Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dexx

#1 Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Dexx »

Hilton, Sheraton, Hyatt itd. Samo jedan hotel sa vise od tri zvjezdice (Holiday Inn ****) je porazno za Sarajevo.

Znaci sta mislite hoce li neki bosanski bizmismeni :D se sjetiti toga i stupiti u kontakt sa ovim gore lancima hotela i da se napokon ima malo izbora?
micika

Post by micika »

Blago onom ko rano poludi :D :D :D
pitt

Post by pitt »

a za koga da gradi zivota ti? :roll:
edu

Post by edu »

dok je ovakvih hotela..na "finom" mjestu..nema potrebe za hiltonom i sl...

Image
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Pa cujj pitt, uvijek ima za koga, nije da nemamo turista i stranaca po gradu. Nego pitanje je ko bi ga vodio. Neko strucan da, necija rodbina ne. A posto je stanje kod nas tako jadno i ova druga solucija je realna ne sumnjam da bi mi u Hajatu ili Hiltonu sjedio neki od mafijasa. Bas bi bili-reprezentativni, nema sta... :(
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja sam tamo imao sudar... :shock: :( :sad:
Gazz

#7 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Gazz »

Dexx wrote:Hilton, Sheraton, Hyatt itd. Samo jedan hotel sa vise od tri zvjezdice (Holiday Inn ****) je porazno za Sarajevo.

Znaci sta mislite hoce li neki bosanski bizmismeni :D se sjetiti toga i stupiti u kontakt sa ovim gore lancima hotela i da se napokon ima malo izbora?
Dolazi li Visoko u obzir :? :roll:

Evo kupila sam parche zemlje tamo, sad na proljeće kad ova piramida bude aktuelna podici cu jedan sa 6/7 *, pa eto Dexx bujrum :D
Dexx

Post by Dexx »

edu wrote:dok je ovakvih hotela..na "finom" mjestu..nema potrebe za hiltonom i sl...

Image
Gdje ti je ovo fino? Jebate ako se srpski mafijasi mogu kokati po tim hotelima ne vidim razlog zasto to da se ne pruzi bosanskim mafijasima? Zagreb ima par hotela sa pet zvijezdica, Ljubljana takodjer, pa cak i srbijanska Bogota pardon Beograd.
flora.sa

Post by flora.sa »

obzirom da je Paris ostavila Parisa :oops: :D ...treba da ugovorimo sastanak-poslovni of kors :oops: :D :D :D sa reprezentativnim primjerkom ove zemlje može Dino Konaković :D ...pa kada se oni sastanu, tj.održe sastanak...ima da se gradi jedan Hilton na Čaršiji, a jedan na Ilidži :D :D
Dexx

#10 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Dexx »

Gazz wrote:
Dexx wrote:Hilton, Sheraton, Hyatt itd. Samo jedan hotel sa vise od tri zvjezdice (Holiday Inn ****) je porazno za Sarajevo.

Evo kupila sam parche zemlje tamo, sad na proljeće kad ova piramida bude aktuelna podici cu jedan sa 6/7 *, pa eto Dexx bujrum :D
A ja posjecujem hotele sa pet zvijezdica samo koji pruzaju i dodatne usluge. :D
pitt

Post by pitt »

horns&drums wrote:Pa cujj pitt, uvijek ima za koga, nije da nemamo turista i stranaca po gradu. Nego pitanje je ko bi ga vodio. Neko strucan da, necija rodbina ne. A posto je stanje kod nas tako jadno i ova druga solucija je realna ne sumnjam da bi mi u Hajatu ili Hiltonu sjedio neki od mafijasa. Bas bi bili-reprezentativni, nema sta... :(
Pa na to najvise i mislim. Ljudi su dolazili i uvijek ce dolaziti u sarajevo, ali ko se moze usuditi i odraditi taj projekat a da ne prokune dan kad se rodio? :?
Dexx

Post by Dexx »

pitt wrote:
horns&drums wrote:Pa cujj pitt, uvijek ima za koga, nije da nemamo turista i stranaca po gradu. Nego pitanje je ko bi ga vodio. Neko strucan da, necija rodbina ne. A posto je stanje kod nas tako jadno i ova druga solucija je realna ne sumnjam da bi mi u Hajatu ili Hiltonu sjedio neki od mafijasa. Bas bi bili-reprezentativni, nema sta... :(
Pa na to najvise i mislim. Ljudi su dolazili i uvijek ce dolaziti u sarajevo, ali ko se moze usuditi i odraditi taj projekat a da ne prokune dan kad se rodio? :?
Pa dobro kako je Holiday Inn usao na trziste? Doduse to je vec sad vjerojatno rupcaga sa samo cetiri zvijezdice i jos cuj nema bazena?
pitt

Post by pitt »

Ne mozes porediti vrijeme kada je holidej izgradjen sa danasnjim divljim zapadom :roll:
Dexx

Post by Dexx »

pitt wrote:Ne mozes porediti vrijeme kada je holidej izgradjen sa danasnjim divljim zapadom :roll:
Sooooo ne mogu? Sa fali danasnjem vremenu? Ne izdvajamo pola poreza za izgradnju Beograda vise?
Gazz

#15 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Gazz »

Dexx wrote:
Gazz wrote:

pih nista onda :roll:

kad odlucis posjetiti moj :D ovaj sa 6 ili 7 onda mozda dobijes sta i dodatno :D do tada, zadovoljavaj se sa tih 5 :D
mr2

#16 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by mr2 »

nemamo mi prije svega osoblje za to
kuhari
konobari
rececijonisti
objezbjede4nje itd

jedan od osnovnih kriterijuma su poznavanje bar 3 jezika za osoblje koje radi sa gostima......sto se tice holiday inn radijo sam 88-89 tamo.....vecina osoblja je bila iz mokrog i znali su ruski :lol: :lol: :lol:
Dexx

#17 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Dexx »

mr2 wrote:

nemamo mi prije svega osoblje za to
kuhari
konobari
rececijonisti
objezbjede4nje itd

jedan od osnovnih kriterijuma su poznavanje bar 3 jezika za osoblje koje radi sa gostima......sto se tice holiday inn radijo sam 88-89 tamo.....vecina osoblja je bila iz mokrog i znali su ruski :lol: :lol: :lol:
Kako nemas toga? Pa ima skola za obucavanje. Znas kako se kod nas gradi nesto mozes skolavati sedam generacija dok se nesto napravi.
Dexx

#18 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by Dexx »

Gazz wrote:
Dexx wrote:
Gazz wrote: Dolazi li Visoko u obzir :? :roll:

pih nista onda :roll:

kad odlucis posjetiti moj :D ovaj sa 6 ili 7 onda mozda dobijes sta i dodatno :D do tada, zadovoljavaj se sa tih 5 :D
Nema problema javi pa cu posjetiti i taj tvoj. :D
pitt

Post by pitt »

Dexx wrote:
pitt wrote:Ne mozes porediti vrijeme kada je holidej izgradjen sa danasnjim divljim zapadom :roll:
Sooooo ne mogu? Sa fali danasnjem vremenu? Ne izdvajamo pola poreza za izgradnju Beograda vise?
Ti onda zivis u iluzijama. Kakvog crnog poreza....vidis da se od svjetske sadake zivi. :?
Dexx

Post by Dexx »

pitt wrote:
Dexx wrote:
Ti onda zivis u iluzijama. Kakvog crnog poreza....vidis da se od svjetske sadake zivi. :?
Jesi ti onaj pitt iz Pitsburga?
pitt

Post by pitt »

jok iz klivlenda :D
pitt

Post by pitt »

zanima me samo gdje bi se to moglo i izgraditi a da ne poremeti urbanisticki plan (citaj zauzme mjesto nekoj bogomolji) ili da ne bude na necijoj vjekovnoj zemlji (crkvenoj ili vakufskoj). :roll:
nebi

#23 Re: Kad ce Sarajevo poceti graditi hotele sa pet zvijezdica?

Post by nebi »

stooooo?da vidimo gdje ne mozemo platit pivu? :D
Dexx

Post by Dexx »

pitt wrote:zanima me samo gdje bi se to moglo i izgraditi a da ne poremeti urbanisticki plan (citaj zauzme mjesto nekoj bogomolji) ili da ne bude na necijoj vjekovnoj zemlji (crkvenoj ili vakufskoj). :roll:
a djes drugo nego na marin dvoru? a i hodje i popovi ce morati razmisljati dugorocno. ako dodje papa u sarajevo gdje ce spavati? ako dodje saudijski kralj gdje ce on spavati?
bach

Post by bach »

Je li vi stvarno mislite da je neko lud doci sa punim dzepovima para i da hoda okolo i trosi ih? Znaju stranci kakvo je stanje i da ovdje nema reda i zakona. zasto turisti idu u Svicarsku ili Grcku a ne idu u Bagdad? Zbog bezbjednosti.Izgradite te vi 7 Hilton hotela i 14 Hyata ali kad ce oni zjapiti prazni. Zbog cega? Zbog nesposonosti nase vlasti da dole navedene likove posalju na dugogodisnje hladjenje galve. Do tada nas nece biti niti na jednoj turistickoj mapi.

optužnica - 03.10.2005.

Ovo Tužilaštvo podiglo je optužnicu 28.9.2005.godine koja je potvrdjena u Kantonalnom sudu 29.9.2005.godine, proptiv

1. DURAKOVIĆ KENAN, rođen 10.09.1980. godine u Sarajevu, Nalazi se u pritvoru od 29.08.2005. u 15,30 sati, po Rješenju Kantonalnog suda broj: Kpp-143/05 od 31.08.2005. godine, koji može trajati do 29.09.2005. godine ili do nove odluke suda.

2. SMAILHODŽIĆ MIRSAD, , rođen 22.01.1985. godine u Sarajevu, općina Centar, Nalazi se u pritvoru od 29.08.2005. u 15,30 sati, po Rješenju Kantonalnog suda broj: Kpp-143/05 od 31.08.2005. godine, koji može trajati do 29.09.2005. godine ili do nove odluke suda.

3. KURAHOVIĆ MUAMER, rođen 11.12.1978. godine u Sarajevu, Nalazi se u pritvoru od 29.08.2005. u 15,30 sati, po Rješenju Kantonalnog suda broj: Kpp-143/05 od 31.08.2005. godine, koji može trajati do 29.09.2005. godine ili do nove odluke suda.

4. KURAHOVIĆ KENAN, rođen 14.08.1977. godine u Sarajevu, Nalazi se u pritvoru od 29.08.2005. u 15,30 sati, po Rješenju Kantonalnog suda broj: Kpp-143/05 od 31.08.2005. godine, koji može trajati do 29.09.2005. godine ili do nove odluke suda.

5. DURAKOVIĆ HARIS, rođen 28.06.1984.godine u Sarajevu, općina Centar, Nalazi se u pritvoru od 06.09.2005. godine u 15,30 sati, po Rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu broj: Kpp-143/05 od 07.09.2005. godine koji može trajati do 06.10.2005. godine ili do nove odluke suda.

Što su:

DURAKOVIĆ KENAN, SMAILHODŽIĆ MIRSAD, KURAHOVIĆ MUAMER, KURAHOVIĆ KENAN I DURAKOVIĆ HARIS - zajedno

1. Dana 14.08.2005. godine, oko 17,30 sati, na lokalitetu objekta «Bob staze» na Trebeviću, po prethodnom dogovoru i u društvu sa NN licem po imenu Mirza, nakon što su prošli nekoliko metara pored Houssiau Mitchela koji je bio u društvu sa suprugom Hautier Michele, te njihovim prijateljima Marie L.Gilsoul i Jenu Marie Beguin, a nakon što su čuli da isti razgovaraju na stranom jeziku, razdvojili su se u dvije grupe po trojica, od kojih je jedna grupa prišla oštećenom Haussiau Michelu počeli ga udarati otvorenim dlanovima ruku po licu da bi mu iz ruku istrgli, uzeli i prisvojili digitalni foto aparat marke «Canon» i mobitel marke «Simens» sa SIM karticom, koji mu se nalazio u futroli na kaišu pantalona, nakon čega su izvršili pretres garderobe na njemu, da bi iz zadnjeg džepa pantalona pronašli, uzeli i prisvojili novac u iznosu oko 500 Eura, u raznim apoenima, a istovremeno jedan od druge trojice je prišao supruzi Hautier Michele, tražeći od nje novac i kada mu je Hautier rekla da nema novaca, prislonio joj nož na vrat, nakon čega je iz vozila marke «Škoda Octavia», koje se nalazilo parkirano pored nje, uzeo jednu torbu čiji sadržaj je istresao pored navedenog vozila i tom prilikom pronašao, uzeo i prisvojio novac u iznosu od 200 KM i jedan mobitel marke «Nokia», sa SIM karticom, a druga dvojica iz te grupe osumnjičenih prišla je L.Gilsoul i Jenu Marie Beguin i dok je jedan Jenu Marie Beguina nekoliko puta ošamario, drugi je sa vrata Marie I.Golsoul strgnuo jednu zlatnu ogrlicu.

DURAKOVIĆ KENAN, SMAILHODŽIĆ MIRSAD, KURAHOVIĆ MUAMER - zajedno

2. Dana 19.08.2005. godine, oko 13,15 sati, u neposrednoj blizini objekta «Bob staze» na Trebeviću, po prethodnom dogovoru, i u društvu sa NN licem po imenu Mirza, zaustavili svoja dva vozila i ista popriječili na putu, da bi, kada je navedenim putem naišao sa sa svojim p.m.v. «Citrone», reg.br. SA-16-A-054 CD, Thomas Rois, u kojem se nalazila njegova supruga Rois Brigita i njihovo dvoje djece, kao i Brigitina sestra sa svoje dvoje mldb. djece, koji je, zbog nemogućnosti prolaska, zaustavio vozilo, nakon čega su osumnjičeni od oštećenog zatražili da im da vode, što je oštećeni i uradio dajući im jednu flašu gazirane vode, poslije čega su osumnjičeni otišli do svojih vozila od kojih je na jednom bila podignuta hauba motora, da bi se odmah nakon toga sva četvorica vratili do vozila oštećenog, da bi trojica prišla prednjim lijevim vratima, od kojih je jedan od osumnjičenih u ruci drži metalni predmet dužine oko 30 cm, drugi je držao nož u ruci, dok je treći otvorio vrata, govoreći «Money», pri tom misleći da mu daju novac, da bi istovremeno četvrti otvorio vrata vozila gdje je sjedila Rois Brigite i iz navedenog vozila uzeo i prisvojio njenu tašnu, koja se nalazila na podu automobila, između njenih nogu, a u istoj su se nalazili diplomatska lična karta Rois Brigite, mobitel marke «Nokia 3510» sa SIM karticom, kozmetika, novčanik sa novcem u iznosu od 200 KM, u apoenima od po 100 KM, kartica davaoca krvi, pasoš za vakcinu, austrijska vozačka dozvola Rois Brigite, Maestro kartica i dr., nakon čega je oštećeni Thomas Rois pokrenuo svoje vozilo odgurnuvši osumnjičene, te zaobišao njihova vozila, gdje je prilikom bjega sa lica mjesta udario svojim vozilom u betonski stub, oštetivši pri tom prednja lijeva vrata automobila, da bi nastavio vožnju prema Sarajevu i na taj način uspio pobječi od osumnjičenih.

DURAKOVIĆ KENAN - sam

3. Dana 28.08.2005. godine, oko 17,00 sati, u ul. Terzibašina bb, općina Stari grad u Sarajevu, a nakon što se prethodno dogovorio sa jednim NN licem, prišao oštećenoj Julia Florence Neitsch, koja se kretala navedenom ulicom, sa majkom Neitsch Mishele i bratom Nietsch Felixom, te upitao Felixa koliko je sati i kada mu je isti pokazao svoj ručni sat, kako bi vidio koliko je sati, u tom trenutku je osumnjičeni izvadio iza pasa kuhinjski nož i obrativši se riječima «Money, Money», tražeći da mu danu novac, na šta mu je oštećena Julia Florence Nitsch rekla da nemaju novaca izvadivši iz svog džepa 3 KM koje je ovaj uzeo i prisvojio, a potom im se ponovo obratio istim riječima , na šta mu je oštećena Julia Florence ponovo odgovorila da nemaju novca, poslije čega je uz prijetnju nožem Felixa pretresao, kojom prilikom ništa nije pronašao, da bi NN lice izvadilo jedan šarafciger koje je prislonilo uz tijelo Nietsch Michele, i iz ruke joj istrgao tašnu u kojoj je pronašao, uzeo i prisvojio jednu digitalnu kameru marke «Canon».

Čime su, Duraković Kenan, pod tačkom 1, 2 i 3, Smailhodžić Mirsad i Kurahović Muamer, pod tačkom 1 i 2, počinili krivično djelo razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi stava 1, vezi sa članom 54. KZ F BiH, a Kurahović Kenan i Duraković Haris, počinili krivično djelo razbojništvo iz člana 289. stav 2. u vezi stava 1. KZ-a F BiH, a sve u vezi sa članom 31. istog Zakona.

Ovih pet huligana su zauvjek otjerali ove strance turiste, sta su vec. Buditite sigurni da niko od njih, njihove porodice, sugradjana ili prijatelja nece doci u Sarajevo i ostaviti koji dolar za nasu nepostojecu ekonomiju.
Post Reply