Kad je kupljen igrač?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
matsuda

#1 Kad je kupljen igrač?

Post by matsuda »

Ukratko, kada je u BiH posljednji put kupljen igrač? Znači, mislim ona klasična procedura kod kupovine: skaut ili neko drugi nađe igrača, preporuči ga klubu i klub uzme pare u ruke i ode kupi igrača.
Stvarno se pokušavam sjetiti nekog transfera, ali nikako mi ne pada na pamet niti jedan igrač. Ustvari, posljednji kupljeni igrač za kojeg ja znam je Dialiba, ali to je bilo još 2005-e ili 2006-e. Koliko griješim?
maxell_sarajevo

#2 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by maxell_sarajevo »

Adi Adilovic
BHF_Manijak

#3 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by BHF_Manijak »

Sta je to kupljeno majketi? Sarajevo platilo Travniku?! :oops: :roll:
amoninan

#4 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by amoninan »

Dejan Bandović

edit: Mada je procedura bila sve osim "klasična" :D
LSD

#5 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by LSD »

Kad smo mi šta kupovali :-) možemo samo po srbiji i hrvatskoj nafatati kakvih polovnjaka da igraju za platu, pošto nemamo svoje fudbalske škole odakle bi gurali našu djecu...dobro Željo gura neke svoje momke, ali ovo ostalo jako slabo.
Radije cemo kupiti Ćuluma, Tatomira, Šunjevarića, jedinstvenog Lazara Popovića i slicne megazvijezde prelaznog roka
amoninan

#6 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by amoninan »

Sve su to džabni/slobodni igrači... ustvari ne znam za te vaše, Ćuluma i Lazara jestel kome plaćali obeštećenje.
Eborg

#7 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by Eborg »

Nesto ne znam da je Dialiba kupljen. U Zeljeznicar je njega i Diattu doveo neki menadzer ako se ne varam, dakle klasicni prelaz sa cistim papirima nakon probe. Mozda se varam ali mislim da je tako bilo.

Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
ultima_palabra

#8 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by ultima_palabra »

Željo je kupio Sergeja Ticu nekad prije 10 godina od nakih Ukrajinaca.

Tamo iza rata je bilo uobičajeno da se kupuju igrači i unutar naše lige... koliko se sjećam da je Željo kupio Memiševića od Čelika ili Sarajevo Zahirovića od Rudara. Zadnjih 5-6 godina je to zamrlo skroz.
Tayyip

#9 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by Tayyip »

ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve :D
LSD

#10 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Željo je kupio Sergeja Ticu nekad prije 10 godina od nakih Ukrajinaca.

Tamo iza rata je bilo uobičajeno da se kupuju igrači i unutar naše lige... koliko se sjećam da je Željo kupio Memiševića od Čelika ili Sarajevo Zahirovića od Rudara. Zadnjih 5-6 godina je to zamrlo skroz.
Joj dobro si, to za Ticu :thumbup: ...i to smo se dobro istresli za njega, svojevremeno :roll: mislim da je to bio rekordan transfer za naše lige...neka me neko ispravi.

@amoninan...ma Amar ih nafatao negdje po Srbiji - Ćuluma ,Lazinha i Radovanovića (doveden je još jedan ne mogu se sjetiti prezimena, ali je odmah nogiran)....kakvo crno obeštecenje, sve je to bilo višak u svojim prethodnim klubovima, pa smo im dobro došli.
Last edited by LSD on 23/08/2012 20:12, edited 2 times in total.
amoninan

#11 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by amoninan »

Eborg wrote: Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.
Vi ste i Laudrupa kupili :D

@ultima

Baš tako.

Sjećam se i da je plaćeno obeštećenje i za Šaranovića TOŠKu, Rizvanovića Žepču. Mislim da je Rizvanović bio posljednji takav transfer do dolaska Bandovića ove godine.
Last edited by amoninan on 23/08/2012 20:11, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#12 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by BHF_Manijak »

Sto se tice ovih iz Srbije niko nije placen, sve dzabaluka doslo, kao sto se i dovode igraci zadnjih 5-6 godina. Mi smo se jednom debelo zavalili i zajebali za Ticu, oko 100.000 KM i sjebali se, odtad nikad vise a-a! :mrgreen: :mrgreen:
denimb

#13 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by denimb »

500 godina wrote:ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve :D
To je bio klasican transfer, + Saranovicu 4.000 KM i golf 2 :D
LSD

#14 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by LSD »

BHF manijace....evo jedan klip za tebe :-) :D od nenadjebive legende 8-) majstor na djelu

BHF_Manijak

#15 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by BHF_Manijak »

Lazo, nasa ikona! 8-) :mrgreen:
amoninan

#16 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by amoninan »

denimb wrote:
500 godina wrote:ja se sjećam da je Sarajevo dalo neke pare Tošku za Šaranovića i to je sve :D
To je bio klasican transfer, + Saranovicu 4.000 KM i golf 2 :D
Dvica je tada bila ljimuzin :D

---

Eh ne znam jesmol dali šta Turbini za Tufeka, ne sjećam se.

Žiku ovo za Grujića :lol:

http://www.transfermarkt.de/de/fk-saraj ... _2006.html
Eborg

#17 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by Eborg »

amoninan wrote:
Eborg wrote: Nisam siguran ali mislim da je Celik Hrvatskom Dragovoljcu morao isplatiti oko 170.000 EUR za Matiju Matka. Zasto, zaista ne znam, vjerovatno mu papiri nisu bili OK.

@ultima

Baš tako.

Sjećam se i da je plaćeno obeštećenje i za Šaranovića TOŠKu, Rizvanovića Žepču. Mislim da je Rizvanović bio posljednji takav transfer do dolaska Bandovića ove godine.
To su posebni aferimi, mi smo majstori sa transferima. :mrgreen:

Ne mogu se sjetiti o kome se radi ali mislim da je prije par sezona neki igrač u PLBiH promijenio sredinu nakon što je plaćeno 10.000 KM odštete.
amoninan

#18 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by amoninan »

Eborg wrote:
amoninan wrote:

@ultima

Baš tako.

To su posebni aferimi, mi smo majstori sa transferima. :mrgreen:

Ne mogu se sjetiti o kome se radi ali mislim da je prije par sezona neki igrač u PLBiH promijenio sredinu nakon što je plaćeno 10.000 KM odštete.
Moguće, moguće.
Mislio sam na Sarajevo, da je Rizvanović bio posljednji. Mislim da se radilo isto o nekih 10k.
ja, platili smo mensečini sličnu cifru i SAŠKu za Kurtu birvaktile .
anonimnaosoba

#19 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by anonimnaosoba »

Eborg wrote:
Višća kad je dolazio iz Budućnosti, ja mislim
Hopkins

#20 Re: Kad je kupljen igrač?

Post by Hopkins »

Ne znam kad je kupljen zadnji put igrac, al znam da je sarajevo zamalo prije par godina kupilo Luku Tonija. :D
Post Reply