Trac partija!
Transferi transferi transferi...
Definitivno, niko vise ne govori o tom nebitnom zadnjem kolu, vec su se svi okrenuli transferima, iako prelazni period jos nije ni poceo!
Cijelu ovu godinu oko Juventusa se vezu razna imena... ovaj odlazi, onaj dolazi sto je blago receno bilo dosta zbunjujuce za sve nas a nerijetko i frustrirajuce.
Bilo kako bilo , u tekstu koji slijedi iznjecu vam sve najnovije traceve pa vi prosudite sami koliko moze biti istine u nekom od njih...
Vecina vas zna da se u posljednjih par dana govorilo o Lampardu i Zlatanu Muslimovicu, medjutim daleko od toga da se radi o samo njima dvojici.
Tek sto se zavrsila utakmica Italija-Litvanija, gotovo svi italijanski mediji su dvostrukog strijelca Quagliarellu doveli u Juve.
Ponovo se poteze i Klose, a Iaquinta koji je navodno bio zavrsen prije par sedmica kao i da ne postoji.
Trezeguet po svemu sudeci odlazi, sigurni u to cemo biti u narednih dan ili dva dok je sudbina Bojinova vec jasna - zbogom Bojo i hvala ti na godini provedenih u nasem dresu.
Huntelaar je vec stara prica a i Gilardino bi sad u Juve, ipak srce vuce u crno bijeli dres (ali i pozamasna suma). Sissoko je takodje vijest jos od januara ali navodno da bi Ranieri radije Xabi Alonsa. U tom veznom redu govori se da bi dosao i Mavouba i A.Diarra ali da ce se i Blasi vratiti sto me bas raduje! Navodno da Ranierija zanima i mladi Rossi iz Man Utd.
Sto se tice zadnje linije prava pometnja. Svaki drugi dan pominju se nova imena. Cris i Tago su bila zanimljiva varijanta ali nakon sto mediji plasiraju vijest nastane zatisje pa sam malo skeptican po tom pitanju.
Sad opet pisu kako smo dogovorili sa portugalskim bocnim Vitorinom Antunesom iz Paco Fereira. Otkud on... ne znam.
Dinamo hoce Kovaca, a Liverpool se poceo, cini se, igrati sa nama pa sad i oni od nas traze Chiellinija. Iskreno tesko da ode s obzirom da Balzaretti vjerovatno odlazi u Palermo. U svakom slucaju Ranierijeva ce biti zadnja, a prema spanskim novinama on bi rado u Juve doveo Edmilsona iz Barce te vratio Emersona koga i Milan zeli!