Kad ce nam doci pamet?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#26 Re: Kad ce nam doci pamet?
Da, zaista smo glupi i bez pameti kad glasamo nesposobne lopove , a kao opciju b imamo poštenu i prepoštenu opoziju koja nas uči demokratiji, humanosti, sposobnosti i svim ljudskim vrlinama.
Meni se više gadi ovo neprekidno pljuvanje po beiha pameti prosječng građanina bez imalo samokritike, a da vidim šta ja nudim.
E, pa dragi moj Socijalisto, onda kada ja vidim da to opozicija dobro radi tamo gdje ima vlast, hitaću na biračko mjesto prije nego što se otvori da sa glupim osmijehom na licu i sjajnih očiju zaokružim. Ovako, nude mi samo depresiju i ublehe, vlast obnašaju katastrofalno (da ne ponavljam priču o Behmenu, jer postoji tema), tako da je naša politička scena bez opozicije, odnosno sa ublehašima koji love u mutnom.
I do tada nemoj se isčuđavati nad gluposti ovog naroda, nego to kaži na partijskom sastanku. Ponoviću to što sam ovdje 10000 puta rekla, naša najveća tragedija političke situacije je to što nemamo opciju b
Meni se više gadi ovo neprekidno pljuvanje po beiha pameti prosječng građanina bez imalo samokritike, a da vidim šta ja nudim.
E, pa dragi moj Socijalisto, onda kada ja vidim da to opozicija dobro radi tamo gdje ima vlast, hitaću na biračko mjesto prije nego što se otvori da sa glupim osmijehom na licu i sjajnih očiju zaokružim. Ovako, nude mi samo depresiju i ublehe, vlast obnašaju katastrofalno (da ne ponavljam priču o Behmenu, jer postoji tema), tako da je naša politička scena bez opozicije, odnosno sa ublehašima koji love u mutnom.
I do tada nemoj se isčuđavati nad gluposti ovog naroda, nego to kaži na partijskom sastanku. Ponoviću to što sam ovdje 10000 puta rekla, naša najveća tragedija političke situacije je to što nemamo opciju b
-
MFToonyo
#27 Re: Kad ce nam doci pamet?
Socijalista wrote:Ljudi stvarno me zanima mentalni sklop prosjecnog stanovnistva u BiH, naime otvaraju se teme o ratu, raspadu, podjeli itd. Kao pred svake izbore, s politickom pozadinom naravno. Ne mogu shvatiti da smo toliko naivni svaki put kad trebamo biti jaki, zar smo toliko isprepadani? Umjesto da gledamo kako da BiH sredimo i obezbjedimo sebi normalan i pristojan zivot mi gledamo i slusamo ratno huskacke parole od kriminalaca i fasista. Zar nam je to potrebno? Da li je narod prvenstveno, Bosnjacki prepoznao sta se radi snjima (od svojih stranaka)? Ovo poluratno stanje (kako je naveo Lagumdzija u emisiji CRTA) su bodovi za strah, nemire, huskanje, mrznju itd. Da li moramo pred svake izobre da pricamo o tome kako ce rat, ukidanje, raspadanje ili da pricamo o zivotnim pitanjima? Zaista je do naroda. Koliko smo jaki, znacemo na izborima 2010, pravimo uvijek iste greske, a znamo dobro da hranimo samo stranke nacionaliste i fasiste, ako damo njima glas. Ne mora SDP dobiti sve glasove ili kako ovdje neki kazu Zlaja, pa nije Zlaja u kantonalnom vijecu u opcini u vasoj MZ. Ima i drugih stranaka, ali jedno je najbitnije RIJESIMO SE VISE OVIH DJEUBRETARA!!! Vidite li sta nam rade?
po cemu je zlaja bolji? samo budala moze ocekivati nesto od sdp-ea. sdp je sramota, sramota je da su uzurpirali jedinu alternativu nacionalistima i postali jos gori.
-
hadzofield
#28 Re: Kad ce nam doci pamet?
Nije nacionalistaMFToonyo wrote:Socijalista wrote:Ljudi stvarno me zanima mentalni sklop prosjecnog stanovnistva u BiH, naime otvaraju se teme o ratu, raspadu, podjeli itd. Kao pred svake izbore, s politickom pozadinom naravno. Ne mogu shvatiti da smo toliko naivni svaki put kad trebamo biti jaki, zar smo toliko isprepadani? Umjesto da gledamo kako da BiH sredimo i obezbjedimo sebi normalan i pristojan zivot mi gledamo i slusamo ratno huskacke parole od kriminalaca i fasista. Zar nam je to potrebno? Da li je narod prvenstveno, Bosnjacki prepoznao sta se radi snjima (od svojih stranaka)? Ovo poluratno stanje (kako je naveo Lagumdzija u emisiji CRTA) su bodovi za strah, nemire, huskanje, mrznju itd. Da li moramo pred svake izobre da pricamo o tome kako ce rat, ukidanje, raspadanje ili da pricamo o zivotnim pitanjima? Zaista je do naroda. Koliko smo jaki, znacemo na izborima 2010, pravimo uvijek iste greske, a znamo dobro da hranimo samo stranke nacionaliste i fasiste, ako damo njima glas. Ne mora SDP dobiti sve glasove ili kako ovdje neki kazu Zlaja, pa nije Zlaja u kantonalnom vijecu u opcini u vasoj MZ. Ima i drugih stranaka, ali jedno je najbitnije RIJESIMO SE VISE OVIH DJEUBRETARA!!! Vidite li sta nam rade?
po cemu je zlaja bolji? samo budala moze ocekivati nesto od sdp-ea. sdp je sramota, sramota je da su uzurpirali jedinu alternativu nacionalistima i postali jos gori.
Ne gradi politiku na nacionalistickoj retorici plaseci bosnjake od srba, hrvata itd...
-
hadzofield
#29 Re: Kad ce nam doci pamet?
KatarinaKosaca wrote:Da, zaista smo glupi i bez pameti kad glasamo nesposobne lopove , a kao opciju b imamo poštenu i prepoštenu opoziju koja nas uči demokratiji, humanosti, sposobnosti i svim ljudskim vrlinama.
Najveca tragedija je to sto nama ni papa ivan pavao ni majka tereza nebi valjali...
zasto SDP mora biti opcija B??
ima jos stranaka pa bujrum... moze se sabrati bar 10 postenih u sposobnih ljudi u svakoj opcini
-
Mirza984
#30 Re: Kad ce nam doci pamet?
Svaka cast jarane----- POSRANA TEMA O RATU I RASPADU---prevod: posrane teme o izgubljenim zivotima u ratu a o raspadu se ima sta govoriti dugo dugo...Socijalista wrote:Ova tema je nasa stvarnost i sluzi kao odgovor, onim posranim temama o ratu i raspadu.mima wrote:Sve ove teme ....narocito ove otvorene danas su......nidje veze.
-
Mirza984
#31 Re: Kad ce nam doci pamet?
Ovo kako je krenulo bit ce da je sad SDP jedini adekvatan za nasu nam dragu BiH....pa cemo opet plakat do iducih izbora i lajat po njima kao i sad jer smo toboze izabrali lopove (opet) pa ce se naci opet tamo neka spasonosna stranka koja opet toboze spas znaci.....samo kazem....dragi nas zatupljeni narod BiH...sad kako stvari stoje samo nacelnici opstina rade koliko-toliko svoj posao a ostali u parlamentu voze auta od 220.000 KM...hadzofield wrote:KatarinaKosaca wrote:Da, zaista smo glupi i bez pameti kad glasamo nesposobne lopove , a kao opciju b imamo poštenu i prepoštenu opoziju koja nas uči demokratiji, humanosti, sposobnosti i svim ljudskim vrlinama.
Najveca tragedija je to sto nama ni papa ivan pavao ni majka tereza nebi valjali...
zasto SDP mora biti opcija B??
ima jos stranaka pa bujrum... moze se sabrati bar 10 postenih u sposobnih ljudi u svakoj opcini
-
popajic
#32 Re: Kad ce nam doci pamet?
vjerovatno je izlaz u :
ukinuti ublehasku opoziciju ( sa posebnim osvrtom na SDP
), time ih onemoguciti da love u mutnom,a poziciju ostaviti da s mirom lovi u "bistrom" - kako i rade ,evo vec 20 god.
Ovo glede "logike" da je mafijas manje kriv sto pohara sve zivo od onog ko ne uspijeva da ga u tome sprijeci.
ukinuti ublehasku opoziciju ( sa posebnim osvrtom na SDP
Ovo glede "logike" da je mafijas manje kriv sto pohara sve zivo od onog ko ne uspijeva da ga u tome sprijeci.
- KatarinaKosaca
#33 Re: Kad ce nam doci pamet?
Maa, da, čekala sam te dugo. Ali , opet ubleha od komentarapopajic wrote:vjerovatno je izlaz u :
ukinuti ublehasku opoziciju ( sa posebnim osvrtom na SDP), time ih onemoguciti da love u mutnom,a poziciju ostaviti da s mirom lovi u "bistrom" - kako i rade ,evo vec 20 god.
-
popajic
#34 Re: Kad ce nam doci pamet?
A fino mi obecala da me nece vise gnjaviti
SDP glavni krivac i za rat i za pljacku za vrijeme i nakon rata, glavni krivac za fasizam (podvajanje po vjerskoj i nac. osnovi), glavni krivac za podijeljenu BIH (bez onog republika),glavni krivac za povecani broj nepismenih i narodnih kuhinja,glavni krivac za sovinisticku podjelu djece u skolama i vrticima....ma, za sve !
Lepi Hare 100% borac za BIH , ujedno i nas najbolji diplomata (koji je diplomatski onomad u Daytonu razvalio BIH )
Radoncic biznismen iz snova kome se mora amnestirati cinjenica da pripada ekipi kojoj je rat bio majka !
Neamnestiranje lopovlika visokog kalibra je znak najobicnije ljubomore...serbes tvrdi Katarina...
O piramidama da i ne govorim !Kata je ubijedjena da tu negdje cuci licno Tutankamon !
Mozda kad Radoncic , BIH Donald Trump, izgradi nove puteve, od kojih vecina mora voditi prema piramidama
(
Komsicev pionir )
SDP glavni krivac i za rat i za pljacku za vrijeme i nakon rata, glavni krivac za fasizam (podvajanje po vjerskoj i nac. osnovi), glavni krivac za podijeljenu BIH (bez onog republika),glavni krivac za povecani broj nepismenih i narodnih kuhinja,glavni krivac za sovinisticku podjelu djece u skolama i vrticima....ma, za sve !
Lepi Hare 100% borac za BIH , ujedno i nas najbolji diplomata (koji je diplomatski onomad u Daytonu razvalio BIH )
Radoncic biznismen iz snova kome se mora amnestirati cinjenica da pripada ekipi kojoj je rat bio majka !
Neamnestiranje lopovlika visokog kalibra je znak najobicnije ljubomore...serbes tvrdi Katarina...
O piramidama da i ne govorim !Kata je ubijedjena da tu negdje cuci licno Tutankamon !
Nema nikakvih naznaka da ce uskoro.Kad ce nam doci pamet?
Mozda kad Radoncic , BIH Donald Trump, izgradi nove puteve, od kojih vecina mora voditi prema piramidama
(
- KatarinaKosaca
#35 Re: Kad ce nam doci pamet?
Nisam ja tebe gnjavila, sam si udario na udicu, kao štuka, jer si zasljepljeni pionir. Dakle, teme je kad ćemo doći pameti... Onda kad budemo imali opoziciju. KOja kontrolira, ukazuje, koja čini to da se vlasti tresu gaće, e tada . I ove tvoje ublehe, ko je kriv kao iz filma Bure baruta , ostaju samo ublehe. Evo danas čitam kako je jedan kriminalac izjavio da je Zlaya najveći reketar i da je njemu najviše morao davati.popajic wrote:A fino mi obecala da me nece vise gnjaviti![]()
SDP glavni krivac i za rat i za pljacku za vrijeme i nakon rata, glavni krivac za fasizam (podvajanje po vjerskoj i nac. osnovi), glavni krivac za podijeljenu BIH (bez onog republika),glavni krivac za povecani broj nepismenih i narodnih kuhinja,glavni krivac za sovinisticku podjelu djece u skolama i vrticima....ma, za sve !![]()
![]()
Neamnestiranje lopovlika visokog kalibra je znak najobicnije ljubomore...serbes tvrdi Katarina...![]()
O piramidama da i ne govorim !Kata je ubijedjena da tu negdje cuci licno Tutankamon
Puna mi je kapa ove priče kako je vlast loša, opozicija dobra i pošeta, ali narod glup. Odgovara samo kuhinji iz Alipašine koja naše upsss, svoje prostorije debelo unovčava.
- buzzer
#36 Re: Kad ce nam doci pamet?
nije sdp krivac za pobrojano.popajic wrote:SDP glavni krivac i za rat i za pljacku za vrijeme i nakon rata, glavni krivac za fasizam (podvajanje po vjerskoj i nac. osnovi), glavni krivac za podijeljenu BIH (bez onog republika),glavni krivac za povecani broj nepismenih i narodnih kuhinja,glavni krivac za sovinisticku podjelu djece u skolama i vrticima....ma, za sve !![]()
![]()
sdp je krivac za nastavak pobrojanog od 2003 do nashijeh dana i ko zna dokad?
sdp nije skup gradjana na radnoj obavezi.
sdp je dobrovoljno organizirana grupa gradjana predana odrzavanju statusa quo.
ko to nije skonto smatra narod glupim, a sebe i gazdu visprenim intelektualcima.
ko to nije skonto radi u korist vlastite stete.
-
popajic
#37 Re: Kad ce nam doci pamet?
Zar su vodece politicke partije grupa nedobrovoljno organiziranih gradjana ?@buzzer
ko to nije skonto smatra narod glupim, a sebe i gazdu visprenim intelektualcima.
Zar one zbog vlastite koristi ne rade SVE da odrze katastrofalni status quo?
Zar oni koji od 1991 glasaju za te iste stranke ne rade u korist vlastite stete ?
(Jer stanje u kojem je drzava zajedno sa njenim gradjanima (osim politicke mafije) tesko da moze biti gore.)
Ne mislim uopste da imamo dobru opoziciju...ni slucajno...ali narodna fasciniranost "demokratskom" pozicijom se ne moze pravdati slabom opozicijom. Prije ce biti da je obratno !
Rezultat : oci pune nade uprte u g-dina Radoncica ! Paradoks svih paradoksa
- buzzer
#38 Re: Kad ce nam doci pamet?
popajic wrote:Zar su vodece politicke partije grupa nedobrovoljno organiziranih gradjana ?@buzzer
nisu, tu su gdje su svojom i lagimdzijinom voljom.
Zar one zbog vlastite koristi ne rade SVE da odrze katastrofalni status quo?
bingo. u tome im, takodje zbog vlastite koristi, svesrdno pomaze zl. skupa sa svojim vjernim sljedbenicima.
Zar oni koji od 1991 glasaju za te iste stranke ne rade u korist vlastite stete ?
naravno, samo sto sdp radi duplo goru stvar. pored toga sto njih odrzava na vlasti (koju im je zl 2003. poklonio) stvarajuci privid postojanja opozicije, ustvari sabotira nastanak jake i istinske opozicije.
(Jer stanje u kojem je drzava zajedno sa njenim gradjanima (osim politicke mafije) tesko da moze biti gore.)
Ne mislim uopste da imamo dobru opoziciju...ni slucajno...ali narodna fasciniranost "demokratskom" pozicijom se ne moze pravdati slabom opozicijom. Prije ce biti da je obratno !
Rezultat : oci pune nade uprte u g-dina Radoncica ! Paradoks svih paradoksa
rezultat: nicija nije do zore sjala, pa nece ni ovoj satrap koaliciji nacionalista i sdp-a.