kablovski internet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
melina

#1 kablovski internet

Post by melina »

zanima me da li neko koristi kablovski internet preko europroneta i kako ste zadovoljni ?

pogotovo ako neko moze napraviti poredjenje s logosoftom ?

hvala :)
melina

Post by melina »

vidim niko nista... :-)

hocu promjeniti logosoft, zezaju puno u zadnje vrijeme....

i stvarno me zanima ako ima neko iskustva sa europronetom...

plizzzzzzzzzz reci te mi :D
housewife

Post by housewife »

Kako misliš zezaju puno? Šta rade (ili ne rade)?
ladybug

Post by ladybug »

ja sam na europronetu i nisam imala problema nikakvih do sada. ponekad konekcija zapne, ali to se desilo u godini dana 2-3 puta, dakle izdrzljivo.

ne znam sta te jos zanima, pitaj.
a meni se cini u odnosu na logosoft da su bolji jer daju vise (5gb) za donwload

:)
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

ja sam se nedavno prebacio na ADSL,za vrijeme one bihnetove akcije i mogu ti reci da sam super zadovoljan. Osim toga ne naplaćuju modem ako potpišeš ugovor na 18 mjeseci, a pretplata je 45 KM. Samo, je.bi ga, sad je priključak opet 73 KM :sad:
melina

Post by melina »

i logosoft je bio ok...
samo u zadnjih pola godine... svako malo imaju neke problem zbog kojih nema interneta i po nekoliko dana...

oni prebacuju na hs kablovsku tv, a ovi opet na logosoft...

tesko je znati sta je u pitanju...ali racunam ako je do hs-a onda ce me to isto snaci i ako se prebacim na europronet...

inace ovi su povecali limit na 3 - 3 gb .... i to mi je sad dovoljno... zbog limita ne bih nista mjenjala...
melina

Post by melina »

i ja sam razmisljala o adsl-u...

ali covjek je proklet... sve nesto vaga... razmislja..

i dok sam mislila, prosla akcija :D
Harrys

Post by Harrys »

alphonse kauders wrote:ja sam se nedavno prebacio na ADSL,za vrijeme one bihnetove akcije i mogu ti reci da sam super zadovoljan. Osim toga ne naplac´uju modem ako potpisˇesˇ ugovor na 18 mjeseci, a pretplata je 45 KM. Samo, je.bi ga, sad je prikljucˇak opet 73 KM :sad:
Joj sto vas deru.U Svici je pretplata na ADSL 49 sfr.
melina

Post by melina »

Harrys wrote:
alphonse kauders wrote:ja sam se nedavno prebacio na ADSL,za vrijeme one bihnetove akcije i mogu ti reci da sam super zadovoljan. Osim toga ne naplac´uju modem ako potpisˇesˇ ugovor na 18 mjeseci, a pretplata je 45 KM. Samo, je.bi ga, sad je prikljucˇak opet 73 KM :sad:
Joj sto vas deru.U Svici je pretplata na ADSL 49 sfr.

da bi vi zivjeli lezerno.. mi i ostale zemlje treceg svijeta... moramo platiti cijenu...

:roll:
Harrys

Post by Harrys »

melina wrote:
da bi vi zivjeli lezerno.. mi i ostale zemlje treceg svijeta... moramo platiti cijenu...

:roll:
Melina,pogresni su ti utisci,uopste se ne zivi lezerno,ali to je za druge teme.
A cijenu koju placas najvise zavisi od sistema u kojem zivis,gdje grupe i pojedinci pokusavaju da se obogate koristenjem monopola,nedostatka konkurencije itd.
I u Svici cijena od 49 sfr je previsoka jer Swisscom drzi jos monopol na posljedni kilometar linije ali jos samo koji dan. :-)
sllatki

Post by sllatki »

melina wrote:i logosoft je bio ok...
samo u zadnjih pola godine... svako malo imaju neke problem zbog kojih nema interneta i po nekoliko dana...

oni prebacuju na hs kablovsku tv, a ovi opet na logosoft...

tesko je znati sta je u pitanju...ali racunam ako je do hs-a onda ce me to isto snaci i ako se prebacim na europronet...

inace ovi su povecali limit na 3 - 3 gb .... i to mi je sad dovoljno... zbog limita ne bih nista mjenjala...
slazem se sa tobom sto se tice limita. I mene jako nervira sto se konekcija stalno gubi,i vazda nesto popravljaju!! :x Trebalo bi se naci kakvo rjesenje. Ja placam 41 km za internet i 9,5 za HS. Volio bih da mogu to kako promijeniti....
mukkii

Post by mukkii »

Ja sam korisnik europronetovog kablovskog interneta i mogu rec da sam veoma zadovoljan. Inace koristim paket "fun" i mogu ti rec da mi vise i ne treba.
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

logosoft je OK! nesto su poboljsavali tako kazu pa je konekcija znala pucati al sad je sve ok! i limit je 3,5GB download, i 3,5GB upload ali mislim da je ukupno 7GB i da nema veze jeli download ili upload!

P.S. mogli bi biti malo jeftiniji!
Mada sada ima akcija: đaba priključak i prvi mjesec,
mislim do 15.8.2005god.

Pozdrav!
Post Reply