Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cyrax

#6276 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Eta Beta ima pravo sto mu je prigovorio. Krepanog Vucinica je trebao u desetom minutu izvaditi i otjerati govna sa stadiona. Ovo radi jer je, nazalost, jako bitan igrac i napad dosta ovisi o njemu pa kao svaki balkanac misli da ce njegovo zajebavanje trpiti svi. To mu je skoro unistilo karijeru a imao je potencijal samo takav :-)
Vjerovatno ce Conte sjesti sa njim i porazgovarati. Juve ako se kvalificira u osminu finala LP (minimum) i bude prvak opet, sto je izvjesno veoma, imat ce goleme novce a to znaci da bi mogao u Lecce da se vrati lagano pa mrsi muda tamo.
Danas ako icega ima na tovar to su napadaci daleko bolji od njega a novci ce biti tu da se kupuje. Napad ce u junu/julu najvise promjena dozivjeti :thumbup:
Ostale u napadu ne kritikujem jer jedan Matri, ogranicen i ohadaljen sam od sebe, trci ko naograjisan. Sta da mu je Vuciniceva tehnika i vizija :-) ?
Bianconeri1988

#6277 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Joj pesimizma ovdje. :D

Bilo je nerealno očekivati da u 5 dana odigramo dvije savršene utakmice, gledao samo drugo poluvrijeme, ali smo izgledali totalno bezidejdno, a po rekcijama igrača nekako je i njima bilo svejedeno, ova utakmica uopšte ne treba da bude mjerilo, znao sam da će u ligi biti kalkulisanja zbog Lige šampiona, ipak je to prioritet, eto večeras smo izgubili i opet smo prvi na tabeli, dok u Ligi šampiona nema više prostora za popravni.

Svaka čast ljudima iz kluba koji su se ponjeli gospodski i hladnokrvno odgovarali na pitanja oko ovog penala kao da se nije ništa ni desilo.

Ostaje žal što nam ovi nikad ne bi dali gola da nije bilo penala, ali eto. Utakmica kao i svaka druga, na kraju vrijedi samo 3 boda i ništa više.

O igračima neću davati nikakav sud, u utorak su bili najbolji na svijetu, a večeras kao niko ne valja, podbacili samo kao tim i svi su loše odigrali i svi snose krivicu-
Cyrax

#6278 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Ne vidim mjesta pesimizmu :-)
Na oba fronta Juve stoji odlicno.
Bianconeri1988

#6279 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Pročitao sam par pesimističnih komentara pa zato, ja realno nimalo nisam zabrinut, znam da će ekipa dobro odgovoriti nakon ovog poraza, isto kao i prošli put.

Sljedećih 8 utakmica čini mi se nema teških protivnika, sve od utakmice protiv Fiorentine, povratkom Contea na klupu i inšAllah uz prolaz grupne faze očekujem maksimalnu koncentraciju i novi pobjendički niz kao na početku sezone.

Igramo na dva fronta, naši ključni igrači su ako se ne varam od augusta imali samo jednu ili dvije slobodne srijede, znači praktično utakmice su srijeda-subota i tako iz sedmice u sedmicu, porazi su sasvim normalni u ovakvim okolnostima.

Ali kakav smo stav imali u ovoj utakmcii govori i izmjena na poluvremenu, pored živih Lihtsteinera i Pepea Alessio uvodi Padoina. :lol:
Verocious

#6280 Re: Juventus

Post by Verocious »

Tanko, jalovo... nije mi se svidjelo nikako.
Only1

#6281 Re: Juventus

Post by Only1 »

Aj penala i sranja...Juve je skroz podbacio ali ono penala nije vidjelo.
Tigar1

#6282 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

Loše smo igrali, bezidejno.

Isla je sinoć bio ''viška element'' na tekmi.

Za Vučinića opet važi pravilo ''kao spuštena taki'' možda bi vrijedilo da mu Viagru daju prije svake utakmice, možda bi bolje odigrao, nažalost mi boljeg nemamo trenutno mada se ne mogu oteti utisku da je nakon gripe i teške bitke sa stoperima Chelseya neko drugi trebao dobiti priliku da igra od početka a on da uđe nekad u drugom poluvremenu.

Vidal isto grozan, ali i razumljivo je bilo da nakon dvije teške tekme, treću odigra ''pod ručnom u glavi'' i da griješi gdje inače ne bi trebao.

Pirlo nije bio na nivou, stadion gdje je doživio najljepše trenutke karijere, kao i klub gdje je godinama bio prva violina, emocije, i za očekivati je da na San Siru pruži lošiju partiju.

Dobra vijest je što sada slijede ''lakše'' utakmice (osim Schakhtara) pa se može iskemijati nešto u vidu dobitne kombinacije, a i Mister se brzo vraća, ova ekipa i pored svih potresa odlično stoji takmičarski i drhtati će još mnogima ove sezone noge pri pomenu imena najslavnijeg Italijanskog kluba.

Suđenje je već godinama katastrofično u Italiji i zaslužuje remont od do, počev od ćele pa nadalje... (sinoć sam im se nabejao kao nikad)

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
Atticus Finch

#6283 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Image

Današnja gazzeta. :-)

Ha ha ha!

Vergogna, scandaloso...aha malo sutra! Objektivni milanski list. :lol:
wickerman

#6284 Re: Juventus

Post by wickerman »

Svugdje muk oko cistog penala Milana. Valjda je sad u pitanju dobro sudjenje pa nema niko da prigovora. :mrgreen: :mrgreen:
Bianconeri1988

#6285 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

A ova priča oko toga kako su se Marchisio i Bonucci na poluvremenu posvađali im je vrh ove sezone. :lol:

Ne znam za vas, ali moram pohvaliti Bonuccija, evo posljednja dva mjeseca fakat dobro igra.
Atticus Finch

#6286 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Jbg isti su pisali da je Bonucci nokautirao Vidala u nekoj diskoteci prošle sezone. Mislim, uzalud vam trud svirači.
Claudio Marchisio ‏@ClaMarchisio8
@bonucci_leo19 Leo, hai letto del nostro presunto litigio? Mah...
Expand Reply Retweet Favorite
Leonardo Bonucci ‏@bonucci_leo19
@ClaMarchisio8 sono rimasto stupìto anch'io!!!..mah...ci vediamo al campo...
Hide conversation Reply Retweet Favorite
Dovoljno.
Eldinn

#6287 Re: Juventus

Post by Eldinn »

Losa utakmica, ali ne treba toliko dramiti, i dalje smo prvi i ne vidim ove godine nikakvu konkurenciju za titulu, po meni greska Alesia u ovoj utakmici, trebao je Pogbu od pocetka a vidno umornog Vidala ostaviti na klupi, odmoriti ga jer ubjedljivo u svim utakmicama najvise trci, takodje trebao je Matri ili Bendtner dobiti sansu, jer su svjezi, ali et

Ovi nikad gola ne bi dali da im nije poklonjen penal, i nadam se vise da se nece pricati kako se Juventusu steli!

Idemo dalje po meni u LP moramo proci i to je najbitnije!
ortodont

#6288 Re: Juventus

Post by ortodont »

Ostaje žal za ta 2 kiksa jer smo se mogli odlijepiti na tabeli.
No, sada se Antonio vraća, proći grupu LP aBd i onda idu laganiji mečevi do polusezone.
Tigar1

#6289 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

Vidala treba odmoriti za Schakhtar.

Ne vidim razloga za manje korištenje Giacherinnija, u zadnjoj tekmi protiv Milana bio bi korisniji nego Pogba koliko sam ja to vidio na terenu.

Pepe opet ima problema sa nekom povredicom... ne znam kakvo je stanje s Chiellinijem možda ni on ne bude spreman 100% protiv Bikova. Možda Alessio to mora rotirati više, malo i sebe da unese u ''slučaj''.

Jedva čekam povratak Contea, on kraj aut linije je dodatnih 15% snage

FORZA JUVE!
juventus

#6290 Re: Juventus

Post by juventus »

http://www.sportske.net/vest/medjunarod ... 05330.html

Zanimljivo da je odbacio navode da je trener Juventusa Konte za bilo šta kriv.

"TV stanice su mi nudile novac da ga umešam u priču, odbio sam. Ne poznajem čoveka niti sam ikada bio u kontaktu sa njim..."

majku vam lopovsku! :x
DonVito

#6291 Re: Juventus

Post by DonVito »

Bianconeri1988 wrote:Protiv Milana će nam suditi Rizzoli, ne znam šta da mislim o njemu, par puta nas je dobro oštetio, ali par puta i pogurao. :D
Ovaj put vas je pogurao bas momacki 8-) moram priznati da su zebre ostecene u gradu mode.
Penal je smijesan ali sad ste kusali svoju vlastitu medicinu, nema razloga da se bunite..
wickerman

#6292 Re: Juventus

Post by wickerman »

aldin007 wrote:Sreca pa se Conte vraca za 2-3 utakmice.. Dobro smo ovo predeverali bez njega. Jos samo u Ukrajini da izdrzimo.. Izmjene su mi bile kriticne.. Quagliarella je trebao ostati u igri. Nesto se nagovorio Alesiu ispod one jakne, nakon sto ga je izveo. Padoin. Svaka njemu cast za nijansu je bolje odigrao od Isle, ali pored Pepea i Lichta on da udje.. Pogba umjesto Asamoe. Poslije nisam nikako skontao koju poziciju Pogba igra...
Prije onaj frajer do Mekke dodje nego Conte na klupu Juventusa. :mrgreen: :mrgreen:
htcxone

#6293 Re: Juventus

Post by htcxone »

DonVito wrote:
Bianconeri1988 wrote:Protiv Milana će nam suditi Rizzoli, ne znam šta da mislim o njemu, par puta nas je dobro oštetio, ali par puta i pogurao. :D
Ovaj put vas je pogurao bas momacki 8-) moram priznati da su zebre ostecene u gradu mode.
Penal je smijesan ali sad ste kusali svoju vlastitu medicinu, nema razloga da se bunite..
koju medicinu? nama je prosle godine ponisten cist gol Matrija, tako da kad se njema doda jedan i oduzme dođeš na NULU !
da nije bilo tog penala ko zna sta bi bilo jer nisu centra mogli preći...
no nebitno, realnost je da nama kad se konte vrati opet ce biti deranje guzova u ligi... da ne pricam kad ovaj uhapseni propjeva kako ce neki kukati i jadikovati... a i sad je sve ociglednije da je micanje kontea sa klupe bio OČAJNIČKI pokusaj da se opet podmetne juventusu, jer su optuzbe stigle nakon idealne sezone, a nisu se ranije sjetili toga ;)
al nema veze pregurao je juve i gore stvari od ovih koje sada gledamo, a uvijek se vratimo sve jači i jači!
Eldinn

#6294 Re: Juventus

Post by Eldinn »

DonVito wrote:
Smijesni ste sa tom pricom da se Juventusu pomaze :lol:
Bianconeri1988

#6295 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Pa sinoć Cagliariju čist penal nije sviran, ali niko ništa, bitno je da Juventus ima stalnu pomoć od sudija. :lol:

Bravo za Gegića sa ovom izjavom, još samo da je saznati o kojoj TV kući se radi, merdaset milion posto.

Polako istina izlazi na vidjelo, istina mi smo platili ceh, kao i naš mister, ali opet hvala Bogu sve se to vraća na terenu.
Son1

#6296 Re: Juventus

Post by Son1 »

Pripreme za derbi su aktuelne.

Mladi se plasirali u sljedecu fazu Next Gen-a

Image
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#6297 Re: Juventus

Post by I am Happy »

ortodont

#6298 Re: Juventus

Post by ortodont »

Zamrlo pravo, ali kada sutra Giovinco zabije 2 i Matri jedan gol, probudit će se. :D
Bianconeri1988

#6299 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Vrijeme mu je da se odblokira. :D
aldin007

#6300 Re: Juventus

Post by aldin007 »

Loše vijesti za Štimca: Srna se ozlijedio u pobjedi Šahtara!
Nogometaši Šahtara jesenski dio ukrajinskog prvenstva zaključili su pobjedom 2:0 kod Krivbasa, a glavna vijest s utakmice glasi - ozlijedio se Darijo Srna.

Na kapetana naše reprezentacije u 69. minuti je grubo startao Oleksij Antonov koji je zbog toga dobio izravni crveni karton. Srna je morao primiti pomoć liječnika nakon čega je pokušao nastaviti igrati, ali u 76. minuti je ipak izašao iz igre šepajući. Koliko je teška ozljeda zasad nije poznato.

Nadam se da ce bar sedmicu odmoriti :D ...
Post Reply