kad cemo bez viza putovati u eu

pjo

#51 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by pjo »

roba_s_greskom wrote:
pjo wrote:
kijameta wrote:Vidim da ste se @pjo i @osa nasli medzu pomenutim paljanskim i kiseljackim seljacima.Ali fakat me ne zanima raspravljati se s vama,kao prvo,ja sam se sa takvima raspravljao u Vitezu i Neretvi 93,samo su tamo vase kolege poslije krace razmjene argumenata ostale bez rijeci-zauvijek. A drugo za sta se izvinjavam ostalima otisli smo off-topic.

Bujrum na pobjedi macho-diverzantu nad 70-godisnjim starcima !

Glede tvoje primjedbe o Sarajevu kao mjestu u kojem se mogu naci "Muslimani" ili kako si rekao "ima ih" ili "nadju se i oni". Nije potrebno previse govoriti, to samo po sebi svjedoci o tvojoj inteligenciji ciji se kvocijent ocito moze mjeriti sa tvojim brojem cipela.
U Sarajevu je ostalo toliko nemuslimana da je vise HIV pozitivnih i sizofrenicara a nakon ove diskusije sa tobom one koje sam ja upoznao iz tog Sarajevu prema mojoj evidenciji sizofrenicari vode 1:0.

Ovaj rezultat sam ti udijelio jer vidim da si covjek od pokreta i pobjeda i pitam se gdje su ti granice... Ima li ih uopce... :lol: :-)
:x :x :x :-) :run: :dance: :bih:

Pretpostavljam da sam te izivcirao sudeci po ovim ikonicama. Zalim radi toga. Trebas znati da me ovaj "supljak" izivcirao svojim lazima.

Prica o akciji Neretva '93 je potpuno drugacija od onoga sto ovaj prica i nije predmet ove rasprave. Svejedno da bi i ti uvidio o kakvom se umisljenom tipu radi koji nema veze sa onim sto prica prilazem slijedece:

- Akcija "Neretva '93" se sa strane ABiH uopce nije zvala tako. Ime joj je bilo: "Odbrana narodnih prava - Vrdi '93". Naziv "Neretva '93" dolazi od hrvatske strane sto je bila podvala i testiranje od strane muslimanske obavjestajne sluzbe. Kako na netu dosta tekstova nosi naziv "Neretva '93" tako je i on citajuci ih, prepisao i sebi priskrbio ucesce.

Procitaj ovo:

"Nakon zasjedanja Skupštine RBiH, početkom septembra 1993. godine, prema naređenju komandanta Rasima Delića, u Hercegovini, a radi učestalih napada HVO-a na Mostar, otpočinje operacija Odbrana narodnih prava - Vrdi '93, koju su mediji pogrešno nazvali operacija Neretva '93. "

http://www.semir-halilovic.ba/novosti.html

Dakle, on zna ono sto mediji znaju a ne zna kako su akciju zvali oni koji su je organizirali i zaceli.

- On spominje kako je "takve ubijao" u Vitezu i u Neretvi '93. HVO je imao 4 mrtva u akciji "Neretva '93" i to oni koji su zarobljeni. Pored toga u Doljanima i Grabovici su ubijani starci i djeca. I ovaj zlotvor je takve ubijao a kako se cini s obzirom na supljacku pricu on to samo sanja i prizeljkuje sto dovoljno govori o kakvom se sljamu radi.
Inace, prema rijecima vise sudionika te akcije od strane ABiH nisu naisli na _nikakav otpor_ od strane HVO. Akcija je uspjela kao iznenadjenje i ABiH je imala uspjeha osvojivsi dijelove sela Grabovica, Doljani i priblizili su se selu Vrdi koje je bilo i cilj operacije. Selo Vrdi se inace nalazi na sjevernoj strani iznad Mostara i predstavlja odlicnu poziciju za kontrolu puta Konjic-Mostar. Takodjer, pokusan je i upad preko planine Cvrsnice. Prije prekida akcije ABiH je odbacena od Doljana, Vrda i Cvrsnice a Grabovica kako se inace i nije branila i kako se nalazi na lijevoj obali Neretve je "ostala" u rukama ABiH.
roba_s_greskom

#52 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by roba_s_greskom »

Pretpostavljam da sam te izivcirao sudeci po ovim ikonicama. Zalim radi toga. Trebas znati da me ovaj "supljak" izivcirao svojim lazima.

Prica o akciji Neretva '93 je potpuno drugacija od onoga sto ovaj prica i nije predmet ove rasprave. Svejedno da bi i ti uvidio o kakvom se umisljenom tipu radi koji nema veze sa onim sto prica prilazem slijedece:

- Akcija "Neretva '93" se sa strane ABiH uopce nije zvala tako. Ime joj je bilo: "Odbrana narodnih prava - Vrdi '93". Naziv "Neretva '93" dolazi od hrvatske strane sto je bila podvala i testiranje od strane muslimanske obavjestajne sluzbe. Kako na netu dosta tekstova nosi naziv "Neretva '93" tako je i on citajuci ih, prepisao i sebi priskrbio ucesce.

Procitaj ovo:

"Nakon zasjedanja Skupštine RBiH, početkom septembra 1993. godine, prema naređenju komandanta Rasima Delića, u Hercegovini, a radi učestalih napada HVO-a na Mostar, otpočinje operacija Odbrana narodnih prava - Vrdi '93, koju su mediji pogrešno nazvali operacija Neretva '93. "

http://www.semir-halilovic.ba/novosti.html

Dakle, on zna ono sto mediji znaju a ne zna kako su akciju zvali oni koji su je organizirali i zaceli.

- On spominje kako je "takve ubijao" u Vitezu i u Neretvi '93. HVO je imao 4 mrtva u akciji "Neretva '93" i to oni koji su zarobljeni. Pored toga u Doljanima i Grabovici su ubijani starci i djeca. I ovaj zlotvor je takve ubijao a kako se cini s obzirom na supljacku pricu on to samo sanja i prizeljkuje sto dovoljno govori o kakvom se sljamu radi.
Inace, prema rijecima vise sudionika te akcije od strane ABiH nisu naisli na _nikakav otpor_ od strane HVO. Akcija je uspjela kao iznenadjenje i ABiH je imala uspjeha osvojivsi dijelove sela Grabovica, Doljani i priblizili su se selu Vrdi koje je bilo i cilj operacije. Selo Vrdi se inace nalazi na sjevernoj strani iznad Mostara i predstavlja odlicnu poziciju za kontrolu puta Konjic-Mostar. Takodjer, pokusan je i upad preko planine Cvrsnice. Prije prekida akcije ABiH je odbacena od Doljana, Vrda i Cvrsnice a Grabovica kako se inace i nije branila i kako se nalazi na lijevoj obali Neretve je "ostala" u rukama ABiH.[/quote]
Taj rat je bio najveca glupost koja se mogla dogoditi Bosni (rat sa Croatima) ,ali ne treba zaboraviti da je on bio POSLJEDICA necega sto svi odlicno znamo (znas i ti drugar da su Croati napravili prvi potez koji je bio fatalan i uzrok rata) ali sada mozda treba da pustimo vrijeme da dokaze koja je to glupost bila!
Ja sam sam bio ucesnik tog jebenog rata i iskreno samo sam gledao kako da prezivim a ishod rata sam znao i prije nego sto je poceo,tako da u stvari svi smo izgubili a dobili smo samo raznorazne psihicke bolesti (vidim i tebe drma :) )
Vezano za temu (VIZE) ti vjerovatno nemas tih problema sa putovanjima (nemam ih ni ja) ali ja bih volio da moj brat,rodak,drug moze doci i kod mene u posjetu . Ali ono sto Bosancerosi rade kada i dodu u Eu je to da u stvari skacu sami sebi u usta ,tako da zapadnjak ima takvu losu predstavu o nama da te vize nece biti ukinute jos dugo dugo.Znaju oni dosta o nama,a i uce brzo
mostarac

#53 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by mostarac »

pjo wrote:
kijameta wrote:Vidim da ste se @pjo i @osa nasli medzu pomenutim paljanskim i kiseljackim seljacima.Ali fakat me ne zanima raspravljati se s vama,kao prvo,ja sam se sa takvima raspravljao u Vitezu i Neretvi 93,samo su tamo vase kolege poslije krace razmjene argumenata ostale bez rijeci-zauvijek. A drugo za sta se izvinjavam ostalima otisli smo off-topic.

O tvojim vojnim pobjedama mislim da je dovoljno reci kako ozbiljni ljudi predvidjaju glad zbog poskupjenja hrane i nedostatka obradivih povrsina u FBiH.

To je valjda jedinstven slucaj u svijetu da neka vojska "pobijedi" a ljudi u drzavi poslije nemaju sta jesti...

To je tebi tvoja borba dala.

Bujrum na pobjedi macho-diverzantu nad 70-godisnjim starcima !

Glede tvoje primjedbe o Sarajevu kao mjestu u kojem se mogu naci "Muslimani" ili kako si rekao "ima ih" ili "nadju se i oni". Nije potrebno previse govoriti, to samo po sebi svjedoci o tvojoj inteligenciji ciji se kvocijent ocito moze mjeriti sa tvojim brojem cipela.
U Sarajevu je ostalo toliko nemuslimana da je vise HIV pozitivnih i sizofrenicara a nakon ove diskusije sa tobom one koje sam ja upoznao iz tog Sarajevu prema mojoj evidenciji sizofrenicari vode 1:0.

Ovaj rezultat sam ti udijelio jer vidim da si covjek od pokreta i pobjeda i pitam se gdje su ti granice... Ima li ih uopce... :lol: :-)

no comment :run: :run: :roll: :roll: :roll:
fantom slobode

#54 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by fantom slobode »

jeza u ledja wrote:
fantom slobode wrote:Inace slobodna procjena Spirica je 2010-2011, a sa tim se slazu i bolji poznavaoci teme(eksperti - sto Spiric nije, ali mu neko dosapnuo, garant).Naravno zavisi od tempa promjena i kocenja, naravno.Inace Spiric to prijavi, naravno u nezavisnim :)
A je li to znaci da bukvalno sjedne neko s pasosem BH u auto i pravac lupam Holandija - bez da mu neko zatrazi ista drugo osim pasosa? Hvala na odgovoru. :)
Prvo ide ispunjenje uslova iz mape puta.Kada to ispunimo, kod potpune liberalizacije viznog rezima, moci ce neko da sjedne u auto i pravac Holandija, bez da mu iko ista trazi.Naravno to trebaju da potvrde zemlje clanice EU ponaosob, one odlucuju o tome. Postoji uvijek sansa da neko napravi, u ovom slucaju cisto politicki problem.Poboljsanje se vec osjeca, jer npr. drzavni sluzbenici su poceli dobijati vize na godinu dana u sluzbene pasose, a donedavno je bio slucaj da dobijaju vize za EU zemlje od 6 mjeseci (Tu se moze vidjeti da je EU naklonjenija u tome Crnoj Gori, ciji drzavni sluzbenici dobijaju vize od 2-3 godine u sluzbene pasose).Mislim da i gradjani vec osjecaju da je lakse doci do vize, to tek treba da se pokaze u iducih par mjeseci, komentarima obicnih ljudi.

Moje licno misljenje je da ce se moci putovati vec kada Bosna preda kandidaturu za clanstvo u EU(malo nakon toga), da ce tada doci do liberalizacije viznog rezima, ali to je samo moje misljenje, da ponovim.
jeza u ledja

#55 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by jeza u ledja »

Mislio sam za tu procjenu 2010-2011, da li je uvrijezeno misljenje (koje spominje i Spiric) da ce otprilike do tada obicni gradjanin moci 'sjesti u kola i pravac Holandija' samo s pasosem? Ako je tako, nije to lose. :)

Mislim, jasno mi je da se do tada moraju ispuniti raznorazni uslovi. Ali pitam da li to znaci da ce u roku 2-3 godine ti uslovi biti ispunjeni?
fantom slobode

#56 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by fantom slobode »

jeza u ledja wrote:Mislio sam za tu procjenu 2010-2011, da li je uvrijezeno misljenje (koje spominje i Spiric) da ce otprilike do tada obicni gradjanin moci 'sjesti u kola i pravac Holandija' samo s pasosem? Ako je tako, nije to lose. :)

Mislim, jasno mi je da se do tada moraju ispuniti raznorazni uslovi. Ali pitam da li to znaci da ce u roku 2-3 godine ti uslovi biti ispunjeni?
Navedoh ti Spiricevu politicku izjavu, jer on je prije svega zabavljen politikom(to se vidi kroz usporen rad vijeca ministara).Sto se tice tehnickog dijela, mislim da je to sasvim realno, ali sta cemo kada to puno zavisi od politike svake clanice EU ponaosob i zavisi naravno od politickih odluka unutar BiH.
Jos jednom, mislim da je sasvim izvodljivo, eksperti su ubjedjeni u to, a takvi su komentari i clanova delegacije EU koji se sastaju sa nasim koji su izvan partija i rade samo svoj posao.Veliki problem je naravno sto BiH ima tri politike, sto nema jedne jedinstvene, bilo bi to mnogo bolje za BiH, cak bi mogli negirati neke uslove koje su nam postavili evropljani i oni bi to prihvatili u nekim slucajevima prihvatili.
and

#57 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by and »

kad upravnici odluče da nas više ne drže u logoru.
inače mi je pravo glupo što bih nema vizni režim sa svim zemljama za koje bih građanima treba viza
Shoba

#58 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by Shoba »

prije rata nisu nikom trebale vize pa niko nije putovao..... :-)

neka viza, nek narod necemu tezi....kad je sve dostupno (dzaba) onda niko nece....
kijameta

#59 Re: kad cemo bez viza putovati u eu

Post by kijameta »

and wrote:kad upravnici odluče da nas više ne drže u logoru.
inače mi je pravo glupo što bih nema vizni režim sa svim zemljama za koje bih građanima treba viza
Nemamo ponosa,nemamo muda,nemamo kicme,mi smo gomila supcina i jada,po procjeni 3,5 miliona ljigavih puzavaca.
Post Reply