i onda ... iznenada ... puf!

A, sto se zaborava tice, zasto bi zaboravljala nesto tako lijepo? Kao i sa smrcu, mislim da je psiholoska strana boli oko tog sjecanja ne samo gubitak, nego i strah od necega nad cim nemamo kontrolu, i strah da se nesto tako lijepo vise nikada nece pronaci/desiti. A hoce. :) :wink:
Gospoda Ministarka

#54 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Gospoda Ministarka »

Komšinica wrote:onaj što radi na parkingu neće da mi naplati, kaže drugi put... :-) poslije mi smiješno bilo, kontam šta su ljudi pomislili... :-)
Super, ustedila si 2KM :lol: :D salim se Komsinice.
blufonka

#55 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by blufonka »

Pikaboo wrote:Kada je mene napustio,ja sam samo spavala.Nisam uopste mogla da se razbudim.Tako cudan osjecaj,tesko za opisati.Najblize,osjecaj totalne iscrpljenosti.Cini mi se da sam danima bila u snu.Vjerovatno je to nacin da se organizam odbrani od soka.Najgori momenti su bili kad se probudim i skontam sta se desilo.Uzas ti se svom silinom vrati u sjecanje....grozno je i sjetiti se,ali ima tome godinaaaaa...
Isti slucaj je bio i sa mnom, samo sam spavala, ali kako kazes SRECOM ima tome godinaaaaaaa...
pustopoljina

#56 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

@komisnice: to je i meni najgore...koliko god nekome govorio- nemoj petljati, reci...ljudi smo. nema potrebe da se zapetljavamo u trice i kucine,da bacam grah...on ce ipak petljati i nece ti nikad u lice reci kako stvari stoje. i koliko god sama sebi obecas da ces prekinuti ti, ako nece on, kad krene nizbrdo (a vidi se to)...opet ne prekidas...kontas, ma procice to...nije to kraj...

al' sve to nekako opet bude dio tvog zivota,takvog kakav je...samo treba proci dovoljno vremena :lol:
piupiu

#57 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by piupiu »

pustopoljina wrote: onda dodje period kad skontas zasto je sve dobro da vise niste zajedno,sta ti je sve smetalo,nerviralo te...ovamo desi ti se nesto dobro u zivotu,uspijes u necemu i dodjes sebi, ego ti ojaca...i pitanja zasto te napustio,jesi li mogla sta uraditi da do toga ne dodje i da li je on sad sretan te jednostavno vise ne zanimaju.
Mislim da se sve svodi na to da su nas naucili tom nekom nesretnom bajkovitom pogledu na svijet da ima 'samo jedan princ', pa se mi k'o mazge uspinjemo, jer sta cemo ako princ odjase na bijelom konju (jer on treba samo dojahati i parkirati makinu, kako nas vec uce Pepeljuge, Snjeguljice, itd)? A, zapravo bi bilo sasvim normalno da nas nauce da u zivotu mozes imati i nekoliko princeva, i da svi mogu biti 'pravi' na svoj nacin, pa taman i da odjasu.
pustopoljina

#58 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

piupiu wrote:
pustopoljina wrote: onda dodje period kad skontas zasto je sve dobro da vise niste zajedno,sta ti je sve smetalo,nerviralo te...ovamo desi ti se nesto dobro u zivotu,uspijes u necemu i dodjes sebi, ego ti ojaca...i pitanja zasto te napustio,jesi li mogla sta uraditi da do toga ne dodje i da li je on sad sretan te jednostavno vise ne zanimaju.
Mislim da se sve svodi na to da su nas naucili tom nekom nesretnom bajkovitom pogledu na svijet da ima 'samo jedan princ', pa se mi k'o mazge uspinjemo, jer sta cemo ako princ odjase na bijelom konju (jer on treba samo dojahati i parkirati makinu, kako nas vec uce Pepeljuge, Snjeguljice, itd)? A, zapravo bi bilo sasvim normalno da nas nauce da u zivotu mozes imati i nekoliko princeva, i da svi mogu biti 'pravi' na svoj nacin, pa taman i da odjasu.

nemojte mi se sad smijati,pokusacu objasniti :P
ovako...postoje tako neke veze koje su se zavrsile iz ovog ili onog razloga...ali da nisu...tvoj zivot se mogao razviti u ovom ili onom ili trecem pravcu...i nijedan od tih zivota ne bi bio ruzan,niti los...svaki bi bio podjednako tvoj...ali eto...igrom slucaja...zivis trenutno takav...
hehe,kako da objasnim...to je ono..."efekat leptira"
tako da ja ako vjerujem u princa na bijelom konju, moram automatski vjerovati u nekoliko princeva na bijelim konjima.
Komšinica

#59 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Komšinica »

pustopoljina wrote:@komisnice: to je i meni najgore...koliko god nekome govorio- nemoj petljati, reci...ljudi smo. nema potrebe da se zapetljavamo u trice i kucine,da bacam grah...on ce ipak petljati i nece ti nikad u lice reci kako stvari stoje. i koliko god sama sebi obecas da ces prekinuti ti, ako nece on, kad krene nizbrdo (a vidi se to)...opet ne prekidas...kontas, ma procice to...nije to kraj...

al' sve to nekako opet bude dio tvog zivota,takvog kakav je...samo treba proci dovoljno vremena :lol:
Upravo to. A i kad osjetiš neke promjene pa pokušaš razgovarati, onda ispadneš paranoična jer je sve uredu, nije do tebe već frka i problemi na poslu, problemi u porodici... kao moraš imati malo više razumjevanja... a ona neka ženska intuicija i neki čudan osjećaj u stomaku govore da nije baš to kako on kaže. I na kraju i ispadne da si u pravu.

I nikada neću shvatiti zašto je problem otići na kafu, kad vidiš da više nije to to s tvoje strane i da se samo mučiš, i sa objašnjenjem ili bez njega, reći da je kraj. Image
piupiu

#60 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by piupiu »

blufonka wrote:
Pikaboo wrote:Kada je mene napustio,ja sam samo spavala.Nisam uopste mogla da se razbudim.Tako cudan osjecaj,tesko za opisati.Najblize,osjecaj totalne iscrpljenosti.Cini mi se da sam danima bila u snu.Vjerovatno je to nacin da se organizam odbrani od soka.Najgori momenti su bili kad se probudim i skontam sta se desilo.Uzas ti se svom silinom vrati u sjecanje....grozno je i sjetiti se,ali ima tome godinaaaaa...
Isti slucaj je bio i sa mnom, samo sam spavala, ali kako kazes SRECOM ima tome godinaaaaaaa...
Naucno je dokazano da kad te neko 'odsijece' iz svog zivota, to izaziva fizicku bol.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

Keksich wrote:
komi wrote: nemoj zezati?
koliko je duga veza bila?
jel znaš razlog?
:cry:
Pa valjda me ne voli više. Možda je tu još nešto, ima tu mnogo priče koju ne bih da se neko na forumu ne prepozna :D zna i on za Sa-x :D
Veza relativno duga, ali neovisno o tome - divna. Nije to bila bilo koja veza. Ha, još sam i počela misliti da je previše savršeno, mora tu nešto biti :roll: stvarno :roll: I onda i budne, samo tako - puf :?
I onda mi fino napraviše ovu temu baš na vrijeme :D
a isto skoro pa isto kod mene...

možda si samo sanjar i nisi vidjela da to nije to :)

možda da odvrtiš film unazad vidjela bi neke stvari i poteze koji su vodili ka prekidu :?
Truba

#62 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

pustopoljina wrote:prvo i najgore je sto ne kontas zasto, i hoces da saznas...
kažu zar je bitno :? i zezaju okolo ljudi

pa naravno da je bitno hoću da izanaliziram i ako se već nije moglo popraviti u toj vezi
želim biti bolji čovjek u idućoj :)
pustopoljina

#63 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

to moze izazvati infarkt ili predinfarktno stanje...
a meni je uvijek nekako dirljivo bilo kad jedno od starog bracnog para umre...ne prodje malo, a umre i ono drugo...evo i sad mi suze na oci hoce :-) smrc.

@komi...ista sam... nece ti nikad reci, a i ako kazu...lazu.
SOMA

#64 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by SOMA »

Komšinica wrote:
pustopoljina wrote:@komisnice: to je i meni najgore...koliko god nekome govorio- nemoj petljati, reci...ljudi smo. nema potrebe da se zapetljavamo u trice i kucine,da bacam grah...on ce ipak petljati i nece ti nikad u lice reci kako stvari stoje. i koliko god sama sebi obecas da ces prekinuti ti, ako nece on, kad krene nizbrdo (a vidi se to)...opet ne prekidas...kontas, ma procice to...nije to kraj...

Upravo to. A i kad osjetiš neke promjene pa pokušaš razgovarati, onda ispadneš paranoična jer je sve uredu, nije do tebe već frka i problemi na poslu, problemi u porodici... kao moraš imati malo više razumjevanja... a ona neka ženska intuicija i neki čudan osjećaj u stomaku govore da nije baš to kako on kaže. I na kraju i ispadne da si u pravu.

I nikada neću shvatiti zašto je problem otići na kafu, kad vidiš da više nije to to s tvoje strane i da se samo mučiš, i sa objašnjenjem ili bez njega, reći da je kraj. Image
Joj kako to mrzim! Ono, imas tacno taj osjecas da nesto ne valja, muku u stomaku, pa fino pitas, on kaze nije nista, sve okay. Ali ti imas i dalje neki osjecaj, ali da ne bi ispala histericna i paranoicna, ti se ugrizes za jezik i furas se da ce sve biti dobro.... ali ne, nakon par dana, sedmica, on svari svoj "problem", donese konacnu odluku i tebi iz cista mira - za tebe je iz cista mira - kaze adios baby.
Ma mozes se sama sebi kunuti da neces nikad vise past na tu foru, sljedeci put kad osjetis da nesto nije u redu, TI raskidas, ali NO WAY - mi chvake cemo uvijek pasti na tu pricu "sve je okay, frka na poslu, blabla".

Hm ocigledno 3 godine nisu dovoljne za oprost i da "poravnis" :lol:
piupiu

#65 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by piupiu »

pustopoljina wrote: @komi...ista sam... nece ti nikad reci, a i ako kazu...lazu.
Ne mora znaciti. Nekad ni sami ne znaju -- i ne saznaju.
PapakizSarajeva

#66 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by PapakizSarajeva »

Neposlusna wrote:Veoma ozbiljno pitanje, steta sto se u startu odma upropasti. :sad:

Ali da dadnem i svoje skromno misljenje.
Nadam se da nece, ali kad bi dosao taj dan da mi muz saopsti da me napusta, licno bi mu pomogla da spakuje kofere. Ne zato sto mi je drago da odlazi, nego ako on misli da ne moze svoj zivot vise da provodi sa mnom, ona nije ni vrijedan vise ni sekunde da bude sa mnom.
S tim sto nema ni sanse da se vrati vise, jer taj dan kad on zatvori vrata za sobom, ili ja sa sobom,povratka vise nema.
Mislim da ti samo pokusavas biti hrabra, "racionalna" i "hladne glave". Jako je tesko prihvatiti rastanak sto sa emocionalne strane sto zbog povrijedjene sujete.

Nekada je jako tesko/objasniti reci prave razloge napustanja/ostavljanja nekoga. Jednostavno, osjetis da je kraj, a ni sam ne znas zasto ni kako to sad objasniti "bivsoj" dragoj. Ovo je moje iskustvo ... Ljubav kao ljubav moze "izlapiti", ali ipak ostaje neka druga vrsta emocionalne veze sa osobom sa kojom si bio u vezi. Meni je uvijek bilo drago poslije vidjeti/sresti te osobe. Volio bih imati saznanje da ih nisam previse povrijedio svojim povlacenjem iz veze.

Samo sam jednom u zivotu na prilicno sirov, surov, "krkanski" nacin zatjerao djevojku u PM okrenuo ledja i otisao. Bilo je to poodavno, zavrsavao IV razred gimnazije, maturant, glavni u skoli, ko je k'o ja ... Ni sada mi nije jasno zasto sam to ucinio tako, valjda da se pokazem k'o neka faca pred rajom. Malo nakon ovog mog "junackog" cina sam poceo osjecati griznju savjesti. I sada me proganjaju te moje rijeci, a proslo je punoooo godina. Sreca moja pa nam se putevi u zivotu nisu ukrstali, ne znam kako bih joj u oci pogledao ...
Truba

#67 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

pustopoljina wrote:to moze izazvati infarkt ili predinfarktno stanje...
misliš na prekid?

ja sam to zvao pokušaj ubistva :? :? :? :cry: jest možda patetično sada kad se priča
ali na to je ličilo tada :skoljka:
Gospoda Ministarka

#68 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Gospoda Ministarka »

Nedavno sam prisluskivala u komercijali (znam nekulturna sam) razgovor izmedu jednog momka i njegove prijateljice razgovor uglavnom skracena verzija je on je namjeravao zeniti ona ga prevari i on ode od nje (mjesec dana opijanja) i ono sto je tad rekao me blago receno sokiralo jer nikad nisam cula djevojku da nesto tako kazu...
" ...Trebalo bi se zakonom odgovarati za to :-D jer... ubila je u tebi covjeka koji nikad vise nece postojat..."

Komi... koja si ti dusica :cry: :)
(ne)forumas

#69 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by (ne)forumas »

ne umru oni od tuge jednog za drugim nego od starosti ba :D
pustopoljina wrote: a meni je uvijek nekako dirljivo bilo kad jedno od starog bracnog para umre...ne prodje malo, a umre i ono drugo...evo i sad mi suze na oci hoce :-) smrc.
pustopoljina

#70 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

piupiu wrote:
pustopoljina wrote: @komi...ista sam... nece ti nikad reci, a i ako kazu...lazu.
Ne mora znaciti. Nekad ni sami ne znaju -- i ne saznaju.
da...ima i takvih...jednostavno ne znaju i ne saznaju.

eh...komi...tako nekako, mada je opet bolje da te neko tako zaskoci,nego da te ubija lagano godinama uskracujuci ti ljubav koja ti pripada.

@(ne)forumas...nije od starosti...tj.ono drugo se postara za 10 godina, kad ono prvo umre i umre odmah za njim. bilo je oko mene nekoliko takvih...
Truba

#72 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

Gospoda Ministarka wrote:Nedavno sam prisluskivala u komercijali (znam nekulturna sam) razgovor izmedu jednog momka i njegove prijateljice razgovor uglavnom skracena verzija je on je namjeravao zeniti ona ga prevari i on ode od nje (mjesec dana opijanja) i ono sto je tad rekao me blago receno sokiralo jer nikad nisam cula djevojku da nesto tako kazu...
" ...Trebalo bi se zakonom odgovarati za to :-D jer... ubila je u tebi covjeka koji nikad vise nece postojat..."

Komi... koja si ti dusica :cry: :)
:P ne edituj

ja imam poznanika koji je divljački zajebao recimo 10 cura... namjerno...neće se ženit i one nisu bitne...
i ja mu kažem gade :mrgreen: saće one biti loše prema muškarcima kao što sam ja :lol: :mrgreen: i vjerujem da jesu bile i da će biti pune nepovjerenja i zlobe

nemam ja loše ništa reći ... samo neću biti isti nikad više :? šta da se radi
Pikaboo

#73 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Pikaboo »

komi wrote:
pustopoljina wrote:to moze izazvati infarkt ili predinfarktno stanje...
misliš na prekid?

ja sam to zvao pokušaj ubistva :? :? :? :cry: jest možda patetično sada kad se priča
ali na to je ličilo tada :skoljka:
Prava fizicka bol za koju se trebaju poceti praviti ljekovi,da lakse prebolis .Vjekovima se svima ovo desava i niko nije poradio na pronalasku tableta za ovu vrstu boli.Obogatio bi se
pustopoljina

#74 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

povuce nam prag vlagu :lo
(ne)forumas

#75 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by (ne)forumas »

komi wrote: šta da se radi
poderi tu stranicu zivota i okreni novu :) nema ti druge
Post Reply