Atticus Finch wrote:Jesi li se to izradio za sliku prvi put?
fantasticna atmosfera, samo dajte nam klasicnu devetku viseeeeeeeeee
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Atticus Finch wrote:Jesi li se to izradio za sliku prvi put?
2. kolo: Udinese - Juventushypko_nurko wrote:prvo kolo kuci s parmom
Previse je spekulacija a premalo konkretnih vijesti, tako da sve sto citamo su novinska nagadjanja. Ne zna se s kakvim dokazima tuzilastvo raspolaze. Ali ako je istina da Conte i njegovi advokati pristaju na sporazum onda su dokazi tuzilastva jaki, a ja se iskreno nadam da nisu i da ce sve ovo dobro po Contea zavrsiti.Atticus Finch wrote:Od jučer kad je objavljena vijest oko moguće suspenzije, pokušavam doći do što više informacija u vezi ovog procesa, i još uvijek mi nije jasno na kojem principu funkcionira ovo tzv. sportsko pravo. Sudeći po trenutnom stanju funkcionira kao ''kriv si dok se ne dokaže suprotno''.
Jer samo u tom slučaju je dovoljno da jedna osoba optuži nekoga za nešto i stvar je praktički riješena. Dakle, ukoliko optuženi nema materijalni dokaz da opovrgne te optužbe biva osuđen. Pa čak i ako ima 12 ''svjedoka'' koji tvrde suprotno, što izgleda nije dovoljno, jer jedan ''mr. credibilty himself'' ima povjerenje tužioca Palazzija. Potpuno nevjerovatno.
Ista situacija je i vezno za Bonuccija. Ovaj Masiello je rekao da je Bonucci pristao da naštima utakmicu, dakle Bonucci je kriv. Conte je optužen da je znao, a da nije prijavio štimanje utakmice Novarra-Siena. Sa Pepeom je slična situacija, znao, a nije prijavio. Krunski dokaz su riječi Carrobia i Masiella, ljudi optuženih za štimanje. WTF!? Uzmimo hipotetičku mogućnost da su zahvaljući ovoj ''slobodi i povjerenju'' ova dvojica mogla presuditi bilo kome bilo kada. Pravo tako ne funkcionira.
E sad se postavlja pitanje šta je sa drugima? Jer ako Conte bude suspendovan automatski mora biti kažnjena i Siena i Novarra, jer ako je Conte znao da je utakmica naštimana i zbog toga je suspendovan, analogno tome je presuđeno i Novarri i Sieni. Ili Bari-Udinese?
Da i ne govorim da gosn. povjerenje Carrobio više puta mjenjao iskaz, te znao je Conte, te nije znao, te rekao je u svačionici, te nije rekao. Predsjednik Mezzaroma je tražio da izgubimo, ali on nije znao da je utkmica naštimana. WTF!? Brojne kontradiktornosti i nejasnoće, ali to izgleda ne smeta figc-u da u jednom kafkijanskom procesu završi započeti posao.

Ma čisto sumnjam, zar ne misliš da bi bilo kakav jači dokaz dosad isplivao, pa nema šanse, lešinari iz gazzete bi to već lijepili na naslovnicu 5 puta, sa ogomnim zadovoljstvom. Diskredituje se klub, diskredituje se simbol oporavka Juventusa, Conte; simple as that.Verocious wrote:Previse je spekulacija a premalo konkretnih vijesti, tako da sve sto citamo su novinska nagadjanja. Ne zna se s kakvim dokazima tuzilastvo raspolaze. Ali ako je istina da Conte i njegovi advokati pristaju na sporazum onda su dokazi tuzilastva jaki, a ja se iskreno nadam da nisu i da ce sve ovo dobro po Contea zavrsiti.
Ima i to logike ali opet mozda tuzilastvo nije izaslo u javnost s svim dokazima. Ko ce ga znatiAtticus Finch wrote:Ma čisto sumnjam, zar ne misliš da bi bilo kakav jači dokaz dosad isplivao, pa nema šanse, lešinari iz gazzete bi to već lijepili na naslovnicu 5 puta, sa ogomnim zadovoljstvom. Diskredituje se klub, diskredituje se simbol oporavka Juventusa, Conte; simple as that.Verocious wrote:Previse je spekulacija a premalo konkretnih vijesti, tako da sve sto citamo su novinska nagadjanja. Ne zna se s kakvim dokazima tuzilastvo raspolaze. Ali ako je istina da Conte i njegovi advokati pristaju na sporazum onda su dokazi tuzilastva jaki, a ja se iskreno nadam da nisu i da ce sve ovo dobro po Contea zavrsiti.
Čvrsto vjerujem da ne postoji niti jedan dokaz osim tlapnji ovog paćenika Carrobia.
Šta nećeš u ekipi?ElRe wrote:Izgleda sada zbog Pepea Krasica nece prodavati. To mi se ni najmanje ne svidja, necu u ekipi ......
A mozda i Dzekica dodje http://www.sportske.net/vest/transferi/ ... 88994.html
Ne znam baš na šta je mislio, samo slutim i ne sviđa mi se ni najmanje to što slutim.Sorel wrote:Neće Krasića u ekipi, eto šta neće.
Conte zna šta želi u ekipi a šta ne. Meni je Krale super igrač al' Conte to zna najbolje.
Zanimaju me sad ove suspenzije, jbt-e šta je više reć?
I Edin se spominje da će doći kod nas. To bi bilo super al' samo ne za velike pare a to će teško biti. Marotta će skontat nešto, pola vako pola nako