Kaćunko ponovo pozvao na spaljivanje televizora

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
vidi_vidi_vidi

#1 Kaćunko ponovo pozvao na spaljivanje televizora

Post by vidi_vidi_vidi »

Kaćunko ponovo pozvao na spaljivanje televizora, te spomenuo magiju kao uzrok Tuđmanove smrti

Image

"DUŽNI smo suprotstaviti se zlu, i tražiti u tzv. javnim medijima prostor za svoje stavove i mišljenja. Inače ispada da šačica liberalnih vlasnika većine jakih medija u Hrvatskoj svojom ideologijom terorizira šutljivu katoličku većinu i to sve pod "maskom" ljudskih prava i idejno kvazinedefinirane javnosti" - izjavio je don Anđelko Kaćunko.

Katolički svećenik, koji od nedavno u vojnoj biskupiji obnaša službu kancelara, javnosti je ponajviše poznat po svojim izjavama kako su smrtonosnu bolest pokojnog predsjednika Franje Tuđmana uzrokovali ljudi koji se bave magijom.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ponovio je svoju izjavu, za koju tvrdi da je nitko nije prenio.

"..Premda smo neprekidno izloženi Božjem milosnom djelovanju, sav je društveni život uronjen u more magije. Mnogima je također nepoznato da je jedan javni magijski obred imao, ako ne presudnu, onda možda važnu ulogu i u životu pokojnog predsjednika Franje Tuđmana..."

Don Kaćunko kaže da je poznato da magija ima ključnu ulogu i značajno mjesto u životu i radu arhitekata tzv. novog svjetskog poretka. Objašnjava kako u procesu od četiri faze najprije nastupa magija koja pripravlja prostor za nastup u točno određene kulture, potom se kulturnim sadržajima kod ljudi stvara sklonost za prihvaćanje političkih ideja. Politika na tom pripravljenom duhovnom tlu, kako smatra don Kaćunko, donosi odluke, a nakon čega slijedi operativno provođenje na terenu. Vjeruje kako u cijelom procesu ključnu ulogu imaju mediji.

Don Kaćunko smatra da je u novije vrijeme snažni magijski utjecaj u cijelom svijetu na djecu krenuo s knjigama-bajkama o Harryju Potteru, dodavši kako po ovom pitanju Hrvatska nije niti malo kasnila.

Na novinarski upit je li "ritual" Željka Malnara i njegova ministra Ševe koji su iglicama izbockali lutku zamišljajući da je lutka Kaćunko, ostavilo kakve posljedice na zdravlje, kontroverzni svećenik je odgovorio: "A Malnarovu i Ševinu "obredu" sam se od srca smijao. Osim toga on je duhovito i inteligentno ismijao moje kritičare, na čemu sam mu odmah zahvalio sms-om. K tome, kršćanin koji je milošću Božjom zaštićen ne treba se ničega bojati jer Kristov milosni "oklop" na čovjeku nijedna sila paklena ne može probiti".

"Najoštriji kritičar nemorala" u našem društvu ocijenio je da je hrvatsko društvo "razmjerno jako dobro", ako se uzme u obzir "silna količina negativne energije kojoj je izloženo kroz medije". Vjeruje da će kršćani uskoro odgovoriti "nepodnošljivu teroru paljenjem televizora na lomačama".

Bez obzira na sve, don Kaćunko smatra da je uloga Crkve u Hrvatskoj presudna. Ona je, kao je rekao, najprije evanđeosko "svjetlo" u moralnom mraku ove civilizacije, potom "sol" u bljutavosti medijske hrane kojom se šopaju naivne i nevine duše, te "kvasac" u tijestu duhovne praznine, apatije i besciljnosti, što poprima globalne razmjere.

Crkvi zamjera što materijalna sredstva ulaže u krive stvari, odnosno što jako malo ulaže u medije pa je u utrci s hollywoodskom mašinerijom ("čiji je suvlasnik i američka mafija"), gubitnik jer, kako je usporedio, to je utrka "fiće" i "ferrarija".

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=242409
Engram::X

Post by Engram::X »

:D
livadic

Post by livadic »

Engram::X wrote::D
sihra ... :( ... garant ... :shock:

;)
Engram::X

Post by Engram::X »

hoce to...

u katolickom puku :oops:

livadic

Post by livadic »

kod nas su takvi izuzetak ... :oops:

... a ne pravilo ... :skoljka:

kao kod nekih ... ;)

;)
CiCiban

Post by CiCiban »

izuzetak okruzen ''sutljivom vecinom'' :D
my my, pa to je pravi dream team ;)
vidiovo

Post by vidiovo »

CiCiban wrote:izuzetak okruzen ''sutljivom vecinom''
my my, pa to je pravi dream team
sutljivom vecinom koja spaljuje televizore??
nikad cuo za ovog tipa niti procitao vijest - sad prvi put, toliko je bitan.
a i toliko sutljivih sljedbenika ima. ma mozda i razbijem ako ces mi ti kupiti plazmu. samo kad bi imao gdje staviti.
stavrogin

Post by stavrogin »

vidiovo wrote:
CiCiban wrote:izuzetak okruzen ''sutljivom vecinom''
my my, pa to je pravi dream team
sutljivom vecinom koja spaljuje televizore??
nikad cuo za ovog tipa niti procitao vijest - sad prvi put, toliko je bitan.
a i toliko sutljivih sljedbenika ima. ma mozda i razbijem ako ces mi ti kupiti plazmu. samo kad bi imao gdje staviti.
sta mislis jeli ova jedna od onih zamotanih i bude li gola ispod :?
pitt

Post by pitt »

ja mislim da ti prelazis granice dobrog ukusa :( :x
CiCiban

Post by CiCiban »

jesi ti sutljiva ili nesutljiva vecina a?
vidiovo je progovorio ( for record) :D
vidiovo

Post by vidiovo »

CiCiban wrote:jesi ti sutljiva ili nesutljiva vecina a?
vidiovo je progovorio ( for record)
ma moze i neki hodza iz semiziovca pozvati da se razbiju televizori, jaka stvar....na jedno uslo na drugo izaslo.

drugo je kad pozivaju oni malo veci u hijerarhiji da se razbijaju glave.
vidiovo

Post by vidiovo »

stavrogin wrote:
ma ne znam jel gola, a da je zamotana to 100% jer ocigledno ne vidi nista sa strane! lici na novopecenu vjernicu...kao i bosnjak aga...imaju jednako plitke komentare
CiCiban

Post by CiCiban »

je samo sto sutljiva vecina potrci glavom kroz zid ..cim hodza iz semizovca pisne
a sad je nema ni na mapi :skoljka:
CiCiban

Post by CiCiban »

vidiovo wrote:
stavrogin wrote:
ma ne znam jel gola, a da je zamotana to 100% jer ocigledno ne vidi nista sa strane! lici na novopecenu vjernicu...kao i bosnjak aga...imaju jednako plitke komentare
don vori tvoj plicak je nedostizan :D & neugrozen
Last edited by CiCiban on 04/01/2005 18:34, edited 1 time in total.
vidiovo

Post by vidiovo »

CiCiban wrote:je samo sto sutljiva vecina potrci glavom kroz zid ..cim hodza iz semizovca pisne
a sad je nema ni na mapi
rekao sam ti ja samo vi razbijajte VASE televizore, ne bunimo se mi za to...to imate pravo po svim zakonima.

zakon o ekoloskom uklanjanju takve vrste otpada ionako nije na snazi ili se ionako ne postuje.
CiCiban

Post by CiCiban »

znam da si rekao Vase Televizore.. tu si sprinter
:D ali... kad planiras otkucati rijec --> Nase :D?
vidiovo

Post by vidiovo »

CiCiban wrote:znam da si rekao Vase Televizore.. tu si sprinter
:D ali... kad planiras otkucati rijec --> Nase :D?
ti si se bunila sta bi bilo da je hozda to rekao, pa ti ja dajem odgovor.

mi Nase necemo razbijati. bez obzira sto se ovaj svecenik zaletio glupom izjavom, koju nije vrijedno niti komentirati, jer je jasno koliku podrsku ima 0%.

dobro mozda je covjek mislio da se treba nabaviti TV karta, hardverski MPEG2 dekoder pa to malo modernizirati. konvergirati internet i televiziju :D . analogna je ionako zastarjela. :D
Last edited by vidiovo on 04/01/2005 18:42, edited 1 time in total.
stavrogin

Post by stavrogin »

vidiovo wrote:
stavrogin wrote:
zasto mislis da je novopecena? zbog fanaticnog entuzijazma?
CiCiban

Post by CiCiban »

sam si tog hodzu pozvao u goste ( gore pise ) :D a vidim i sretno si ga ispratio :D
vidiovo

Post by vidiovo »

stavrogin wrote:zasto mislis da je novopecena? zbog fanaticnog entuzijazma?
zbog ogromne mudrosti koju sebi pripisuje. a fanatizam tek nadolazi polako. jos ga nevjesto kao pokusava prikriti, ali kad izbije (skupa s gluposcu) onda mozes procitati dosta toga od higijene pa do politike :D :D :D
CiCiban

Post by CiCiban »

a sada... izbroj koliko je puta rijec mudrost napisana u tvojim postovima :D?
nostalgija sta li ?
vidiovo

Post by vidiovo »

CiCiban wrote:a sada... izbroj koliko je puta rijec mudrost napisana u tvojim postovima ?
nostalgija sta li ?
kod tebe to kako vidim ne moze biti niti nostalgija, da si je imala prije ne bi se ni motala sto kaze stavrogin, bilo fizicki ili psihicki, ili obadvoje kako izgleda !
CiCiban

Post by CiCiban »

EEhhh sad smo vec na planeti uZZrocno posljedicniiiH veeeeza...
to nema smisla da ti obasnjavam dok ne savladas teoriju struna :skoljka:
jer ce biti uzaludan napor
Sviraj To Opet Džaf

Post by Sviraj To Opet Džaf »

vidiovo wrote:
stavrogin wrote:zasto mislis da je novopecena? zbog fanaticnog entuzijazma?
zbog ogromne mudrosti koju sebi pripisuje. a fanatizam tek nadolazi polako. jos ga nevjesto kao pokusava prikriti, ali kad izbije (skupa s gluposcu) onda mozes procitati dosta toga od higijene pa do politike :D :D :D
....govor glupana punog predrasuda :oops:
Sviraj To Opet Džaf

Post by Sviraj To Opet Džaf »

vidiovo wrote:
stavrogin wrote:
Ne znam jel' ti mama gola hoda po ulici, ali da je rodila kretena, to znam zasigurno :D
Post Reply