Opet cu ponoviti "Kada si mali, niko te ne vidi"
Nama idu 3 boda i gotova prica....
Moderators: Charuga, Tomahawk11
NEMOHOES wrote:EDIT: Malo pripazi na nacin pisanja
Pa što ne pišu kad se dešava Milanu ili Interu? Kako ni jednu grešku u korist Juventusa ne propuste uokviriti u text, a kad je greška protiv Juventusa onda ni riječi?rashtiman wrote:Pa jesu li sta pogresno napisali, sta slagali?
Ne znam šta bi ti rekao, logicno je ipak su oni osuđeni, kad novinari lažu gledaju da su bar blizu istine.juventus wrote:Pa što ne pišu kad se dešava Milanu ili Interu? Kako ni jednu grešku u korist Juventusa ne propuste uokviriti u text, a kad je greška protiv Juventusa onda ni riječi?rashtiman wrote:Pa jesu li sta pogresno napisali, sta slagali?
Presmiješno je.
ultima_palabra wrote:Jake teme, ocam'Jeste li vi fakat svi stvarni likovi?
Atticus Finch wrote:Već sam pisao o tome, svaka pogreška sudija u korist Juventusa odjekuje danima, stoga nije čudo što se stvara privid povlaštenosti kod sudija. Pa evo dovoljno je pogledati samo ovo kolo. Toliko pogrešnih odluka, ali samo jedna utakmica je naslovnicama. Zašto? Zbog čega? Da li će se time popraviti i unaprijediti suđenje u Italiji ili samo cjelovita konstruktivna kritika može pokrenuti neku promjenu?
Catania je u prošlom kolu oštećena protiv Intera. Nikom ništa, pa čak i iz njihovog tabora. Teško su oštećeni protiv Juventusa, drvlje i kamenje prema svakome, do te mjere da se optužuje direktno vodstvo kluba i neki igrači. Takvim selektivnim pristupom šalju drugu poruku. O medijima uopće neću govoriti.
Jučer poništen čist gol Laziu, uz to dosta još sumnjivih odluka i opet to je uredu. Milan pobjedio zahvaljujući golu koji je došao poslije offsidea Abatea. Nikom ništa. Genoa šuti. Chievu nije suđen čist penal protiv Napolia, nema veze. Diskutabilan penal za Udine protiv Rome, jebi ga dešava se. I još milion sličnih situacija. Za prethodna kola mi pada napamet nepostojeći penal za Napoli protiv Sampdorie za tri boda. Poenta: sve sudijske pogreške su jednake, samo su neke jednakije od ostalih.![]()
Postoje i greške na štetu Juventusa, koje nisu baš sasvim rijetke, ali to je irelevantno za urednike talijanskih sportskih listova. Ovi ostali samo prepisuju.

A zašto ne bi trpali u isti koš? Greška je greška i treba težiti tome da ih bude manje. Ne kontam šta hoćeš reći.just principe wrote:
pa valjda se vi boriti za titulu i zbog toga ste na "ruznom glasu"
Ako cemo pod isti kos trpati sumnjive situacije na utakmicama Lazija, Chieva, Udinesea onda nesto nije udure
Proslo kolo kad je Catania "ostecena" nije bilo tako diskutabilno kao sinoc jer ponisten gol nakon ofsajda i primljen gol nakon ofsajda jos + sumnjiv crveni donose u najmanju ruku poklon 3 boda. A ako "sumnjiv" penal nije sviran niko ti ne garantuje pogodak, jos kad na golu imas najboljeg penaldziju. I to je samo jedna greska..
Naspram vase 2 ocigledne i tebi je to isto

Atticus Finch wrote:
A zašto ne bi trpali u isti koš? Greška je greška i treba težiti tome da ih bude manje. Ne kontam šta hoćeš reći.
Propustiti svirati očigledan penal je itekako krupna greška, koja često prelomi utakmicu. Zalazimo u šbb kbb ali to nesmije biti prepreka da ustanovimo da je sudija napravio gršku koja je mogla uticati na rezultat.
Da sudija je napravio dvije očigledne greške na štetu Catanie. Slažem se. Ali crveni karton je očigledan, pa čovjek je dva puta ispred 16-terca igrao rukom, jednom spriječio prodor, drugi puta iznio loptu. To nisu žuti kartoni?
Šta je prekršajem Laegrotaljea na Giovincu koji ide okomito na gol potpuno sam? Šta se u tim situacijama moglo suditi ali nije. Ili šaka u Pogbino lice jesu li to diskutabilne situacije?
ja koliko vidim u ovoj situaciji igrač još nije šutirao loptu -...čak što višeBianconeri1988 wrote:
Pogledaj malo bolje! Ovo je slika veće rezolucije. Nemoj mi tih zamagljenjih, 21. je stoljeće.![]()
Hvala na komplimentu!![]()
Opravdavam sudijske lakrdije? Pa baš suprotno, ja govorim o njima i o tome kako to pod hitno treba popravljati. Ali u globalu, ne samo sa jedne utakmice.just principe wrote:Pa eto nista, sve 5 odlicno.. Samo tako nastaviti opravdavati sudijske lakrdije sa vasih utakmica..
Tako nakon svake utakmice cemo opravdati te greske greskama iz Londona, Liverpoola, Verona.. Jer pobogu svugdje se greske desavaju
a zasto na ovo ne daš odgovor? legrotalje je trebao dobiti direktan crvenijust principe wrote:Atticus Finch wrote:
A zašto ne bi trpali u isti koš? Greška je greška i treba težiti tome da ih bude manje. Ne kontam šta hoćeš reći.
Propustiti svirati očigledan penal je itekako krupna greška, koja često prelomi utakmicu. Zalazimo u šbb kbb ali to nesmije biti prepreka da ustanovimo da je sudija napravio gršku koja je mogla uticati na rezultat.
Da sudija je napravio dvije očigledne greške na štetu Catanie. Slažem se. Ali crveni karton je očigledan, pa čovjek je dva puta ispred 16-terca igrao rukom, jednom spriječio prodor, drugi puta iznio loptu. To nisu žuti kartoni?
Šta je prekršajem Laegrotaljea na Giovincu koji ide okomito na gol potpuno sam? Šta se u tim situacijama moglo suditi ali nije. Ili šaka u Pogbino lice jesu li to diskutabilne situacije?
Pa eto nista, sve 5 odlicno.. Samo tako nastaviti opravdavati sudijske lakrdije sa vasih utakmica..
Tako nakon svake utakmice cemo opravdati te greske greskama iz Londona, Liverpoola, Verona.. Jer pobogu svugdje se greske desavaju
bianco, Pa jesam li ja rekao da nije mali ofsajd ? Nisam! Samo nemojte tako svoje greske pravdati.. Velike greske pravdate malim sa vec odlucenim utakmicama. Ne valja to
Bianconeri1988 wrote:15 minuta prije kraja utakmice pri rezultatu 1:2, utakmica je već odlučena. Eh, to nisam znao.
Joj, zašto uopšte i vodim ovu diskusiju.![]()