Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kole101

#176 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by kole101 »

ladyblue18 wrote:
Zlata M. wrote: Zlata takodje nije govorila ni o kakvom kalkulisanju.
U svakoj fazi svog zivota, mi privlacimo kailiprema :D sebi tacno takve ljude, kakvi smo mi iznutra. I tu je sva mudrost.
... joooj, jes' se zakuhalo ! :D
Ma meni je to cisto kalkulisanje tipa "eh sada sam naucila/o, i nece me vise niko zajebati, ne moze mi vise niko nista, sad sam pametna/an, zrela/o" i onda odjednom prije nego se snadjes skontas da te je opet neko navukao na tanak led, a ti izvisis ko blecak, i to opet na onome sto si kao naucio.
kole101 wrote: Pa tako..djelujes mi ko neko ,ko je dosao do nekakvih iskustava, zakljucaka...Nista uvredljivo u svakom slucaju..
:? :D pa naravno da sam dosla do zakljucaka na osnovu iskustava, ne pricam u prazno sigurno. :D
...dobro. :)
Zlata M.

#177 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Zlata M. »

pustopoljina wrote:ni ja ne volim te...izreke...(izvini, @zlato...)
svako u ovu prostoriju donese radost,neko svojim dolaskom, neko svojim odlaskom.
mislim...bilo bi super da smo svi mahatma gandi...
ili da u indiji stojim 32 godine u sumi i vrsim fotosintezu,sretna zbog spoznaje da je za srecu potrebno NISTA.
ego jeste nesto,sto zna cesto narasti preko svake granice i "meni,moje" zna prerasti granice zdravog...ali isto tako...potirati sebe...i govoriti sebi da je bol pogresno osjecati...jedan se oteg'o,drugi se proteg'o ...posmatrati svoje bivstvovanje u proporciji sa bezgranicnoscu svemira...nije ni to zdravo.mozda bas mazohizam.
posebno nema nikakve veze sa najprirodnijim osjecajem - da iskreno pridjes nekome i da te neko jednakom iskrenoscu "prepozna". ne da bi ga ti posjedovao,nego zato sto je to ljudski...jedna od onih stvari koje su nas ucinile sapiensima.
kad se tvoja potreba kosi sa situacijom na terenu to se mora preboljeti...ne tako sto ces gledati kako je planeta zemlja malena spram suncevog sistema...nego sto ces odbolovati,bas kao ranu...i kao sto na ruci ostane oziljak, tako ostane i na dusi.
mislim da je trik samo u tome da zavolis sebe takvog...i poraze i pobjede koje su te takvim napravile.
niko od nas ne posjeduje nikoga osim same sebe,ali to ne znaci da ne postoji odgovornost u ponasanju spram drugog covjeka. i da trebamo reci hvala nekome "hajvan s druge strane, utjelovljen đavo, pet godina čučao u podrumu, emocija ispranih k'o u jeftinim romanima... i samo čeka da nekog zajebe ne bil' se osjećao bolje."
... ma nema problema :)
Daleko od toga da mozemo svi biti Gandhi. A i ne moramo.
Mozemo, recimo, kao de Melo : (parafraziram) ... moj zivot je svirka jednog krasnog orkestra, a svirka ce nastaviti i ako jedan od violinista ode. :D
Ja sam apsolutno za to, da se svoj bol otpati. Potiskivati ga je totalno nezdravo. Ali, iskreno ... koliko dugo moze trajati takav bol ?!
Godinama ... ?! Ma daaaj ...
... i otkud nam ideja, ukoliko zalimo za odhajalim draganom :D , da smo mi bili ono najbolje sto mu se moze desiti ?!
Egoizam je cudo.
pustopoljina

#178 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

ma to u svakom slucaju. eh..kakve smo pjesme pjevali, a da niko ne primijeti da fali zica na gitari :)
new_jazzWa

#179 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by new_jazzWa »

hmmm...ja ne rekoh ni da sam bila najbolje sto mu se u zivotu desilo...ali znam vrlo dobro da moj bol traje godinama... I vjerovatno samo zato sto smo bili i ostali jedno drugom samo neostvarena zelja...samo san... e sad... znam i da je vrijeme da se probudim... i da je on vjerovatno svoj san vec odsanjao, cim je rekao da ovo "nece ici"... sve znam cure drage... u svakom slucaju, pokusacu da ne reagujem na napisano jer je ocito da neki ne razumiju o cemu pricam...
@ pustopoljina, tebi hvala na svemu recenome...u jednoj recenici si rekla sve, ali necu reci kojoj...ti razumijes o cemu sam pricala... hvala... :)
Officer Crabtree

#180 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Officer Crabtree »

Zasto kultura potlacenih, sadomazo i ''naqurac''...Sto tako grub rjecnik
Pomalo zato što sam seljak a pomalo zato što evo pet mjeseci džaba je fino objašnjavat'...
Pa eto ti ne/prilike da naucis , da drugi put izbjegnes Djavola...Jest da kosta , al takav ti kismet...
Ako se poslije njega (Djavola) ne objesis u supi... ,mozda dobijes priliku da zivis sretno i veselo do kraja zivota...
Ma to je teorija druže, u praksi ljudi skrivaju svoje motive...
moj zivot je svirka jednog krasnog orkestra, a svirka ce nastaviti i ako jedan od violinista ode.
Ja sam apsolutno za to, da se svoj bol otpati. Potiskivati ga je totalno nezdravo. Ali, iskreno ... koliko dugo moze trajati takav bol ?!
Ma joj, kako god je tebi lakse spavati, ali mantru da su kobajagi svi sudbonosno došli u naš život, čak i da nas povrijede da bismo mi naučili nešto iz toga, tu mantru sebi izbij iz glave i posloži ljude tamo gdje im je mjesto, onim dobrima se zahvali, a loše pošalji u p. materinu...
Cyber-harambashica

#181 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Cyber-harambashica »

rekao je da sam mu prepotentna

samo zato sto sam uvek pobedjivala kad samo igrali pikado i sto sam posle svake pobede imala svojekstra pobednicki ples

Govno jedno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#182 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

Zlata M. wrote: Sta uopste znaci - pobijediti, u ovom kontekstu ?
lose je kvotano pa se ne mogu snaći evo da ovo objasnim... šta znači pobijediti...ili barem izvući remi

ostati na istoj tjelesnoj težini :? ostati na istom nivou šećera :? da ti se usta ne suše :mrgreen: da spavaš isto kao i prije prekida :) ne smarati okolinu :? da te ne pitaju šta ti je bilo šta se desilo jesi li dobio kakvu bolest :-? da nastaviš gledati omiljenu seriju da nastaviš čitati kolekciju dostojevskog bez problema da pronalaziš radosti u malim stvarima i dalje :?
vjerovati u budućnost ne pasti u depresiju na poslu isto ili bolje obavljati zadatke...

sve ovo skupa znači pobjeda :?

sjećam se prije kad sam slušao u školi ili na faxu kad ljudi gube godine zbog prekinutih veza meni bilo smiješno :mrgreen: al vala ne bih mogao učiti sasvim sigurno :mrgreen: film nisam mogao gledati mjesec dana a ne šta drugo :lol:
Truba

#183 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

Pikaboo wrote: Nije mi jasno kako tebe iko moze ostaviti
treba biti realan :mrgreen: lako je o sebi hvalospjeve praviti na forumu...i o sebi misliti najbolje... i smatrati se nečijim "najboljim" momkom međutim realnost ili istinu je najbolje spoznati kad bi se druga strana saslušala... međutim možda i ne bi bilo moguće spoznati kad bi se uporedile priče :)

možda sam ja bio i bit ću njen najgori momak :? možda sam najdosadniji... možda najneinventiniji
možda sam najlošije čitao sublimarne poruke... možda sam bio najveći smarač... možda je godinama sa mnom bila iz navike ili iz straha :? možda je shvatila da može imati boljeg bez pol muke :? možda se promijenila a ja sam ostao isti :mrgreen: možda je sa mnom sve bilo sigurno, možda sam predao suverenitet kao što ni muževi ne predaju :?

sve je moguće

čuo sam slučaj iz komšiluka gdje mama mlade supruge neće da se zavaljuje u kredit za njihov stan kao žirant jer joj to ništa nije sigurno :? :? :? :lol: :lol: :lol: kćer joj stupila u brak i to još nije sigurno :mrgreen: možda sam trebao biti rođen u 18 stoljeću :lol: :lol: :lol:

međutim ja mislim da više nikad neću u pola noći kad slučajno vidim da je cura online zvati na mobitel i puštati

http://www.youtube.com/watch?v=19rC-Fl- ... ure=search

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sad me sramota
pustopoljina

#184 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

sta si joj pustao,pise da je nesto od sony :-)
Truba

#185 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

ne ide i ne ide
I Will Always Love You Whitney Houston Video The Bodyguard

:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#186 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Chmoljo »

komi wrote:
Pikaboo wrote: Nije mi jasno kako tebe iko moze ostaviti
treba biti realan :mrgreen: lako je o sebi hvalospjeve praviti na forumu...i o sebi misliti najbolje... i smatrati se nečijim "najboljim" momkom međutim realnost ili istinu je najbolje spoznati kad bi se druga strana saslušala... međutim možda i ne bi bilo moguće spoznati kad bi se uporedile priče :)
ostavila te zato što si čudak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#187 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by pustopoljina »

bjezi, cmoljo! :x :lol:
to je bila greska u koracima.
ja ti te pjesme ne volim bas tako...osim kad ih onako za sebe slusam...obecanje ludom radovanje...ako razumijes...
wewa

#188 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by wewa »

komi wrote:ne ide i ne ide

dusa slatka :)
new_jazzWa

#189 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by new_jazzWa »

komi wrote:ne ide i ne ide

:kiss:
Truba

#190 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Truba »

Chmoljo wrote: ostavila te zato što si čudak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
suti ba i ganjaj xdsl :P :P :P :P

to se skonta nakon 4 mjeseca a ne nakon 4 godine ili sve skupa 6 godina poznanstva :-) :-) :-) :-)
šcki

#191 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by šcki »

new_jazzWa wrote:ne vjerujem da je komi pricao o "pobjedi" ili "porazu" u bukvalnom smislu , ali neka on demantira tvoje navode njegovog teksta...
Znam da ja nisam! Niti sam zeljela posjedovati, niti sam gubila, niti pobjedjivala...Razgovarali smo o razlazima,i dusevnim posljedicama nakon toga. Nismo svi isti, srecom, i svako od nas ima svoje uspone i padove, "poraze" i "pobjede", kako hocete. Ali nemojmo sad razglabati o tome ko koga hoce posjedovati nego hajmo priznati da , ako nekoga volimo, i ako nas taj neko ne zeli u svom zivotu (iz svih mogucih i nemogucis razloga) , to jednostavno boli. Neko to preboli za mjesec, neko za 5 godina a neko nikad! To je cinjenica!
I ja sam sa 25 bila sirova amazonka koja "zarila i palila", gazila sve sto joj se nadje na putu jer sam "spoznala sebe" i skontala sta u zivotu hocu. Problem je sto se u sve to ubaci pozamasna kolicina iluzije o nama samima kakvi zelimo biti, a nismo u mogucnosti to "odzivjeti" do kraja. Vremenom se istrose snage, dojadi sex bez emocija, dojadi osjecaj samoce kad se probudite ujutro u praznom krevetu, i onda potajno pocinjemo sanjati o ISTOM. O nekome ko je znacio puno vise os dvih ostalih...Ne pomaze tu ni dobar posao, ispunjenje snova o karijeri, karitativni poslovi, ni pomoc starijima, ni zivotinjama...Uvijek se negdje "zalomi" 5 minuta gdje se u mozak uvuce njegov lik... Jaka sam ja, puno toga na plecima prenesoh, ali ovaj teret me gusi...I ne, ne volim taj osjecaj...Nasretnija bih bila da ujutro kad se probudim uopste i ne sjecam se da je postojao...Ali ne ide to tako lako...

:thumbup: :thumbup: :( :(
Chmoljo

#192 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Chmoljo »

komi wrote:
suti ba i ganjaj xdsl :P :P :P :P

to se skonta nakon 4 mjeseca a ne nakon 4 godine ili sve skupa 6 godina poznanstva :-) :-) :-) :-)
:oops: :lol: :lol:

ganjam ga, al' se otima :mrgreen:
ellmichak

#193 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by ellmichak »

Cyber-harambashica wrote:rekao je da sam mu prepotentna

samo zato sto sam uvek pobedjivala kad samo igrali pikado i sto sam posle svake pobede imala svojekstra pobednicki ples

Govno jedno
:lol: :lol: sto ti je muski ego
Cholina_Lokica

#194 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Cholina_Lokica »

ajoj jeste vama tesko... :oops:
PalaSa Marsa

#195 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by PalaSa Marsa »

Nije da se falim :D il' kudim, al' niko me nikad nije ostavio, tako da bas i ne znam odgovor na ovo pitanje. :D
Chmoljo

#196 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Chmoljo »

PalaSa Marsa wrote:Nije da se falim :D il' kudim, al' niko me nikad nije ostavio, tako da bas i ne znam odgovor na ovo pitanje. :D
ja ću te provozati, pa ću te ostaviti...

samu na Ivan planini :oops:
PalaSa Marsa

#197 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by PalaSa Marsa »

Dobro Chmoljo. :D
Chmoljo

#198 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Chmoljo »

PalaSa Marsa wrote:Dobro Chmoljo. :D
hoćeš se onda javiti na ovu temu? bićeš bogatija za to iskustvo 8-)
PalaSa Marsa

#199 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by PalaSa Marsa »

Chmoljo wrote:
PalaSa Marsa wrote:Dobro Chmoljo. :D
hoćeš se onda javiti na ovu temu? bićeš bogatija za to iskustvo 8-)
Obavezno, zato ja kazem treba to pozurit', ako nista, eto onda zbog ove teme. :D
Chmoljo

#200 Re: Kad muskarac saopsti zeni da je napusta :D

Post by Chmoljo »

PalaSa Marsa wrote: Obavezno, zato ja kazem treba to pozurit', ako nista, eto onda zbog ove teme. :D
dobro. čim završim fakultet, nalazim posao. onda ću kupiti auto.

ostaje još da te namamim samu sa mnom u auto i da te omamim i odvezem na Ivan... šaša...
Post Reply