Kad izgubiš člana porodice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SARAJKA75

#1 Kad izgubiš člana porodice

Post by SARAJKA75 »

:(
Prije par dana sam izgubila rodicu (poginula je u saobraćajnoj nesreći u 21 godini...)
Kad se dese ove teške situacije čovjek shvati koliko je dobrih ljudi tu pomogne ali i ne ljudi da zarade novac.
Željela bih se zahvaliti Damiri i Šefiku Vatreš iz POKOPA, Emini iz CARGO službe Aerodrom Sarajevo i njenim kolegama kao i Faruku iz JEDILER-a koji su mojoj familiji pružili riječ razmijevanja i pomoć pri transportu meita iz Holandije kao i pri organizaciji dženaze.HVALA VAM ZA SVE!!!
A sada na žalost da spomenem Asima iz Bakija koji je tu samo da bi zaradio na nesreći i tuzi koja Vas zadesi kao što je moju porodicu.Imenovani je odbio organizaciju dženaze jer nije on pruzeo meit na aerodromu i samim tim nije zaradio 400KM i što nismo od njega uzeli grobno mjesto već od Pokop-a ali hvala Bogu pa Bakije nisu jedine koje organizuju dženaze...
Zamolila bih fotografe koji zovu porodice odmah nakon obajavljivanja osmrtnica za malo razumjevanja i ljudskosti ( u 7 ujutro su vec poćeli da zovu i nude da snimaju dženazu i slikaju-pa nije svadba već je tuga ali...)

Izvinjenje članovima foruma SARAJEVO-X-com za ovaj teški post ali znam da je ovo najčitaniji forum i iz tog razloga sam odlučila da sa Vama podjelim ovo bolno iskustvo i da se zahvalim navedenim ljudima velikog srca!
sebilj

#2 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by sebilj »

R.I.P.
Epitop

#3 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by Epitop »

Kod nas su dženaze i sahrane unosan biznis odavno tako da te ništa ne treba živcirati što se tiče problema oko organizacije.
neprilagodjena

#4 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by neprilagodjena »

Primi moje saucesce sarajko :sad: :sad:
Last edited by neprilagodjena on 05/10/2008 20:00, edited 1 time in total.
zlatiborka

#5 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by zlatiborka »

SARAJKA75 wrote: :(
Prije par dana sam izgubila rodicu (poginula je u saobraćajnoj nesreći u 21 godini...)
Kad se dese ove teške situacije čovjek shvati koliko je dobrih ljudi tu pomogne ali i ne ljudi da zarade novac.
Željela bih se zahvaliti Damiri i Šefiku Vatreš iz POKOPA, Emini iz CARGO službe Aerodrom Sarajevo i njenim kolegama kao i Faruku iz JEDILER-a koji su mojoj familiji pružili riječ razmijevanja i pomoć pri transportu meita iz Holandije kao i pri organizaciji dženaze.HVALA VAM ZA SVE!!!
A sada na žalost da spomenem Asima iz Bakija koji je tu samo da bi zaradio na nesreći i tuzi koja Vas zadesi kao što je moju porodicu.Imenovani je odbio organizaciju dženaze jer nije on pruzeo meit na aerodromu i samim tim nije zaradio 400KM i što nismo od njega uzeli grobno mjesto već od Pokop-a ali hvala Bogu pa Bakije nisu jedine koje organizuju dženaze...
Zamolila bih fotografe koji zovu porodice odmah nakon obajavljivanja osmrtnica za malo razumjevanja i ljudskosti ( u 7 ujutro su vec poćeli da zovu i nude da snimaju dženazu i slikaju-pa nije svadba već je tuga ali...)

Izvinjenje članovima foruma SARAJEVO-X-com za ovaj teški post ali znam da je ovo najčitaniji forum i iz tog razloga sam odlučila da sa Vama podjelim ovo bolno iskustvo i da se zahvalim navedenim ljudima velikog srca!
Izjavljujem ti saucesce, tebi i cijeloj porodici! :(

Moja draga, ovdje nema ni morala ni razumjevanja ni u "laksim" zivotnim situacijama a kamo li kad neko ti od familije umre.

Skupe se lesinari i hoce da izvuku svaku paru na nesreci drugih! To je istina i odavno se zna! Slicno tako rade svi koji su ukljuceni u pokopu umrlih.

Gledaju da izvuku i zadnju novcic od zivucih im srodnika!

Neka ovakvi gadovi i njihovi pokrovitelji, nadam se da ce se prepoznati, zavrse na smetljistu kao NN lica, da im se grob ne zna, jer ce jednog dana i na njih doci red da idu Allahu na istinu!
Last edited by zlatiborka on 05/10/2008 20:03, edited 1 time in total.
burek_in_space

#6 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by burek_in_space »

Najiskrenije saucesce!

Vec ti je odgovoreno i na zalost,to je nasa surova realnost.
Epitop wrote:Kod nas su dženaze i sahrane unosan biznis odavno tako da te ništa ne treba živcirati što se tiče problema oko organizacije.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#7 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by Nosferatu »

I od mene saucesce.

I ako moze jedno, tesko ali iskreno pitanje.

Sto ste odlucili da djevojku vratite u BiH umjesto da je sahranite u Holandiji ako tu vec zivi dobar dio familije? Mislim, meni danas sutra sta da se desi, vjerujem da bi se kremirao i urnicu poslao mozda u BiH, a mozda i ne bih. A i kad imas urnicu, nema tu nikakve zurbe. Ne moze te niko ucjenjivati niti ti zadnju paru iz novcanika uzimati. Dakle nisi u situaciji da moras napraviti sve odluke u dan, dva. To je ono gdje ovi lovci love u mutnome. Zato sto je stresno, i onda oni jos dodaju pritisak odozgo, a ne moze se cekati i odgadjati i pronalaziti neki drugi jer za to nema vremena. Tim vise ako vide da je mlad covjek dakle nije se o ovome razmisljalo i svi su u stanju soka. Onda skoce da te jos dodatno opterete. Sad, sto kremiranje nije po Islamu, pa kakav sam zivot vodio, takav sam i u smrti. Kremiranje je i najjeftinija opcija. Nije skupo kremirati se, a nije skupo ni urnicu odnjeti gdje god da zatreba.
mamica papucarka

#8 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by mamica papucarka »

:( :( :(
prije nekoliko mjeseci umro muz od moje poznanice u Italiji i osam dana je mejt putovo do Zenice :( Dodje do Hrvatske, a Hrvati vrate kamion sa granice jer fale neki papiri . Covjek zivio u jednoj zemlji, umro u drugoj, a sahranili ga u Bosni.
Morali i dzenazu pomjerat jer nije na vrijeme dosao kamion :(
SARAJKA75

#9 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by SARAJKA75 »

Moja Emina je Sarajevo nosila u srcu i najsretniji trenuci su joj bili kad je dolazila u Sarajevo i iz tog razloga je dženaza obavljena u Sarajevu.
Voljela je svoje rodno Sarajevo i o njemu je pričala svojim prijateljima u Holandiji.
Bila je ponosna Sarajka/Bosanka!
nevenkagaragic

#10 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by nevenkagaragic »

SARAJKA75 wrote:Moja Emina je Sarajevo nosila u srcu i najsretniji trenuci su joj bili kad je dolazila u Sarajevo i iz tog razloga je dženaza obavljena u Sarajevu.
Voljela je svoje rodno Sarajevo i o njemu je pričala svojim prijateljima u Holandiji.
Bila je ponosna Sarajka/Bosanka!
Draga moja "SARAJKA75", primite moje najiskrenije saucesce. Uzasno se potresem svaki put kad cujem da je izgubljen jos jedan mladi zivot.

Znam, zaista znam kako je Vasoj porodici, a pogotovo Emininim roditeljima. Nema vece tragedije i boli od gubitka deteta.
Emina je volela Sarajevo, kako kazete, ali nisu sve sarajlije, kao ni tuzlaci, pozitivni.
Nazalost, sve negativno sto ste doziveli u tim teskim trenucima, sve je to NASA STVARNOST. Oko nas je sve manje i manje onoga sto se zove COVEK.
Kneesaa

#11 Re: Kad izgubiš člana porodice

Post by Kneesaa »

iskreno saucesce.
i velika hvala na ovim teskim informacijama.
Post Reply