Kablovska telekom
Moderator: Benq
-
Kapri
#1 Kablovska telekom
Muke sa kablovskom. Na koji nacin uvesti kablovsku kad mi je odvod za telefon u hodniku kraj vrata a tv u dnevnom. Glupo mi0je da mi pruze kabal po sred stana
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
- Praetorious
#2 Re: Kablovska telekom
Koliko mi je poznato, Telekom je zasnovan na xDSL tehnologiji, koristi telefonske parice i nema veze sa kablovskim sistemom. S druge strane, ja vodim produžni telefonski kabl preko čitavog stana, tanki kabl uz rub zida i ispod ćilima, neprimjetan i ne smeta nikome. Ne smeta ni njemu kad ga nagazim, što je najbitnije. Ako ti se ne buše zidovi i ne postavljavljaju vodilice po zidovima, onda ti je to jedino rješenje.
-
Dzevy
#3 Re: Kablovska telekom
Imas 2 solucije u tom slucaju, ili da tanki telefonski kabal ti od uticnice produze do dnevnog, ili relativno deblji UTP kabal od hodnika do dnevnog takođe pruze. (Pretpostavljam da se radi o MojaTV).
U svakom slucaju najlakse da telefon ostane u hodniku a telefonski kabal od splittera ide u dnevnu do modema pa do STB uređaja. Postavi bijele vodilice po dnu zidova nece biti toliki vidljive.
U svakom slucaju najlakse da telefon ostane u hodniku a telefonski kabal od splittera ide u dnevnu do modema pa do STB uređaja. Postavi bijele vodilice po dnu zidova nece biti toliki vidljive.
- Rugafet
#4 Re: Kablovska telekom
Čuj odvod za telefon.
Nemoj zezat da ti je tv u dnevnom, a 'odvod 'za telefon u hodniku? Prvi put čujem za tako nešto. Ne znam stvarno kako će se to riješit.
Nemoj zezat da ti je tv u dnevnom, a 'odvod 'za telefon u hodniku? Prvi put čujem za tako nešto. Ne znam stvarno kako će se to riješit.
- Radar71
#5 Re: Kablovska telekom
obično operateri stave kabal po sred sobe 
-
haminhamo
- semirsar
#7 Re: Kablovska telekom
svaki, svi do jednog su mi razvlacili coskovima, jedan je pokusao posred, kad sam mu reko ili razvuci kako ti kazem ili kupi opremu i kidaj oklen si dosoRadar71 wrote:obično operateri stave kabal po sred sobe
P.S. Nije bilo ni doplate za dodatne metre kabla.
- semirsar
#8 Re: Kablovska telekom
a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.Rugafet wrote:Čuj odvod za telefon.
- MTV
#9 Re: Kablovska telekom
Wifi kablovisemirsar wrote: a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.
- semirsar
#10 Re: Kablovska telekom
e bas to, znam da je nesto duplo victory il tako nesMTV wrote:Wifi kablovisemirsar wrote: a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.![]()
![]()