Kad bi vas pitali, koje bi vi prijedloge dali za revoluciju?
-
Dzenan_Bozalija
#1 Kad bi vas pitali, koje bi vi prijedloge dali za revoluciju?
Sad bi ja kao prvi prijedlog za neku revoluciju dao da svi sto imaju preko tri miliona KM na kontu moraju uplatiti visak u posebnu drzavnu kasu da se te pare ravnomjerno raspodjele na dugogodisnje najugrozenije i najsiromasnije slucajeve.
A htjeo bi da je BiH drzava bosanaca i hercegovaca , koji se zajedno izjasnjavaju bosanci-hercegovci, bosnjaci, ili bosnjani. Bosnjaci je vec uhodano pa cu se ja izjasnjavat kao bosnjak. Pripadnicima ostalih naroda na njihov zahtjev dati (naravno pored ljudskih) manjinska prava ako ih ima vise od 5%. Tako mogu nastaviti zivjeti svoju kulturu u nasoj BiH iako su nam srbi i hrvati svojom politikom 90-ih nanjeli toliko zla da se normalan covjek ne moze osjecati covjekom ako im je tek tako prijateljski raspolozen. Mi moramo preci preko toga jer je bilo nastradalih i medju njima od nasih osvetnika i zlocinaca, iako u manjem broju.
Sljedecim generacijama ce biti lakse zivjeti zajedno nego nasoj, meni je ('77 sam godiste) vec sigurno lakse nego mojoj starijoj generaciji koja je vodila rat i koja se najvise zamrzila i nacionalizirala u ratu 90-ih.
Vjeroispovjest ne treba da bude prepreka nijednom bosnjaku da se izjasnjava kao bosnjak.
Zelim samo vjernike i savjesne ljude na funkcijama od policije, vojske do politike.
I naravno bosnjacka kraljevina. O tome sam vec pisao. To nam je dobro da ozivimo zdravu nacionalnu svijest i kulturu koja nece stetiti drugima , a nama ce valjati.
A htjeo bi da je BiH drzava bosanaca i hercegovaca , koji se zajedno izjasnjavaju bosanci-hercegovci, bosnjaci, ili bosnjani. Bosnjaci je vec uhodano pa cu se ja izjasnjavat kao bosnjak. Pripadnicima ostalih naroda na njihov zahtjev dati (naravno pored ljudskih) manjinska prava ako ih ima vise od 5%. Tako mogu nastaviti zivjeti svoju kulturu u nasoj BiH iako su nam srbi i hrvati svojom politikom 90-ih nanjeli toliko zla da se normalan covjek ne moze osjecati covjekom ako im je tek tako prijateljski raspolozen. Mi moramo preci preko toga jer je bilo nastradalih i medju njima od nasih osvetnika i zlocinaca, iako u manjem broju.
Sljedecim generacijama ce biti lakse zivjeti zajedno nego nasoj, meni je ('77 sam godiste) vec sigurno lakse nego mojoj starijoj generaciji koja je vodila rat i koja se najvise zamrzila i nacionalizirala u ratu 90-ih.
Vjeroispovjest ne treba da bude prepreka nijednom bosnjaku da se izjasnjava kao bosnjak.
Zelim samo vjernike i savjesne ljude na funkcijama od policije, vojske do politike.
I naravno bosnjacka kraljevina. O tome sam vec pisao. To nam je dobro da ozivimo zdravu nacionalnu svijest i kulturu koja nece stetiti drugima , a nama ce valjati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Kad bi vas pitali, koje bi vi prijedloge dali za revoluc
dalje ne čitamDzenan_Bozalija wrote: A htjeo bi
A htio bih ...ali ne mogu
-
Dzenan_Bozalija
3 miliona km, onako prijedlog, kontam da im je to dosta do kraja zivota da u BiH zive kao u loju sa familijom.
ovi gore sto ne mogu.. slabici, impotentni.
ne bih ni ja mogao vas ako ste zene.
jasta nego BIH i mogao BIH.
ne bih ni ja mogao vas ako ste zene.
-
Prenj
Zar nije tri miliona ipak malo previse?Dzenan_Bozalija wrote:3 miliona km, onako prijedlog, kontam da im je to dosta do kraja zivota da u BiH zive kao u loju.
Ako krenemo od toga da prije u rata nije bilo milionera, da se postenim radom zaradi tri miliona za osam godina ... Ne, tri miliona je previse. Daj neki drugi limit.
-
Dzenan_Bozalija
eno gore sam promjenio.. sa familijom. ako sve ne potrose naslijedi se.Prenj wrote:Zar nije tri miliona ipak malo previse?Dzenan_Bozalija wrote:3 miliona km, onako prijedlog, kontam da im je to dosta do kraja zivota da u BiH zive kao u loju.
Ako krenemo od toga da prije u rata nije bilo milionera, da se postenim radom zaradi tri miliona za osam godina ... Ne, tri miliona je previse. Daj neki drugi limit.
-
Dzenan_Bozalija
pisite malo na temu inace cemo preci na erotiku. imam jedan ljetni dozivljaj ali ga necu pisati i pricati .. saznati ce se ko sta gdje. mozda negdje poslije anonimno preko nekog drugog forumskog nicka.
-
Dzenan_Bozalija
tesko da ce valjati ispod tri miliona. trebaju i neki milioneri prihvatiti revoluciju, kontas?? sta bi ti da si milioner ili posteno ili neposteno??Prenj wrote:Ni to 'sa familijom' nije prihvatljivo.
Da se za osam godina zaradi i ustedi posteno tri miliona?!!!
Ili smanji cifru ili nista od revolucije!!!
- Fair Life
#13 Re: Kad bi vas pitali, koje bi vi prijedloge dali za revoluc
Eto tebe i reisa pa se dogovorite. Ko ce biti kralj, a ko dvorska luda.Dzenan_Bozalija wrote:Zelim samo vjernike i savjesne ljude na funkcijama od policije, vojske do politike.
Neka te pa makar tebe zapala ona sarena kapa.
Imas moj glas.

Bosanski kralj
Last edited by Fair Life on 04/10/2004 16:09, edited 1 time in total.
-
Dzenan_Bozalija
vidim ja vama fino.. a sve nesto kritikuju i kukaju , a cim bi nesto mjenjao onda to ne valja.
-
Dzenan_Bozalija
ili ste toliko osistemljeni da vam samo nasi politicari imaju pravo davati prava , ili ste sami politicari koji su toliko vezani da ne mogu nista sami promjeniti.
ili ce EU-politika reagovati ili nam treba revolucija. manje od 50% ljudi je glasalo na izborima.. ovo politicko stanje i uredjenje danas ima vise protivnika nego zagovornika, a narod samo kritikuje i kuka.
gdje su vam prijedlozi?? hajde malo.. mora biti nesto.
ili ce EU-politika reagovati ili nam treba revolucija. manje od 50% ljudi je glasalo na izborima.. ovo politicko stanje i uredjenje danas ima vise protivnika nego zagovornika, a narod samo kritikuje i kuka.
gdje su vam prijedlozi?? hajde malo.. mora biti nesto.
-
Dzenan_Bozalija
#16 Re: Kad bi vas pitali, koje bi vi prijedloge dali za revoluc
odakle ti tvrtko, iz koje je to arhive?Fair Life wrote:Eto tebe i reisa pa se dogovorite. Ko ce biti kralj, a ko dvorska luda.Dzenan_Bozalija wrote:Zelim samo vjernike i savjesne ljude na funkcijama od policije, vojske do politike.
Neka te pa makar tebe zapala ona sarena kapa.
Imas moj glas.
Bosanski kralj
- Fair Life
Doso vakat valja vojevati...Dzenan_Bozalija wrote:gdje su vam prijedlozi?? hajde malo.. mora biti nesto.
...navrh kule vrgose tepsiju,
u tepsiju zvjezde povatase,
da gledaju nebeske prilike,
sto ce njima biti do posljetka.
Oko nje se sastase dahije,
nad tepsijom lice ogledase;
kad dahije lice ogledase,
sve dahije ocima vidjese :
ni na jednom glave ne bijase.
-
Dzenan_Bozalija
hmmm.. ko bi se takvim prijedlozima od tebe nadao fair life. meni ta mudzahedinski zvuci citajuci o nekim dogadjajima u srednjoj Bosni.
- Fair Life
Malo si prebacio prijatelju. Koja dislokacija !!? Ti si i prostorno i vremenski dezorijentisan. Ili ti je nepoznata geografija, ili istorija, ili knjizevnost. Ili sve troje ?! Ne bih rekao da ovi stihovi imaju ikakve veze sa srednjom Bosnom. "Pocetak bune protiv dahija", epska.Dzenan_Bozalija wrote:hmmm.. ko bi se takvim prijedlozima od tebe nadao fair life. meni ta mudzahedinski zvuci citajuci o nekim dogadjajima u srednjoj Bosni.
Nisi ti za kralja.
Pomislio sam posto zagovaras kraljevinu BiH (a bila je u srednjem vijeku) da ce ti stihovi epske pjesme sa tematikom srednjovjekovnog dogadjanja biti bliski.
-
orkan
Šta misliš Đenane kako bi bilo da fizički srušimo ovu vlast i da se okušamo kao kraljevina ?I naravno bosnjacka kraljevina. O tome sam vec pisao. To nam je dobro da ozivimo zdravu nacionalnu svijest i kulturu koja nece stetiti drugima , a nama ce valjati.
Bili smo Kraljevina Srba,Hrvata i Slovenaca.
Kako bi bila koncipirana nova kraljevina ?
Ako si tu odgovori mi zanimljiva teorija.
Ja sam ZA revoluciju, ali
ne ko "Mali Perica".
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
DZENANA ZA KRALJA !!!

DA JE DZENAN KRALJ
Da ga biramo za kralja
on bi znao kako valja
Prvi ce mu poso biti
tri miljona namiriti
Trica njemu, plus trica mu zeni
trica sinu, bogami i sceri
Trica dajdzi, trica amidzicu
trica suri, trica daidzicu
Preko trice, na poseban konto
svu rodbinu podmirit je skonto
I nama bi, ko sto je i pravo
ko i OVI, obecanja davo
Pa i ljudska i manjinska prava
nije dzaba krunisana glava
Tad bi Dzeno pred nas stao
bukvicu nam ocitao
Da mu fino damo mira
niko kralja da ne dira
Nebi bilo pive, zabranjena loza
dekretom bi bila propisana boza
Kraljevina Bosna blagostanjem vrvi
zasluzan bi bio Dzenan Boza Prvi

DA JE DZENAN KRALJ
Da ga biramo za kralja
on bi znao kako valja
Prvi ce mu poso biti
tri miljona namiriti
Trica njemu, plus trica mu zeni
trica sinu, bogami i sceri
Trica dajdzi, trica amidzicu
trica suri, trica daidzicu
Preko trice, na poseban konto
svu rodbinu podmirit je skonto
I nama bi, ko sto je i pravo
ko i OVI, obecanja davo
Pa i ljudska i manjinska prava
nije dzaba krunisana glava
Tad bi Dzeno pred nas stao
bukvicu nam ocitao
Da mu fino damo mira
niko kralja da ne dira
Nebi bilo pive, zabranjena loza
dekretom bi bila propisana boza
Kraljevina Bosna blagostanjem vrvi
zasluzan bi bio Dzenan Boza Prvi
-
Dzenan_Bozalija
Fair Life, dobro epske su ..epske. ha ,, ha.. bolje da ne znas na sta to podsjeca.
Ti si protukandidat violentjacku za kraljevskog istoricara, ili cemo tebe za kralejvskoh geograficara, ili poeta predloziti? Biti ce novih b o s n j a c k i h umjesto epskih.
-----
Pape , nema kralja , a hiljade princeva i princeza, a samo jedna je kraljevina bosnjacka koju raja bira. Ko nam je onda kraljica?
--------
ovo ostalo -- demokratija, parlament, ostaje kako jeste. politiku samo treba denacionalizirati tako da se bavi sto vise samo ekonomijom da svim gradjanima BiH bude sto bolje. jedan predsjednik.. jedan parlament.
Neka se bave svojim poslom kao i do sada, a kraljevina bi bila nesto za raju , fali nam nove svijesti i kulture. Korak po korak, prvo da se okupimo. Iz svake sredine par princeva i princeza iz raznoraznih oblasti.
istoricari
analiticari
garda (moze biti ujedno i civilna zastita)
pjevaci
slikari
sviraci
zabavljaci, humoristi
novinari
glumci
plesacice
konobari
biznismeni
pravnici
moderatori
skupljaci i kreatori narodne nosnje, amblema, zastava
vrtlari i cistaci
blagajnici i bankari
svaka struka ima svoj okrugli stol, a svaki okrugli stol bira jednom u pola godine najboljeg koji ih zastupa u bosnjackoj kraljevini.
tako ce nastati kraljevski okrugli stol najboljih koji ce se stalno mjenjati, osvjezavati, raja ce se upoznavati i medjusobna konkurencija ce sve pomalo tjerati na rad i na usavrsavanje.
na kraju za desetak godina mozemo i mi postati mali bosnjacki parlament koji bi mogao biti zastitni mehanizam u slucaju da se u nasem velikom parlamentu budu spremale nekakve stvari koje su lose za BiH i za njen narod.
Ti si protukandidat violentjacku za kraljevskog istoricara, ili cemo tebe za kralejvskoh geograficara, ili poeta predloziti? Biti ce novih b o s n j a c k i h umjesto epskih.
-----
Pape , nema kralja , a hiljade princeva i princeza, a samo jedna je kraljevina bosnjacka koju raja bira. Ko nam je onda kraljica?
--------
ovo ostalo -- demokratija, parlament, ostaje kako jeste. politiku samo treba denacionalizirati tako da se bavi sto vise samo ekonomijom da svim gradjanima BiH bude sto bolje. jedan predsjednik.. jedan parlament.
Neka se bave svojim poslom kao i do sada, a kraljevina bi bila nesto za raju , fali nam nove svijesti i kulture. Korak po korak, prvo da se okupimo. Iz svake sredine par princeva i princeza iz raznoraznih oblasti.
istoricari
analiticari
garda (moze biti ujedno i civilna zastita)
pjevaci
slikari
sviraci
zabavljaci, humoristi
novinari
glumci
plesacice
konobari
biznismeni
pravnici
moderatori
skupljaci i kreatori narodne nosnje, amblema, zastava
vrtlari i cistaci
blagajnici i bankari
svaka struka ima svoj okrugli stol, a svaki okrugli stol bira jednom u pola godine najboljeg koji ih zastupa u bosnjackoj kraljevini.
tako ce nastati kraljevski okrugli stol najboljih koji ce se stalno mjenjati, osvjezavati, raja ce se upoznavati i medjusobna konkurencija ce sve pomalo tjerati na rad i na usavrsavanje.
na kraju za desetak godina mozemo i mi postati mali bosnjacki parlament koji bi mogao biti zastitni mehanizam u slucaju da se u nasem velikom parlamentu budu spremale nekakve stvari koje su lose za BiH i za njen narod.
Last edited by Dzenan_Bozalija on 05/10/2004 06:04, edited 1 time in total.
-
Dzenan_Bozalija
na primjer..
denacionalizirani ekonomski parlament izglasa ulazak u EU. to bi mogla biti samo grupa ljudi koja ce to pokrenuti jer im eu-kapitalisti ponude po par desetina miliona eura.
ako nas mali parlament skonta da u EU nece biti pravde i ravnopravnosti tako da i nas narod moze zivjeti od bogatstva koje se crpi preko naseg teritorija onda mi to mozemo zaustaviti.
isto tako moze biti neki novih dogovora i agenata koji bi se mogli provuci na vlast , a mi cemo moci na ovaj nacin sprijeciti svaku prevaru jer bi raja to skontala na vrijeme. tako imamo zagarantovano drustvo i politiku gdje nista nece moci proci samo politicki bez volje naroda i raje sirom BiH.
denacionalizirani ekonomski parlament izglasa ulazak u EU. to bi mogla biti samo grupa ljudi koja ce to pokrenuti jer im eu-kapitalisti ponude po par desetina miliona eura.
ako nas mali parlament skonta da u EU nece biti pravde i ravnopravnosti tako da i nas narod moze zivjeti od bogatstva koje se crpi preko naseg teritorija onda mi to mozemo zaustaviti.
isto tako moze biti neki novih dogovora i agenata koji bi se mogli provuci na vlast , a mi cemo moci na ovaj nacin sprijeciti svaku prevaru jer bi raja to skontala na vrijeme. tako imamo zagarantovano drustvo i politiku gdje nista nece moci proci samo politicki bez volje naroda i raje sirom BiH.