Kablovska telekom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kapri

#1 Kablovska telekom

Post by Kapri »

Muke sa kablovskom. Na koji nacin uvesti kablovsku kad mi je odvod za telefon u hodniku kraj vrata a tv u dnevnom. Glupo mi0je da mi pruze kabal po sred stana

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Praetorious

#2 Re: Kablovska telekom

Post by Praetorious »

Koliko mi je poznato, Telekom je zasnovan na xDSL tehnologiji, koristi telefonske parice i nema veze sa kablovskim sistemom. S druge strane, ja vodim produžni telefonski kabl preko čitavog stana, tanki kabl uz rub zida i ispod ćilima, neprimjetan i ne smeta nikome. Ne smeta ni njemu kad ga nagazim, što je najbitnije. Ako ti se ne buše zidovi i ne postavljavljaju vodilice po zidovima, onda ti je to jedino rješenje.
Dzevy

#3 Re: Kablovska telekom

Post by Dzevy »

Imas 2 solucije u tom slucaju, ili da tanki telefonski kabal ti od uticnice produze do dnevnog, ili relativno deblji UTP kabal od hodnika do dnevnog takođe pruze. (Pretpostavljam da se radi o MojaTV).
U svakom slucaju najlakse da telefon ostane u hodniku a telefonski kabal od splittera ide u dnevnu do modema pa do STB uređaja. Postavi bijele vodilice po dnu zidova nece biti toliki vidljive.
Rugafet

#4 Re: Kablovska telekom

Post by Rugafet »

Čuj odvod za telefon.
Nemoj zezat da ti je tv u dnevnom, a 'odvod 'za telefon u hodniku? Prvi put čujem za tako nešto. Ne znam stvarno kako će se to riješit.
Radar71

#5 Re: Kablovska telekom

Post by Radar71 »

obično operateri stave kabal po sred sobe :-)
haminhamo

#6 Re: Kablovska telekom

Post by haminhamo »

.
Last edited by haminhamo on 20/03/2017 09:43, edited 1 time in total.
semirsar

#7 Re: Kablovska telekom

Post by semirsar »

Radar71 wrote:obično operateri stave kabal po sred sobe :-)
svaki, svi do jednog su mi razvlacili coskovima, jedan je pokusao posred, kad sam mu reko ili razvuci kako ti kazem ili kupi opremu i kidaj oklen si doso :evil: nisu se nesto bunili :mrgreen:
P.S. Nije bilo ni doplate za dodatne metre kabla. :lol:
semirsar

#8 Re: Kablovska telekom

Post by semirsar »

Rugafet wrote:Čuj odvod za telefon.
Nemoj zezat da ti je tv u dnevnom, a 'odvod 'za telefon u hodniku? Prvi put čujem za tako nešto. Ne znam stvarno kako će se to riješit.
a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.
MTV

#9 Re: Kablovska telekom

Post by MTV »

semirsar wrote: a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.
Wifi kablovi :P :lol: :mrgreen:
semirsar

#10 Re: Kablovska telekom

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: a sta s kad mi u stanovima nijesmo sami sebi pravili raspored, vec uselili u gotovo, zato nas i karaju s svakakvijem "odvodima" dje him nije mjesto, a rjesava se sa onijem novijem bezicnim kablovima, onim najtanjim, sto se skoro pa ne vidu.
Wifi kablovi :P :lol: :mrgreen:
e bas to, znam da je nesto duplo victory il tako nes :thumbup: :lol: :lol:
Post Reply