roba_s_greskom wrote:pjo wrote:kijameta wrote:Vidim da ste se @pjo i @osa nasli medzu pomenutim paljanskim i kiseljackim seljacima.Ali fakat me ne zanima raspravljati se s vama,kao prvo,ja sam se sa takvima raspravljao u Vitezu i Neretvi 93,samo su tamo vase kolege poslije krace razmjene argumenata ostale bez rijeci-zauvijek. A drugo za sta se izvinjavam ostalima otisli smo off-topic.
Bujrum na pobjedi macho-diverzantu nad 70-godisnjim starcima !
Glede tvoje primjedbe o Sarajevu kao mjestu u kojem se mogu naci "Muslimani" ili kako si rekao "ima ih" ili "nadju se i oni". Nije potrebno previse govoriti, to samo po sebi svjedoci o tvojoj inteligenciji ciji se kvocijent ocito moze mjeriti sa tvojim brojem cipela.
U Sarajevu je ostalo toliko nemuslimana da je vise HIV pozitivnih i sizofrenicara a nakon ove diskusije sa tobom one koje sam ja upoznao iz tog Sarajevu prema mojoj evidenciji sizofrenicari vode 1:0.
Ovaj rezultat sam ti udijelio jer vidim da si covjek od pokreta i pobjeda i pitam se gdje su ti granice... Ima li ih uopce...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pretpostavljam da sam te izivcirao sudeci po ovim ikonicama. Zalim radi toga. Trebas znati da me ovaj "supljak" izivcirao svojim lazima.
Prica o akciji Neretva '93 je potpuno drugacija od onoga sto ovaj prica i nije predmet ove rasprave. Svejedno da bi i ti uvidio o kakvom se umisljenom tipu radi koji nema veze sa onim sto prica prilazem slijedece:
- Akcija "Neretva '93" se sa strane ABiH uopce nije zvala tako. Ime joj je bilo: "Odbrana narodnih prava - Vrdi '93". Naziv "Neretva '93" dolazi od hrvatske strane sto je bila podvala i testiranje od strane muslimanske obavjestajne sluzbe. Kako na netu dosta tekstova nosi naziv "Neretva '93" tako je i on citajuci ih, prepisao i sebi priskrbio ucesce.
Procitaj ovo:
"Nakon zasjedanja Skupštine RBiH, početkom septembra 1993. godine, prema naređenju komandanta Rasima Delića, u Hercegovini, a radi učestalih napada HVO-a na Mostar, otpočinje operacija Odbrana narodnih prava - Vrdi '93, koju su mediji pogrešno nazvali operacija Neretva '93. "
http://www.semir-halilovic.ba/novosti.html
Dakle, on zna ono sto mediji znaju a ne zna kako su akciju zvali oni koji su je organizirali i zaceli.
- On spominje kako je "takve ubijao" u Vitezu i u Neretvi '93. HVO je imao 4 mrtva u akciji "Neretva '93" i to oni koji su zarobljeni. Pored toga u Doljanima i Grabovici su ubijani starci i djeca. I ovaj zlotvor je takve ubijao a kako se cini s obzirom na supljacku pricu on to samo sanja i prizeljkuje sto dovoljno govori o kakvom se sljamu radi.
Inace, prema rijecima vise sudionika te akcije od strane ABiH nisu naisli na _nikakav otpor_ od strane HVO. Akcija je uspjela kao iznenadjenje i ABiH je imala uspjeha osvojivsi dijelove sela Grabovica, Doljani i priblizili su se selu Vrdi koje je bilo i cilj operacije. Selo Vrdi se inace nalazi na sjevernoj strani iznad Mostara i predstavlja odlicnu poziciju za kontrolu puta Konjic-Mostar. Takodjer, pokusan je i upad preko planine Cvrsnice. Prije prekida akcije ABiH je odbacena od Doljana, Vrda i Cvrsnice a Grabovica kako se inace i nije branila i kako se nalazi na lijevoj obali Neretve je "ostala" u rukama ABiH.