K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Didier

#4876 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 28/04/2026 20:58 LJudi moji ovo je totalna patnja na terenu i plod ne igre nego ponajvise lude srece. Nema nigdje najboljih igraca Plummera i Younga. Ljudi nestali???? Nestao Shepherd a Barabaricu ne pada na pamet da obavjesti javnost sta je sa igracem. Pasalic je veceras najmanje 5x prekinuo dobar niz Bosne i uopste mi nije jasno sta je radio veceras sa rosterom. Halilovic je definitvno podigao nivo igre i mislim da je on jedini jer Atic jednu utakmicu odigra fenomenalno a drugu zasere do bola.
Veceras Atic, West i Caruthers su igrali a ostali su vise manje statirali. Umjesto da se forma podize kako idu najvaznije utakmice kod nas je obratno i igra je sve gora i gora. Pasalic ako zelimo titulu mora da ide sa klupe
Vjerovatno si u pravu, ali kao i naši fudbalski klubovi, mi navijači se tu više ništa ne pitamo. Ovo su privatne prćije jbg, tako da imamo izbor gledati ili ne :sad: :D , a teško da će se šta dokazati vlasniku.
4L0n3

#4877 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by 4L0n3 »

Nesto mi je cudan vajb na kraju tekme bio izmedju pasalica i dubravka :mrgreen: mogao bi pasalic ubrzo trenirat kadete za navigare ligu :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4878 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

4L0n3 wrote: 28/04/2026 21:08 Nesto mi je cudan vajb na kraju tekme bio izmedju pasalica i dubravka :mrgreen: mogao bi pasalic ubrzo trenirat kadete za navigare ligu :lol:
Ma Pasalicevo ponasanje je klasicno sanersko i mahalasko. Ja se ne sjecam da sam vidio trenera koji je vadio igrace nakon jedne greske a on je to veceras radio pojedinim igracima. Ja sam veliki skeptik da mi sa njim mozemo uzeti titulu jer jebo ABA ligu kad ce se Partizan izdrkavat na nama
4L0n3

#4879 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by 4L0n3 »

hrasno38 wrote: 28/04/2026 21:11
4L0n3 wrote: 28/04/2026 21:08 Nesto mi je cudan vajb na kraju tekme bio izmedju pasalica i dubravka :mrgreen: mogao bi pasalic ubrzo trenirat kadete za navigare ligu :lol:
Ma Pasalicevo ponasanje je klasicno sanersko i mahalasko. Ja se ne sjecam da sam vidio trenera koji je vadio igrace nakon jedne greske a on je to veceras radio pojedinim igracima. Ja sam veliki skeptik da mi sa njim mozemo uzeti titulu jer jebo ABA ligu kad ce se Partizan izdrkavat na nama
Ne bi me iznenadilo da mu se sprema noga poslije ove sezone
Dugarry

#4880 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Meni je kod pasalica najveci problem sto se Plummeru ne mogu napraviti akcije kako bi dosao do vise slobodnih pozicija i otvorenih suteva. On nije igrac koji sam sebi zna napraviti prostor za sut i ovisi od ekipe, a ekipa mu to nije u stanju isporuciti. Steta za onakvog sutera.

Druga stvar je igracki kadar. Jebi ga, promasili smo sa plejevima, i sa centarskoj poziciji. Moramo se tu pijacati.

Sto se titule tice, koja je meni najvaznija ove godine. Sanse su nam 50%. Trebale su biti vece, ali sad je kasno.
Altsa

#4881 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Plummer odlican kad je dosao sve dok ga nisu prokuzili i svaka ekipa mu zaljepi flastera i njega nigdje. Pasalic ne zna da podredi igru prema najboljem suteru i ne otvara mu prostor za nesmetane suteve. Onda ga drzi na klupi i lik samo propada i propada. Pasalic nakon toliko utakmica nije jos uvijek skontao koja mu je najbolja i najubojitija petorka. Pa mijenja igrace kao u hokeju i ne dobija nikakav kontinuitet u igri a igracima izmijenama ubija psihu i volju.Da ne pljujemo samo po Pasalicu igraci su posebna prica. Roster je totalni promasaj. Svi znamo pare su ogranicene i limitiraju dovodenje kvalitetnijih igraca ali se moglo to puno bolje uraditi. Dovelo se niskih igraca za izvoz a centra ni za ljeka. Pojedini igrace ne da nisu podigli formu vec su samo gori. Miki je donekle podigao formu dok drugi uglavnom stagniraju.Vec sam pisao da Pasalica ne jebu pojedini igraci ni 1% pa su odnosi u ekipi pod velikim pitanjem. Tu prije svega mislim na Atica koji igra na principu toplo hladno. Greske u igri koje prave nisu na nivou ni pionirskih ekipa, a bas sam se pionirskih ekipa nagledao. Takoder mislim da ovu ABA ligu vise ne treba opste forsirati vec se 100% posvetiti BH ligi i osvajanju titule. Pogotovo sto igramo sa Partizanom i nemamo sanse nikakve.
Ako ne osvojimo BH ligu ova takmicarska godina je i pored relativnog uspjeha u ABA ligi u eurokupu kao i u BH kupu propala jer je prvenstvo najvaznije a vrijeme je da se dodikovci skinu sa trona.
Altsa

#4882 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Pašalić nakon pobjede protiv Igokee: Ponovo smo pokazali karakter, Atić je bio odličan

https://www.klix.ba/sport/kosarka/pasal ... /260428197
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4883 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Altsa wrote: 28/04/2026 22:03 Plummer odlican kad je dosao sve dok ga nisu prokuzili i svaka ekipa mu zaljepi flastera i njega nigdje. Pasalic ne zna da podredi igru prema najboljem suteru i ne otvara mu prostor za nesmetane suteve. Onda ga drzi na klupi i lik samo propada i propada. Pasalic nakon toliko utakmica nije jos uvijek skontao koja mu je najbolja i najubojitija petorka. Pa mijenja igrace kao u hokeju i ne dobija nikakav kontinuitet u igri a igracima izmijenama ubija psihu i volju.Da ne pljujemo samo po Pasalicu igraci su posebna prica. Roster je totalni promasaj. Svi znamo pare su ogranicene i limitiraju dovodenje kvalitetnijih igraca ali se moglo to puno bolje uraditi. Dovelo se niskih igraca za izvoz a centra ni za ljeka. Pojedini igrace ne da nisu podigli formu vec su samo gori. Miki je donekle podigao formu dok drugi uglavnom stagniraju.Vec sam pisao da Pasalica ne jebu pojedini igraci ni 1% pa su odnosi u ekipi pod velikim pitanjem. Tu prije svega mislim na Atica koji igra na principu toplo hladno. Greske u igri koje prave nisu na nivou ni pionirskih ekipa, a bas sam se pionirskih ekipa nagledao. Takoder mislim da ovu ABA ligu vise ne treba opste forsirati vec se 100% posvetiti BH ligi i osvajanju titule. Pogotovo sto igramo sa Partizanom i nemamo sanse nikakve.
Ako ne osvojimo BH ligu ova takmicarska godina je i pored relativnog uspjeha u ABA ligi u eurokupu kao i u BH kupu propala jer je prvenstvo najvaznije a vrijeme je da se dodikovci skinu sa trona.
Kada sam ja ovdje pisao da su treninzi Bosne katastrofa pocevsi od Damjanovica p aonda nakon njega i Pasalica. Da je Plummer prokuzen i da ekipa treba da igra bez lopte za njgeov sut sto se naravno ne desava jer su treninzi katastrofa. Vecina igraca je totalno van forme a za to je opet zaduzen strucni stab i Pasalic. Plummer se odavno ubija u pojam bespotrebnim i bezobraznim drzanjem na klupi. Pasalic lijeci svoje frustracije i svoj nedostatak karaktera i autoriteta na pojedinim igracima koji to razlicito prihvataju. Balkanici to shvataju emotivno a amerikance boli cuna jer pinka ide. Jucer na +10 za Igokeu "trenercina" je sav ljut sjeo na klupu i onda Bosna poce da igra kako treba. "Trenercina" je juce nakoliko puta svojim nevjerovatnim izmjenima prekinuo dobru igru Bosne i izvodio igrace kao da je zelio da izgubimo i da idemo na Dubai ali teka ako prodjemo Zadar ili Spartak. KOvacevic je ubijen u pojam, Young isto tako, o Plummeru da ne govorim. Od svih igraca jedino je Halilovic podigao formu i ide na bolje te Caruthers koji je veliki borac i West koji se vratio ali i dalje ubija igra svojim bespotrebnim predugim vodanjem lopte. Atic je sinoc bljesnuo a sljedeca je 99% down. Centarska linija ne bez obzira solidnog Halilovica nam je katastrofalna jer je Atic opet najbolji skakac na utakmici i treba nam za titulu pod najhitnije jedna centar a najjeftinije rjesenje je dovesti Reufa Livadica koji je nasu ligu zavrsio sa double/double ucinkom i prosjekom od 14,8 poena, 10,3 skokova i 1.7 asistencija. Decko je izdominirao nasu ligu i recimo borcu je napravio 16/10, Slobodi 19/10, pa Sirokom 16/14 a vjerujte mi da te ekipe nisu nista puno losije od Bosne sto cemo imati priliku i da vidimo. Taj decko nije ni skup a i te kako bi vjerovatno volio da sljedecu sezonu igra na visem nivou. Za njega je sezona zavrsena i ne treba cekati nego slagati roster za sljedecu sezonu.
Naravno ne treba niti sam ikada imao namjeru da osporim uspjehe ovogodisnje Bosne ali kao i prosle godine u ABA2 ligi sve je to islo kilavo do bola i na guranje upravo i najvise radi lose klupe i losih treninga. Bosdna poimenicno ima roster koji bi trebao da Igokeu odradi bez vecih uzbudjenja i da uzme titulu ali tako nece biti, mislim lagano. Dubravkova nadobudnost je odvela Lazica u Igokeu umjesto da je zavrsio u Bosni. Decko je sjajan i kao covjek i kao igrac. Ista stvar je i sa Gegicem, ista stvar je i sa Nenom Markovicem. Svi oni nisu u Bosni radi Barbarica jer covjek je napravio strasne stvari za Bosnu ali je nadobudan do bola i misli "klub to sam ja".
Da ja od pocetka govorim da ce ove lige biti sticanje iskustva i obe su odradjene fino, da je kup lijep trofeja ali da je prvenstvo nesto sto je TRON i sto je najbitinije i najvaznije. To otvara neka nova vrata prije svega sa finansijskog aspekta.
Takodje Dubravko treba javno da prozove one koji nisu ispunili finansijska obecanja da im jebemo majku/majku bezobraznu.
Sve u svemu gledati sinocnju utakmicu bez alkohola, cigara ili neke dore gandze je igranje sa vlastitim zdravljem a sto si i ti rekao :D
Post Reply