Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?

Post Reply
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Prozor wrote:Kao sto neko rece, kada u Beogradu kazes "Kada ce Srbi..." obicno se misli na Srpsko drustvo. Tj drustvo Srbije. Kada se u BiH to kaze, misli se na jedan od konstitutivnih naroda. Ja uopce ne vjerumem da pesak koja je sama Srpkinja(!) zeli da pljuje po Srbima, naprotiv, hoce da se vec jednom otrijezne i suoce sa zlocinackom politikom 90-ih. Sa time im zapravo samo zeli dobro. :)

Kao sto sam vec rekao, srbijansko drustvo je dugo bilo izolirano i bolje njih razumijem od bosanskih Srba, i znam da ce mozda odudarati od usi, ali ponavljam da necu nikada ja kao gradjanin BiH, Bosanac pa i Bosnjak prihvatiti bosanskog Srbina sto je 92´ stao na stranu cetnika, ideoloski, vojno, politicki ili na bilo koji drugi nacin i koji je sada "dos´o tobe"....

A Srbijanca hocu, iz vec navedenih razloga....
Sarajevski cetnik je gori od beogradskog...
A naravno me je i stid svih "mojih" sto nekoga zbog nacionalnosti proganjaju ili se sa njime/njom sprdaju...
ovo je istina 100%!!
imam priliku svakodnevno slusati srpski radio Chicago , kojega uredjuje izvjesni "osvesteni" Srbin - Milorad Ravasi, sin Brankov, sina Miliradovog (tako voli da se predstavlja), iz Sarajeva, a koji je 95-te, dosao u Chicago, i poceo raditi kao novinar, na tom radiju, koji emituje program 1 1/2 sata dnevno!! Postoji ovdje i original cetnicki radio, kojega vodi izvjesni Nikola Kolar, al sto je Ravasi cetnik - to je nevidjeno!! "Bre"-kce ko brenta!! Nista su "Beogradjani-bre", kako taj lik brekce!!
Neki ............(ispravka - citali poeziju za nagradu Desanka Maksimovis ...According to the Statute of the Foundation, there has been established the annual prize "Desanka Maksimovic" for the poetic work, which is awarded on the day of the birth of the poetess, on 16th May. The prize is awarded for the entire contribution to the Serbian poetry, and it can be received only once. The prize includes:) , i moram priznati, bio sam iznenadjen!! Kad sam nekih kasnih sedamdesetih, u skoli ucio poeziju Desanke Maksimovic, bio sam ubjedjen da je to Patriotska literatura!! Danas kad sam cuo "nove pesme", ljudi moji, evo vam odgovora na postavljeno pitanje sa teme : ONI NECE NIKAD, NAZALOST, PRIZNATI ZLOCINE!!
jedini nacin za opstati, pored njih, jer ne mozes im negirati postojanje, bio bi k'o i oni, tj. to je njihov metod - je spavati "otvorenih ociju" i "sa jednom rukom na geveri" !! Nazalost!!

,
Last edited by seiko22 on 17/06/2007 06:45, edited 1 time in total.
pesak

Post by pesak »

Prozor wrote:P.S. Ovi sto tvrde da @pesak nebi trebala ovdje pisati se grdno varaju, jer sa time stavljaju predpostavku da smo svi ovdje napaljeni nacionalisti, Bosanci kao zrtve srpskog fasizma imaju valjda pravo govoriti o fasizmu u srpskom drustvu koji je nanio toliko zla nama sa ove strane Drine... A jos je bolje ako to mogu sa nekim normalnim Srbima, medju kojima je i pesak...
Da. Bas tako. Gde god potegnem ovu temu, naidjem na zlovolju, nerazumevanje, napadanje, ili ignorisanje. Cak su me izbacili sa LDP-foruma, pa su me opet vratili. Trazili na pm da obrisem temu . :shock: Malo mnogo mi je sve to dosadilo. Da ponovim, mislim da srpsko drustvo nema buducnosti ako se ne suoci sa ratnim zlocinima koji su pocinjeni u njihovo ime, ako ne prihvati prave civilizacijske vrednosti. Nekako bih da ubrzam taj proces. Mislim da je to prvi problem. Sve ostalo- ekonomija, finansije, i td je manje vazno. Najvaznije je uspostaviti ponovo eticke norme. Mediji su uglavnom svi okupirani od strane sadasnje srpske vlasti, koja u mnogome podseca na Milosevicevu. Ljudi preko medija ne mogu nista saznati...jedino nekad, retko, preko tv b92. Internet je mesto slobodne komunikacije. Tako da pisem gde mogu. Nekad se Osecam kao da zivim medju serijskim ubicama, a ne smem ni da kazem da su to serijske ubice. Zalosno.
Srbija je jedan od najcuvanijih zatvora u svetu.
goeasy

Post by goeasy »

seiko22 wrote:
Prozor wrote:Kao sto neko rece, kada u Beogradu kazes "Kada ce Srbi..." obicno se misli na Srpsko drustvo. Tj drustvo Srbije. Kada se u BiH to kaze, misli se na jedan od konstitutivnih naroda. Ja uopce ne vjerumem da pesak koja je sama Srpkinja(!) zeli da pljuje po Srbima, naprotiv, hoce da se vec jednom otrijezne i suoce sa zlocinackom politikom 90-ih. Sa time im zapravo samo zeli dobro. :)

Kao sto sam vec rekao, srbijansko drustvo je dugo bilo izolirano i bolje njih razumijem od bosanskih Srba, i znam da ce mozda odudarati od usi, ali ponavljam da necu nikada ja kao gradjanin BiH, Bosanac pa i Bosnjak prihvatiti bosanskog Srbina sto je 92´ stao na stranu cetnika, ideoloski, vojno, politicki ili na bilo koji drugi nacin i koji je sada "dos´o tobe"....

A Srbijanca hocu, iz vec navedenih razloga....
Sarajevski cetnik je gori od beogradskog...
A naravno me je i stid svih "mojih" sto nekoga zbog nacionalnosti proganjaju ili se sa njime/njom sprdaju...
ovo je istina 100%!!
imam priliku svakodnevno slusati srpski radio Chicago , kojega uredjuje izvjesni "osvesteni" Srbin - Milorad Ravasi, sin Brankov, sina Miliradovog (tako voli da se predstavlja), iz Sarajeva, a koji je 95-te, dosao u Chicago, i poceo raditi kao novinar, na tom radiju, koji emituje program 1 1/2 sata dnevno!! Postoji ovdje i original cetnicki radio, kojega vodi izvjesni Nikola Kolar, al sto je Ravasi cetnik - to je nevidjeno!! "Bre"-kce ko brenta!! Nista su "Beogradjani-bre", kako taj lik brekce!!
Neki dan je doveo Desanku Maksimovic, i moram priznati, bio sam iznenadjen!! Kad sam nekih kasnih sedamdesetih, u skoli ucio poeziju Desanke Maksimovic, bio sam ubjedjen da je to Patriotska literatura!! Danas kad sam cuo njene "nove pesme", ljudi moji, evo vam odgovora na postavljeno pitanje sa teme : ONI NECE NIKAD, NAZALOST, PRIZNATI ZLOCINE!!
jedini nacin za opstati, pored njih, jer ne mozes im negirati postojanje, bio bi k'o i oni, tj. to je njihov metod - je spavati "otvorenih ociju" i "sa jednom rukom na geveri" !! Nazalost!!

,
Desanka Maksimovic je umrla jos 1993 u dubokoj starosti a nekoliko godina pred smrt nije, koliko mi je poznato nista pisala, ono sto si ucio u skoli to je njena poezija, i po tome je svi pamte, ni po cemu drugom. :-)
Cisto da se ne sire dezinformacije i neznanje. Dalje necu i ne zelim da ti odgovaram, sam si se diskreditovao i izblamirao glupostima i lazima.
Prozor

Post by Prozor »

pesak wrote:
Prozor wrote:P.S. Ovi sto tvrde da @pesak nebi trebala ovdje pisati se grdno varaju, jer sa time stavljaju predpostavku da smo svi ovdje napaljeni nacionalisti, Bosanci kao zrtve srpskog fasizma imaju valjda pravo govoriti o fasizmu u srpskom drustvu koji je nanio toliko zla nama sa ove strane Drine... A jos je bolje ako to mogu sa nekim normalnim Srbima, medju kojima je i pesak...
Da. Bas tako. Gde god potegnem ovu temu, naidjem na zlovolju, nerazumevanje, napadanje, ili ignorisanje. Cak su me izbacili sa LDP-foruma, pa su me opet vratili. Trazili na pm da obrisem temu . :shock: Malo mnogo mi je sve to dosadilo. Da ponovim, mislim da srpsko drustvo nema buducnosti ako se ne suoci sa ratnim zlocinima koji su pocinjeni u njihovo ime, ako ne prihvati prave civilizacijske vrednosti. Nekako bih da ubrzam taj proces. Mislim da je to prvi problem. Sve ostalo- ekonomija, finansije, i td je manje vazno. Najvaznije je uspostaviti ponovo eticke norme. Mediji su uglavnom svi okupirani od strane sadasnje srpske vlasti, koja u mnogome podseca na Milosevicevu. Ljudi preko medija ne mogu nista saznati...jedino nekad, retko, preko tv b92. Internet je mesto slobodne komunikacije. Tako da pisem gde mogu. Nekad se Osecam kao da zivim medju serijskim ubicama, a ne smem ni da kazem da su to serijske ubice. Zalosno.
Vi koji "odudarate" od znamo kakve vecine tamo, ste fakat u puno tezem polozaju od Bosnjaka. To mogu slobodno reci, jer kad si Bosnjak svaki Srbin pa i cetnik ne ocekuje nista drugo vec da nisi za cetnicke ideje. Ali kad si Srbin, mogu misliti kako cetnici reaguju ako zivis u sredini gdje su oni vecina a ne slazes se. A opet Beograd je najvjerovatnije tvoj grad, nemas nigdje, zapravo i neces, da sada ides zbog tih gadova...

Znam da je nerealno, i da se nece nikad desiti, ali da ja odlucujem, Srbija bi postala americki protektorat kao Irak narednih 20 godina sa ciljem uspjesne denacifikacije srpskog drustva.

Posto je jedino to i spasilo Njemacku, jedino bi to spasilo i Srbiju. Narod su ovce, ako ih necim kljukas dovoljno dugo oni pocnu slusati, tako su i cetnici uspjeli nametnuti svoje tako bi i Ameri... Narucito zabranom bilo kakvog cetnickog izrazavanja, bilo gdje...

And then finally some peace :cool:
goeasy

Post by goeasy »

pesak wrote:
Ti ga stvarno pretera, dosta toga se promenilo na bolje u Srbiji, naravno daleko smo jos od onoga kako treba da bude ali krecemo napred iako dosta sporo. Beograd je grad sirokog srca, svi su dobrodosli, gradjani Srbije su gostoljubivi i zaista se ponekat zgrazavam nad generalizacijama cele jedne zemlje i naroda. Naravno, prema svim medjunarodnim zakonima, Srbija treba saradjuje sa Hagom, svi koji su cinili zlocine nad drugim narodima treba za to da odgovaraju, treba se suociti sa stvarima koje su se za vecinu gradjana Srbije desavale bez njihovog znanja i protiv njihove volje. A tebi bi bilo najbolje da odes iz Srbije jer vidim da nisi zadovoljan/na pre svega svojim zivotom pa ti sve oko tebe izgleda crno, a nije veruj mi. Beograd je multinacionalan grad, ljudi zive, funkcionisu zajedno, zakonom je zabranjena svaka diskriminacija, i kaznjavaju se oni koji je cine, mediji su raznovrsni (nijedan medij nije potpuno nezavistan, svaki je na necijoj strani), pa biraj kome ces da verujes. Otvoreno moze da se govori o svemu. A Sarajlijama porucujem da dodju u Beograd, turisticki ili u posetu rodjacima, prijateljima, lepo ce se provesti i bice dobrodosli. Pozdrav.
pesak

Post by pesak »

goeasy wrote:
pesak wrote:
Ti ga stvarno pretera, dosta toga se promenilo na bolje u Srbiji, naravno daleko smo jos od onoga kako treba da bude ali krecemo napred iako dosta sporo. Beograd je grad sirokog srca, svi su dobrodosli, gradjani Srbije su gostoljubivi i zaista se ponekat zgrazavam nad generalizacijama cele jedne zemlje i naroda. Naravno, prema svim medjunarodnim zakonima, Srbija treba saradjuje sa Hagom, svi koji su cinili zlocine nad drugim narodima treba za to da odgovaraju, treba se suociti sa stvarima koje su se za vecinu gradjana Srbije desavale bez njihovog znanja i protiv njihove volje. A tebi bi bilo najbolje da odes iz Srbije jer vidim da nisi zadovoljan/na pre svega svojim zivotom pa ti sve oko tebe izgleda crno, a nije veruj mi. Beograd je multinacionalan grad, ljudi zive, funkcionisu zajedno, zakonom je zabranjena svaka diskriminacija, i kaznjavaju se oni koji je cine, mediji su raznovrsni (nijedan medij nije potpuno nezavistan, svaki je na necijoj strani), pa biraj kome ces da verujes. Otvoreno moze da se govori o svemu. A Sarajlijama porucujem da dodju u Beograd, turisticki ili u posetu rodjacima, prijateljima, lepo ce se provesti i bice dobrodosli. Pozdrav.
E, moj ti. Ti pricas o Beogradu kakav je bio pre 20 godina, pre ludog Milosevica i odvratnog nacionalistickog ludila. Okreni se oko sebe.
Moj privatni zivot je super . Nekad pomislim da treba potpuno da mu se okrenem i da ignorisem sve drugo. U losim vremenima se treba okrenuti ulaganju u sebe i svoj razvoj, posto ionako ne mozes nista da ucinis. Ovo je vreme drugog Milosevica, mozda jos goreg Kostunice , perfidnijeg. Ne zovu ga dzabe "Seselj u rukavicama".
Malo, malo, pa osvane neka bomba na prozoru novinara, prebiju fasisti nekog neistomisljenika, nekog Roma, prete onoliko Natasi Kandic, Sonji Biserko i td..polome ponekog clana LDPa, razbiju prostorije te jedine opozicione partije u Srbiji..u kom ti filmu zivis, bas da mi je znati?
pesak

Post by pesak »

Prozor wrote:
pesak wrote:
Vi koji "odudarate" od znamo kakve vecine tamo, ste fakat u puno tezem polozaju od Bosnjaka. To mogu slobodno reci, jer kad si Bosnjak svaki Srbin pa i cetnik ne ocekuje nista drugo vec da nisi za cetnicke ideje. Ali kad si Srbin, mogu misliti kako cetnici reaguju ako zivis u sredini gdje su oni vecina a ne slazes se. A opet Beograd je najvjerovatnije tvoj grad, nemas nigdje, zapravo i neces, da sada ides zbog tih gadova...

Znam da je nerealno, i da se nece nikad desiti, ali da ja odlucujem, Srbija bi postala americki protektorat kao Irak narednih 20 godina sa ciljem uspjesne denacifikacije srpskog drustva.

Posto je jedino to i spasilo Njemacku, jedino bi to spasilo i Srbiju. Narod su ovce, ako ih necim kljukas dovoljno dugo oni pocnu slusati, tako su i cetnici uspjeli nametnuti svoje tako bi i Ameri... Narucito zabranom bilo kakvog cetnickog izrazavanja, bilo gdje...

Prozor, potpuno si u pravu. Bolje razumes situaciju ovde nego ovaj g. Treba biti dosta slep ili po malo i cetnik, pa ne videti da je tacno ono sto si ti napisao. Izlaz bi bio i kad bi LDP postala stranka od presudne vaznosti, velika stranka. Samo, tesko. Ovi ovde prizeljkuju da postanemo ruska gubernija. :shock: /radikali/ a i seselj u rukavicama, ocigledno.svaki cas eno ga kod putina. :shock: vodi se neka nova svetska politika okretanja ka majcici rusiji. :-)
Prozor

Post by Prozor »

pesak wrote:
Prozor wrote:
pesak wrote: Da. Bas tako. Gde god potegnem ovu temu, naidjem na zlovolju, nerazumevanje, napadanje, ili ignorisanje. Cak su me izbacili sa LDP-foruma, pa su me opet vratili. Trazili na pm da obrisem temu . :shock: Malo mnogo mi je sve to dosadilo. Da ponovim, mislim da srpsko drustvo nema buducnosti ako se ne suoci sa ratnim zlocinima koji su pocinjeni u njihovo ime, ako ne prihvati prave civilizacijske vrednosti. Nekako bih da ubrzam taj proces. Mislim da je to prvi problem. Sve ostalo- ekonomija, finansije, i td je manje vazno. Najvaznije je uspostaviti ponovo eticke norme. Mediji su uglavnom svi okupirani od strane sadasnje srpske vlasti, koja u mnogome podseca na Milosevicevu. Ljudi preko medija ne mogu nista saznati...jedino nekad, retko, preko tv b92. Internet je mesto slobodne komunikacije. Tako da pisem gde mogu. Nekad se Osecam kao da zivim medju serijskim ubicama, a ne smem ni da kazem da su to serijske ubice. Zalosno.

Prozor, potpuno si u pravu. Bolje razumes situaciju ovde nego ovaj g. Treba biti dosta slep ili po malo i cetnik, pa ne videti da je tacno ono sto si ti napisao. Izlaz bi bio i kad bi LDP postala stranka od presudne vaznosti, velika stranka. Samo, tesko. Ovi ovde prizeljkuju da postanemo ruska gubernija. :shock: /radikali/ a i seselj u rukavicama, ocigledno.svaki cas eno ga kod putina. :shock: vodi se neka nova svetska politika okretanja ka majcici rusiji. :-)
Radikali su obicne budale po meni, koji sanjaju veliku Srbiju kao provinciju majcici Rusiji, Kostunica je meni opasniji... On je k´o neki novi Milosevic, koji sanja takodjer veliku Srbiju, samo je realni od radikala i igra prljavu igru, mislim da samo poraz veliko-srpske ideje na Kosovu i u BiH te strana intervencija moze takve spustiti na noge...
Prozor

Post by Prozor »

Ili bolje receno sasjeci im "ruke"... :roll:
Prozor

Post by Prozor »

LDP ne moze bez strane pomoci da se izbori, bar ja mislim, to bi trebali Ameri da forsiraju... Mjesanjem u unutar-srpske poslove na racun cetnika...
pesak

Post by pesak »

Ja sam nekad znala sta ce biti i kako ce biti, a sad nemam pojma.
Jedino da se covek zabije u svoja 4 zida , ovaj put bez radija b92, sto je bilo za vreme Milosevica , da cita knjige, visi na internetu, ne gleda okupirani tv...zamislja da je negde drugde...uspe da ga ne ubiju napaljeni srbo-cetnici. Ne znam. /Oni tako skupljaju adrese ljudi koji drugacije misle od njih,/ pa ce verovatno da zaredjaju po stanovima, da kolju ...sto bi inace skupljali adrese?
Prozor

Post by Prozor »

Ma nikad ne znas sa tim gestapo-wannabes... :roll: :roll: :oops:

Koliko tacno ima normalne raje tamo? Kako mladi Beogradjani u prosjeku razmisljaju? Npr. kada se o tome govori bilo gdje u drustvu...
pesak

Post by pesak »

nemam pojma...evo ti link foruma ldpa, pa vidi...
ja, licno, znam samo dvojicu srba koji razmisljaju kao ja. i imam drugaricu druge nacije, koja misli isto kao i ja. ovo sve drugo je polu-ludo jos uvek. mora da se izbegavaju velike rasprave. oni su strasno agresivni i osvetoljubivi.
pesak

Post by pesak »

goeasy

Post by goeasy »

pesak wrote:Ja sam nekad znala sta ce biti i kako ce biti, a sad nemam pojma.
Jedino da se covek zabije u svoja 4 zida , ovaj put bez radija b92, sto je bilo za vreme Milosevica , da cita knjige, visi na internetu, ne gleda okupirani tv...zamislja da je negde drugde...uspe da ga ne ubiju napaljeni srbo-cetnici. Ne znam. /Oni tako skupljaju adrese ljudi koji drugacije misle od njih,/ pa ce verovatno da zaredjaju po stanovima, da kolju ...sto bi inace skupljali adrese?
Devojko, o cemu govoris, ko to skuplja adrese onih koji drugacije misle i sprema se da ih kolje, reci ko gde, da mogu da bezim od njih:? pa u Srbiji po svakom pitanju imas bar 10 razlicitih misljenja, pa evo ovde na ovom forumu smo ti i ja iz Srbije, od svih postova koje sam procitala sa tvojim postovima se najmanje slazem. Milosevic je mrtav, Seselj je u zatvoru, Arkan je mrtav, Srbija krece (ne onako brzo kako bi trebalo) u evropske integracije, sa susedima su uspostavljeni diplomatski i dobrosusedski odnosi (naravno uz saglasnost da sva sporna i otvorena pitanja, ratni zlocini, Hag, treba da se rese), ljudi su ovde vise zaokupljeni svojim egzistencijalnim problemima, nikog nije briga sta obican narod misli. Stranke se bore za vlast i za glasove. Ja licno sam glasala za DS i opet bih sada kada bi bili izbori. Ceda Jovanovic mi sve vise lici na Seselja po netoleranciji prema suprotnim misljenjima mada ima zaista kvalitetnih ljudi u njegovoj stranci (Canak, Batic, Svilanovic). Natasa Kandic bi bila najsrecnija kada bi je neko napao da moze da obrazlozi i dokaze svoje stavove. Sto se napada na novinare tice, najostrije osudjujem i zaista bi policija mnogo vise trebalo da uradi za zastitu ne samo njih nego i obicnih gradjana, ali postoji i tu svetlo na kraju tunela, evo resava se ubistvo Curuvije (objavili su imena osumnjicenih mada se to zna odavno), kazem jos jednom nije ovde savrseno ali krece na bolje, budi malo optimista, nije mi namera bila da komentarisem tvoj privatni zivot, drago mi je da ti je sve u redu ali mnogo crno vidis situaciju u zemlji, ako mi ne verujemo i ne borimo se svako prema svojoj mogucnosti da se stvari poprave, ne moze nam ni cela medjunarodna zajednica pomoci.
goeasy

Post by goeasy »

Prozor wrote:Ma nikad ne znas sa tim gestapo-wannabes... :roll: :roll: :oops:

Koliko tacno ima normalne raje tamo? Kako mladi Beogradjani u prosjeku razmisljaju? Npr. kada se o tome govori bilo gdje u drustvu...
Sad ne znam sta podrazumevas pod normalnim, ali uglavnom je vecina ljudi u mom licnom okruzenju normalnih razmisljanja. Ljudi su uglavnom zaokupljeni svojim zivotima, resavanjem sopstvene egzistencije, politicarima se generalno malo veruje, sto se Haga tice, prema svim najnovijim anketama vecina gradjana Srbije zeli da se osumnjiceni za ratne zlocine nadju u Hagu da bismo skinuli ljagu sa svoje zemlje i svog naroda i krenuli dalje ali ono sto je uglavnom kocilo prihvatanje Haga je zatvaranje ociju medjunarodne zajednice i tribunala prema zlocinima nad Srbima kojih je i te kako bilo. Na Kosovu koje je pod protektoratom medjunarodne zajednice ljudska prava su ispod svakog nivoa, bezbednost gradjana nealbanske nacionalnosti je ugrozena 100%, sudbina hiljade nestalih je neresena, to traje vec vise od 8 godina(duze nego oba svetska rata zajedno) i takve stvari jacaju radnikalnu politiku u Srbiji. Kad posle izbora pogledate mapu Srbije u kojoj opstini je koja stranka pobedila, videcete da DS i LDP pobedjuju u centralnoj Srbiji(Cacak, Kragujevac, Valjevo itd) i Beogradu, radikali u Sandzaku, Kosovu i Vojvodini. U drustvu mozes da govoris sta hoces, ljudi slobodno izrazavaju svoje misljenje, bar moze da kaze ko sta misli ali niko, sta god mislio, ne treba da ocekuje da se svi slazu sa njim.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

U raspravi o boljoj budućnosti za sve ljude koji žive na ovim prostorima nezaobilazna je ekipa koja je okupljena oko projekta Zamisli Srbiju. To je jedna grupa, uglavnom, mladih ljudi i ima ih iz svih gradova u Srbiji. Na sreću mislim da ih svakim danom ima sve više.
Ko ima vremena neka pročita diskusije na ova dva topica postavljena na njihovom forumu.

Fildžan viška
http://www.zamislisrbiju.org/forum/view ... hp4?t=1026

Sarajevo
http://www.zamislisrbiju.org/forum/viewtopic.php4?t=550

Radeći na projektu Fildžan viška imao sam priliku da “virtuelno” upoznam i dosta ljudi iz RS koji nisu opterećeni mržnjom i imaju regularne poglede na sve što se dešavalo ili se dešava i koji žele da razgovaraju. Svjetlo na kraju tunela se ipak nazire, ali proći će još dosta vremena dok dođemo do njega.
Jedini ispravan i moguć put za rušenje raznih neprirodnih granica među ljudima, a posebno onih nevidljivih je direktna komunikacija među ljudima, sa što manje uplitanja raznih posrednika, a posebno političara koji su sebi uzeli ekskluzivno pravo da budu jedina veza za ponovno uspostavljanje narušenih međuljudiskih odnosa, ali oni na žalost, uglavnom, rade sve da do uspostavljanja tih odnosa nikada ne dođe. Zašto, pa jednostavno, kada se ne bi razgovaralo o nacional šovinizmu, moralo bi se razgovarati o njihovim lopovlucima. Naravno, treba razgovarati o svim temama, pa čak i o onim najtežim i tako rušiti zidove predrasuda i mržnje. Niko ne bi trebao dopustiti da se ratni zločinci sakrivaju iza njegovih leđa, jer za ratni zločin ne postoji nikakvo opravdanje. samo takvim pristupom spriječiće se generalizacija i identifikacija čitavih naroda sa zločinima koji je neko činio u nečije ime.

Internet je idealno mjesto za kontakte te vrste. Međutim, umjesto da ga koriste normalni ljudi, on uglavnom služi raznim likovima za promovisanje svojih ksenofobičnih ideja..

Zato iskoristimo sve prednosti ovog globalnog vida komunikacije i napravimo bolji svijet, da za građane evrope ne budemo uvijek "primitivni i krvožderni balkanci" jer većina nas to sigurno nije..
:)
Last edited by valterbranisarajevo on 17/06/2007 13:37, edited 1 time in total.
klixober

Post by klixober »

goeasy wrote: Devojko, o cemu govoris, ko to skuplja adrese onih koji drugacije misle i sprema se da ih kolje, reci ko gde, da mogu da bezim od njih:? pa u Srbiji po svakom pitanju imas bar 10 razlicitih misljenja, pa evo ovde na ovom forumu smo ti i ja iz Srbije, od svih postova koje sam procitala sa tvojim postovima se najmanje slazem. Milosevic je mrtav, Seselj je u zatvoru, Arkan je mrtav, Srbija krece (ne onako brzo kako bi trebalo) u evropske integracije, sa susedima su uspostavljeni diplomatski i dobrosusedski odnosi (naravno uz saglasnost da sva sporna i otvorena pitanja, ratni zlocini, Hag, treba da se rese), ljudi su ovde vise zaokupljeni svojim egzistencijalnim problemima, nikog nije briga sta obican narod misli. Stranke se bore za vlast i za glasove. Ja licno sam glasala za DS i opet bih sada kada bi bili izbori. Ceda Jovanovic mi sve vise lici na Seselja po netoleranciji prema suprotnim misljenjima mada ima zaista kvalitetnih ljudi u njegovoj stranci (Canak, Batic, Svilanovic). Natasa Kandic bi bila najsrecnija kada bi je neko napao da moze da obrazlozi i dokaze svoje stavove. Sto se napada na novinare tice, najostrije osudjujem i zaista bi policija mnogo vise trebalo da uradi za zastitu ne samo njih nego i obicnih gradjana, ali postoji i tu svetlo na kraju tunela, evo resava se ubistvo Curuvije (objavili su imena osumnjicenih mada se to zna odavno), kazem jos jednom nije ovde savrseno ali krece na bolje, budi malo optimista, nije mi namera bila da komentarisem tvoj privatni zivot, drago mi je da ti je sve u redu ali mnogo crno vidis situaciju u zemlji, ako mi ne verujemo i ne borimo se svako prema svojoj mogucnosti da se stvari poprave, ne moze nam ni cela medjunarodna zajednica pomoci.
goeasy,kako je zivjeti u Beogradu(ako zivis u BG) znajuci da u istom gradu normalno zivi ratni zlocinac Ratko Mladic koji je kriv za genocid u BiH?
Kako je zivjeti u Beogradu ako u centru grada mozes kupiti majice i slike ratnih zlocinaca Karadzica i Mladica?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

komeba wrote:
goeasy wrote: Devojko, o cemu govoris, ko to skuplja adrese onih koji drugacije misle i sprema se da ih kolje, reci ko gde, da mogu da bezim od njih:? pa u Srbiji po svakom pitanju imas bar 10 razlicitih misljenja, pa evo ovde na ovom forumu smo ti i ja iz Srbije, od svih postova koje sam procitala sa tvojim postovima se najmanje slazem. Milosevic je mrtav, Seselj je u zatvoru, Arkan je mrtav, Srbija krece (ne onako brzo kako bi trebalo) u evropske integracije, sa susedima su uspostavljeni diplomatski i dobrosusedski odnosi (naravno uz saglasnost da sva sporna i otvorena pitanja, ratni zlocini, Hag, treba da se rese), ljudi su ovde vise zaokupljeni svojim egzistencijalnim problemima, nikog nije briga sta obican narod misli. Stranke se bore za vlast i za glasove. Ja licno sam glasala za DS i opet bih sada kada bi bili izbori. Ceda Jovanovic mi sve vise lici na Seselja po netoleranciji prema suprotnim misljenjima mada ima zaista kvalitetnih ljudi u njegovoj stranci (Canak, Batic, Svilanovic). Natasa Kandic bi bila najsrecnija kada bi je neko napao da moze da obrazlozi i dokaze svoje stavove. Sto se napada na novinare tice, najostrije osudjujem i zaista bi policija mnogo vise trebalo da uradi za zastitu ne samo njih nego i obicnih gradjana, ali postoji i tu svetlo na kraju tunela, evo resava se ubistvo Curuvije (objavili su imena osumnjicenih mada se to zna odavno), kazem jos jednom nije ovde savrseno ali krece na bolje, budi malo optimista, nije mi namera bila da komentarisem tvoj privatni zivot, drago mi je da ti je sve u redu ali mnogo crno vidis situaciju u zemlji, ako mi ne verujemo i ne borimo se svako prema svojoj mogucnosti da se stvari poprave, ne moze nam ni cela medjunarodna zajednica pomoci.
goeasy,kako je zivjeti u Beogradu(ako zivis u BG) znajuci da u istom gradu normalno zivi ratni zlocinac Ratko Mladic koji je kriv za genocid u BiH?
Kako je zivjeti u Beogradu ako u centru grada mozes kupiti majice i slike ratnih zlocinaca Karadzica i Mladica?
Ovo je jedno od onih teških pitanja koje se mogu vezati na ovo o čemu sam pisao. Guranje ovog problema pod tepih će nas amo vratiti u mrak iz kojeg pokušavamo pobjeći..
pesak

Post by pesak »

valterbranisarajevo wrote:
komeba wrote:
Ovo je jedno od onih teških pitanja koje se mogu vezati na ovo o čemu sam pisao. Guranje ovog problema pod tepih će nas amo vratiti u mrak iz kojeg pokušavamo pobjeći..
Goeasy je tipican primerak moralnog slepila koje vlada u Srbiji. Verovatno dosta gleda tv i veruje svom prezidentu Tadicu. Samo ne znam sta veruje, posto ovaj stalno nesto drugo izjavljuje.
Lepo si mu, komeba rekao. Kako moze lepo misliti o zemlji u kojoj se nesmetano setaju ratni zlocinci, koji su za masu ljudi ovde heroji? Te serijske ubice su uostalom opasne i za njegovu decu, ako ih ima. Ko god je video Ratka Mladica ili bilo sta u vezi s njim, zavrsio je mrtav ...kao ubio se...mislim na mlade vojnike po kasarnama u Srbiji.
Malo-malo, pa otkopaju neku masovnu grobnicu u okolini Beograda. :( Znaci, mozes otici na izlet, dete ti se igra i iskopa prste na primer nekog albanskog deteta. Ako to nije povod za veliko uzbudjivanje u najmanju ruku, ne znam sta je. Kostunica i Tadic u duetu lupaju i dalje kako je Kosovo srpsko...ne znam. Ne vidim nikakvog razloga za zadovoljstvo. Mislim da je gore nego za vreme Milosevica. Ovo je prikrivena diktatura u kojoj nema ni toliko slobodnih medija koliko je bilo u vreme Milosevica. Sve je teledirigovano iz kancelarije Tadic -Kostunica.
Da. Istina je nekad toliko strasna, da ljudi sklanjaju pogled.
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

goeasy wrote:
Prozor wrote:Ma nikad ne znas sa tim gestapo-wannabes... :roll: :roll: :oops:

Sad ne znam sta podrazumevas pod normalnim, ali uglavnom je vecina ljudi u mom licnom okruzenju normalnih razmisljanja. Ljudi su uglavnom zaokupljeni svojim zivotima, resavanjem sopstvene egzistencije, politicarima se generalno malo veruje, sto se Haga tice, prema svim najnovijim anketama vecina gradjana Srbije zeli da se osumnjiceni za ratne zlocine nadju u Hagu da bismo skinuli ljagu sa svoje zemlje i svog naroda i krenuli dalje ali ono sto je uglavnom kocilo prihvatanje Haga je zatvaranje ociju medjunarodne zajednice i tribunala prema zlocinima nad Srbima kojih je i te kako bilo. Na Kosovu koje je pod protektoratom medjunarodne zajednice ljudska prava su ispod svakog nivoa, bezbednost gradjana nealbanske nacionalnosti je ugrozena 100%, sudbina hiljade nestalih je neresena, to traje vec vise od 8 godina(duze nego oba svetska rata zajedno) i takve stvari jacaju radnikalnu politiku u Srbiji. Kad posle izbora pogledate mapu Srbije u kojoj opstini je koja stranka pobedila, videcete da DS i LDP pobedjuju u centralnoj Srbiji(Cacak, Kragujevac, Valjevo itd) i Beogradu, radikali u Sandzaku, Kosovu i Vojvodini. U drustvu mozes da govoris sta hoces, ljudi slobodno izrazavaju svoje misljenje, bar moze da kaze ko sta misli ali niko, sta god mislio, ne treba da ocekuje da se svi slazu sa njim.
Jeli to ona vecina gradjana sto glasa za radikale?!
goeasy

Post by goeasy »

valterbranisarajevo wrote:U raspravi o boljoj budućnosti za sve ljude koji žive na ovim prostorima nezaobilazna je ekipa koja je okupljena oko projekta Zamisli Srbiju. To je jedna grupa, uglavnom, mladih ljudi i ima ih iz svih gradova u Srbiji. Na sreću mislim da ih svakim danom ima sve više.
Ko ima vremena neka pročita diskusije na ova dva topica postavljena na njihovom forumu.

Fildžan viška
http://www.zamislisrbiju.org/forum/view ... hp4?t=1026

Sarajevo
http://www.zamislisrbiju.org/forum/viewtopic.php4?t=550

Radeći na projektu Fildžan viška imao sam priliku da “virtuelno” upoznam i dosta ljudi iz RS koji nisu opterećeni mržnjom i imaju regularne poglede na sve što se dešavalo ili se dešava i koji žele da razgovaraju. Svjetlo na kraju tunela se ipak nazire, ali proći će još dosta vremena dok dođemo do njega.
Jedini ispravan i moguć put za rušenje raznih neprirodnih granica među ljudima, a posebno onih nevidljivih je direktna komunikacija među ljudima, sa što manje uplitanja raznih posrednika, a posebno političara koji su sebi uzeli ekskluzivno pravo da budu jedina veza za ponovno uspostavljanje narušenih međuljudiskih odnosa, ali oni na žalost, uglavnom, rade sve da do uspostavljanja tih odnosa nikada ne dođe. Zašto, pa jednostavno, kada se ne bi razgovaralo o nacional šovinizmu, moralo bi se razgovarati o njihovim lopovlucima. Naravno, treba razgovarati o svim temama, pa čak i o onim najtežim i tako rušiti zidove predrasuda i mržnje. Niko ne bi trebao dopustiti da se ratni zločinci sakrivaju iza njegovih leđa, jer za ratni zločin ne postoji nikakvo opravdanje. samo takvim pristupom spriječiće se generalizacija i identifikacija čitavih naroda sa zločinima koji je neko činio u nečije ime.

Internet je idealno mjesto za kontakte te vrste. Međutim, umjesto da ga koriste normalni ljudi, on uglavnom služi raznim likovima za promovisanje svojih ksenofobičnih ideja..

Zato iskoristimo sve prednosti ovog globalnog vida komunikacije i napravimo bolji svijet, da za građane evrope ne budemo uvijek "primitivni i krvožderni balkanci" jer većina nas to sigurno nije..
:)
Naravno, podrzavam sve sto si rekao.
goeasy

Post by goeasy »

komeba wrote:
Meni je lepo ziveti u Beogradu, sad, ne bih rekla da RM zivi u Beogradu, ako i zivi, ne bih rekla da normalno zivi, ja kao obican gradjanin ne mogu da uticem na to ko zivi u Beogradu, ipak je to grad od preko 2 000 000 stanovnika, to je problem policije i drzavnih organa koji moraju da rese. Sto se ulicne prodaje tice, ja nisam nigde videla da se to prodaje, finansijska policija je ovde rigorozna, posebno u centru grada, par puta sam videla kako jadni Cigani kupe one svoje drangulije koje prodaju i beze kao bez glave pred finansijskom policijom.
klixober

Post by klixober »

goeasy wrote: Meni je lepo ziveti u Beogradu, sad, ne bih rekla da RM zivi u Beogradu, ako i zivi, ne bih rekla da normalno zivi, ja kao obican gradjanin ne mogu da uticem na to ko zivi u Beogradu, ipak je to grad od preko 2 000 000 stanovnika, to je problem policije i drzavnih organa koji moraju da rese. Sto se ulicne prodaje tice, ja nisam nigde videla da se to prodaje, finansijska policija je ovde rigorozna, posebno u centru grada, par puta sam videla kako jadni Cigani kupe one svoje drangulije koje prodaju i beze kao bez glave pred finansijskom policijom.
Jos gore ako je to problem drzavnih organa,jer ako oni dopustaju da u tom gradu vec 10 godina slobodno zivi covjek koji je odgovoran za genocid u BiH,onda kakav je to grad i drzava?Da ne spominjem Tolimira i male Tolimire kojih je na stotine i hiljade koji su kao vikend ratnici klali po BiH,a sada slobodno setaju Srbijom,tacnije Beogradom.
Bio sam i ja u Beogradu,odmah na pocetku Kalemegdana je bio veliki shtand sa slikama,majicama,suvenirima,pjesmama,sve u cast Karadzica i Mladica.
Last edited by klixober on 17/06/2007 17:14, edited 1 time in total.
goeasy

Post by goeasy »

komeba wrote:
goeasy wrote: Meni je lepo ziveti u Beogradu, sad, ne bih rekla da RM zivi u Beogradu, ako i zivi, ne bih rekla da normalno zivi, ja kao obican gradjanin ne mogu da uticem na to ko zivi u Beogradu, ipak je to grad od preko 2 000 000 stanovnika, to je problem policije i drzavnih organa koji moraju da rese. Sto se ulicne prodaje tice, ja nisam nigde videla da se to prodaje, finansijska policija je ovde rigorozna, posebno u centru grada, par puta sam videla kako jadni Cigani kupe one svoje drangulije koje prodaju i beze kao bez glave pred finansijskom policijom.
Jos gore ako je to problem drzavnih organa,jer ako oni dopustaju da u tom gradu vec 10 godina slobodno zivi covjek koji je odgovoran za genocid u BiH,onda kakav je to grad i drzava?Da ne spominjem Tolimira i male Tolimire kojih je na stotine i hiljade koji su kao vikend ratnici klalipo BiH,a sada slobodno setaju Srbijom,tacnije Beogradom.
Bio sam i ja u Beogradu,odmah na pocetku Kalemegdana je bio veliki shtand sa slikama,majicama,suvenirima,pjesmama,sve u cast Karadzica i Mladica.
Do pre 7 godina na to se nije smelo ni pomisljati (znas vec zbog cega), 2000. je doslo do promena, pocelo se po tom pitanju raditi(uhapsen je i isporucen Milosevic) i na zalost 2003. je ubijen Premijer, onda je dosla nova vlada koja je na svoj nacin krenula da izvrsava obaveze prema Hagu (isporuceni su generali), pa su onda dosli izbori, pa onda nije mogla da se oformi vlada, pa je sad pre mesec dana oformljena vlada koja je obecala da ce Mladic u najkracem roku biti u Hagu. Videcemo, i nama ovde u interesu je da ne budemo vise taoci proslosti i da se u svakom pogledu krene dalje.
Btw: ne znam za taj stand na pocetku Kalemegdana, ako ga vidim prijavicu finansijskoj, jos ako ne daje fiskalni racun na prodatu robu, 500 dinara nagrada ko prijavi, ovde u Srbiji je opasnije ne dati fiskalni racun i ne platiti porez nego ubiti coveka :-)
Post Reply