Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?

Post Reply
goeasy

Post by goeasy »

pesak wrote:kako god, treba da razgovaramo. a ja ne mogu da razgovaram sama sa sobom , ako ti neces da razgovaras.
cak ne mogu ni da se branim, da ne bi opet ispalo da pisem o sebi, a da ne pitam tebe.
mislis da mi ovde, koji smo bili protiv rata i protiv milosevica od prve nismo stradali ? nismo patili ? nismo protestvovali ? grdno se varas.
ovde te nazivaju izdajicom,i prete ti, a tamo treba da se sramim . ma fenomenalno.zbog cega da se sramim ? zbog toga sto mi je milosrvic oteo 20 godina zivota ? Sto mi je rasterao prijatelje po svetu ?sto me je izbacio iz civilizacije? sto mi je jedini vid komunikacije sa ljudima postao internet ?jer su moji ljudi u inostranstvu? sto sad opet gledam isto , isto *ranje, drugo pakovanje- kostunicu Velikog ?sto gledam slepilo ljudi oko sebe ? sto te pitam kako si a ti cutis ?sto se osecam krivom, a zbog cega ?jel sam glasala za skota ubicu ? Nikad.Jel sam ubila nekog ? Nisam.
Ako uspes da ih ubedis da nisi kriva, da nisi ni fasista ni mazohista ni slepac, da si normalna a da zivis u Srbiji , samo nastavi da govoris da mrzis svoju zemlju, svoj narod, da je sve tako crno, da su ti prijatelji rasterani po svetu(njihovi su svi pored njih a,), ispunila si nemogucu misiju. A ja odustajem i odlazim odavde. Mozda nekog od njih i sretnem u nekom bascarsijskom kaficu, u drustvu meni poznatom, uz pricu o lepom vremenu i sranjima u Ruandi ali misljenje niko nikome ne moze da promeni, u pitanju je samo uspostavljanje komunikacije i tolerancije radi brze integracije u medjunarodne organizacije (jos se i rimuje). Balkanska posla i s...a i dalje ostaju, i sa jedne i sa druge strane.
Shoba

Post by Shoba »

ja nas Bosance ne raZumijem. Zivimo u svijetu u kojem ce uvijek neko nekoga da tlaci i da mu pije krv. Dobili smo batine, pa sta sad.....

Ne vidim sto od sada pa zauvijek trebamo da kukamo cijelom svijetu kako smo prezivjeli genocid i da smo nepravedno prisiljeni da zivimo u drzavu koja ne funkcionise. Meni je dosta vise "jadni mi" politike kao i iskoristavanja ratnih tragedija u dnevnopoliticke svrhe. Nisam za zaboravljanje (cak ni za prastanje odredjenih stvari) ali ne mozemo se dovijeka posipati pepelom i ocekivati da pravda sama od sebe useta na vrata.
Bojim se da postajemo ko Jevreji u nekim stvarima, koji ponekad pretjerano masu sa holokaustom kada im to zatreba.

Harisa Silajdzica, Tihica, Reisa i ostale Bosnjacke vlastodrsce bas briga kako narod zivi, ali kada im trebaju poeni onda se brze-bolje sjete godisnjice nekog masakra. Stvarno ne znam sta bi neki od njih radili kada bise Karadzic i Mladic ufatili, mnogi bi ostali bez goriva za svoje politicke programe.

Ponekad me zovu na sastanke ovde u Njujorku, i svaki put ista prica. Ispada da nista ne moze proci bez nekog debelog crnjaka, jer ispada da samo to prikuplja lovu za funkcionisanje "mjesne zajednice".

Krajnje vrijeme je da se okrenemo perspektivama, a crnjake treba rjesavati kada se za to ukaze prilika. Cak i ako uspijemo ukinuti RS i federaciju, nece se mnogo toga promijeniti. Cak i kada se SVI zlocinci strpaju u zatvore, to nece nijesiti ni jedan problem........
klixober

Post by klixober »

goeasy wrote:
Ako uspes da ih ubedis da nisi kriva, da nisi ni fasista ni mazohista ni slepac, da si normalna a da zivis u Srbiji , samo nastavi da govoris da mrzis svoju zemlju, svoj narod, da je sve tako crno, da su ti prijatelji rasterani po svetu(njihovi su svi pored njih a,), ispunila si nemogucu misiju. A ja odustajem i odlazim odavde. Mozda nekog od njih i sretnem u nekom bascarsijskom kaficu, u drustvu meni poznatom, uz pricu o lepom vremenu i sranjima u Ruandi ali misljenje niko nikome ne moze da promeni, u pitanju je samo uspostavljanje komunikacije i tolerancije radi brze integracije u medjunarodne organizacije (jos se i rimuje). Balkanska posla i s...a i dalje ostaju, i sa jedne i sa druge strane.
...ava ava ava,sudija je krava.
Lepo se provedi na Bascarsiji,nemoj slucajno da se opterecujes.
pesak

Post by pesak »

jeza u ledja wrote:
pesak wrote:kako god, treba da razgovaramo. a ja ne mogu da razgovaram sama sa sobom , ako ti neces da razgovaras.
cak ne mogu ni da se branim, da ne bi opet ispalo da pisem o sebi, a da ne pitam tebe.
mislis da mi ovde, koji smo bili protiv rata i protiv milosevica od prve nismo stradali ? nismo patili ? nismo protestvovali ? grdno se varas.
ovde te nazivaju izdajicom,i prete ti, a tamo treba da se sramim . ma fenomenalno.zbog cega da se sramim ? zbog toga sto mi je milosrvic oteo 20 godina zivota ? Sto mi je rasterao prijatelje po svetu ?sto me je izbacio iz civilizacije? sto mi je jedini vid komunikacije sa ljudima postao internet ?jer su moji ljudi u inostranstvu? sto sad opet gledam isto , isto *ranje, drugo pakovanje- kostunicu Velikog ?sto gledam slepilo ljudi oko sebe ? sto te pitam kako si a ti cutis ?sto se osecam krivom, a zbog cega ?jel sam glasala za skota ubicu ? Nikad.Jel sam ubila nekog ? Nisam.
Nije tebi Prozor rekao da treba da te bude sram vec meni.
Ne treba da te bude sram. Tebi je tesko, ok, ali ti zivis u drugoj drzavi.
Sta mislis da jedan Amerikanac ode u Irak i prica Iracanima joj eto tesko mu u Americi, ovaj Bush je kreten, kakvi su to ljudi koji glasaju za njih...itd...a ovaj Iracanin ga gleda i ne zna sta da mu kaze.
Nisam videla da je to rekao Prozor.
Velika je razlika izmedju Iracana i Amerikanaca i nas, ovde. Mi smo ziveli u istoj zemlji. Iste vrednosti delili, i odjednom, raspad sistema. Odvratni nacionalizam, kao karta na koju je igrao komunista milosevic, ne bi li zadrzao demokratiju i reforme.
Nije ti dobro poredjenje. Promasio si nacisto.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Shoba wrote:ja nas Bosance ne raZumijem. Zivimo u svijetu u kojem ce uvijek neko nekoga da tlaci i da mu pije krv. Dobili smo batine, pa sta sad.....

Ne vidim sto od sada pa zauvijek trebamo da kukamo cijelom svijetu kako smo prezivjeli genocid i da smo nepravedno prisiljeni da zivimo u drzavu koja ne funkcionise. Meni je dosta vise "jadni mi" politike kao i iskoristavanja ratnih tragedija u dnevnopoliticke svrhe. Nisam za zaboravljanje (cak ni za prastanje odredjenih stvari) ali ne mozemo se dovijeka posipati pepelom i ocekivati da pravda sama od sebe useta na vrata.
Bojim se da postajemo ko Jevreji u nekim stvarima, koji ponekad pretjerano masu sa holokaustom kada im to zatreba.

Harisa Silajdzica, Tihica, Reisa i ostale Bosnjacke vlastodrsce bas briga kako narod zivi, ali kada im trebaju poeni onda se brze-bolje sjete godisnjice nekog masakra. Stvarno ne znam sta bi neki od njih radili kada bise Karadzic i Mladic ufatili, mnogi bi ostali bez goriva za svoje politicke programe.

Ponekad me zovu na sastanke ovde u Njujorku, i svaki put ista prica. Ispada da nista ne moze proci bez nekog debelog crnjaka, jer ispada da samo to prikuplja lovu za funkcionisanje "mjesne zajednice".

Krajnje vrijeme je da se okrenemo perspektivama, a crnjake treba rjesavati kada se za to ukaze prilika. Cak i ako uspijemo ukinuti RS i federaciju, nece se mnogo toga promijeniti. Cak i kada se SVI zlocinci strpaju u zatvore, to nece nijesiti ni jedan problem........
Bogami mudro zboris.
goeasy

Post by goeasy »

komeba wrote:
goeasy wrote:
Ne vidim razlog da bude drugacije, sladoled vam je odlican, cevapi bas nisu po mom ukusu ali nema veze. Za pocetak bi i ti mogao taj stav zauzeti prema Beogradu, da znas kakvo pivo na tocenje ima u Kazini, sad ce i beer fest, gostuje grupa iz Hrvatske Hladno pivo, skoro je Zabranjeno pusenje (Sejo sexon) gostovalo ovde, Cola peva na Marakani a sto je najbitnije Rolling Stonesi sviraju na Uscu. Pusti politicare, sudije, policiju, Hag, da resavaju ono sto je nereseno. Mi kao obicni gradjani cemo protiv nacionalizma najpre da se izborimo. A nacionalizma, iako ga nazalost ima oko nas, ima ga mnogo manje nego pre i na ovaj nacin ce ga jos manje biti.
klixober

Post by klixober »

goeasy wrote:
Ne vidim razlog da bude drugacije, sladoled vam je odlican, cevapi bas nisu po mom ukusu ali nema veze. Za pocetak bi i ti mogao taj stav zauzeti prema Beogradu, da znas kakvo pivo na tocenje ima u Kazini, sad ce i beer fest, gostuje grupa iz Hrvatske Hladno pivo, skoro je Zabranjeno pusenje (Sejo sexon) gostovalo ovde, Cola peva na Marakani a sto je najbitnije Rolling Stonesi sviraju na Uscu. Pusti politicare, sudije, policiju, Hag, da resavaju ono sto je nereseno. Mi kao obicni gradjani cemo protiv nacionalizma najpre da se izborimo. A nacionalizma, iako ga nazalost ima oko nas, ima ga mnogo manje nego pre i na ovaj nacin ce ga jos manje biti.
Rekao sam svoje po tom pitanju.Ja se u gradu koji (sistemski) sakriva ratne zlocince nikada necu osjecati ugodno.Bio sam jednom u BG,taman se opustio u setnji dok nisam dosao do shtanda u centru sa cetnickom ikonografijom.Nema tog koncerta koji moze popraviti sliku o Beogradu.Bila je i u Berlinu Olimpijada za vrijeme Hitlera,ali to nije promijenilo cinjenicu da je grad bio izvor zla.Da ne pametujem puno,rijeci nece nista promijeniti.Ja bih se na tvom mjestu zapitao gdje zivim.Laku noc
pesak

Post by pesak »

jesi li bila goeasy na "Danima Sarajeva" u paviljonu Veljkovic ? E, pa treba da vidis koja je to zategnuta atmosfera, koliko nasi klinci uce razlicite istorije, koliko treba da pricamo i pricamo.
from_dust

Post by from_dust »

Uf.................teska situacija..........

pesak@
zamaras se sa stvarima s kojim ne bi trebala da se zamaras i vrlo prostog razloga.
Pricala,plakala,molila,TAMAN SE SPALILA nasred Bg-a,neces nista promijeniti,tako je kako je. Glupo zvuci,ali istinito.
Jer ljude u Bg-u(Srbiji) jednostavno to ne zanima.Zanima ih egzistencija,ljubav,izlazak,posao i te,za nekoga trivijalne,za neke mnogo bitnije stvari nego ovo o cemu mi pricamo(bio sam dole par puta poslovno,upoznao dosta ljudi..........vecina ih tako misli,mladje raje)
Razmisljanje im je logicno(barem po njima,nisu oni ratovali,ako su i glasali za Slobu,jbg,vecina je to radila).
Jednostavno,Srbija bi zaboravila sta se desavalo u BiH(ne zanima ih jednostavno taj tip konverzacije,tako sam ja barem zakljucio.........letargicni su naspram nas) i nelagodno se osjecaju kad pocne takva prica,tako sam barem ja dozivio boravak dole.
Tuzba je izgubljena,zbog nasih debila,pa nema vise ni opasnosti,od nekih ratnih reparacija,jos jedan razlog za zaboravljanje,brisanje iz sjecanja.

Po mom misljenju,Srbija(govorim generalno) se nikada nece sloziti,niti priznati,da ima ikakve veze sa napadom na BIH.

Ono malo ljudi koji budu pokusavali da nesto predoce,bice smatrani budalama,izdajnicima,prebijani,prijetice im se etc...........kao sto se i desava.
To sto ti pokusavas je plemenito s jedne strane ali i Sizifov posao s druge strane.......
Tuzno,ali istinito................
from_dust

Post by from_dust »

goeasy wrote:
komeba wrote:
goeasy wrote:
Da,da............BIH se tako i dozivljava,dobar sladoled,blesavi ljudi,dobri cevapi..............niko nije kriv,de da to sve zaboravimo..........
Iskreno,da nisam morao,nikad ne bih otisao u Bg.
Osjecaj nelagode postoji,bio sam u Novom Sadu i mnogo sam se prijatnije osjecao............
pesak

Post by pesak »

Ne znam. Idem i ja da spavam. Umorila sam se. Mozda ce sutra biti bolji dan. Jutro ce promeniti sve....

laku noc narode... :-?
pesak

Post by pesak »

ZABORAV UBIJA !
Prozor

Post by Prozor »

pesak wrote:Sto da me bude sram ? Ne razumem. Uopste. Objasni.
Ne tebe, @jeza u ledja.
Prozor

Post by Prozor »

jeza u ledja wrote:
Prozor wrote:
jeza u ledja wrote: Ja znam sta govorim.
'Moje namjere'? Koje ba moje namjere? Nemam ja nikakve namjere.
Je li nisi zagovarao etnicku podjelu BiH? :oops:
Namjera i zagovaranje su dvije razlicite rijeci.
Nisam zagovarao nikakvo cjepanje zemlje.
Da li zelis da se BIH podjeli po etnickim kantonima?
Prozor

Post by Prozor »

E jest mi i ovo glupo, prvo hocemo da se narod u Srbiji osvjesti, da se javno distanciraju od cetnistva, i kad neko takav dodje, "hajde ba opusti se, izlazi, zabavljaj se, pusti to....". Kao da se jedino kao fasista mozes zabavljati.

Znam ja nas... j*bo ti nas!
from_dust

Post by from_dust »

Prozor wrote:E jest mi i ovo glupo, prvo hocemo da se narod u Srbiji osvjesti, da se javno distanciraju od cetnistva, i kad neko takav dodje, "hajde ba opusti se, izlazi, zabavljaj se, pusti to....". Kao da se jedino kao fasista mozes zabavljati.

Jesi ti kad bio tamo ??!!
Il pricas nako,napamet...........ja ti fino kazem sta sam vidio.........cuo,nema efekta............jel tebe zanima sranje u Ruandi,sumnjam......E pa tako nas dozivljavaju,na zalost,al je tako........i sta sad,imati iluzije,jel :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Još jedan link koji sam zaboravio !

Suočavanje sa prošlošću

http://www.zamislisrbiju.org/forum/view ... sc&start=0
solanik

Post by solanik »

.[/quote]

Đorđe Balašević? Isti onaj Balaš koji je nakon odlaska Slobe u Hag za rat krivio Hrvate i Albance.

.
[/quote]

Zbilja, a kada je on to izjavio ?
pesak

Post by pesak »

http://manjaca.blogger.ba/

Vidite kako covek pise javno sta je doziveo. Mi smo obicni ljudi. Mi mozemo samo da pricamo i ovo je pravo mesto gde se moze saznati istina, mesto slobode, posto su mediji teledirigovani. Preko televizije i radija, slabo cemo sta saznati. Za vreme Milosevica nisam znala sta se desava u susednoj ulici, a kamoli u Bosni. /Mada sam ja manje-vise znala, posto je postojao i Beogradski Krug, subotom u 12 u Domu omladine/. Govorim o vecini.
Da je internet bio rasiren i ranije, mozda rat ne bi ni bio ?
Ko jos slusa politicare, idiote ? I njihova okupirana "sredstva informisanja " ? :x
pesak

Post by pesak »

from_dust wrote:
Prozor wrote:E jest mi i ovo glupo, prvo hocemo da se narod u Srbiji osvjesti, da se javno distanciraju od cetnistva, i kad neko takav dodje, "hajde ba opusti se, izlazi, zabavljaj se, pusti to....". Kao da se jedino kao fasista mozes zabavljati.

Jesi ti kad bio tamo ??!!
Il pricas nako,napamet...........ja ti fino kazem sta sam vidio.........cuo,nema efekta............jel tebe zanima sranje u Ruandi,sumnjam......E pa tako nas dozivljavaju,na zalost,al je tako........i sta sad,imati iluzije,jel :roll:
A sta ces sa ljudima koji saosecaju sa vama? Koji vas ne dozivljavaju kao da ste iz Ruande ? Koji su vezani prijateljskim, rodjackim, emotivnim, kakvimgod vezama sa Bosnom? Ili nisu vezani, ali imaju obicnu ljudsku pristojnost, saosecanje ? Zelju za istinom ?
from_dust

Post by from_dust »

pesak wrote:http://manjaca.blogger.ba/

Vidite kako covek pise javno sta je doziveo. Mi smo obicni ljudi. Mi mozemo samo da pricamo i ovo je pravo mesto gde se moze saznati istina, mesto slobode, posto su mediji teledirigovani. Preko televizije i radija, slabo cemo sta saznati. Za vreme Milosevica nisam znala sta se desava u susednoj ulici, a kamoli u Bosni. /Mada sam ja manje-vise znala, posto je postojao i Beogradski Krug, subotom u 12 u Domu omladine/. Govorim o vecini.
Da je internet bio rasiren i ranije, mozda rat ne bi ni bio ?
Ko jos slusa politicare, idiote ? I njihova okupirana "sredstva informisanja " ? :x
Obicni ljudi,sa vunom preko ledja.Mozemo da pokusavamo da pricamo,dok ne budemo preglasani,proglaseni idiotima,izdajnicima itd.
Interneta bilo ili ne bilo,rata bi bilo.Jer mnogi nisu,nemaju,niti ce imati internet.Niti ih isti zanima.
Internet je dobar,samo malo zastupljen na ovim prostorima.Vise volimo da nosamo vunu :D
pesak

Post by pesak »

pa malo zastupljen, jeste...ali kad je vec zastupljen, treba ga i koristiti...
pesak

Post by pesak »

komeba wrote:
goeasy wrote:
Rekao sam svoje po tom pitanju.Ja se u gradu koji (sistemski) sakriva ratne zlocince nikada necu osjecati ugodno.Bio sam jednom u BG,taman se opustio u setnji dok nisam dosao do shtanda u centru sa cetnickom ikonografijom.Nema tog koncerta koji moze popraviti sliku o Beogradu.Bila je i u Berlinu Olimpijada za vrijeme Hitlera,ali to nije promijenilo cinjenicu da je grad bio izvor zla.Da ne pametujem puno,rijeci nece nista promijeniti.Ja bih se na tvom mjestu zapitao gdje zivim.Laku noc
Vidis, s tobom se skroz slazem. Meni su bliski ljudi koji razmisljaju kao ja, a ne koji su slucajno iste nacionalnosti kao ja. I zato sam dosla ovde. I ta nacionalnost. Kojesta. Ko zna sta sve ima u nasoj krvi...koja je to mesavina.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

pesak wrote:
komeba wrote:
goeasy wrote:
Vidis, s tobom se skroz slazem. Meni su bliski ljudi koji razmisljaju kao ja, a ne koji su slucajno iste nacionalnosti kao ja. I zato sam dosla ovde. I ta nacionalnost. Kojesta. Ko zna sta sve ima u nasoj krvi...koja je to mesavina.
:thumbup:
Post Reply