Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5276 Re: Juventus

Post by I am Happy »

Ma mogu se svi zaliti i pisati sta hoce, kada sudija svira kraj stvar je gotova :)
Opet cu ponoviti "Kada si mali, niko te ne vidi"

Nama idu 3 boda i gotova prica....
NEMOHOES

#5277 Re: Juventus

Post by NEMOHOES »

NEMOHOES wrote:EDIT: Malo pripazi na nacin pisanja
:lol:
juventus

#5278 Re: Juventus

Post by juventus »

rashtiman wrote:Pa jesu li sta pogresno napisali, sta slagali?
Pa što ne pišu kad se dešava Milanu ili Interu? Kako ni jednu grešku u korist Juventusa ne propuste uokviriti u text, a kad je greška protiv Juventusa onda ni riječi?

Presmiješno je.
Charuga
Globalni moderator

#5279 Re: Juventus

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» NEMOHOES

7 dana

Pa ti nastavi opet kad se vratis ... 8-)
miki.ba

#5280 Re: Juventus

Post by miki.ba »

juventus wrote:
rashtiman wrote:Pa jesu li sta pogresno napisali, sta slagali?
Pa što ne pišu kad se dešava Milanu ili Interu? Kako ni jednu grešku u korist Juventusa ne propuste uokviriti u text, a kad je greška protiv Juventusa onda ni riječi?

Presmiješno je.
Ne znam šta bi ti rekao, logicno je ipak su oni osuđeni, kad novinari lažu gledaju da su bar blizu istine. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5281 Re: Juventus

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:Jake teme, ocam' :D Jeste li vi fakat svi stvarni likovi?
:thumbup: :mrgreen:
Atticus Finch

#5282 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Već sam pisao o tome, svaka pogreška sudija u korist Juventusa odjekuje danima, stoga nije čudo što se stvara privid povlaštenosti kod sudija. Pa evo dovoljno je pogledati samo ovo kolo. Toliko pogrešnih odluka, ali samo jedna utakmica je naslovnicama. Zašto? Zbog čega? Da li će se time popraviti i unaprijediti suđenje u Italiji ili samo cjelovita konstruktivna kritika može pokrenuti neku promjenu?

Catania je u prošlom kolu oštećena protiv Intera. Nikom ništa, pa čak i iz njihovog tabora. Teško su oštećeni protiv Juventusa, drvlje i kamenje prema svakome, do te mjere da se optužuje direktno vodstvo kluba i neki igrači. Takvim selektivnim pristupom šalju drugu poruku. O medijima uopće neću govoriti.

Jučer poništen čist gol Laziu, uz to dosta još sumnjivih odluka i opet to je uredu. Milan pobjedio zahvaljujući golu koji je došao poslije offsidea Abatea. Nikom ništa. Genoa šuti. Chievu nije suđen čist penal protiv Napolia, nema veze. Diskutabilan penal za Udine protiv Rome, jebi ga dešava se. I još milion sličnih situacija. Za prethodna kola mi pada napamet nepostojeći penal za Napoli protiv Sampdorie za tri boda. Poenta: sve sudijske pogreške su jednake, samo su neke jednakije od ostalih. :)

Postoje i greške na štetu Juventusa, koje nisu baš sasvim rijetke, ali to je irelevantno za urednike talijanskih sportskih listova. Ovi ostali samo prepisuju.
Bianconeri1988

#5283 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

U srijedu nas očekuje nova utakmica u kojoj su kao i u svakoj drugoj samo 3 boda, nikakva fina igra i lepršavost. Conte je konačno shvatio da se na kraju gledaju samo osvojeni bodovi, a ne lijepa igra i statistika, zato ove sezone i ne igramo lijepo i atraktivno kao prošle, ali zato redovno osvajamo bodove.

Dodajete previše pažnje suđenju, ko prati Serie A iz kola u kolo, zna vrlo dobro situaciju, a ove padobrance koji na osnovu pročitanog jednog subjektivnog članka pokupe svu pamet ovog svijeta treba samo ignorisati.

Bezveze im se pravdate, nema smisla. :D
just principe

#5284 Re: Juventus

Post by just principe »

Atticus Finch wrote:Već sam pisao o tome, svaka pogreška sudija u korist Juventusa odjekuje danima, stoga nije čudo što se stvara privid povlaštenosti kod sudija. Pa evo dovoljno je pogledati samo ovo kolo. Toliko pogrešnih odluka, ali samo jedna utakmica je naslovnicama. Zašto? Zbog čega? Da li će se time popraviti i unaprijediti suđenje u Italiji ili samo cjelovita konstruktivna kritika može pokrenuti neku promjenu?

Catania je u prošlom kolu oštećena protiv Intera. Nikom ništa, pa čak i iz njihovog tabora. Teško su oštećeni protiv Juventusa, drvlje i kamenje prema svakome, do te mjere da se optužuje direktno vodstvo kluba i neki igrači. Takvim selektivnim pristupom šalju drugu poruku. O medijima uopće neću govoriti.

Jučer poništen čist gol Laziu, uz to dosta još sumnjivih odluka i opet to je uredu. Milan pobjedio zahvaljujući golu koji je došao poslije offsidea Abatea. Nikom ništa. Genoa šuti. Chievu nije suđen čist penal protiv Napolia, nema veze. Diskutabilan penal za Udine protiv Rome, jebi ga dešava se. I još milion sličnih situacija. Za prethodna kola mi pada napamet nepostojeći penal za Napoli protiv Sampdorie za tri boda. Poenta: sve sudijske pogreške su jednake, samo su neke jednakije od ostalih. :)

Postoje i greške na štetu Juventusa, koje nisu baš sasvim rijetke, ali to je irelevantno za urednike talijanskih sportskih listova. Ovi ostali samo prepisuju.

pa valjda se vi boriti za titulu i zbog toga ste na "ruznom glasu"

Ako cemo pod isti kos trpati sumnjive situacije na utakmicama Lazija, Chieva, Udinesea onda nesto nije udure

Proslo kolo kad je Catania "ostecena" nije bilo tako diskutabilno kao sinoc jer ponisten gol nakon ofsajda i primljen gol nakon ofsajda jos + sumnjiv crveni donose u najmanju ruku poklon 3 boda. A ako "sumnjiv" penal nije sviran niko ti ne garantuje pogodak, jos kad na golu imas najboljeg penaldziju. I to je samo jedna greska..

Naspram vase 2 ocigledne i tebi je to isto :lol:
Bianconeri1988

#5285 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Ljudima nije sviran čist penal i nije dodjeljen crveni karton Guarinu kao posljednjem igraču odbrane i to nije diskutabilno. :-)

Ma hajd sve za 5. :lol:

Jučer i prescritti zabiju treći gol iz milimetarskog ofsajda koji je odlučio pobjednika, ali vjerovatno nije ni to toliko diskutabilno. :lol:
just principe

#5286 Re: Juventus

Post by just principe »

Svaka ti cast kad ovu situaciju pri 1-2
Image

izjednacavas sa ove dvije

Image

Jednom lopov, zauvijek lopov 8-)
Atticus Finch

#5287 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

just principe wrote:

pa valjda se vi boriti za titulu i zbog toga ste na "ruznom glasu"

Ako cemo pod isti kos trpati sumnjive situacije na utakmicama Lazija, Chieva, Udinesea onda nesto nije udure

Proslo kolo kad je Catania "ostecena" nije bilo tako diskutabilno kao sinoc jer ponisten gol nakon ofsajda i primljen gol nakon ofsajda jos + sumnjiv crveni donose u najmanju ruku poklon 3 boda. A ako "sumnjiv" penal nije sviran niko ti ne garantuje pogodak, jos kad na golu imas najboljeg penaldziju. I to je samo jedna greska..

Naspram vase 2 ocigledne i tebi je to isto :lol:
A zašto ne bi trpali u isti koš? Greška je greška i treba težiti tome da ih bude manje. Ne kontam šta hoćeš reći.

Propustiti svirati očigledan penal je itekako krupna greška, koja često prelomi utakmicu. Zalazimo u šbb kbb ali to ne smije biti prepreka da ustanovimo da je sudija napravio gršku koja je mogla uticati na rezultat.

Da sudija je napravio dvije očigledne greške na štetu Catanie. Slažem se. Ali crveni karton je očigledan, pa čovjek je dva puta ispred 16-terca igrao rukom, jednom spriječio prodor, drugi puta iznio loptu. To nisu žuti kartoni?

Šta je prekršajem Laegrotaljea na Giovincu koji ide okomito na gol potpuno sam? Šta se u tim situacijama moglo suditi ali nije. Ili šaka u Pogbino lice jesu li to diskutabilne situacije?
Last edited by Atticus Finch on 29/10/2012 12:01, edited 1 time in total.
Bianconeri1988

#5288 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Image

Pogledaj malo bolje! Ovo je slika veće rezolucije. Nemoj mi tih zamagljenjih, 21. je stoljeće. 8)

Hvala na komplimentu! 8) :lol:
just principe

#5289 Re: Juventus

Post by just principe »

Atticus Finch wrote:
A zašto ne bi trpali u isti koš? Greška je greška i treba težiti tome da ih bude manje. Ne kontam šta hoćeš reći.

Propustiti svirati očigledan penal je itekako krupna greška, koja često prelomi utakmicu. Zalazimo u šbb kbb ali to nesmije biti prepreka da ustanovimo da je sudija napravio gršku koja je mogla uticati na rezultat.

Da sudija je napravio dvije očigledne greške na štetu Catanie. Slažem se. Ali crveni karton je očigledan, pa čovjek je dva puta ispred 16-terca igrao rukom, jednom spriječio prodor, drugi puta iznio loptu. To nisu žuti kartoni?

Šta je prekršajem Laegrotaljea na Giovincu koji ide okomito na gol potpuno sam? Šta se u tim situacijama moglo suditi ali nije. Ili šaka u Pogbino lice jesu li to diskutabilne situacije?

Pa eto nista, sve 5 odlicno.. Samo tako nastaviti opravdavati sudijske lakrdije sa vasih utakmica..
Tako nakon svake utakmice cemo opravdati te greske greskama iz Londona, Liverpoola, Verona.. Jer pobogu svugdje se greske desavaju 8-)

bianco, Pa jesam li ja rekao da nije mali ofsajd ? Nisam! Samo nemojte tako svoje greske pravdati.. Velike greske pravdate malim sa vec odlucenim utakmicama. Ne valja to 8-)
JOHNNYJUVE

#5290 Re: Juventus

Post by JOHNNYJUVE »

Bianconeri1988 wrote:Image

Pogledaj malo bolje! Ovo je slika veće rezolucije. Nemoj mi tih zamagljenjih, 21. je stoljeće. 8)

Hvala na komplimentu! 8) :lol:
ja koliko vidim u ovoj situaciji igrač još nije šutirao loptu -...čak što više :)
Bianconeri1988

#5291 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

15 minuta prije kraja utakmice pri rezultatu 1:2, utakmica je već odlučena. Eh, to nisam znao.

Joj, zašto uopšte i vodim ovu diskusiju. :-)

:arrow:
Last edited by Bianconeri1988 on 29/10/2012 12:14, edited 1 time in total.
Atticus Finch

#5292 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

just principe wrote:Pa eto nista, sve 5 odlicno.. Samo tako nastaviti opravdavati sudijske lakrdije sa vasih utakmica..
Tako nakon svake utakmice cemo opravdati te greske greskama iz Londona, Liverpoola, Verona.. Jer pobogu svugdje se greske desavaju
Opravdavam sudijske lakrdije? Pa baš suprotno, ja govorim o njima i o tome kako to pod hitno treba popravljati. Ali u globalu, ne samo sa jedne utakmice.

Drugi imaju potpuno drugačiji problem. Oni bi selektivno popravljali tamo gdje im odgovara.

E sad što drugi vide u svemu torinsku hobotnicu koja kontroliše sudijsku organizaciju, to je drugi par rukava, usudio bih se reći opsesivne prirode, i zahtjeva puno detaljniju dijagnozu.
JOHNNYJUVE

#5293 Re: Juventus

Post by JOHNNYJUVE »

just principe wrote:
Atticus Finch wrote:

Propustiti svirati očigledan penal je itekako krupna greška, koja često prelomi utakmicu. Zalazimo u šbb kbb ali to nesmije biti prepreka da ustanovimo da je sudija napravio gršku koja je mogla uticati na rezultat.

Pa eto nista, sve 5 odlicno.. Samo tako nastaviti opravdavati sudijske lakrdije sa vasih utakmica..
Tako nakon svake utakmice cemo opravdati te greske greskama iz Londona, Liverpoola, Verona.. Jer pobogu svugdje se greske desavaju 8-)

bianco, Pa jesam li ja rekao da nije mali ofsajd ? Nisam! Samo nemojte tako svoje greske pravdati.. Velike greske pravdate malim sa vec odlucenim utakmicama. Ne valja to 8-)
a zasto na ovo ne daš odgovor? legrotalje je trebao dobiti direktan crveni
penal za juventus nad Pogbom je očigledan bio

i cuj ne moze se sve u isti koš? što? zato sto nema calcopolija pa nema ni titula više? a i to ce se rijesiti 2014 godine ako Bog da :) sve u svoje vrijeme
just principe

#5294 Re: Juventus

Post by just principe »

Bianconeri1988 wrote:15 minuta prije kraja utakmice pri rezultatu 1:2, utakmica je već odlučena. Eh, to nisam znao.

Joj, zašto uopšte i vodim ovu diskusiju. :-)

Da si pratio situaciju na terenu znao bi. Uostalom Bologna nije dala drugi gol pa da mozes prigovarati 8-) 8-)

Ali eto sve je bolje kad se ne prica o vama

Hiroshima, ne opravdavas ti svoje greske, ali vecina tvojih opravdava. Pogledaj samo kako traze greske po citavoj Evropi ne bi li smanjili ljagu sa svog kluba. Ali djaba, pored Chelsea najvise stete ovog vikenda je pretrpjela Catania :-) Dodao bih jos Lpool
Verocious

#5295 Re: Juventus

Post by Verocious »

Ne dodjem jedan dan i imam sta vidjeti :shock: renesansa pracenja Juventusa na ovom forumu 8-)

Nisam odgledao utakmicu, ali mi je drago da smo uzeli 3 boda.

Nije mi drago na nacin koji je to uradjeno uz sudijske greske ali boze moj... sometimes you eat the bar, and sometimes the bar, well, eats you :mrgreen:

Idemo dalje!

Forza Juve!!!
almirony

#5296 Re: Juventus

Post by almirony »

ako sam bilo sta naucio za ovih 25-30tak godina pracenja Seria A onda je to da: nikad ama bas nikad nemoj pokusavati uvjeriti Juventusove navijace da oni kupuje utakmice, stele prvenstva, kupuje sudije, kupuju novinare, uredjuju emisije, rasporedjuju sudije po kolima itd itd itd...to svi znaju osim njih i nikad ih neces uvjeriti, al' zato srecom znaju Sudovi, kako sportski tako i civilni, pa fino u prdekanu. Tako da ova rasprava, nicemu ne vodi.
Atticus Finch

#5297 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Kakvi su Juventini mazohisti najbolje govori podatak da kupujemo novinare. :lol:

E ako ih zbog ovog plaćamo, halal nam vjera. :D
JOHNNYJUVE

#5298 Re: Juventus

Post by JOHNNYJUVE »

:lol: :lol:
caatania ČELZI LIVERPOOL :d E KATANIJA OVDJE SPADA U SAMU KREMU EVROPSKOG FUDBALA :) svašta vidjeti i pročitati ovdje :D
e cuj bolonja nije dala drugi gol :D :lol: :lol: :lol: pa i ne može kad šinter zabija iz ofsajda _D :skoljka:

almirony :)
kao sto si vidio i sam ono sa konteom je bila jedna velika farsa :) na kraju da mu nebi plaćali OGROMNO obeštećenje dali su mu 4 mjeseca (minimalno)
kao sto si vidio te sezone su pored juventusa koji je dobio NAJVEĆU KAZNU kažnjeni jos
MILAN i drugi klubovi :) za ISTU STVAR
kao sto znas (a mozda i ne znas) prije par dana je pokrenuta i istraga protiv igrača napolija

i vidi ti čuda NIGDJE INTERA u svemu tome :)
al eto BOBO Vijeri nije mogao ćutati :) a i Alvaro Recoba vam je objasnio koliko juve ima titula iako je bio igrač intera, valjda on zna bolje od vas/nas
još bih dodao ovu najnoviju aferu oko telecoma gdje je jasno kao dan da je INTEROV predsjednik duboko umjesao svoje prste u rad i prisluskivanje NEZAKONITO svih klubova u italiji i da ce za to USKORO AKO BOG DA odgovarati a taj smetljarski klub zavrsiti u seriji B gdje i jeste mu mjesto, cak su i svoje igrace prisluskivali (kao npr Vijerija) i sve ce to doci na naplatu ednog dana... 400 miliona odsteta ako Bog da za svu nepravdu nanesenu generaciji juventusa koja jje igrački bila najjača u evropi u to vrijeme....
Bianconeri1988

#5299 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Ma to je Agnelli kupio novinare da pišu o tome. :lol: :lol:

Svega sam se načitao, ali ovo da Juve potkupljuje novinare me je nasmijalo kao nikad u životu, mi došli na ovaj forum, kontali normalnijie, kad se ovaj pojavi. :D

Edit:

Tabela bez sudijskih grešaka, ali i nju je vjerovatno kreirao neki potplačeni juventino. :lol:

LA CLASSIFICA SENZA ERRORI - Ecco comunque la classifica senza errori dopo la 9° giornata di questo campionato:
JUVENTUS 23 (-2)
NAPOLI 18 (-4)
INTER 17 (-4)
ROMA 17 (+3)
LAZIO 15 (-3)
PARMA 14 (+2)
FIORENTINA 13 (-2)
SAMPDORIA 12 (+2)
UDINESE 11 (-1)
TORINO 10 (+1)
MILAN 10 (=)
CATANIA 10 (-1)
GENOA 9 (=)
ATALANTA 9 (=)
PALERMO 9 (+2)
PESCARA 8 (=)
CAGLIARI 8 (-3)
BOLOGNA 7 (=)
CHIEVO 5 (+2)
SIENA 4 (+1)

Evo i link da se sami uvjerite:

http://sport.panorama.it/calcio/arbitri ... classifica
almirony

#5300 Re: Juventus

Post by almirony »

kao prvo, vidim da nemate pojma, ja koji zivim calcio od svoje 10 godine, a to je bilo prije nekih 30tak godina, mogu ovdje napisati tone i tone teksta, argumentovano i dokazati vam kakav vam je klub i na sta je sve bilo spremno rukovodstvo, ali dzaba vama to govoriti. Kuci imam 2-3 registratora materijala o calciopoliju, ali koji k... ja ovo pricam vama kad vi ovo shvatiti necete. Vama su isti oni koji su na "ilegalan" nacin prisluskivali Moggija (i tako na jedini moguci nacin razotkrili sve ono o cemu se godinama sumnjalo) i oni koji su osudjeni, kako na sportskim tako i na civilnim sudovima, gdje im je se sve dokazalo. O tome su knjige i knjige napisane, ali dzaba, ko ce vama to objasniti.

uzivajte, a u medjuvremenu, cisto informativno, proguglajte malo kako ste osvojili vas 12 scudeto (1960-61), tu ce te pronaci kredo koji vodi ovaj tim i dan danas.
Post Reply