Kad i kako je nastala Biblija i o čemu govori?

Rasprave o vjerskim temama.

Moderator: Bloo

User avatar
dr.gog
Posts: 4739
Joined: 09/09/2007 12:52
Location: [email protected]
Been thanked: 1 time

Re: Kad i kako je nastala Biblija i o čemu govori?

Post by dr.gog » 11/01/2016 13:14

patriot_1 wrote:Pametan čovjek zna da su svi prvi kršćani bili Jevreju(mislim na one u prvoj godini nakon Isusovog uskrsnuća i na Apostole),tako da je ovo tvoje obično trkeljanje!
Nije ti namjera loša, ali brate spamaš temama koliko primjećujem, a k tome ne razumiješ da internet forum nije komandovanje svjetonazorima sagovornika, ili nazivanje istih "trkeljanjem".Uzeo si kompleksnu temu, i sad očekuješ da svi shvate koliko TI poznaješ materiju, kako bi ti adekvatno odgovorili :-).

Osnovna odlika teoloških dijaloga na forumu je nedovršenost, površnost, i praktična suženost za odgovaranje, što je i uzrok propadanja tema u besmislice i trolovanje.

Evo ti ja kao kršćanin velim da uopšte nisi ni razumio tvrdnju da je Isus, kao i recimo Pavle(Savao,Savle), bio "musliman".

Oni to, selefijski površno, uvlače kao definiciju, izjašnjavanje, a smisao je ispoljavanje vjerovanja.

Tebi bi za prikaz nastanka Biblije i kanonizaciju njenih knjiga, za pojašnjenja, trebao 4 puta veći tekst od uvodnog, a to nije za forum, več za blog.
Pa eventualno da sa bloga prebacuješ već razrađene zaključke i pitaš ljude pitanje iz naslova.

Hvala na pažnji :wink:


patriot_1
Posts: 2639
Joined: 09/05/2015 20:49

Re: Kad i kako je nastala Biblija i o čemu govori?

Post by patriot_1 » 11/01/2016 14:45

Navno da je trkeljanje,kad netko tvrdi da Židovi nemogu postati kršćani.A svi Apostoli su bili Židovi!I mnoge su ti isti pobili.Kao Jakova npr,odmah na početku!

Post Reply