Kad je kupljen igrač?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- matsuda
#1 Kad je kupljen igrač?
Ukratko, kada je u BiH posljednji put kupljen igrač? Znači, mislim ona klasična procedura kod kupovine: skaut ili neko drugi nađe igrača, preporuči ga klubu i klub uzme pare u ruke i ode kupi igrača.
Stvarno se pokušavam sjetiti nekog transfera, ali nikako mi ne pada na pamet niti jedan igrač. Ustvari, posljednji kupljeni igrač za kojeg ja znam je Dialiba, ali to je bilo još 2005-e ili 2006-e. Koliko griješim?
Stvarno se pokušavam sjetiti nekog transfera, ali nikako mi ne pada na pamet niti jedan igrač. Ustvari, posljednji kupljeni igrač za kojeg ja znam je Dialiba, ali to je bilo još 2005-e ili 2006-e. Koliko griješim?
- BHF_Manijak
#3 Re: Kad je kupljen igrač?
Sta je to kupljeno majketi? Sarajevo platilo Travniku?!

- amoninan
#4 Re: Kad je kupljen igrač?
Dejan Bandović
edit: Mada je procedura bila sve osim "klasična"
edit: Mada je procedura bila sve osim "klasična"
-
LSD
#5 Re: Kad je kupljen igrač?
Kad smo mi šta kupovali
možemo samo po srbiji i hrvatskoj nafatati kakvih polovnjaka da igraju za platu, pošto nemamo svoje fudbalske škole odakle bi gurali našu djecu...dobro Željo gura neke svoje momke, ali ovo ostalo jako slabo.
Radije cemo kupiti Ćuluma, Tatomira, Šunjevarića, jedinstvenog Lazara Popovića i slicne megazvijezde prelaznog roka
Radije cemo kupiti Ćuluma, Tatomira, Šunjevarića, jedinstvenog Lazara Popovića i slicne megazvijezde prelaznog roka
- amoninan
#6 Re: Kad je kupljen igrač?
Sve su to džabni/slobodni igrači... ustvari ne znam za te vaše, Ćuluma i Lazara jestel kome plaćali obeštećenje.
-
Eborg
#7 Re: Kad je kupljen igrač?
Nesto ne znam da je Dialiba kupljen. U Zeljeznicar je njega i Diattu doveo neki menadzer ako se ne varam, dakle klasicni prelaz sa cistim papirima nakon probe. Mozda se varam ali mislim da je tako bilo.
Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
- ultima_palabra
#8 Re: Kad je kupljen igrač?
Željo je kupio Sergeja Ticu nekad prije 10 godina od nakih Ukrajinaca.
Tamo iza rata je bilo uobičajeno da se kupuju igrači i unutar naše lige... koliko se sjećam da je Željo kupio Memiševića od Čelika ili Sarajevo Zahirovića od Rudara. Zadnjih 5-6 godina je to zamrlo skroz.
Tamo iza rata je bilo uobičajeno da se kupuju igrači i unutar naše lige... koliko se sjećam da je Željo kupio Memiševića od Čelika ili Sarajevo Zahirovića od Rudara. Zadnjih 5-6 godina je to zamrlo skroz.
- Tayyip
#9 Re: Kad je kupljen igrač?
ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve 
-
LSD
#10 Re: Kad je kupljen igrač?
Joj dobro si, to za Ticuultima_palabra wrote:Željo je kupio Sergeja Ticu nekad prije 10 godina od nakih Ukrajinaca.
@amoninan...ma Amar ih nafatao negdje po Srbiji - Ćuluma ,Lazinha i Radovanovića (doveden je još jedan ne mogu se sjetiti prezimena, ali je odmah nogiran)....kakvo crno obeštecenje, sve je to bilo višak u svojim prethodnim klubovima, pa smo im dobro došli.
Last edited by LSD on 23/08/2012 20:12, edited 2 times in total.
- amoninan
#11 Re: Kad je kupljen igrač?
Vi ste i Laudrupa kupiliEborg wrote: Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
@ultima
Baš tako.
Sjećam se i da je plaćeno obeštećenje i za Šaranovića TOŠKu, Rizvanovića Žepču. Mislim da je Rizvanović bio posljednji takav transfer do dolaska Bandovića ove godine.
Last edited by amoninan on 23/08/2012 20:11, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#12 Re: Kad je kupljen igrač?
Sto se tice ovih iz Srbije niko nije placen, sve dzabaluka doslo, kao sto se i dovode igraci zadnjih 5-6 godina. Mi smo se jednom debelo zavalili i zajebali za Ticu, oko 100.000 KM i sjebali se, odtad nikad vise a-a!

- denimb
#13 Re: Kad je kupljen igrač?
To je bio klasican transfer, + Saranovicu 4.000 KM i golf 2500 godina wrote:ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve
-
LSD
#14 Re: Kad je kupljen igrač?
BHF manijace....evo jedan klip za tebe
od nenadjebive legende
majstor na djelu
- BHF_Manijak
#15 Re: Kad je kupljen igrač?
Lazo, nasa ikona!

- amoninan
#16 Re: Kad je kupljen igrač?
Dvica je tada bila ljimuzindenimb wrote:To je bio klasican transfer, + Saranovicu 4.000 KM i golf 2500 godina wrote:ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve
---
Eh ne znam jesmol dali šta Turbini za Tufeka, ne sjećam se.
Žiku ovo za Grujića
http://www.transfermarkt.de/de/fk-saraj ... _2006.html
-
Eborg
#17 Re: Kad je kupljen igrač?
To su posebni aferimi, mi smo majstori sa transferima.amoninan wrote:Vi ste i Laudrupa kupiliEborg wrote: Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
@ultima
Baš tako.
Sjećam se i da je plaćeno obeštećenje i za Šaranovića TOŠKu, Rizvanovića Žepču. Mislim da je Rizvanović bio posljednji takav transfer do dolaska Bandovića ove godine.
Ne mogu se sjetiti o kome se radi ali mislim da je prije par sezona neki igrač u PLBiH promijenio sredinu nakon što je plaćeno 10.000 KM odštete.
- amoninan
#18 Re: Kad je kupljen igrač?
Moguće, moguće.Eborg wrote:To su posebni aferimi, mi smo majstori sa transferima.amoninan wrote:Vi ste i Laudrupa kupiliEborg wrote: Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
@ultima
Baš tako.
Sjećam se i da je plaćeno obeštećenje i za Šaranovića TOŠKu, Rizvanovića Žepču. Mislim da je Rizvanović bio posljednji takav transfer do dolaska Bandovića ove godine.![]()
Ne mogu se sjetiti o kome se radi ali mislim da je prije par sezona neki igrač u PLBiH promijenio sredinu nakon što je plaćeno 10.000 KM odštete.
Mislio sam na Sarajevo, da je Rizvanović bio posljednji. Mislim da se radilo isto o nekih 10k.
ja, platili smo mensečini sličnu cifru i SAŠKu za Kurtu birvaktile .
- anonimnaosoba
#19 Re: Kad je kupljen igrač?
Višća kad je dolazio iz Budućnosti, ja mislimEborg wrote:
- Hopkins
#20 Re: Kad je kupljen igrač?
Ne znam kad je kupljen zadnji put igrac, al znam da je sarajevo zamalo prije par godina kupilo Luku Tonija.