Kabel iznad moje bašte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prezimenko

#1 Kabel iznad moje bašte

Post by prezimenko »

Vratio se kući sa posla kad odjednom se pojavio kabel iznad moje bašte(mislim da je kablovska).
Niko nije pitao da li mi smeta kabel koji ide sredinom moje bašče(ispred kuće).

da li je ovo legalno što su uradili, iskreno mogli su postaviti stub na ćošku da ne prelazi direktno preko nje al valjda štede.

Ovo je već drugi kabel koji prelazi preko mog zemljišta prvi je telefon koji ide iza moje kuće ali ga i ja koristim pa ide dalje dalje susjedu. Međutim ovo prvo mislim da je kabelski operater (čije usluge ne koristim) kakva su njegova a kakva moja prava...

zanimljivo će biti kada naraste kruška koju sam posadio (bila prije tu ali je odsječena i ponovo posađena) a direktno iznad nje prelazi kabel i bila je tu kad su ga postavili
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by JOINT_1921 »

Ja bi ga presjek'o, trebas viditi koji je slobodni prostor iznad tvog zemljista...
prezimenko

#3 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by prezimenko »

JOINT_1921 wrote:Ja bi ga presjek'o, trebas viditi koji je slobodni prostor iznad tvog zemljista...
S obzirom da se nalzi ispod nivoa kuće (niži je od krova) za koji imam građevinsku dozvolu mislim da ne ide "slobodnim" - državnim/općinskim prostorom(ako to i ima)
JOINT_1921
Vozim: odlično

#4 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by JOINT_1921 »

Ne znam ni ja ima li to uopste, vec mi je eto to naumpalo.. U zapadnoj zemlji bi ih mogao tuziti jer ti kvare pogled.. Uglavnom, ja bih nazvao i trazio da sklone, ili da ja sklanjam...
prezimenko

#5 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by prezimenko »

gdje su pravnici kad ih trebas :D
starii

#6 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by starii »

imao isti problem sa bhtelecomom prije pet godina, stara je zgrada pa imamo svoju bastu koja pripada vlasnicima stanova i oni tako razvukli kablove i otisli..dodem i vidim a nikog u zgradi nisu pitali i samo ih oborim, kad su dosli sutra da vide u cemu je problem poceli se izvinjavati i onda fino razvukli da ne smetaju...znaci slobodno obori nemaju pravo razvlaciti kablove mimo suglasnosti stanara/vlasnika...
insomnia78

#7 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by insomnia78 »

Trazi da ti spoje dzaba njihov signal u zamjenu da prolazi kroz tvoje

s' moje sokocalo
mrtva kokoš

#8 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by mrtva kokoš »

kod mene kuci je slican slucaj, samo sto ja nisam u tvom polozaju vec u polozaju tvog komsije, tj. kabal ide preko njegovog zemljista do moje kuce a u pitanju je elektroprivreda. valjda ovome smetalo kao sto tebi smeta, i poceo da prica po mahali o tome npr. bas kao sto ti radis sad, samo je u pitanju forumska mahala...

isto je tako bilo lozionicara koji su mu govorili "ja da je u mom ja bih to presjekao, sve dokle puska moze opaliti to je moje" :-)

tako da sam ja sljedeceg dana, sreo tog istog komsiju i lijepo mu objasnio u par rijeci "presjeci kabal i ostavi me bez struje ja cu tebe presjeci, sve sto ti nije jasno imas elektroprivredu pa se njima zali, ja ga nisam postavljao vec oni"

a kad su prikopcavali ja sam isti govorio kretenima iz elektroprivrede da ne idu preko tudjeg zemljista sa kablovima, nisam covjeka nista ni pitao, ne zelim da imam probleme zbog toga, na sto bi mi oni odgovorili "ako bude kakvih problema posalji ga nama". bez obzira sto su postojale i druge opcije, valjda im to nije bilo na ruku. :-) kako on tu nije ni bio, nisam ga ni mogao pitati...

a ti isto tako mozes da uradis, ako ti nesto nije po volji imas kablovskog operatera pa se njima zali. umjesto da budes covjek odes komsiji i kazes mu tako i tako, smeta mi to i to, nece mi kruska moci rasti zbog jednog kabla :skoljka: porazgovaras ko covjek, vidis mogucnosti koje postoje...

i kazu budi dobar prema komsiji, pa kako ces biti dobar kad gleda na svaki nacin da te nesto zajebe, onesposobi i sl. jadovstine, uglavnom taj slucaj mi je dobro dosao, jer sam odmah u startu znao sa kim imam posla...

a ti mozes isto to da ponovis, ili da postupis ljudski...
cappy_tempo

#9 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by cappy_tempo »

insomnia78 wrote:Trazi da ti spoje dzaba njihov signal u zamjenu da prolazi kroz tvoje

s' moje sokocalo
dobro ti covje kaze. ucjeni ih :mrgreen:
Dide

#10 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by Dide »

Jbt kuda ide ovaj svijet kad ljudima smeta pisljivi kabal :shock:
Qler

#11 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by Qler »

Ma ja i shvatam čovjeka. Znam za npr. komsija da komad zemlje komsiji za laksi pristup garazi, ovaj jod odvadi sebi malo vise, i onda kasnije prica kako je ovaj uzeo njegovu zemlju... mislim svega ima na sve strane. Nekada čovjeku i ne smeta toliko, koliko je do nekih principa. Meni su iz elektroprivrede RS na vikendici tako prevukli kabal, nisu nikoga pitali, nisu ništa tražili. I kada smo počeli praviti vikendicu, mi smo morali platiti visočiji stup i izmještanje kabla, jer se nismo žalili na vrijeme. A nismo se žalili da ne remetimo komšije. I misliš da je neko rekao, evo dat ćemo mi dio para?! Meni se čini da nas je igranka došla malo ispod 1000KM, samo zato što smo fini. Zato od tada, bez mog amina i dozvole ništa ne ide preko mog, pa makar.
lajkujMe

#12 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by lajkujMe »

Kroz nasu zemlju trebala da se postavlja nova kanalizacija za naselje, pregovarali smo dugo sta da nam bude kompenzacija iako necemo vidjeti to nikad xd, posto nam je kuca jos u izgradnji, rekosmo besplatno nek nam vodovod prikljuci kanalizaciju i vodu (al ono sve besplatno nek prokopaju do vodovodne cijevi, naprave saht, postave cijevi i prikljuce na kucu sve o njihovom trosku) :lol: okljevali su za vodu ma nemozemo ovo ono.... e pa nemozete vi ni kroz nasu zemlju vidim li jedan bager u svom dvoristu zvacu policiju, uglavnom nakon nekoliko dana sastanaka i telefonisanja s covjekom iz mjesne zajednice i odgovornim iz vodovoda dogovorili smo se da nam prikljuce bas sve besplatno :D zato lijepo nazovi tu kablovsku i reci im ili da nemoze ili da te prikljuce djaba i daju ti dozivotno besplatan kablovski internet ako nece reci im da ces presjeci dio kabla koji ide preko tvoje zemlje :D
seln

#13 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by seln »

lajkujMe wrote: zato lijepo nazovi tu kablovsku i reci im ili da nemoze ili da te prikljuce djaba i daju ti dozivotno besplatan kablovski internet ako nece reci im da ces presjeci dio kabla koji ide preko tvoje zemlje :D
Gdje ces to uraditi, ubice te mrtva kokos, vidis kako je zajeban :D
blesava

#14 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by blesava »

zovni kablovskog operatera cija je mreza tu u tvom komsiluku i izmjestit ce istog momenta. tako da se neces imati potrebe da se svadjas sa komsilukom.
Znam imala sam slicanu situaciju.
FOČANSKI PROPISI

#15 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by FOČANSKI PROPISI »

prezimenko wrote:Vratio se kući sa posla kad odjednom se pojavio kabel iznad moje bašte(mislim da je kablovska).
Niko nije pitao da li mi smeta kabel koji ide sredinom moje bašče(ispred kuće).

da li je ovo legalno što su uradili, iskreno mogli su postaviti stub na ćošku da ne prelazi direktno preko nje al valjda štede.

Ovo je već drugi kabel koji prelazi preko mog zemljišta prvi je telefon koji ide iza moje kuće ali ga i ja koristim pa ide dalje dalje susjedu. Međutim ovo prvo mislim da je kabelski operater (čije usluge ne koristim) kakva su njegova a kakva moja prava...

zanimljivo će biti kada naraste kruška koju sam posadio (bila prije tu ali je odsječena i ponovo posađena) a direktno iznad nje prelazi kabel i bila je tu kad su ga postavili
Ne diraj ništa,steri na njega veš.
esad_plavi

#16 Re: Kabel iznad moje bašte

Post by esad_plavi »

Bilo bi steta da se taj kabel nekako sam od sebe presjece :evil:
Post Reply